Cum sa evanghelizam in secolul 21?


cum sa evanghelizam

Fiecare ne straduim sa cautam cele mai bune metode pentru a impartasii mesajul Evangheliei cu prietenii sau cu colegii nostri. Privim dintr-o directie in alta, incercand sa observam cine este cel mai eficient si mai istet in castigarea de suflete. Totul se invarte in jurul nostru, insa nu noi, cei care suntem chemati sa ducem Evanghelia pana la captaul pamantului. In cele ce urmeaza ne vom uita la cativa pasi importanti, care sper sa ne ajute sa intelegem ceea ce facem atunci cand iesim in comunitate. Desigur, evanghelizarea nu isi are radacinile in metode sau in anumite technologii, desi acestea sunt importante. Evanghelizare este (sau ar trebui) strans legata de mesajul Evangheliei, adica Cuvantul lui Dumnezeu. De aceea, este important sa intelegem pasi de mai jos, daca vrem sa fim mesagerii Cuvanului lui Dumnezeu.

Invata mesajul Evangheliei:
Daca nu cunosti Evanghelia si mesajul acesteia, asigurate ca petreci timp invatand Cuvantului Lui Dumnezeu. Evanghelia, in cea mai simpla forma, este tot ceea ce Cristos a facut pentru noi la cruce. El ne-a rascumparat prin propria Sa viata, daruindu-si viata pentru ca noi sa nu murim datorita pacatului nostru. Fiecare om trebuie sa cunoasca adevarul sublim, si anume: pacatul este un ucigas necontrolabil. Doar Dumnezeu este Cel care poate distruge acest pacat, iar Fiul Sau este calea prin care acest pacat este indepartat din viata oricarui om care doreste sa-L urmeze pe Cristos. Vrei sa fii un evanghelist eficient? Invata mesajul Evangheliei.

Traieste mesajul Evangheliei
Nu are rost sa alergi, ca un nebun, dintr-o partea in alta daca nu te asiguri ca mesajul pe care il impartasesti este ceea ce crezi si ceea ce traiesti. Daca nu suntem capabili sa traim mesajul Evangheliei, in viata de zi cu zi, atunci, prin modul in care ne relationam inaintea lumii, aratam faptul ca nu credem in ceea ce predicam sau impartasim. Societatea, in care care am fost chemati sa fim marturii vii pentru Critos, va observa daca traim sau nu mesajul Evangheliei. Cel mai eficient mod de evanghelizare este trairea noastra, deoarece prin ceea ce afirmam si prin modul nostru de traire, Evanghelia este impartasita nu doar prin cuvinte, dar si prin fapte. Ambele ingrediente stau strans legate una fata de cealalta.

Instruieste pe altii `pentru a cunoaste mesajul Evanghelia`
Este necesar, daca dorim sa fim eficienti in proclamarea si impartasirea Evangheliei, sa ne asiguram ca ii invatam pe oameni Evanghelia. In primul punct am afirmat ca (noi) trebuie sa cunoastem mesajul Evangheliei. In acest punct, noi, cei care cunoastem acest mesaj glorios, suntem chemati sa ii invatam pe altii. In acest mod, nu doar invatam dar si echipam oameni, care la randul lor ii vor echipa pe altii. Instruirea in cunoasterea Evangheliei, nu este doar un proces de cunoastere, ci si o metoda de impartasire a Evangheliei lui Cristos. Mult mai mult, cu cat impartasesti Evanghelia, cu atat mai usor vei fi convis de mesajul si de importanta acesteia. Un evanghelist eficient este un evanghelist slujitor, care nu este interesat doar in a castiga oameni. Dimpotriva, un evanghelist adevarat este focalizat in a instrui alti crestini, ajutand-ui pe acestia sa cunoasca mesajul Evangheliei lui Cristos.

Slujeste in campul Evangheliei
In final, este important sa ne asiguram ca slujim in campul Evangheliei. Nu este indeajuns doar de a cunoaste acest mesaj Divin. Fiecare suntem chemati sa mergem si sa facem ucenici, insa a face ucenici presupune faptul de ai aduce pe acesti oameni la stagiu de cunoastere a Celui care este mai presus de orice om, adica Cristos. Scopul nostru, in evanghelizare, este sa ne asiguram ca fiecare om are oprtunitatea de a fi integrat in Cristos (rascumparat si asezat in Cristos). Pentru a ajunge la acest stadiu imporant, fiecare trebuie sa ne implicam in acest camp imporatant. Atunci cand slujim in campul Evangheliei, este important sa realizam ca slujim alaturi de un Dumnezeu puternic, care prin Duhul Sau Cel Sfant si Cuvantul Sau (Evanghelia) va aduce orice om sub autoritatea lui Cristos. In aceasta lucrare nu lucram singuri, ci lucram alaturi de Divinitate. De aceea este important sa ne asiguram: ca daca vrem sa atingem acest scop primondial, fiecare crestin este chemat sa fie implicat in campul Evangheliei. Daca Divinitatea este implicata in Evanghelizarea intregii lumi, ce ne opreste pe noi din a fi implicati in aceasta lucrarea importanta?

Scris de Cosmin Pascu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s