Da, sunt Crestin GAY!


about.jpg

Cristian spune:

“DA, sunt crestin gay. Si sunt deschis pentru orice detalii sau discutii. M-am luptat cu incliantiile mele multa vreme, dar intr-un final am inteles ca nu Biblia ma condamna, nici Dumnezeu, ci oamenii. Cunosc Biblia, o citesc regulat si mi-a luat mai mult de doi ani de zile sa accept si sa inteleg ca Dumnezeu ma iubeste asa cum sunt, ca Dumnezeu nu doar ii accepta, ci ii iubeste si pe fii Lui homosexuali. Daca pe mine m-a socat acest adevar si nu l-am acceptat ani de zile, desi sunt homosexual, nu imi inchipui ca iti va fi nici macar suportabila ideea de crestin gay. Dumnezeu sa ne binecuvanteze!!

Continua citirea acestui comentariu in sectiunea “Crestin sau Crestin GAY?

179 thoughts on “Da, sunt Crestin GAY!

 1. Romani 1
  “26 Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într-una care este împotriva firii;
  27 tot astfel şi bărbaţii, au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii,[b] au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase[\b], şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.
  28 Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite. ”

  Domnul te iubeste si vrea sa devii ca si El

  Geneza19

  “1 Cei doi îngeri au ajuns la Sodoma seara; şi Lot şedea la poarta Sodomei. Când i-a văzut Lot, s-a sculat, le-a ieşit înainte, şi s-a plecat până la pământ.
  2 Apoi a zis: “Domnii mei, intraţi, vă rog, în casa robului vostru, ca să rămâneţi peste noapte în ea şi spălaţi-vă picioarele; mâine vă veţi scula de dimineaţă, şi vă veţi vedea de drum.” “Nu”, au răspuns ei, “ci vom petrece noaptea în uliţă”.
  3 Dar Lot a stăruit de ei până au venit şi au intrat în casa lui. Le-a pregătit o cină, a pus să coacă azimi şi au mâncat.
  4 Dar nu se culcaseră încă, şi oamenii din cetate,[b] bărbaţii din Sodoma, tineri şi bătrâni[\b], au înconjurat casa; tot norodul a alergat din toate colţurile.
  5 Au chemat pe Lot, şi i-au zis: “Unde sunt oamenii care au intrat la tine în noaptea aceasta? Scoate-i afară la noi,[b] ca să ne împreunăm cu ei.”[\b]
  6 Lot a ieşit afară la ei la uşă, a încuiat uşa după el,
  7 şi a zis: “Fraţilor, vă rog, nu faceţi o asemenea răutate! “

 2. mai baieiti, inainte de a da cu pietre in Cristi, incercati sa vedeti ce-i cu el-sunt sigur ca nu si-a dorit sa fie atras de barbati.
  Cosmin, are dreptate, haideti cu solutii!!!

 3. In urma cu un an am aflat ca fiul meu este gay.Nuam fost de acord dar nici nu l-am respins.Din pacate nu este si crestin.Acum este in Anglia si urmeaza sa se casatoreasca.Mi-ar place sa aud ca cineva din aceeasi comunitate i-ar descoperi tainele bibliei .Desi este o practica condamnata de biblie nu cred ca Domnul va accepta oamenii in Imparatia Sa dupa criterii sexuale.Asa ca…

 4. Salut Cristi,
  cred ca doresc sa discut cu tine pe aceasta tema fie pe acest forum fie pe e-mail.Imi pare rau de invectivele transmise de “fratii” nostrii.Dorel

 5. Sinteti de acord cu afirmatia acestui nesimtit “UrAnus”?
  Incredibil. Nici nu ma mira de ce multi au reactia pe care o au fata de “crestinism”….

 6. Cnille, sunt deacord cu tine: halal crestin, acest “Uranus”!
  Ceea ce ma deranjeaza mai mult insa, este replica lui Cosmin la afirmatia acestui “crestin”…

 7. ce ma deranjeaza pe mine e ca “crestinii” astea spun una persoanelor pe care vor sa le “ajute” si cu totul altceva celor pe care ii vad de partea lor de baricade. Sunt crestina, dar de cand am recunoscut cat de cat public ca sunt gay am simtit numai atacuri. Prietena mea cea mai buna mi-a spus ca nu mai vrea sa vb cu mine, pt ca sunt gay. Pt ca m-am schimbat. Si nu vrea sa inteleaga ca s-a schimbat doar perceptia ei despre mine. Si cel mai ciudat e ca sunt un lider in lucrarea crestina. acum inca sunt o crestina exceptionala, dar e suficient sa spun ca sunt gay… ca nu mai conteaza, nu mai exista si “crestinii” nu mai sunt in stare sa vada spiritualitatea mea, pe care o vedeau doa cu cateva min inainte sa le spun adevarul despre mine.

 8. Oameni buni, pana la urma, fiecare dintre noi in serile zilelor noastr,e suntem simplii oameni, iar totul se reduce la “a iubii”, nu are iubirea dreptul de a fi simtita, traita si exprimata? Am eu vreun drept sa spun cuiva ce sa faca cu viata sa, cand El nu spune nici unuia dintre noi?
  Oricum am venit aici pentru un singur lucru dar de care uitam cel mai des, am venit sa iubim, si sa fim iubiti.
  TOTUL sE reduce le IUBIRE!

 9. Draga unfound,

  Totusi, iubirea trebuie sa fie inchegata in intelepciune. Fara intelepciune dragostea este o nebunie. Iubirea noastra se bazeaza pe anumite principii si nu doar pe emotii.

  Astfel, omul lui Dumnezeu trebuie sa iubeasca dupa Cuvantul lui Dumnezeu, si nu dupa cuvantul omului.

  Dumnezeu iubeste persoana insa uraste homosexualitatea! Ce are trebui sa faca o persoana (care practica homosexualitatea) atunci cand intalneste o astfel de afirmatie (sau adevar)?

 10. “iubiti-va unii pe altii asa cum v-am iubit Eu pe voi” asta a spus Isus. Nu am citit nicaieri in biblia asta a voastra ca a spus urati homosexualii sau homosexualitatea. si apoi nu poati sa respiri daca si-o trage un homosexual in c#r? crestinii astea incep sa imi devina din ce in ce mai antipatici cu mesajul lor de dragostte si atitudinea de ura si intolerantza…

 11. Totdeauna crestinii care au tinut sa pastreze linia invataturii biblice nealterata au starnit antipatie,aversiune si prigoana din partea celorlalti, asa ca nu ma mir de atitudinea ta, mire.
  Daca Dumnezeu condamna homosexualitatea atunci de ce sa incercam sa o justificam pe baza pornirilor instinctuale, pentru ca unora li se pare natural acest lucru? E stpid. Aici ar fi bine sa se aplice chestia cu “infranarea poftelor”. Si unui heterosexual pot sa ii placa o multime de femei, ca e in firea umana, dar asta il nu justifica sa se culce cu toate. Exemple de aberatii gasesti cate vrei

 12. Lupta cu acest pacat, intra in categoria luptei cu poftele, probabil este cea mai grea. Dar intrebarea se pune: Ce fel de argumente cauti?
  Ca sa iti sustii modul de viata? Respingand orice adevar contrar.
  Sau lupti entru adevar, oricare ar fi el? In final fiind gata sa ti-l insusesti daca el te-a convins.

  Este foarte important scopul luptei tale !!

 13. Lincul acela da o explicatie la Matei 19,12 in care vorbeste de “eunuc” din grecescul “eunuxos” care se folosea si pentru “gay”. Nu stiu cum studiezi tu lucrurile acestea, dar eu acum m-am uitat in greaca si termenul “eunuxos” ineamna: castrat, famen, eunuc.

  Nu pot sa cred ce nu este adevarat. Ne-ai spus ca invatam lucruri pe care nu le traim. Ce sa traim, ceea ce nu poate fi inteles?

 14. Doamne… ec s-a ajuns…uite cum se interpreteaza gresit …inceark sa nu mai scoti versetele din context…!!!

 15. parerea mea:
  Dumnezeu a creat omul sanatos tun si a pus in jurul lui o adevarata perfectiune. Omul a pacatuit si prin asta a stricat perfectiunea prin blestemul atras de fapta lui. De atunci omul a inceput sa se degradeze in comparatie de cum a fost creat sanatos tun sau perfect. Degradarea lui a fost si este in urmatoarele exemple: boli cardiace , boli venerice , boli de nervozitate , boli sexuale , boli de piele, boli care le are omul fara nici o vina inca din burtica de la mama, boli in sange , boli de par , instincte de a ucide , instincte de a face raul , instincte de lenevie , instincte de frica , instincte sexuale nepotrivite ( pedofili, zoofili, bisexuali , homosexuali, lesbiene, ) este clar ca omul s-a denaturat si s-a stricat fata de cum a fost creat .. TREBUIE SA NE IUBIM UNI PE ALTI SI SA NE VEDEM EGALI! . ASTA E PORUNCA A CREATORULUI NOSTRU, O PORUNCA A A DUMNEZEULUI NOSTRU. SI AM FACE BINE MACAR ACUM SA-L ASCULTAM . mai putin conteaza ca la unul din noi i-a aparut cancer sau are boala sida sau la altul ia aparut niste instincte sexuale nepotrivite . Iar daca eu pot iubi si pot intelege pe cel homosexual si inacelasi timp si pe cel are probleme cu nervi care este in alt fel stricat si denaturat . TOTI SUNTEM STRICATI! LUMEA TOATA ESTE STRICATA ! ASA CA NU ARE ROST SA NE ARATAM CU DEGETUL SI SA NE ABATEM SI ACUM DE LA PORUNCA LUI DUMNEZEU CARE NE IUBESTE PE NOI TOTI STRICATII SI DENATURATII LA FEL !!!!!!!

 16. uneori noi foarte usor condamnan oameni fara a tine seama care este de fapt chemarea noastra, sunt sigur ca fiecare dintr-e noi avem pacate sau lucrurii de care nu suntem mandrii, insa in loc sa ne uitam la barna din okiul nostru ne e mult mai usor sa vedem paiul altuia/ iar la urma urmei cine ne-a facut pe noi judecatori? pt ca Dumnezeu nu va judeca lumea dupa principile noastre, iar a fi gay daca veti incerca sa cunoasteti pers gay inainte de a arunca cu piatra, va veti da seama ca nu e f usor sa fi gay e o cruce pe care trebuie purtata, nu a ales nimeni sa fie gay nu e o onoare a fi gay, totii cei care sunt gay au trecut sau trec prin cateva etape de decaderi psihice, iar noi care suntem crestinii(sau doar ne numim) ar trebui sa ne fie rusine cand acuzam ca dovedim ca suntem religiosii nu credinciosi, e diferenta. La fel ca evrei care vroiau sa o ucida pe femeia prinsa in preacurvie iar replica Dului Isus a fost cine e fara pacat sa dea cu piatra in ea, ok daca mai vreit sa vb pe tema asta va astept pe mess emanuel.eduard@yahoo.com

 17. Cel care minte , cel care se injura , cel care ucide , cel care practica lucrurile scarboase , sunt toti la fel , caci cine uraste este un ucigas spune ISUS. iar cine a facut un singur pacat se face vinovat de toata legea. Atunci, ce vom face cati toti pacatuim? Cum putem sa nu mai gresim ca doar suntem oameni? Simplu! Nu prin puterea noastra si printr-o minune!Ati auzit de miracolul nasterii din nou, facut de Dumnezeu, prin care un om pacatos si denaturat este transformat in perfectiune, copil a Lui Dumnezeu , Fiu de Dumnezeu, nascut din Dumnezeu, frate cu Isus , iar aceasta transformare fiind realizata nu cu puterea omului si prin puterea Lui Dumnezeu? Credeti ca exista oare cu adevarat aceasta nastere din nou?
  Sau mai mult credeti ca nasterea din nou adevarata nu exista ca si alti care, au inventat o nastere din nou falsa (care spune ca: dupa ce un om este nascut din nou totusi mai poate pacatui din cand in cand, dar nu cu voia si se abtine de la pacat cat de tare poate, dar tot mai pacatuieste ) denaturand adevarul sa poata fi si ei numiti nascuti din nou ?
  In cer, intra totusi si oamenii transformati pe jumatate, care au botezul, sau doar oamenii transformati complet ?
  Transformarea care are loc in momentul nasterii din nou este totala sau partiala?
  Transformarea totala are loc aici pe pamant sau dupa moarte?

  ”Oricine este născut din Dumnezeu nu săvârşeşte păcat ..şi nu poate să păcătuiască”
  (1 IOAN 5 : 9)

  cum este posibil?

  ”.. Cel nascut din Dumnezeu ii pazeste, si cel rau nu se atinge de el”
  (1 IOAN 5 : 9)

  1 IOAN 3:9
  9. Oricine este născut din Dumnezeu nu săvârşeşte păcat, pentru că sămânţa lui Dumnezeu rămâne în acesta; şi nu poate să păcătuiască, fiindcă este născut din Dumnezeu.

  1 IOAN 5:18
  18. Ştim că oricine e născut din Dumnezeu nu păcătuieşte; ci cel ce s-a născut din Dumnezeu se păzeşte pe sine, şi cel rău nu se atinge de el.

 18. Cred ca cel mai potrivit raspuns este cel dat de Dragos…in acele versete este scris tot adevarul cu privire la homosexualitate, parerea Lui Dumnezeu si gandurile Lui…cat despre dispret si ura…nu isi au rostul aici…da,Dumnezeu ne-a poruncit sa ne iubim…dar nu sa iubim pacatul.Omul si pacatul nu sunt unul si acelasi lucru…pe om il iubim dar pacatul nu trebuie iubit sau trecut cu vederea pentru ca Dumnezeu nu va face asta…asa ca…mai gandeste-te Cristian ce faci…nu incerca sa rastalmacesti cuvintele Lui de dragoste si acceptare in favoarea pacatului..El te iubeste dar nu va iubi pacatul din tine…

 19. Din moment ce Dumnezeu a lasat pe pamant UN barbat si OFEMEIE, nu inteleg de unde atat de putina inteligenta in creierul tau incat as nu intelegi, Cristi! Roaga-te Lui Dumnezeu pentru inteligenta, ca de fapt asta e problema ta. Dumnezeu ne-a zis sa crestem si sa ne inmultim. Cum poti tu sa faci asta daca ai relatie cu un baiat? Eu zic sa citesti mai bine Biblia, si abia apoi sa te consideri un homosexual crestin.

 20. Doanme, cat de usor judeca-ti, prin modul in care va exprimati ma duce la o singura concluzie : sunteti oameni fara Dumnezeu. si inplicit fara inima.Sunt ultimul an la psihologie si sunt si crestin neoprotestant, iar nu de mult mi-a fost dat sa intalnesc un tanar, la prima aparenta perfect din toate punctele de vedere dar mai ales al vietii de credina, tanarul facea ff multe milosteni, se ruga mult poste, mergea des la biserica, insa odata mi-a zis ca are o problema , ca e gay, se lupta de ani de zile cu povara aceeasta, insa a inteles ca e crucea care trebuie sa o poarte. om ma grabesc ca mg la faculta ca as mai scrie…….. insa inaite de a judeca ganditi-va ca la fel de maare e pacatul judecatii si acuzarii.

 21. Parerile mele:
  1. Nu e ceva rau ca esti homosexual. Desi nu sunt gay, sunt de acord si ii sustin pe cei ca tine.
  2. Nu ar trebui sa folosesti credinta ca scuza pentru faptul ca esti homosexual. Nu au legatura una cu alta.
  3. Nu prea cred ca in Biblie nu se specifica faptul ca sunt interzise relatiile sexuale intre indivizi de acelasi sex.
  4. Nu inteleg de ce simti nevoia sa integrezi religios homosexualitatea, cand se stie clar opinia Bisericii cu privire la aceasta.
  5. Spre deosebire de alti comentatori, nu cred sub nicio forma ca homosexualitatea este pentru tine o boala, o stare de care vrei sa scapi si nu poti.
  6. In nici un caz nu te compatimesc, nici nu vad situatia ta ca pe una disperata si tragica, e chiar ok.
  7. Daca esti cu adevarat homosexual si depinzi fizic si psihic de practicile ce decurg din conditia ta, de ce esti asa de interesat sa te integrezi in societate. Cu alte cuvinte, daca tu te simti bine asa cum esti, de ce ai neaparata nevoie de intelegerea si APROBAREA semenilor tai? Si intrebarea asta se adreseaza multor homosexuali, nu numai tie.
  8. Rusine sa le fie celor ce posteaza comentarii injurioase, dovedesc o incultura crasa si o prostie evidenta. Judecati putin, minti luminate ce sunteti, nu va comportati ca niste inculti jegosi!
  9. Mai bine homosexual decat crestin. Judeca, cerceteaza si vei descoperi raspunsuri uimitoare. Incepe prin a viziona filmul-documentar Zeitgeist, e o sursa de inspiratie.
  10. Ma deranjeaza numarul mare de greseli ortografice din articolele tale. Arata rau si strica mesajul, unii se mai uita si la cuvinte, nu doar la mesajul articolului.

 22. Draga Alex C,

  Mersi pentru comentariul facut de tine in ceea ce priveste greselile ortografice. Doua motive, unul este datorita limbii Engleze (pe care o folosesc aici in UK mai mult ca Romana), iar al doilea motiv este graba asta electronica. De fapt blogaritul este plin de astfel de greseli.

  Voi incerca sa le rectific, sigur atunci cand am timp disponibil!

  Cu stima si respect, Cosmin

  Ps. Voi reveni la celelalte puncte mentionate de tine mai sus!

 23. Suntem crestini evanghelici si de curand am lansat site-ul contracurentului.com pentru a-i ajuta pe cei care se lupta cu homosexualitatea.

  Asteptam marturiile voastre, ale celor care nu vreti sa fiti gay, si colaborarea celor pe care ii doare inima pentru gay si vor sa ii ajute.

  ID pe yahoo messenger: victor_802006.

 24. Draga Cosmin

  Ce te faceai DACA erai GAY?

  Ehee moshule ce bun eshti… nu ca pacatosu’ ala care scrie mai sus ca e gay…. nah ca nu mai stiu cum il cheama. Da’ ce conteaza? Un gay in minus…

 25. Ce as face, cred ca as respecta anumite principii stabilite inaintea de a fi gay. Trebuie sa recunoastem ca inainte de a fi gay, omul este o persoana, si aceasta este suspusa unor valori si principii Biblice. Astfel dar, nu as incalca aceste principii Biblice, care se impotrivesc unei astfel de relatii sexuale de acelasi sex. Totusi, sunt alte persoane care spun ca sunt gay, dar care nu sunt de acrod cu o relatie de acelasi sex.

  Cosmin

 26. Draga Radu,

  Eu sunt Crestin, iar eu nu sunt gay sau homosexual. De fapt eu sunt impotriva ambelor situatii. Totusi, mai sus am prezentat situatia unei persoane care se lupta cu aceasta problema.

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

 27. Dragilor !

  gay …negay …crestini ori romani civilizati si invatati .
  ce va determina pe voi sa vorbiti in numele lui Dumnezeu ‘despre ce ar pedepsi sau ar iubi ,chiar sunteti siguri ca aveti dreptate ?eu zic ca NU aveti dreptate .
  sunt gandirile -oamenilor -de demult sau de azi si sunt interpretate dupa bunul lor plac .
  mai bine sa ne uitam fiecare la noi insine si sa incercam sa fim cat mai buni sa ne starduim cu fapte nu cu vorbe .
  homosexualitatea’este numai un cuvant inventat sa dauneze psihic si sa aduca rautate.
  eu am suferit mult din cauza -rautati oamenilor -numai la presupunerea ca as fi homosexual si acesti judecatori ai mei ar fi fost in stare daca ar fi putut sa ma ucida .
  daca va considerati oameni demonstrati ca sunteti nu va lasati inselati de cuvinte .
  numai bine la toata lumea ,

  rene , brasov

 28. Dacă spui că ai citit Biblia spune-mi care este părerea Lui Dumnezeu faţă de TINE. El te iubeste, dar urăşte păcatul din TINE. Biblia condamna homosexualitatea:
  Leviticul 18:22 „Să nu te culci cu un bărbat cum se culcă cineva cu o femeie. Este urâciune.”
  Leviticul 20:13: „Dacă un om se culcă cu un om cum se culcă cineva cu o femeie, amândoi au făcut un lucru scârbos; să fie pedepsiţi cu moartea, sângele lor să cadă asupra lor.”
  — Romani 1:26,27: „Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într-una care este împotriva firii; tot astfel şi bărbaţii, au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase, şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.”
  Se pare ca nu ai citit Biblia…a citi Biblia nu înseamnă să citeşti 3 pasaje aici 3 acolo… Pune mâna si citeşte-o şi atunci ţi se vor deschide ochii.

 29. Julia, ce se întâmplă dacă Cristian (nu ştiu exact care este viaţa lui şi cât de implicat în stilul de viaţă gay, asta dacă e implicat) se dedică purităţii sexuale, nu are nici un contact homosexual şi nici nu are vreo legătură cu comunităţile gay, dar în el persistă dorinţele homosexuale? Mă întreb şi eu, pentru că citatele din Levitic şi Romani se referă la acţiune, mai clar, întreţinerea de relaţii homosexuale. Atunci mă întreb, care este părerea lui Dumnezeu faţă de o asemenea persoana.

 30. Draga Julia, inteleg pozitia ta si sunt de acord. Eu cred ca biblia e cuvantul lui Dumnezeu si trebuie respectat in totalitate. De aceea de fiecare data cand am ciclu nu merg la biserica si stau inchisa in casa pentru ca in Levitic spune ca o femeie nu trebuie iasa in public in timpul ciclului. La fel nu port haine din materiale diferite, pentru ca tot in Levitic spune ca e o uraciune in fata lui Dumnezeu. Si nici nu ma tund, pentru tot acolo spune ca e pacat. Nu mananc creveti sau porc sau alte alimente interzise in Levitic.

  Daca stati sa va judecati, nici unul nu sunteti vrednici sa fiti la masa cu El. Totusi Dumnezeu ne iubeste pe toti si ne accepta pe toti asa cum suntem.

 31. Draga Cosmin Pascu
  Ce se intampla daca tu ai sa ai o fantezie cu sotia prietenului tau. NU ai sa o lasi niciodata sa devina realitate. E asta pacat?

  Pt ca Isus spune ca e.

  Pe de alta parte eu stiu ca am fost creata asa, adica gay. Drept argument am faptul ca si animalele sunt gay. Si daca animalele nu au constiinta, prin urmare nu pot sa aleaga o viata de pacat ci au ramas perfecte din punc de vedere moral, la fel ca in ziua creatiei… atunci ele nu ar avea de ce sa fie gay. Daca homosexualitatea este o ispita a diavolului, inseamna asta ca diavolul a creat animale gay pt a sustine acesta teorie inselatoare? Daca da, inseamna ca Dumnezeu nu este singurul creator.

  Astept raspuns.

 32. MAJORITATEA ZIC CA SUNT CRESTINI PROBLEMA ESTE SUNTEM SI MINTUITI SUNT GAY CRESTINI BAPTIST CRSTIN SI MULTI ALTI DAR POCAITI SUNTEM CRESTINILOR IAR LA GAY LE ZIC O VESNICIE CU SATAN CACI CU ISUS NU O POATE AVEA IAR CRESTINILOR LE ZIC SA SE POCAIEASCA

 33. Animalele gay nu se iubesc intre ele, asta e marea diferenta. Orice fel de dorinta sexuala este naturala sau poate deveni asa daca ceea ce vedem in jurul nostru, sau imaginatia, ne duce mintea pe cai ciudate. Creierul este cel mai important organ sexual. Daca exista sadite in noi instincte pe care Dumnezeu le uraste (si nu e cazul doar cu instinctele si poftele sexuale), noi avem puterea, sadita in noi tot din nastere, de a face ceea ce vrem cu adevarat, impotriva firii noastre. Pacat este ceea ce stabilim noi ca este pacat, in mintea si sufletul nostru, alegand in prealabil din tot ce vedem. Putem spune ca e pacat sa bei apa si sa mananci cand ti-e foame, pentru ca inseamna ca cedezi firii in loc sa postesti pentru a deveni mai curat, mai puternic, mai smerit. Putem spune ca e pacat orice fel de contact sau fantezie sexuala, daca am ales sa ne dam viata Domnului in manastire. Putem spune ca orice este legat de sex este natural si curat, la fel cu a bea si a manca. Putem spune ca zoofilia sau pedofilia este naturala, cata vreme ne satisface o pofta pe care o avem in gene — nu avem deci nici o vina, asa ne-am nascut.
  Dar ce vrem, ce ne dorim, ce alegem, ce hotaram? De ce nu mergem pe principiul pacatului mai mic, si nu alegem masturbarea? De ce nu ne castram sau nu ne tratam hormonal? Pentru ca nu vrem, nu am ales asta.
  Nu uitati ca partea cea mai grava este a spune ca iubesti o persoana de acelasi sex. Se poate face sex cu orice obiect sau fiinta. Dar IUBIRE? E asta iubire? E iubire adevarata intre cei care practica adulterul? Nu cumva este o iubire bolnava, lovita de nulitate? Nu ORICE iubire este buna. Iubirea de sine, iubirea de bani, iubirea de putere, de idoli… sunt exemple nesfarsite de pofte confundate cu iubirea, de boala confundata cu fericirea, de nebunie confundata cu adevarul.
  Daca vrei cu adevarat, ajutorul vine. Ceretil! Bateti la usa! Nu spuneti ca e alb sau gri ceea ce este negru. O stiti si voi, altfel nu v-ar fi asa de greu.

 34. Rog sa nu fiu inteles prea gresit: toti cei care nu au in gene nimic care sa-i impinga la uraciuni, explicit sau implicit respinse de Dumnezeu, trebuie sa cadem in genunchi si sa multumim ca nu avem de luptat cu ceea ce FRATII SI SURORILE noastre au primit ca incercare, nu pentru ca sunt mai rai ca noi, ci pentru ca asa a fost voia lui Dumnezeu. Este aceeasi situatie ca la caderea turnului din Siloam. Toti trebuie sa ne pocaim, altfel vom pieri la fel. Toti trebuie ajutati sa VREA sa se pocaiasca. Duhul Sfant ii va ajuta sa o faca, si rasplata lor va fi mult mai mare decat a noastra, cei care suntem “normali” — straight. Sunt mai rataciti ca noi, Domnul ii cauta.

 35. FIECARE are dreptate.:)
  Cine nu este gay, nu poate intelege fenomenul, si nici nu ar trebui sa ne asteptam la vreo intelegere prin ratiune, ca nu are. Pur si simplu exista, cum sunt fel de fel de fenomene si desi e un paralel dur dar uitati chiar credinta este ceva care nu se bazeaza pe logica sau ratiune. Asa ca putem sa speculam si sa spunem lucruri frumoase si congruente cu ceea ce credem ca suntem, dar nici macar de asta nu putem fii siguri …cine suntem…
  Cu ce drept punem noi pe balanta si interpretam lucrurile, ce si cum e admis, si ce crede Dumnezeu. Si mai presus de astea cand ne adresam astfel cuiva, din toate astea ii ramane ceva, care-l indruma, sau doar ne-am afirmat si ce satisfacator e….
  Cu cat te introspectezi si te inveti pe tine insuti mai aprofundat, cu atat mai putin o sa ai treaba cu restul lumii si fenomenele ei.
  Daca te deranjeaza ceva din jurul tau, stai si reorgnizaza-ti sertarele dinnauntru….
  Hmm, asadar Toti avem dreptate:)

 36. Draga Ana,

  Dumnezeu nu ne-a creat gay sau homosexulay, ci copii ai sai. Mult mai mult, Dumnezeu nu poate crea un aspect pe care mai tarziu alege sa-l condamne. Daca Dumnezeu condamna practicile gay sau homosexuale, asta inseamna ca El nu a creat astfel de uraciuni. Desi este atat de strict si concret, omul are posibilitatea sa obtina ajutorul necesar pentru a gasi rezolvare la problemele care se impotrivesc Creatorului, adica Dumnezeu.

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

 37. –> Raimond

  Daca toti avem dreptate si daca toti spunem adevarul, atunci putem stabilii faptul ca toti suntem lispiti de adevar. Nimeni nu poate trai cu o mentalitate (desi ea este aleasa) care pretinde (sau care doreste)- cu convingere – ca fiecare finta umana detine adevarul. Aceasta idee este defapt definitia gandirii post moderniste, unde fiecare face ceea ce vrea si in care nu avem un adevar aboslut.

  Atunci cand nu avem un adevar unic (prin care omul este corectat si ghidat) cazurile imorale (ca si cele prezentate mai sus) rezulta din lipsa principiilor si valorilor adevarului unic si abosolut.

  In alte cuvinte, nu toti avem dreptate. Exista un bine si exista un rau.

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

 38. -Cosmin,

  Da, sunt de acord cu ceea ce spui . Am folosit expresia in sens simbolic, fiecare are dreptate in felul, in esenta lui. Adevarul absolut pe care pomenesti prea putini ajung s-o guste in viata pamanteana si nici asta nu din puterea lor o reusesc. Adevarul acesta unic nu -s convins ca este congruenta cu ceea ce si cum o percepem noi, sau felul in care agreeaza majoritatea oamenilor. Asta am incercat sa sugerez…
  Multumesc pentru feed-back,
  Pace Tuturor

 39. Ioan 12:40 ,,Le-a orbit ochii, şi le-a împietrit inima, ca să nu vadă cu ochii, să nu înţeleagă cu inima, să nu se întoarcă la Dumnezeu, şi să-i vindec.“

  Toţi v-aţi întors, altfel nu v-aţi considera creştini. Doar unii vă consideraţi vindecaţi, şi anume dacă aţi găsit o cale de împăcare cu povara voastră, şi din povară sau chin a devenit un jug uşor de purtat. Isus vă iubeşte ca şi pe ceilalţi creştini, discutabil de păcătoşi în raport cu voi, sau chiar mai păcătoşi dacă nu reuşesc să vă iubească. Voi Îl iubiţi pe Isus şi îl înţelegeţi poate chiar mai bine decât cei care pretind că îl înţeleg, dar nu reuşesc să vă iubească. Păcatul nu mai are nici o putere asupra creştinului, care a fost eliberat de el prin jertfa lui Isus.
  Isus nu măsoară păcatul după număr sau intensitate, un singur păcat de orice fel este la fel de rău pentru că încalcă Legea. Între un creştin care se duce la bordel şi un creştin care face sex cu propria sa soţie, dar fără s-o mai iubească, nu există nici o diferenţă — în ambele cazuri este vorba doar de satisfacerea unei pofte, cu sau fără legitimitate şi sentimentul vinei. De ce sunt mai buni creştinii care fac păcate veniale zi de zi, faţă de un creştin gay? Toţi creştinii au pofte, fantezii, păcătuiesc uitându-se cu poftă de fiecare dată când merg pe stradă sau în metrou. Pentru aceşti creştini, păcătoşi normali, nu există o categorie aparte. Dacă pe ei îi iubeşte Isus, de ce nu i-ar iubi pe creştinii gay?

  Oare ce înseamnă a înţelege cu inima? Se pot găsi multe greşeli de logică în frazele de mai sus? Nu cumva unele sunt auzite din amvon câteodată?

  Deşi poate părea absurd, nu cumva pacea şi suferinţa au un rol inversat (!!!) în această problemă? Cine are pace e vindecat? Sau cine suferă ca un câine, luptându-se cu blestemul? Urlând, poate la Dumnezeu: de ce m-ai făcut aşa? Dacă m-ai blestemat cu povara asta, prea mare ca s-o pot duce, de ce nu-mi dai destul har ca să mă vindec? De ce sunt tocmai eu silit să mă lupt cu cele mai grele porunci din Legea ta, de ce mă acuzi că nu-mi scot ochii, nu-mi tai mâinile şi picioarele, când Tu mă poţi vindeca cu harul Tău? Nu sunt şi eu al Tău?
  Iov a primit înapoi mai mult decât avusese la început, deşi s-a certat cu Dumnezeu…

 40. O întrebare: mai există taina spovezii?
  V-ar plăcea un creştinism în care fiecare să spună pe forumuri că au fantezii sexuale, eventual să le povestească, că se masturbează, că se uită la materiale interesante…? Şi apoi să spună că şi pe ei îi iubeşte Isus, şi ei îl iubesc pe Isus, şi sunt chiar lucrători de frunte în Biserică. Se supără Isus că este pus în aceeaşi căsuţă pe forum cu tot felul de păcate? Nu, El nu se supără, El iartă, El înţelege. Aşa e omul, păcătos, mai greşeşte, dar asta nu înseamnă că nu se întoarce imediat la Isus, care-l iartă, pentru că îl înţelege. N-a iertat-o El pe femeia adulteră? Ba da, dar i-a spus să nu mai păcătuiască… Dar cine credeţi voi că poate să facă CHIAR AŞA? Nimeni!
  Şi, de altfel, toţi creştinii fac sex, în diferite feluri, şi nu e nici o problemă, Isus nu a interzis aşa ceva. Nu a interzis nici incestul, pedofilia, crima, a spus că toţi vor găsi iertare la El. Dacă se întorc. Nimeni nu este dat afară definitiv. Cazi, te ridici. Te ridică El.

  Jer 13:26 De aceea îţi voi ridica poalele şi ţi le voi da peste cap, ca să ţi se vadă ruşinea.

  Ps 97:11 Lumina este sămănată pentru cel neprihănit, şi bucuria pentru cei cu inima curată.
  Le aveţi pe amândouă, deci sunteţi neprihăniţi. Sau invers, sunteţi neprihăniţi, deci le aveţi pe amândouă. Dar parcă nu scrie “doar pentru cel neprihănit şi cu inima curată”. Şi alţii au lumină şi bucurie. De altfel, cine este neprihănit?

  Isaia 3:10 Bine de cel neprihănit! Lui îi va merge bine, căci se va bucura de rodul faptelor lui.
  Un copil, de exemplu?

  Ezek 22 Pentrucă întristaţi prin minciuni inima celui neprihănit, cînd Eu însumi nu l-am întristat, şi pentrucă întăriţi mînile celui rău ca să-l împedecaţi să se lase de calea lui cea rea, făgăduindu-i viaţa…

  Luca 18:14 Eu vă spun că mai degrabă omul acesta s’a pogorît acasă socotit neprihănit decît celalt. Căci oricine se înalţă, va fi smerit; şi oricine se smereşte, va fi înălţat.“

 41. Punem în balanţă lucrurile şi le interpretăm pentru că nu avem alt drept decât să alegem, după. Pentru alegerile noastre vom fi judecaţi — cel puţin aşa cred — mai mult decât pentru simţiri şi pofte, mai mult decât pentru rata de succes cu care ne “implementăm” alegerile. Toţi avem păcatul în gene — la urma urmei, inima şi creierul apar tot aşa cum sunt programate în gene. La fel şi alte organe care ne influenţează viaţa sufletească sau psihicul. Ce reuşim să facem cu ceea ce ne-a ieşit din urna sorţii — iar sorţii aceştia sunt controlaţi de Dumnezeu, dacă credem ce spune VT — asta este încercarea tuturor.
  Peste ce au făcut genele vin binecuvântările şi blestemele pe care ni le administrăm unii altora, prin părinţi, colegi, prieteni, rude, soţi… Avem puterea de a face bine sau rău celor din jur. Un motiv în plus să punem în balanţă şi să gândim, pentru că nu trăim singuri. Cu cât genele ne sunt mai “grele”, mai “periculoase” prin prisma Cuvântului, cu atât vom fi mai căutaţi de Dumnezeu, şi mai cu răbdare aşteptaţi.
  Cuvântul lui Dumnezeu ni s-a adresat tuturor, şi îndrumarea pe care o ceri e acolo, nu la noi. Poate nici noi nu am înţeles totul, sau corect. Şi nu suntem în interiorul fenomenului, dar pofte nestăpânite avem cu toţii, poate de altă natură, cu altă direcţie, dar poate la fel de puternice.
  Şi pe noi ne deranjează lucruri în exterior. Isus nu mi se pare că ne-a îndemnat să tragem obloanele şi să ne mulţumim cu vechile noastre sertare, eventual rearanjate. Dacă nu le putem curăţa, să chemăm pe cineva care poate.

  Eu nu cred că Diavolul a creat ceva care să aibe viaţă. Am auzit şi păreri contrare, de exemplu ipoteza că dinozaurii ar fi fost creaţia diavolului. Ce rău făceau dinozaurii? Mai mare decât virusul HIV? Mai mare decât poate face omul? Tot ce ne sperie şi are putere ni se pare creat de diavol. Dumnezeu este Unul singur şi atotputernic. Dacă mai sunt şi alte puteri, care strică creaţia Lui, nouă ni s-a dat puterea să îndreptăm lucrurile. Ba chiar suntem chemaţi să o facem.
  “Ori faceţi pomul bun şi rodul lui bun, ori faceţi pomul rău şi rodul lui rău: căci pomul se cunoaşte după rodul lui.”
  Faceţi nu înseamnă aici numai declaraţi, proclamaţi, ci chiar şi transformaţi, folosiţi (spre bine) orice (rău).
  Ce rod are homosexualitatea, legitimată de societate sau nu? Plăcere se poate găsi şi altfel, fără a duce pe alţii la păcat sau ţine legaţi acolo. Dacă nu e păcat, pentru că e în gene, atunci nici uciderile nu sunt, poate că vin din ancestrala sete de sânge a maimuţelor. Aduce şi homosexualitatea dragoste pe lume? O dragoste care îl vrea pe celălalt lângă noi, ca noi, ca să ne înţeleagă şi accepte, ca să ne ajute să înfruntăm lumea rea care nu o face. Dar asta poate face şi Isus, dar pe El poate că nimeni nu-l alege, nici cei “normali”.

 42. Draga Cosmin,
  Am citit raspunsul tau. Din pacate iarasi te eschivezi. Dupa cate observ nu raspunzi la intrebari direct, ci asa pe alaturi numai sa te afli si tu in treaba.
  Am ajuns la concluzia ca oricate dovezi nu ti s-ar aduce nu ai sa vrei sa iti scoti ochelarii de cal ca sa vezi si altceva afara de prejudecatile tale.
  Inca ceva, daca tot sustii mai sus ca NU esti Homosexual, de ce te mai agiti atat?

  Pentru toti ceilalti. A fi gay nu inseamna sa iti schimbi partenerii ca pe manusi si sa fii cu cineva numai pentru sex. Intr-o relatie gay sexula are celas rol ca si in una normala. Daca vrea sa comenteze cineva ca doi barbati sau doua femei nu pot aduce copii pe lume, sa nu uite de cuplurile heterosexuale care nu pot avea copii. Relatia lor tot e un pacat?
  Daca sexul e facut doar pentru reproducere, dragi crestini, de ce nu va opriti sa faceti sex odata ce ati facut 2,3,10 copii?

  Ma doare cand vad ca ipocrizia voastra nu are margini. Nu uitati ca Isus i-a certat pe farisei spunand ca sunt niste morminte varuite.

 43. Draga Ana,

  Cred ca daca privesti asupra comentariilor de mai sus, eu m-am raportat fata de tine, si de altii, cu o atitudine de respect. Astept acelasi lucru de la tine.

  In ceea ce priveste afirmatia ta cu privire la faptul ca nu sunt gay, acest lucru este adevarat. Faptul a am decis sa dezbat un subiect nediscutat de biserica sau alti crestini nu inseamna ca eu sunt un adept al acestei etici imorale.

  Totusi, daca privesti asupra tuturor comentarilor sau articolelor postate pe acest blog, vei observa ca acest subiect a fost tratat cu sensitivitate. In acelasi timp, fiecare subiect a fost tratat din perspectiva adevarului absolut si al principiilor biblice ale Cuvantului lui Dumnezeu. Daca aceste afirmatii biblice te deranjeaza, atunci cred ca trebuie sa dezbatii aceste puncte cu Scriptura.

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

 44. —–>cosmin fi atent le ce a scris——>Ana

  “daca tot sustii mai sus ca NU esti Homosexual, de ce te mai agiti atat?”

  pe mine nu ma intereseaza orientarea ta. dar eu am citit argumentele date de Ana si cred ca are multa intzelepciune,si argumentele ei sunt de cel putin 10 ori mai puternice decat ale tale. ana daca vrei as vrea sa discut cu tine pe mess: danny_4j@yahoo.com

  la urma urmei haidetzi sa cerem intzelepciune,zilnic cer asta d la domnul, pt k vreau sa traiesc langa el indiferent de faptul k sunt gay.

 45. –> eu

  Daca vei citi argumentele vei observa mai sus ca argumentele nu sunt de a ma apara pe mine, deoarece am afirmat clar ca nu sunt gay, ci acestea sunt argumentele principiilor si valorilor, si adevarului absolult, existente in Cuvantul lui Dumnezeu.

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

 46. Draga Cosmin,
  Mi-am promis ca nu am sa mai intru pe acest blog, dar ce sa fac, sunt foarte curioasa. Te rog sa imi raspunzi cata relevanta are astazi versetul: “Femeia care va avea o scurgere, si anume o scurgere de sange din trupul ei, sa ramana sapte zile in necuratia ei. Oricine se va atinge de ea va fi necurat pana seara.” (Levitic 15:19)
  “Femeile sa taca in adunari, caci lor nu le este ingaduit sa ia cuvantul in ele, ci sa fie supuse, cum zice si Legea” (1 Corinteni 14:34)
  “Robilor ascultati de stapanii vostri pamantesti in frica si sfintenie” (Efeseni 6:5)

  Asta e Biblia, cuvantul Lui Dumnezeu. Daca aceste versete nu sunt valabile in contextul nostru cultural, atunci tre’ sa te mai gandesti la pozitia ta si la adevarul tau absolut. Pt ca in acest caz e aevarul tau, nu al Lui Dumnezeu.

  P.S. Incearca sa citesti: “Cum sa interpretam Biblia” de Alfred Kuen Gasesti cartea la Stefanus, sau prin ebay.

 47. Draga Ana,

  Ma bucur ca ai revenit. Asta inseamna ca discutile si articolele de pe blog sunt interesante si captivante 🙂

  In ceea ce priveste versetele de mai sus, ele trebuiesc asezate in contextul original din care provin. Este incorect sa interpretam un verset in afara contextului in care a fost asezat.

  Primul text din Levitic vorbeste despre anumite conditii ce trebuiesc ascultate si respectate. Desi acestea par a fi extrem de dificile, punctul cheie al pasajului nu este problema femeii ci distintia intre ceea ce este curat si necurat. Desigur, asta nu inseamna ca femeia nu este importanta. Dim potriva, un lucru minunat este ca dupa cele 7 zile, femeia se poate reintoarce inapoi in comunitate. Este important sa nu scoatem acest obiecei din cultura iudaica. Aplicatia acesteia nu mai este valabila astazi, deoarece Cristos este Cel care ii curateste pe oameni.

  Pasajul din 1 Corinteni se refera (conform contextului) femeilor care resping orice autoritate pentru a face ceea ce este neapropriat in Biserica lui Cristos. Inca odata, Dumnezeu nu este impotriva femeilor, ci impotriva persoanelor care se impotrivesc Lui. Totusi, contextul pasajului ne trimite spre Vechiul Testament, care stabileste ca exista o ordine stabilita de Dumnezeu. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa manipulam aceasta ierahie stabilita de Dumnezeu.

  Pasajul din Efeseni ne cheama sa ne supunem (ascultam) de stapanii nostri. Nu vad o problema cu aceasta fraza. Fie ca Dumnezeu spune sau nu acest lucru, omul trebuie sa se supuna autoritatilor unui stat, altfel hoasul va fi la ordinea zilei.

  Mersi pentru cartea mentionata mai sus.

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

 48. Exact la asta voiam sa ajung. Cand a avut Petru acea premonitie cu masa cu tot felul de bucate necurate, Isus i-a spus ca poate sa manance pt ca El le-a curatat. Si apoi cum ramane cu versetul:”Orcine crede in NUmele lui va fi mantuit” NU spune oricine va crede in Numele lui si va fi heterosexual va fi mantuit.

 49. Da, ai dreptate despre oricine, insa in contextul Scripturii, a crede presupune o schimbare a atitudinii si a intregii vieti. In alte cuvinte, al urma pe Cristos inseamna a ne lepada de lucrurile rele si de noi insine. Daca credem in Cristos, atunci nu putem crede in practici care sunt impotriva Cuvantului lui Dumnezeu. Poate ca o astfel de afirmatie este prea socanta sau dura, dar asta este cerinta si calea Mantuitorului.

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

 50. NU este o afirmare prea dura, ci doar un gigant pas inapoi. Daca nu crez in evolutia omului si culturii umane, mergi in padure. NUmai acolo vei fi ferit de ea. Si apo, cred ca trebuie sa te lepezi de lucrurile rele, dara nu pot fi rele lucrurile daca sunt create de insusi Dumnezeu. Ori pe mine asa m-a creat Dumnezeu.

  P.S. Inainte de a comenta altcveva te rog raspunde la urmatoarea intrebare draga Cosmin:
  Tu cand ai hotarat ca esti heterosexual?

 51. Contra curentului dupa cum am mai spus e filiala romana a miscarii americane Ex Gay Movement, care decalara ca poate schimba sexualitatea umana. Cu toate ca nici o asociatie de psihologi sau medici nu au fost de acord cu aceasta afirmatie. Ted Haggard, pastorul care nu mai e gay, dar care inca mai intretine relatii sexuale cu alti barbati e unul din fondatorii miscarii.

 52. niste nebuni mintali crestinii….da toti! …posedati….hai,spalati putina ……in republica islamica iran…..acolo chiar ca o sa aveti nevoie de adevaratul isus….in tara libera va bateti cu pumnii in piept….

 53. draga ana ,spune ne cum arati ca noi acum numai la asta ne gandim:la ce faci tu cu prietena ta…of ,doamne….”uraciuni ” si “necuratii” si “spurcaciuni” dinalea as face si eu cu tine! fara sa mai aleg. si mai spune- ne cum ai reusit sa fii mandra de tine in ciuda intregului noian de condamnare din biserica,ca eu ma masturbez neincetat si nu sunt deloc mandru de mine, ma condamnam si ma resping si cu toate acestea tot nu reusesc sa ma las. si mai e ceva care ma roade…eu nu mi -am putut face o prietena ,iar tu ,dupa ce ca esti lesbi crestina, Domnul ti -a dat o prietena ,bine mersi. eu nu mai inteleg nimic.

 54. Pentru Ana si altii care se considera crestini, si totusi isi permit un stil de viata si de dragoste pe care Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu le considera scarboase.
  Vreau sa incep prin a repeta ceea ce deja s-a spus, ca inclusiv viata de dragoste si obiectul ei sunt reglementate de Dumnezeu.Daca spui ca-L iubesti pe Dumnezeu si totusi iubesti ceea ce el a pedepsit prin Sodoma,(acel mod de viata) si mai spui ca iubesti ceea ce El spune ca e scarbos, este o scarba, este o uraciune, (asa spune Biblia, nu eu)atunci iubirea ta e o iubire egoista, care se iubeste doar pe sine si obiectul ei, dar nu si pe Dumnezeu.Daca in viata de toate zilele, iubitul tau sau iubita ta iti spune ca ceea ce faci e o scarba,e ceva ce nu-mi place si tu totusi continui sa faci sau sa aduci in relatie cava ce nu-i place, asta e iubire egoista, care nu poate sa dainuiasca.Daca credem ca-L fortam pe Dumnezeu sa ne iubeasca oricum si oricat, ne inselam. In intimitatea cu El de dincolo,din vesnicie, El are niste randuieli pe care si le-a facut cunoscute:Apoc.21:8
  Nu stiu cat de mai clar poate fi Cuvantul.Repet, nu e cuvatul meu ,este decizia Lui.Ma intreb: Cine are curajul sa-si faca propriile randuieli, cand Cel care are toata autoritatea, le-a facut deja?Raspunsul este: Doar un egoist , care spune ca iubeste si vrea sa-L forteze pe Dumnezeu sa-i accepte toata “scarbosenia” careia ii spune dragoste, in relatia lor…

 55. va spun eu care-i treaba cu homosexualii:au mers la biserica,ia u adus elogii lui dumnezeu si l au proslavit pe isus numindul unicul,singurul,deosebitul,exceptionalul unicul mantuitor.Si ce sa intamplat? hai, spuneti voi: nimic! asta sa intamplat:nimic!au ramas tot gay si lesbiene!nu ne spune noua asta ca isus nu te poate salva de la “necuratii”?.Si oamenii astia sau saturat sa traiasca divizati si in suferinta alaturi de Cristos.sau saturat sa se ascunda de dragul Mantuitorului.

 56. Draga Vlad, presupun ca esti crestin, si totusi unde in biblie zica ca Dumnezeu a distrus Sodoma pt ca eray gay acolo? Spune doar ca au fost pacatosi, inchinatori la idoli, de aici si cuvantul sodomit.
  In alta ordine de idei, nu tu esti judecatorul meu, si nu de la tine am sa iau sfaturi. Dumnezeu, Isus e cel care ma va judeca, Slava Lui. Si daca eu sunt impacata cu el, care e problema voastra a tuturora?
  Sau anume asta e problema? Ca eu sunt gay si totusi pot sa am o relatie cu El?

 57. Ana a spus asta la februarie 18, 2009 la 9:46 pm “Exact la asta voiam sa ajung. Cand a avut Petru acea premonitie cu masa cu tot felul de bucate necurate, Isus i-a spus ca poate sa manance pt ca El le-a curatat. Si apoi cum ramane cu versetul:”Orcine crede in NUmele lui va fi mantuit” NU spune oricine va crede in Numele lui si va fi heterosexual va fi mantuit.”

  ” Insa daca* cel neprihanit se abate dela neprihanirea lui si savirseste nelegiuirea, daca se ia dupa toate uriciunile celui rau, s’ar putea sa traiasca el oare? Nu, ci toata neprihanirea** lui va fi uitata, pentruca s’a dat la nelegiuire si la pacat; de aceea va muri in ele..(Ezechel 18:24)”
  Vai de voi.. doar atat, vai de voi

 58. Ana, Contra Curentului nu e filiala a miscarii americane a fostilor gay. Contra Curentului foloseste materiale de pe multe site-uri crestine, printre care si cele ale misiunilor pentru fostii gay.

 59. Ana, nu este corect din partea ta sa spui: “Contra curentului dupa cum am mai spus e filiala romana a miscarii americane Ex Gay Movement, care decalara ca poate schimba sexualitatea umana. Cu toate ca nici o asociatie de psihologi sau medici nu au fost de acord cu aceasta afirmatie.” NARTH (Asociaţia Naţională pentru Cercetarea şi Terapia Homosexualităţii) sustine aceasta schimbare. Gasesti materiale pe site-ul lor in romana la http://www.contracurentului.com/node/269

 60. Pe situl lor se declara a fi o filiala a miscarii Focus on Family. E aceeas miscare. La fel cum Capuse Crusade for Christe, Alege Viata, Fitzuica, Romania pro Culture este aceeas miscare in Romania, chiar daca are mai multe nume. La fel Si Ex Gay.
  Eu sunt gay pentru ca asa m-a creat Dumnezeu.
  Eu si nici altii ca si mine nu asteapta sa fie acceptati de voi in bisericile voastre. Ce vrem noi e sa ne lasati in pace cu ceea ce suntem, la fel cum noi va lasam in pace cu ceea ce sunteti. Doar nu m-ati auzit pe mine spunand ca nu e ok sa fii protestant pt ca te-ai nascut ortodox, nu? Este exact aceeas chestie.

 61. Imi pare rau, Ana, dar nu e aceeasi chestie. Cum poti sa zici ca voi vreti sa fiti lasati in pace la fel cum lasati voi pe altii? Nu esti la curent cum in scoli se promoveaza agenda gay, unde din clasele cele mai mici copiii sint indoctrinati cu agenda lor?

  Lasa-ti copiii famililor crestine sa invete ce cred ei ca e corect, invatati-va copiii vostri ce vreti voi.

 62. Draga Cristina,
  In scoli nu se promoveaza agenda gay. Ce se spune in scoala copiilor mici este ca exista diverse familii, cu doi tati, o mama si un tata, doar un tata, doar bunici, doua mame etc. si ca toate sunt normale si nici una nu este gresita. Copii sunt invatati sa accepte persoanele gay si copii ce vin din familii gay fara ai tachia sau a le gasi tot felul de porecle. “Agenda gay” este un nume inventat de crestinii neoprotestanti din america pentru a elimina termenul de “drepturi egale pentru gay”.
  Si apropo draga crestini, filmul atat de des rulat de voi in diverse sate “Viata lui Isus” de Franco Zeffirelli este regizat de o persoana openly gay. Sunt tare curioasa de ce o sa spuneti acum de filmul ala.

 63. Draga Ana,
  Daca esti femeie,(admit faptul ca sub pseudonim , poate sa se ascunda si un barbat)si vei dori sa ai copii, ti-ai dori sa ai copiii normali sau gay ? Asta ese una. A doua:Cum explici faptul ca atunci cand se refara oamenii la gay, li se spune ca sunt cu preferinte sexuale diferite ( sexual orientation or sexual prefference ), ceea ce practic inseamna o optiune personala, si nu o deviatie naturala, cum ar fi ochi albastri sau negri, nasul carn sa altceva de felul acesta?Si asta, no o spun doar cei care sunt anti-gay, ci chiar ei insisi. Continui sa cred , oricare ar fi opinia unora, ca Biblia este adevarata si ca a fi gay este o optiune personala si nu o deviatie naturala, care nu are de a face decat cu indepartarea de Dumnezeu si de principiile Lui.

 64. Da, Ana, in scoli se spune ca unii sint gay si ca acest lucru este normal, ceea ce nu este in conformitate cu ceea ce cred crestinii. Plus, ca parinte, nu sint de acord ca in scoli sa se invete astfel de lucruri. Iti trimiti copiii la scolala sa invete cum sa citeasca sau sa adune si sa scada, nu cite preferinte sexuale exista in lume. De ce nu i-am invata si despre pedofili, sau sodomie si poligamie…au si oamenii astia drepturi, nu?

  Persoanele gay nu vor “drepturi egale” pentru ca acelea deja le au…ei vor drepturi in plus de ceilalti, in functie de ceea ce fac ei in dormitor (sau unde fac).

  Crestinii nu au nimic impotriva persoanelor gay (regizorul respectiv si altii), doar ca ei spun ca acest pacat nu este pacat. Crestinii au dreptul in a crede ce zice Dumnezeul lor, nu? Sau sint obligati sa creada ceea ce vor homosexualii?

 65. crestinii se tem ca gey-i pot traii impacati cu isus,fara dureri de cap si spaime,fara sa-si urasca propria persoana.

 66. De ce crezi ca ne temem noi de gay? Nu suntem noi cei care am inceput sa interactionam cu acest subiect?

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

 67. Draga Vlad,
  Da sunt femei si Ana esxte numele meu real si nu un pseudonim. Daca am sa am copii sper sa fie normali, cu toate ca am sa-i iubesc si daca vor fi retardati sau handicapati in vre-un alt fel. Cat despre orientarea lor sexuala, vor fi ceea ce vor fi heterosexuali sau gay eu am sa-i accept oricum. Pe de alta parte draga Vlad, daca homosexualitatea e o alegere, tu cand ai ales sa fii heterosexual, pentru ca presupun ca asta esti? Am mai spus asta si nu imi e fricxa sa ma repet sunt animale gay in toate speciile, daca ele nu stiu sa aleaga, de aici rezulta, logic, ca homosexualitatrea nu e o alegere.

 68. Draga Cristina,
  E adevarat ca crestinii au dreptul sa creada ce le spune Dumnezeul lor, da nu toti oamenii au aceeas religie. Daca un musulman crede ca toti nemusulmanii trebuiesc ucisi, nu ca toti musulmanii ar crede asta, inseamna ca asta trebuie sa se invete in scoli? Scoala nu trebuie sa fie bazata pe religie, pentru asta exista scoli biblice. La scoala copii invata despre ce se intampla in lume, despre ordinea naturala a cesteia. Am sa mai spun asta de cate ori este nevoie, cauta pe gogle animale gay. Ai sa te convingi.
  Cat despre drepturi… Ti se pare ca avem drepturi legale cu cuplurile heterosexuale? eu nu prea cred. Daca tu iubesti pe cineva si hotarasti ca vrei sa iti petreci toata viata alaturi de acea persoana nu te poate opri nimeni sa te casatoresti. Pentru mine nu e la fel. Pentru ca mie mi se pun piedici. E ilegal sa fac asta, chia si civil, pentru ca tu crezi ca Dumnezeu zice ca e pacat. Ei bine, eu nu pretind sa ma casatoresc in biserica ta, sau ca tu sa accepti casatoria mea ca fiind valida in ochii lui Dumnezeu. eu vreau sa fie valida in ochii statului.
  Cat despre pacat, am ami spus avem credinte diferite. Daca ar veni un gruup de evrei si ar cere scoaterea in afara legii a carnii de porc pentru ca ei cred ca e pacat sa manaci porc. Sau daca un grup de credinciosi hindusi ar cere prin lege oprirea uciderii vacilor pentru ca dumnezeul lor zice ca aceste animale sunt sfinte. Unde ajungem atunci? la o lume absurda. De aceea biserica trebuie separata de stat. Fiecare dintre ele, musulmana, ortodoxa sau neoprotestanta.

 69. Intradevar cosmin, ati inceput sa vorbiti voi pe acest subiect, dar pe ce ton? Ca noi incercam sa va distrugem familiile crestine atat de fericite? Sau ca incercam sa va violam psihicul copiilor? Sau sa va distrugem credinta?
  Daca toate aceste valori ale voastre se clatine doar daca eu imi declar homosexualitatea si vreau drepturi egale, atunci trebuie sa va puneti intrebari mari referitor la temeliea acestor credinte si valori.

 70. Draga Ana,

  Spui ca in scoala nu trebuie sa se invete religie. Te inseli atunci cind crezi ca daca scoti crestinismul din scoli nu se va mai invata religie. Pentru ca actual se invata o religie in scoli. Nu este crestinismul, islamul (desi in tarile musulmane se invata), hinduismul, sau budismul. Este: UMANISMUL. De ce sa nu scoatem si umanismul?

  Persoanele gay vor drepturi “egale” cu ceilalti? Au aceleasi drepturi. Problema este ca cei gay vor sa redefineasca ce inseamna “casatoria”. Pentru ca daca definitia casatoriei dintre un barbat si o femeie este schimbata, ce-i impiedica pe pedofili, poligami si altii sa-si ceara si ei drepturile?

  Ai fi de acord ca si ei sa se “casatoreasca”? Eu NU! De aceea nu sint dispusa schimb definitia casatoriei.

  PS. Animalele fac ceea ce fac din instinct. Noi sintem cu o treapta mai sus decit animalele. Din cauza asta nu bem din wc.

 71. toti crestinii care au postat sa devina homo….macar cateva zile ca un fel de incercare….! PS. SA NU VA FIE FRICA :CREDINCIOSII DIN BISERICA VA VOR ACCEPTA ASA,VA GARANTEZ,nu o sa va confunde cu o eticheta asa cum fac alienatii mintali

 72. Poate ca pentru tine a fi mai sus decat animalele inseamna sa nu bei din WC, dar pentru mine e o forma de gandire mai elevata, rupta de instinc, altfel decat gandirea ta. Nu e corect sa dictezi oamenilor sa traiasca conform creditei tale. Nu toata lumea are credita ta. Si nu cerem casatorie in sensul tau, religios, nu cer ca Dumnezeu sau tu si biserica ta sa imi accepte casatoria valida, ci doar legea. Si daca vrei nu o s-o numim casatorie ci parteneriat civil.

 73. Care e diferenta intre casatorie si parteneriat civil? Niciuna. Doar numele e schimbat.

  Normal ca daca se aproba “casatoria” eu si biserica mea trebuie sa o acceptam. Legea imi va impune asta.

  Daca gindirea ta e rupta de instinct, de ce nu-ti controlezi instinctele?

 74. NU va inteleg mai oameni buni. Daca e sa recunosti in biserica ca esti gay nu e bine. Ca trebuie sa fii gay in dormitorul tau. Daca esti in dormitorul tau nu e bine ca va arde grija de mine. V-am mai spus nu cete nimeni bisericii voastre sa ne recunoasca in ochii lui Dumnezeu sau cum vreti voi, vrem casatorii legale nu recunoscute de diverse culte ca fiind valide.
  Cat despre instinc nu inteleg ce vrei sa spui. Vrei sa spui ca trebuie sa ma calugaresc?
  Draga cristina nu am sa tac doar pentru ca sa iti fac viata mai comoda. Eu exist. Si ai sa ma vezi pe strazi, in scoli, in spitale in biserica, unde iti este mai frica si unde nici nu crezi ca as putea fi, pana cand am sa am aceleasi drepturi cu tine.

 75. Pärerile noastre omenesti,evident vor fi diferite ca si cunoasterea noasträ despre Dumnezeu….si cert e cä ce cunostem noi toti despre EL, este partial…dar problema consider cä se pune cu accentul pe intrebarea dacä IL cunoastem PE DUMNEZEU ?!!…Aceasta implicä pärtäsie personalä,comuniune directä cu Dumnezeu….Deci dacä credem din inimä cä SCRIPTURA este Dumnezeu-“logos”atunci avem nevoie sä-l avem pe EL prin Duhul Sfint “in”noi ca sä-L cunoastem real!!!! Ioan 14/26…Ioan 16/13
  atentie! Rom.1/18,19…Dumnezeu a zis: acesta e adevärul!! Gen.2/18,22,23,24…Cap.1/28,…ATENTIE! FapteA.17/30,31,..Matei 19/4,5,6 !!..ISUS a zis: Ioan 5/24,37,38,39,40,46,47 !!..Atentie!
  1Ioan 2/17, Atentie! 1Ioan 2/24,26, ..Dumnezeu zice!: Rom.1/18, 21,22,24,25,26,27,28,32 !!!…Rom.2/4,5,6,16…Eclesiasrul 12/13,14 !!! Vä rog luati-vä timp si studiati aceste versete care nu sint scoase di context,care pot da lumina unei inimi sincere si care nu vor trece niciodatä !!! ptr.mai multe explicatii puteti scrie pe adrian.lucescu@yahoo.de DANKE! DUMNEZEU SÄ VÄ BINECUVINTEZE !!!

 76. Oare de ce existä opozitie fatä de expresia “crestin gay” ?! Asta, este evident ca si cum ei zice: “lumina este intuneric”!!! Un total paradox ce contravine Adevärului. 1Ioan 1/5 !! …CE este Adevärul? Este realitetea existentei vesnice!…Acesta este Hristos,Cuvintul,Dumnezeu,Duhul SFINT.!!ADEVÄRUL NU e ceea ce NOI träim,simtim ,dorim…etc cäci tot ce vedem ,träim etc. NU rämine vesnic!!!”2Corinteni 4/18, Ce rämine vesnic defapt? …(doar ce e vesnic !)
  1Ioan 2/16,17..deci cine face Voia lui Dumnezeu rämine vesnic!!!
  CARE este voia lui Dumnezeu cu privire la noi? 1Corinteni 6/19,20,…ESTE SFINTIREA NOASTRÄ!!..Evrei 12/14, 2Corinteni 7/1, Romani 12/1, Deci nu pärerea mea conteazä …ci ADEVÄRUL!
  Si ISUS a zis cä dacä räminem in CUVINTUL LUI (scriptura) sintem adevärati ucenici si vom cunoaste ADEVÄRUL! si “acesta “ne v-a face liberi!!! Ioan 8/31,32, Ioan 14/21, 23, 24 !!!! Matei 7/21,
  CE ZICE CUVINTUL?! 1Corinteni 6/9,10,11 atentie !!!! sodomiti, maleahi,etc asa am fost cindva (vers 11 )….zice Cuvintul lui Dumnezeu, NU CÄ ASA SINTEM incä ….in HRISTOS !
  Coloseni 3/5,6,7.. 1PETRU 1/14…DEFAPT CE INSEAMNÄ a fii CRESTIN ?!!….
  Evident, a crede din inimä cä ISUS din Nazaret ESTE HRISTOSUL;UNSUL lui DUMNEZEU cä EL a murit pentru päcatul meu, cä a inviat a treia zi din morti,dupä Scriptiri, cä este la dreapte lui Dumnezeu in CERURI; si cä v-a revenii din nou ca MINTUITOR SI CA JUDECÄTOR !!!! a celor morti si vii (si un Crestin adevärat se dovedeste prin viata care o träieste… ROADE BUNE !!) 1IOAN/6,7,8,9,10..Atentie! IUDA vers 4,7,8 ..BIBLIA osindeste pe ce-i ce poftesc trupul altuia si trec peste cugetul lor si peste dregätoriile actuale morale nesocotindu-le !…2PETRU cap,2/1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,12,14,17,18,…..22 !!!!…VÄ rog citi-ti toate trimiterile Biblice…altfel nu v-a fii inteles mesajul transmis !.DANKE!si vä doresc tuturor binecuvintarea lui Dumnezeu!!! Iubesten Dumnezeu pe GAY,curvari,ucigasi,hulitori,mincinosi,etc, DA!…si …NU!
  DA, inainte de a devenii Crestin cu adevärat, cäci Dumnezeu NU doreste “moartea päcätosului”. 1TIMOTEI 2/4 , 2PETRU 3/9,..Ioan 3/16,…si NU! dupä ce sintem Crestini…ATENTIE! Dumnezeu ne iartä dacä ne cäim,ne pocäim,dar EL zice!: TIT 2/11,..EVREI 10/26,27,….31, APOCALIPSA 22/7, cap. 21/27, ..EFESENI 5/25..33
  amin!!!

 77. bai, fratilor, ala de sus in marturisirea lui nu a zis ca si intretine relatii gay, ci se intelege ca e inclinat spre asta, apre problema asta. e gay- pentru ca asa se simte atras, la fel cum un hetero e normal sa fie atras de o pers de sex opus, si e crestin- pt ca a fost oun timp in viata luyi, un moment in care l-a intalnit pe Hristos. acum, sincer, problema lui ramane. Dumnezeu nu stopeaza dorintele sexuale din noi. acesta are de dus aceeasi lupta cu sexualitatea la fel si cel hetero inainte de casatorie sau in casatorie sa nu calce pe aratura. e vb de “infranarea poftelor”, adica roada Duhului Sfant, si nu de faptul ca e gay sau hetero, ipocritilor! crestinii lu peste prajit!!! nu stiti decat sa aruncati cu versete in gay, dar mergeti pe strada sau in adunari poftiti dupa surori sau dupa fratii tineri. intoarceti capul pe strada dupa femei, dar aici sunteti zelosi. rusine! aruncati cu pietre ca fariseii din vechime, omorati prin cuvinte, daramati in loc sa ziditi si sa ajutati. vorbiti de faptul ca animalele nu au retinere in ce priveste sexualitatea, dar animale sunt cei care nu stiu sa faca diferenta intre oameni. te-a mantuit Hristos, un nemernic pacatos ce esti, si acum te crezi mare imparat! voi sunteti fiul cel mare din pilda fiului risipitor: sluga la darluga, banuitor, rautacios, fara dragoste fireasca, neinduplecat, un om care n-a inteles niciodata inima de tata a lui Dumnezeu.
  un om cu o astfel de inclinatie (repet: inclinatie) poate fi crestin veritabil, cu voia sau fara voia voastra. ca nu voi il faceti, ci Dumnezeu. “Dumnezeu din pietrele acestea poate sa ridice fii ai lui Avraam”, dar voi “nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu”. rusine!

 78. Draga Ana,pot sa-ti spun ca asa cit ma iubeste DUMNEZEU pe mine,ca persoana,ca si creatie dupa chipul si asemanarea LUI,tot asa te iubeste si pe tine sau pe altii.
  Referitor la intrebarea ta,cind alegem optiunea noastra sexuala,cred ca o facem atunci cind decidem de cine vrem sa fim “calauziti”;daca esti,intr-adevar ,crestina cred ca stii ce inseamna expresia “calauziti de fire(carne)-calauziti de DUHUL”.Tot in aceasta idee (re)citeste ce spune apostolul Pavel in GALATENI,cap.5 de la vers.16 la 25,si mai mediteaza la Apoc.22v11-16.

 79. ” De altfel, cine este neprihănit?
  Isaia 3:10 Bine de cel neprihănit! Lui îi va merge bine, căci se va bucura de rodul faptelor lui.Un copil, de exemplu?
  Ezek 22 Pentrucă întristaţi prin minciuni inima celui neprihănit, cînd Eu însumi nu l-am întristat, şi pentrucă întăriţi mînile celui rău ca să-l împedecaţi să se lase de calea lui cea rea, făgăduindu-i viaţa…
  Luca 18:14 Eu vă spun că mai degrabă omul acesta s’a pogorît acasă socotit neprihănit decît celalt. Căci oricine se înalţă, va fi smerit; şi oricine se smereşte, va fi înălţat.“”
  Draga,TELEIOSEPHITI,referitor la intrebarea “Cine este neprihanit?”,am sa-l citz pe DOMNUL ISUS,”Voi fiti deci desavirsiti,dupa cum si TATAL vostru CEL ceresc este desavirsit”
  In alta ordine de idei,versetele citate de tine mai sus ,sint scoase din context,si… un text fara context,este un pretext;cunosti sintagma,nu?

 80. Orice disputä a pärerilor noastre este zadarnicä ptr, cä fiecare i-si apärä si expune incredintare lui….dealtfel Biblia ne invatä sä nu ne luäm la päreri indoielnice cu nimeni…si cert este, dupä cum e scris: ” Cine este nedrept,sä fie nedrept si mai departe;cine este intinat, sä se intineze si mai departe; cine este färä prihanä sä träiascä si mai departe färä prihanä.Si cine este sfint, sä se sfinteascä si mai departe!”…………

  “CIT DESPRE..faptul cä “CINEVA” se simte atras de a fi GAY,… este pe aceiasi listä a ispitirii firii pämintesti din partea ” diavolului”…. ca si curvia,ura, minciuna, furtul etc. ….si de ce sä nu facem toate aceste lucruri dealtfel, dacä tot se motiveazä unii cä tendinta , s-au practica sexualä (gay)…este ceva firesc si normal?!!!! Oameni buni chiar si cugetul ne invatä cä unele lucruri NU sint la locul lor….SI VÄ ROG RETINETI !!! Fiecäruia dintre noi DIAVOLUL oferä un “pret” ca sä ne prindä in plasa lui…expl: o femeie, un bärbat,o minciunä, un furt, etc. Asa ca si lui DAVID; lui SOLOMON, lui SAMSON; lui EVA; lui ADAM, lui ……….IUDA; ETC:….Atentie! Tie ce i-ti oferä SATAN ?…ca sä te cumpere?!…Care e pretul täu ??? NU VÄ SUPÄRATI PE MINE ,eu vä doresc tuturor o viatä liberä, curatä si fericitä cu Hristos Isus!!!Si asta e posibil doar fiind,si RÄMININD IN EL!!!!sänätate!….

 81. adrian lucescu…ai aburit-o detot! n-ai zis nimic nou. un gay(crestin) stie ce zice Biblia cu privire la aceasta problema mai bine decat multi dintre voi. nu asta e problema. gandeste-te numai ca aceasta problema EXISTA, frate!!! asta e paradoxul discutiei noastre de aici, ca unii dintre voi vorbiti de parca aceasta problemna s-ar rezolva prin “versete”. un om mantuit si spalat in sangele lui Isus, care are si o viata frumoasa inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor, poate avea INCLINATIE HOMOSEXUALA, dobandita undeva, canda in decursul vietii lui. nu practica astfel de relatii, are aceasta problema, dar e CRESTIN! in bisericile din care sunteti voi, exista “sansa” sa aveti un om cu acest gen de problema. discutiile vostre de aici arata cat de mult v-ar pasa de el, si cat de mult l-ar ajuta pe acela parerile voastre care nu sunt crestine, ci mai degraba homofob-religioase. chiar daca sunt evanghelic, cred ca Maica Tereza catolica fiind, ar fi stiut cum sa se apropie de un homosexual si sa il “trateze”, spre deosebire de voi “expertii in Biblie”. atitudinea voastra este preponderent asemenatoare fariseului care se suise la Templu sa se roage: “iti multumesc Doamne ca nu sunt ca homosexualul asta!”, dar afisati aici si oriunde cat de indreptatiti sunteti. imi pare rau, n-ati inteles inima de Tata a lui Dumnezeu. sunteti slugi, nu fii!

 82. “un om mantuit si spalat in sangele lui Isus, care are si o viata frumoasa inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor, poate avea INCLINATIE HOMOSEXUALA, dobandita undeva, canda in decursul vietii lui. nu practica astfel de relatii, are aceasta problema, dar e CRESTIN!”
  Draga EUSEU,sincer nu am reusit sa inteleg ce-ai vrut sa spui “are inclinatii,dar nu practica relatii”;daca ar fi sa iau “ad literam” sintagma folosita de tine,ar fi ca si cum eu as fi inclinat sa mint zilnic dar nu as practica minciuna.Pai asta este idealul la care sintem chemati ca si crestini,ca si fii de Dumnezeu,ca tot pomeneai de TATA.Sa stii ca eu,personal,nu-i multumesc lui Dumnezeu ca nu sint gay(ca fariseul),ci-I multumesc ca mi-a dat pe Duhul Sfint care ma ajuta sa-mi controlez toate dorintele firii(carnii,naturii umane)
  In alta ordine de idei cred ca trebuie sa ne bazam doar pe ce ne spune Biblia fara a ne considera “experti”,si fara sa ne facem propria filosofie fata de pacat,de orice natura ar fi . Apocalipsa spune ,in cap.22,vers.15 ca vor raminea afara,la final,toti ciinii,vrajitorii,curvarii,ucigasii,inchinatorii la idoli,si oricine iubeste minciuna si practica minciuna.Nu crezi ca diferenta dintre a fi “afara” si a fi “inlauntru”,o face chiar intentia care,daca nu este stapinita, poate deveni “practica”? La cecrezi tu ca se refera,calauzirea Duhului si calauzirea firii,din Galateni cap.5 vers.16 la25? Si sa stii ca TATA mai are o ‘lege” care spune cam asa ;”nu va inselati Dumnezeu nu se lasa batjocorit;ce seamana omul aceea va secera.Cine seamana in firea paminteasca va secera putrezirea,dar cine seamana inDuhul va secera viata vesnica”,si aici ne includem toti,indiferent de “problemele”pe care le-am dobindit.

 83. Consider cä nu are nici un rost a continua sä scriu pe aceastä paginä….din moment ce nu se poate dialoga cu respect si färä a ne dispretuii si batjocorii… cu face ascunsa persoanä …sub inscriptia “euseu”… (la adresa mea !)….eu, NU am scris la adresa nimänui personal pärerile mele…ci am adus la o ” temä comunä “…doar ginduri la care sä meditati…Dealtfel oricine ai fi…dacä esti om, s-au crestin, .. “egal de care”…nu uita cä “comunicarea aceasta “nu trebuie sä aducä decit schimb de päreri personale…si nu uniformitate pretinsä in coceptiile noastre …jigniri, desconsideräri , mindrii, …cä de altfel pe toti ne cunoaste NUMAI DUMNEZEU!!! …Si real , de la EL vom primii ori osinda ori lauda intr-o zi…!!! Vä doresc sänätate !!!

 84. TOTI POT SA FIE CRESTINI SI POT SA FIE CE VOR EI DAR POT SA FIE POCAITI CACI DUMNEZEU A ZIS SA NE POCAIM SI NOI CE FACEM NE FACEM CRESTINI SAU CRESTINI GAY ? EU ZIC SA NE POCAIM CA CRESTINUL ESTE LA FEL CA SI CCRESTINUL GAY CRED CA AMINDOI VOR MERGE IN IAD ,DAR UN POCAIT SIGUR VA MERGE IN RAI

 85. DIN CATE AM CITIT EU AICI CRED CA NU SE CUNOASTE NOTIUNEA DE CRESTIN. CONFORM BIBLIEI CRESTIN ESTE ACELA CARE ESTE O EPISTOLA VIE SCRISA CU SANGELE MIELULUI,CEL CARE DUPA CUM ISUS HRISTOS SPUNEA:MA ROG CA TOTI SA FIE UNA,CUM TU TATA ESTI IN MINESI EU IN TINE CA SI EI SA FIE UNA IN NOI PENTRU CA LUMEA SA CREADA CA TU M-AI TRIMIS.(IOAN 17:21)IN ROMANI 8:29-SCRIE ASTFEL.::::”CACI PE ACEIA PE CARE I-A CUNOSCUT MAI DINAINTE,I-A SI HOTARAT MAI DINAINTE SA FIE ASEMENEA CHIPULUI___FIULUI SAU___,PENTRUCA EL SA FIE CEL INTAI NASCUT DINTRE MAI MULTI FRATI.UN CRESTIN ADEVARAT TREBUI SA FIE O REFLECTIE A LUI ISUS HRISTOS. INTREBAREA CARE SE PUNE ESTE: A FOST ISUS HRISOS GAY? BLASFEMIE LA ADRSA NUMELUI SAU. BIBLIA NE SPUNE CA ISUS HRISTOS A FOST DE O NEPRIHANIRE DEOSEBITA.NU AM NIMIC CU PERSOANELE GAY, DAR AM CU DUHUL CARE STA IN SPATELE ACESTEI BOLI SPIRITUALE. DE FAPT ACEASTA ESTE O BOALA SPIRITUALA. NOI TREBUIE SA AVEM COMPASIUNE PENTRU ACESTE PERSOANE SI SA LE ADUCEM IN RUGACIUNE INAINTEA LUI DUMNEZEU PRI ISUS HRISTOS.
  UN CREST

 86. Dragi crestini,
  a avut Isus ochii albastri sau negri? Daca i-a avut albastri inseamna oare asta ca oamenii care au ochi negri nu pot sa fie crestini pentru ca nu seamana cu Isus? O sa imi spuneti ca nu. Pentru ca culoarea ochilor este ceva cu ce te nasti, cu ce te-a facut Dumnezeu si nu se poate schimba. Ei bine se poate. Sunt lentile care pot sa iti faca ochii cum vrei tu. Totusi daca iti pui lentile albastre ochii tai oricum vor fi negri si tu si Dumnezeu o sa stiti asta. La fel e si cu homosexualitatea. Asa ne-am nascut. Unii hetero altii gay. Si toate terapiile prin care trec muti dintre fratii mei sunt doar niste lentile care sa ascunda adevarata lor culoare nu sa le-o schimbe. Sper sa puteti intelege asta vreodata, cu toate ca ma indoiesc ca sunteti in stare.
  Crestinismul pe care il propavaduiti voi aici e unul plin de ura, nu de dragoste si acceptare ca cel propavaduit de Isus. Voi va puneti problema daca eu, gay fiind pot sa ma numesc urmas a lui Hristos. Dar v-ati intrebat voi daca El va poate numi urmasi a Lui?

 87. Problema de `urmas al lui Cristos` nu se poate pune in discutie, deoarece Cristos este consecvent cu toate invataturile (si etica) Cuvantului lui Dumnezeu. In aceea ce priveste nasterea noastra, observ ca tu susti ca ai fost nascut gay. Astfel de decizii sunt deseori lipsite de aspectele emotionale, psihice si educationale. Nu voi sugera faptul ca o persoana gay nu este o fiinta intelectuala, caci asta ar insemna ca sunt un fanatic. Insa ceea ce doresc sa afirm, atunci cand ma refer la educatie, este faptul ca educatia etica in domeniul sexualitatii este sociala si nu neaparat biblica. Daca Dumnezeu a creat omul, oricare ar fi acesta, atunci fiecare nou nascut trebuie sa reprezinte caracterul Creatorului. In mare parte, crezi ca este corect sa afirmam ca Dumnezeu este Gay? Cum poate un Creator sa fie contrar si atat de ne-consecvent in etica si modul Sau de operare? Daca Dumnezeu spune ca homosexualitatea este un lucru rau inaintea Acestuia, nu crezi ca exista o discrepanta in faptul ca El creaza oameni cu inclinatii sexuale opuse eticii Sale?

  In ceea ce priveste ura si incapacitatea de a intelege aceasta situatie controversata, sunt de acord ca unii crestini sunt prea duri in aceast aspect. Dragostea este oferita de Dumnezeu, insa asta nu inseamna ca ne folosim de aceasta dragoste Divina. Dumnezeu iubeste, insa El iubeste pe cei care urmeaza standradele Sale. Cred ca neputinta noastra, a crestinilor, este ca noi preluam pozita de judecator, uitand ca aceasta pozitie ii apartine lui Dumnezeu. Dumnezeu iubeste pe toti ce care asculta si implineste Cuvantul Sau. Dumnezeu ii cheama urmasi ai Sai (toti cei care implinesc si cred in Cuvantul Sau si in lucrarea Domnului Isus Cristos) sa-L umreze pe Cristos. Relatia noastra inaintea lui Dumnezeu nu se bazeaza pe ceea ce face omul, ci pe ceea ce Cristos a facut pentru om. Ca si crestin, am responsabilitatea de a iubii, insa iubesc in contextul unei relatii Divine, si nu in sensul unei relatii pamantesti (cu interese personale). As vrea sa intelegi ca eu nu sunt impotriva ta, si asta pentru ca nu eu sunt Cel care te va judeca. Totusi, tu trebuie sa realizezi adevarata problema si anume: daca `Dumnezeu este impotriva homosexualitatii`, de ce doresti sa justifici ca El nu este impotriva acestei dileme? Pe ce baza concreta susti ca Dumnezeu te-a creat asa cum esti? Daca afirmi ca Dumnezeu te-a creat asa cum esti, asta presupune ca Dumnezeu este un homosexual. Cum raspunzi la o astfel de conlcuzie?

  Biblic vorbind, Dumnezeu nu este homosexual si nici nu este de acrod cu aceasta activitate. El a creat o ordine in cadrul uman, oferind barbatului o femeie si nu un barbat. Faptul ca omul, din anumite conditii contextuale, a ales sa isi indreptateasca acest rol de gay sau homosexual, nu inseamna ca Dumnezeu este de acord cu acesta. De fapt, cel care comite astfel de activitati este in conflict cu Dumnezeu, care este impotriva homosexualitatii. Aici nu vorbim despre ura sau limitarea dragostei, ci dimpotriva, discutam despre anumite standarde stabilite, pentru om, de Dumnezeul Creator.

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

 88. […] “Dragi crestini, a avut Isus ochii albastri sau negri? Daca i-a avut albastri inseamna oare asta ca oamenii care au ochi negri nu pot sa fie crestini pentru ca nu seamana cu Isus? O sa imi spuneti ca nu. Pentru ca culoarea ochilor este ceva cu ce te nasti, cu ce te-a facut Dumnezeu si nu se poate schimba. Ei bine se poate. Sunt lentile care pot sa iti faca ochii cum vrei tu. Totusi daca iti pui lentile albastre ochii tai oricum vor fi negri si tu si Dumnezeu o sa stiti asta. La fel e si cu homosexualitatea. Asa ne-am nascut. Unii hetero altii gay. Si toate terapiile prin care trec muti dintre fratii mei sunt doar niste lentile care sa ascunda adevarata lor culoare nu sa le-o schimbe. Sper sa puteti intelege asta vreodata, cu toate ca ma indoiesc ca sunteti in stare. Crestinismul pe care il propavaduiti voi aici e unul plin de ura, nu de dragoste si acceptare ca cel propavaduit de Isus. Voi va puneti problema daca eu, gay fiind pot sa ma numesc urmas a lui Hristos. Dar v-ati intrebat voi daca El va poate numi urmasi a Lui?”  Mesaj scris de ‘Allgay’ pe adevar.wordpress.com […]

 89. […] Dragi crestini, a avut Isus ochii albastri sau negri? Daca i-a avut albastri inseamna oare asta ca oamenii care au ochi negri nu pot sa fie crestini pentru ca nu seamana cu Isus? O sa imi spuneti ca nu. Pentru ca culoarea ochilor este ceva cu ce te nasti, cu ce te-a facut Dumnezeu si nu se poate schimba. Ei bine se poate. Sunt lentile care pot sa iti faca ochii cum vrei tu. Totusi daca iti pui lentile albastre ochii tai oricum vor fi negri si tu si Dumnezeu o sa stiti asta. La fel e si cu homosexualitatea. Asa ne-am nascut. Unii hetero altii gay. Si toate terapiile prin care trec muti dintre fratii mei sunt doar niste lentile care sa ascunda adevarata lor culoare nu sa le-o schimbe. Sper sa puteti intelege asta vreodata, cu toate ca ma indoiesc ca sunteti in stare. Crestinismul pe care il propavaduiti voi aici e unul plin de ura, nu de dragoste si acceptare ca cel propavaduit de Isus. Voi va puneti problema daca eu, gay fiind pot sa ma numesc urmas a lui Hristos. Dar v-ati intrebat voi daca El va poate numi urmasi a Lui? Sursa, adevar.wordpress.com […]

 90. Romani 1:26,27
  Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi scarboase; caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor intr-una care este impotriva firii
  tot astfel si barbatii, au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase, si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor.
  Galateni 1:10
  Caut eu oare, in clipa aceasta, sa capat bunavointa oamenilor, sau bunavointa lui Dumnezeu? Sau caut sa plac oamenilor? Daca as mai cauta sa plac oamenilor, n-as fi robul lui Hristos.

  Nu voi spune niciodata ca homosexualitatea este un lucru bun, pentru ca este in mod evident condamnat de Biblie.
  In acelasi timp, nu voi spune niciodata ca homosexualitatea este mai rea decat adulterul sau relatiile sexuale inainte de casatorie.
  Familia este ideea lui Dumnezeu; familie inseamna (in conceptia lui Dumnezeu) un barbat si o femeie. Orice forma de sex in afara familiei este gresita si condamnata de Dumnezeu.
  Spuneti-mi va rog, un barbat(zic barbat pt ca ei au in mod deosebit au prolema asta) casatorit cu o femeie (pe care o iubeste sincer) de cate alte femei se poate simti atras cand merge pe strada?
  In aceasta situatie, omul respectiv are 2 variante:
  1. Poate sa considere ca asa este el, ca asa l-a creat Dumnezeu si ca daca Dumnezeu ar fi vrut sa-i fie fidel unei singure femei, n-ar fi ingaduit sa se mai simta atras de alte femei. Asadar cocluzia e ca poate linistit sa-i dea trupului sau tot ceea ce-i cere.
  2. A doua varianta e cea in care barbatul respectiv alege sa nu faca ceea ce trupul lui ii cere si ceea ce trupul lui ii promite ca o sa-l faca fericit. Si alege, ca de dragul Domnului Isus, sa nu faca nimic din ceea ce Biblia condamna; alege sa aiba incredere in Dumnezeu, care este fondatorul familiei si in feicirea pe care i-o promite Dumnezeu.
  Cineva mai sus acuza crestinii de ura. Adevaratii crestini urasc doar ceea ce uraste Dumnezeu: pacatul, nu persoana. Adevaratii crestini iubesc ceea ce iubeste Dumnezeu: omul. Cu toate astea, pot sa iubesc un om si in acelasi timp sa nu fiu de acord cu atitudinea si faptele lui.
  La intrebarea: “poate un homosexual sa ajunga in rai?” Raspunsul este: Da, bineinteles ca poate, asa cum poate si un curvar(si orice alt om) sa ajunga in rai, daca regreta ce a facut si nu mai traieste in pacatul respectiv.

 91. Sfantul Parinte Arsenie Boca a spus ca diavolii ii indeamna pe oameni sa faca pacatul sodomiei, dar nu asista, pentru a nu suferi chinurile pe care le vor suferi homosexualii pe lumea cealalta. Cele mai groaznice chinuri ale gheenei sunt destinate homosexualilor, deoarece ei nu au ascultat intaia porunca a lui Dumnezeu: Sa fie barbat cu femeie.

 92. Din ce am inteles, Cosmine, in viziunea ta Dumnezeu este heterosexual si eventual barbat. Dar eu nu il vad pe Dumnezeu asa. El nu este nici femei nici barbat, nici gay, nici heterosexual, nici alb, nici negru. Si eu cred si stiu ca pe mine si pe multi alti frati gay ne-a creat El asa.
  Eu vin dintr-o familie de oameni heterosexuali, pentru care e greu sa inteleaga ideea de gay. Pentru ca ei nu au trecut prin ceea ce am trecut eu. Dar totusi parintii mei ma accepta asa cum sunt si sunt fericiti pt mine

 93. boddyca…cata prostie poate sa zaca in mintea ta? si cata necunostinta? vai de tine si de multi ca tine!

 94. @ euseu

  serios? si daca esti asa cunoscator, dupa ce negi cele spuse de un Sfant iubit de Dumnezeu, care a avut darul inainte-vederii, dupa parerea ta, care e “adevarul”? Dumnezeu pe cine a creat? Adam si Adam 2? Sau pe Eva si Eva 2? Nu, Dumnezeu a creat barbat si femeie, Adam si Eva.

  Citez din Sfantul Ioan Gura de Aur, volumul LX, pagina 420: ” Ce poate fi mai spurcat decat un barbat tavalindu-se in astfel de curvii? Ce poate fi mai gretos? O! Ce nebunie! O! Ce smintire! (…) Voi insa, care savarsiti acest pacat (al sodomiei), ati facut neamul nostru omenesc mai necinstit decat necuvantatoarele, caci il batjocoriti prin asemenea fapte si va batjocoriti si voi insiva”

  De ce a ras Dumnezeu de pe fata pamantului Sodoma si Gomora? Pentru ca in cele doua cetati erau cei mai multi homosexuali. Chiar nu vedeti ca raul ni se trage de la voi? Pentru ca pacatul sodomiei este cel mai mare pacat. Sfantul Parinte Ilarion Argatu a profetit ca dupa ce se va legaliza casatoria intre gay, ne va ataca Rusia, ne va ataca Ungaria si Bulgaria. Mai pe scurt, incepe razboiul. Al treilea razboi mondial. Nu incepe de la noi, dar daca nu se va legaliza pacatul impotriva firii nu ne vom mai fi macelariti in razboi.

  Daca negati ce scrie in Biblie, ce spun acesti Sfinti, atunci il negati pe Dumnezeu. Deci, nu va puteti numi crestini. Sunteti doar niste impopotonati care defileaza in mai pe strazile Bucurestiului. Foarte scarbos.

  Euseu, vai de tine si de cei ca tine!
  Dumnezeu vorbeste prin Sfintii Lui! “Toate cele ale lumii vor trece, dar Cuvantul Meu nu va trece!”

 95. Dumnezeu iubeste persoana insa uraste homosexualitatea! Ce are trebui sa faca o persoana (care practica homosexualitatea) atunci cand intalneste o astfel de afirmatie (sau adevar)?

  Spui tu in mesj. din 27 sept. 2009.
  Ei bine nu-i adevarat. Fie ca se pocaiesc, fie ca vor merge direct in Iad daca vor continua in aceasta stare. Gheena=Iadul (acolo unde este chin vesnic,) aceasta ar trebui sa le-o spui tu.
  Domnul urăşte

  Nebunii nu pot să stea în preajma ochilor Tăi; Tu urăşti pe cei ce fac fărădelegea,şi pierzi pe cei mincinşi; Domnul urăşte pe oamenii care varsă sânge şi înşală. (Psalmi 5:5-6)
  Deasemeni: Osea 9:15 Toată răutatea lor este la Ghilgal; acolo M-am scârbit de ei. Din pricina răutăţii faptelor lor, îi voi izgoni din Casa Mea. Nu-i mai pot iubi, toate căpeteniile lor Sunt niste îndărătnici.
  Psalmi 11:5 Domnul cearcă pe cel neprihănit, dar urăşte pe cel rău şi pe cel ce iubeşte silnicia.
  Ieremia 12:8; Rom.9:11,13; Lev.20:23; 26:30, Ps 78:59, 106:40, Prov.22:14)
  Ei bine sa se stie clar ca cei ce continua in aceasta stare nu sunt crestini.

 96. Nu am avut rabdare sa citesc toate comentariile si opiniile de mai sus, insa concluzia la care a ajuns Cristian m-a socat! Haideti sa ne trezim! Domnul iubeste pacatosii, dar uraste pacatul! El ne iubeste, dar vrea sa renuntam la viata noastra de pacat! Cuvantul Domnului condamna clar homosexualitatea! Pentru barbat a fost creat un ajutor potrivit – femeia, nu un alt barbat. La fel si pentru femeie. Ea este creata pentru barbat, nu pentru o alta femeie. Domnul sa va binecuvinteze si lumina Duhului Sfant sa va calauzeasca.

 97. totii gay vor merge in fundul iadului daca nu se vor pocai asta e clar,Dumnezeu nu duce homosexuali in imparatia cerurilor,acolo nimic intinat si spurcat nu va intra.amin.

 98. Este o rusine sa spui acest lucru. Vei sfarsii in iad, daca nu te pocaiesti.

  Romani 1:24  De aceea, Dumnezeu i-a lãsat pradã necurãtiei, sã urmeze poftele inimilor lor; asa cã îsi necinstesc singuri trupurile; cãci au schimbat în minciunã adevãrul lui Dumnezeu, si au slujit si s-au închinat fãpturii în locul Fãcãtorului, care este binecuvântat în veci! Amin.
  26  Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lãsat în voia unor patimi scârboase; cãci femeile lor au schimbat întrebuintarea fireascã a lor într-una care este împotriva firii;
  27  tot astfel si bãrbatii, au pãrãsit întrebuintarea fireascã a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru altii, au sãvârsit parte bãrbãteascã cu parte bãrbãteascã lucruri scârboase, si au primit în ei însisi plata cuvenitã pentru rãtãcirea lor.

  Vasile Sanda, robul Domnului.

 99. citind comentarile voastre am dedus ca sunteti MAI CATOLI DECAT PAPA….. si din cauza unor oameni ca voi care nu au avut altceva de facut decat sa rastalmaceasca scripurile ,,,si sa-L acuze pe Isus de blasfemie,,,, ca sa numit Fiul lui Dumnezeu, l-au rastignit, ,,,,,sunteti oamenii neincercati,,,, si stau si ma gadesc daca va pus pe voi Dumnezeu judecatorii??? de judecati in locul LUI?? mi-ar fi placut ca in loc de ,,sfatul judecatoresc, la care v-ati pus pe acest site,,,,sa fi fost un sitte in care sa va rugati pentru cei care sunt prozonieri ai acestei orientari sexuale,,,, si rugati-va lui Dumnezeu sa nu ingaduie peste voi sau copii , cei aporpiati voua sa fie gay,…ca atunci ii veti intelege cum e sa fi gay… insa sa nu fie prea tarziu,,,,asa ca inainte de a judeca va rog sa ma gandi-ti de 2 ori,,,, si as mai vrea sa mentionez….. ca a fi gay e ceea mai grea povara, cruce pe care o poti purta….esti exculs din societate, familie si din pacata biserica…( biserica care ar trebui sa vin in spijinul celor pacatosi,,,Mantuitorul zice : ,, ca EL a venit sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut, … lasa cele 99 de oi si merge dupa cea pierduta….doctorul nu vine pentru cei sanatosi ci pentru cei bolnavi,,,,,

 100. postarea lui emanuel, adica cea dinaintea mea e poate pozitia cea mai buna pe care ar trebui s-o aveti, crestinii lu’ peste prajit! fariseilor! ingustilor! oameni care pretind ca sunt ai lui Cristos, dar nu au inima Lui; oameni de care Dumnezeu s-a indurat si i-a scos din noroi, si care acum se poarta de parca prin ei insisi ar fi realizat asta. nenorocitilor! “inaintea voastra in Imparatia lui Dumnezeu vor merge curvele si prostituatele!”, pentru ca acolo nu se intra dupa gandirea voastra cre(s)tina.
  un barbat care e atras de femei si se uita dupa ele pe strada…e logic ca dupa ce se pocaieste se va mai uita, va fi ispitit, va simti aceasta povara a luptei in acest sens….cun credeti ca e un barbat care a avut inclinarii gay? va fi, logic, si el ispitit. dar ispita nu e pacat analfabetilor! care nu cunoasteti Biblia, dar dati in cap cu ea altora. si da, din aceasta perspectiva poate fi un barbat sau o femeie cu astfel de inclinatii (gay), dar sa fie crestini. dar inclinatia nu e pacat, cum cel inclinat sa se uite dupa femei, dar se lupta sa n-o faca, este crestin. vie-va mintea la cap!

 101. Asa este ,Dumnezeu iubete pe pacato,caci spune mantuitorul “nu pentru cei sanatosi am venit ci pentru cei bolnavi” ,dar Dumnezeu nu iubeste PACATUL! Dumnezeu asteapata intoarcerea noastra ,nu conformarea cu pacatul !Daca Dumenzeu a pus barbat si femeie ,atunci unde mai incape acesta comportament pervertit al homoxexualitatii cum e numit asa pompos!
  Tu ai citit biblia cu ochii ,dar nu destul de suficient cu sufletul !
  Ce ar fi ca fiecare din noi care ne confruntam cu diverse tenciuni survenite pe fondul unor patimi(fumatul ,acoolismul ,invidia ,……si multe altele …) sa renuntam a mai lupta de a nu le face (adica nu nu fuma ,de a nu ura , de a nu ucide ,….ect) cum ar arta lumea !!!! care ar fi gradul de haos !!!

  Cat timp te-ai luptat cu patima acesta grozava ,pe care daca ai citit Sf Scriptura ,Sodoma si Gomora au fost distruse cu foc ,Dumnezeu se bucur cu ingerii ,sa fi sigur de acesta , dar acum ai renuntat ,te-ai lasat inselat de vrasmasul ,iraciunea cea veche ,pustiime vazduhului Diavolul ,vrasmasul omului de moarte , si ti se pare firesc sa traiesti in acest pacat, acum Bunul Dumnezeu se intristeaza pentru tine si pentru noi toti care am renuntat la lupta cu patimile de toate felurile !caci homoxexualitatea nu e o boala a trupului ci a sufletului ce se manifesta prin trup ,perverteste trupul !

  Acum faci paguba multipla in fata Lui Dumnezeu ,caci cu acesta atitudine a ta fata de acesta patima normalizezi acesta patima ,facand-o intr-o realitate ce vine din voia Lui Dumnezeu CEEA CE ESTE O INSELARE GROAZNICA !!!!!!!
  Trupul desi este la origine creatia Lui Dumnezeu ,dupa caderea omului ,si trupul a cunoscut moarte ,acum trupul ne este dusman .de aceea sa stapanim trupul nostru ca nu cumva din cauza lui sa pierdem mantirea !Cel ce gandeste la cele ale trupului trup va fi (adica tarana ) cel ce gandeste la cele ale sufletului ,suflet desavarsit in comunine cu Dumnezeu va fi , de aceea cei cu patima curviei ,sodomiei (homoxexualitatii) isi etaleaza trupul sprea a ispiti ,spre a perverti !!! spun sfintii parinti ca in vremurile din urma barbatii vor face cele femeisti si femeile cele barbatesti (purtatrea pantalonilor etc ,)!!
  Acoperitii trupurile voastre ,ca ochii vostrii sa nu vada necuratia ! asa spun sfintii parinti!!! sa luam aminte !

  Aceasta e datoria noastra fat de suflet sa luptam pana la mormant cu toate pornirile noastre patimase ,sa cere Lui Dumnezeu sa ne ajute in lupta noastra , chiar de vom cadea noi sa nu ne lasam asediati de vicleanul diavol ce lucreaza prin oameni ce nu asculta de Dumenezeu , sa luptam, sa luptam !!!

  Asa sa ne ajute Bunul Dumezeu si cu lacrimi din adanca smerenie ,caci numai smerindu-ne si intelegand cat de eputinciosi si bicisnici suntem ,vaom reusi precum marii traitori ai ortodoxiei!!

 102. mie mi-au luat 10 ani sa realizez ca Dumnezeu ma iubeste ptr ca asa m-a facut el ,nu el ma condamna ,ci oamenii,aceeasi care au facut posibila existanta inchizitiei

 103. ” Crestin Gay ” este ca si cand ai spune ”drac increstinat”… Oameni buni cu tot respectul si cu toata cultura si cu toate cartile citite sau necitite… dracu tot drac ramane….indiferent cat la-m vopsi noi. Nu pot sa i zic intunerecului lumina nici daca as fi orb. Ma tot intreb oare cat mai suporta saracu’ Dumnezeu anomaliile noastre??? In ritmul asta satan ajunge sa conduca raiul…
  Judecati voi singuri …Asta daca mai vede cineva adevarul. Si adevarul nu exista in afara lui Dumnezeu…Ati auzit de Sodoma si Gomora???
  ATENTIE SA NU NE INSELAM SINGURI!!!!!!!!!!!!!!

 104. Efeseni 6:11-12  Îmbrãcati-vã cu toatã armãtura lui Dumnezeu, ca sã puteti tinea pept împotriva uneltirilor diavolului.  Cãci noi n-avem de luptat împotriva cãrnii si sângelui, ci împotriva cãpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stãpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor rãutãtii care Sunt în locurile ceresti.
  Astfel ca cei ce nu asculta de “Cuvantul lui Dumnezeu”, automat asculta de “diavol”, nu exista intermediar. Nimeni nu poate sa spuna: Nu ascult de Dumnezeu, dar nici de diavol, deoarece este scris in: 1 Ioan 5:19  Stim cã Suntem din Dumnezeu si cã toatã lumea zace în cel rãu.

  Cel ce spune minciuni (adica nu vorbeste din Cuvantul Bibliei) si se deda la înselãciuni nu vor vedea fata lui Dumnezeu.

  Psalmi 101:7  Cel ce se dedã la înselãciune nu va locui în casa mea; cel ce spune minciuni nu va sta înaintea mea.
  Iar cel ce-si spune Cucu, si zice: “…e logic ca dupa ce se pocaieste se va mai uita, va fi ispitit, va simti aceasta povara a luptei in acest sens….cun credeti ca e un barbat care a avut inclinarii gay?” nu spune adevarul, si probabil ca se descrie el insusi.

 105. O alta interventie, a lui emanuel: “citind comentarile voastre am dedus ca sunteti MAI CATOLI DECAT PAPA…..” Ce este acest cuvant? L-ai gasit in Biblie? De unde vine aceasta intelepciune a ta?
  Proverbe 1:7  Frica Domnului este începutul stiintei; dar nebunii nesocotesc întelepciunea si învãtãtura.

  Asa ca daca vrea cineva vrea sa aibe intelepciune va trebuii mai intai sa se teama si sa se infricoseze de ce spune Dumnezeu, sa se inoarca de la caile lui rele.

 106. vasile, esti atat de “pe dinfara”…probabil ai pus si tu mana pe Biblie de cateva zile si deodata te-ai si vazut intelept. daca tu imi spui mie ca de cand te-ai pocait nu te-ai uitat niciodata dupa vreo fata…ti-aduc aminte ce aspune acelasi Solomon pe care l-ai invartit mai sus de il doare capul: “nu fi prea neprihanit!”. daca numai o secunda si-ar lua Dumnezeu mana de peste tine ai fi un nimeni si ai face tot ce e omeneste posibil in ce priveste pacatul. smereste-te, mai, invatatorule! ai sa cazi de nu te vezi, si ai sa vezi atunci “fratii” cum te vor inconjura precum cainii. adica exact ce faci tu acum. vai si-amar de capul tau! lingau nenorocit! crezi ca Dumnezeu are nevoie de catelusii ca tine? lasa-L pe El sa aiba ultimul cuvant, nu te-a pus nimeni judecator peste nimeni. spune-ti parerea ca tot omul, dar nu ridica sabia, “neprihanitule”! mi-e mila de tine.

 107. Cred cä tot ce provoacä neintelegere, respingere sau dorinte de evanghelizare a unora, etc…..este expresia directä si färä explicatii de….. “CRESTIN GAY” !!!

  Ei bine eu inteleg astfel:
  1- cuvintul real de “crestin”, este ptr cei ce-L urmeazä deja pe Hristos, si s-au dezbräcat de omul cel vechi,… si sint o fäpturä nouä !….( si asta inseamnä cä toate cele vechi s-au dus , practic !…dar in firea veche, cu care luptäm zilnic cele “vechi” sint pinä la moarte! )…Fapte A. 11/26; 2Corint. 5/17 ;. Galateni 5/16-21; …..Deci eu stiu, cä in Hristos un crestin adevärat, NU träieste in päcat, necurätie, etc,…ci acestea ar fi doar un accinent dacä se intimplä ,NU un stil de viatä !……………….(vä rog cititi trimiterile biblice)
  ……………………………………………………………………………………………………………………

  2-crestin “gay”….(desi, corect consider cä ar trebui scris, cu tendinte “gay”)….in realitate din päcate stiu cä existä…! EXPLICATIE !: – un om “hetero” are ,si v-a avea TENDINTE hetero, cit träieste…si ca si crestin, trebuie sä se lupte a-si tine gindul, duhul, sufletul si apoi trupul in “friu” ,( in stäpinire toatä viata!!!!)…….o femeie cu trecut, s-au atractie “lezbi”…chiar crestinä devenind, are in sens adevärat aceastä luptä impotriva firii ei toatä viata !….
  -la fel un “gay”, care a ajuns crestin….are aceastä atractie in firea lui , cu care si impotriva cäreia, TREBUIE sä lupte toatä viata.!….(dacä vrea sä räminä in Hristos…si NU uitati cä Biblia spune “Pot totul in Hristos care mä intäreste!!!)………………………
  …………………………………………………………………………………………………………………….
  Sä nu judecäm repede, ceea ce nu e clar, s-au NU intelegem…dragii mei, si NU uitati!!!!
  “HRISTOS-ISUS a INVIAT!!!!!!! de ce? ptr. cä toti care am crezut, s-au vor crede in EL cu adevärat ……si vor träii ,si vor rämine in EL sä fie mintuiti ! Efeseni 2/17,18…
  ………………………………………………………………………………………………………………
  (apropo, eu sint cäsätorit, am 4 copii, si prin harul lui Dumnezeu lucrez in cimpul evangheliei
  nu ca judecätor, …..ci a aduce “Vestea bunä oamenilor”)…… dacä sinteti interesati de poezii crestine si clasice : (creatie proprie,….lucescuadrian.com ) SÄNÄTATE !!!

  2-

 108. !?..”cucu-le” asa cum am mai scris: te-ai descris pe tine insuti. Pe langa faptul ca-ti este inima impietrita si vrajmas al neprihanirii (Isaia 46:12), mai esti si batjocoritor: “Cel mândru si trufas se cheamã batjocoritor: el lucreazã cu aprinderea îngîmfãrii” (Proverbe 21:24), este foarte greu pentru tine sa spui ceva fara sa insulti!.
  Da, cu adevarat Dumnezeu este stapan:  Ci Dumnezeu este Cel ce judecã: El scoboarã pe unul, si înaltã pe altul. (Psalmi 75:7) Dar tu esti strain de El, nu-L cunoasti si nu stii sa I- te supui, ori sa asculti de cuvantul Sau, astfel ca se va implinii scriptura despre cei ca tine:
   “…. sã pedepseascã pe cei ce nu cunosc pe Dumnezeu si pe cei ce nu ascultã de Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos.  Ei vor avea ca pedeapsã o pierzare vesnicã, de la fata Domnului si de la slava puterii Lui”, (2 Tesaloniceni 1:8-9)

  Eu nu vreau sa te mustru pentru purtarea ta deoarece:  Cel ce mustrã pe un batjocoritor îsi trage dispret, si cel ce cautã sã îndrepte pe cel rãu se alege cu ocarã. (Proverbe 9:7) mi-as atrage dispret, insa voiesc numai sa precizez atitudinea ta.

  Si ca si ca sa nu ma departez de subiect: Sodomitii/homosexualii, cat si cei ce considera ca este bun acest lucru, vor sfarsii in iazul de foc si pucioasa unde va fi plansul si scrasnirea dintilor…  tot astfel si bãrbatii, au pãrãsit întrebuintarea fireascã a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru altii, au sãvârsit parte bãrbãteascã cu parte bãrbãteascã lucruri scârboase, si au primit în ei însisi plata cuvenitã pentru rãtãcirea lor. (Romani 1:27)
  Iar in acelasi capitol: vs 32  Si, cu toate cã stiu Hotãrârea lui Dumnezeu, cã cei ce fac asemenea lucruri, Sunt vrednici de moarte, totus, ei nu numai cã le fac, dar si gãsesc de buni pe cei ce le fac.

  Domnul sa aibe mila de tine ca sa te intorci de la calea pe care esti, altfel vei sfarsii in iad.

 109. O, Doamane, ai mila! citeste postarea fratelui Lucescu, amatorule! ca nu sunt singurul care gandeste asa, si dansul e casatorit si are 4 copii. darr repet, ai pus si tu mana pe BIblie si incerci sa faci ceea ce nimeni nu ti-a incredintat: sa interpretezi. in cazul tau se potriveste ce spun ortodocsii: numai popa are voie sa interpreteze. si au dreptate mai ales cand e vorba de unii habotnici ca tine.

 110. Dupa cum am mai spus, nu tin sa ma cert cu nimeni, eu vreau sa arat numai ce spune Dumnezeu. Nu vreau nici sa vorbesc despre intelepciunea mea, caci ar fi fara temei, prin urmare numai Cuvantul lui Dumnezeu are importanta, nu al meu si cu atat mai putin al (tau) vostru.
  Cat despre exemplul tau, nu este unul potrivit: ” Dar ei, prin faptul cã se mãsoarã cu ei însisi si se pun alãturi ei cu ei însisi, Sunt fãrã pricepere.” (2 Corinteni 10:12)

  Este fara indoiala frumos ca sa dai respect unora mai in varsta, dar nu pentru faptul ca impartasesc aceiasi idee. Iar daca i-ti este de folos (desii nu cred), vreau sa-ti spun ca eu sunt casatorit, am 4 copiii, si sunt bunic; cu siguranta ca sunt mai in varsta decat tatal tau.
  Nu vroiam nicicum sa vorbesc despre mine, caci cel mai important este sa se vorbeasca “cuvantul lui Domnezeu”, dupa cum este scris in 1 Petru 4:11  Dacã vorbeste cineva, sã vorbeascã cuvintele lui Dumnezeu.
  Acestea sunt vremurile despre care este scris:

  Fapte 13:41  „Uitati-vã, dispretuitorilor, mirati-vã si pieriti; cãci în zilele voastre, am sã fac o lucrare pe care n-o veti crede nicidecum, dacã v-ar istorisi-o cineva.”

 111. esti cumva de la martorii lui Iehova? numai aia citeaza versete scoase din context ca sa isi “adevereasca” puctul lor de vedere. eu iti spuneam sa te uiti la exemplul de mai sus, om casatorit cu copii, care nu gandeste ca un habotnic si care a inteles ca atunci cand Cristos “s-a facut pacat pentru noi pentru ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El” s-a referit la orice pacat posibil facut de rasa umana. Ce faci tu seamana cu sindromul “prietenii lui Iov”, incerci sa il aperi pe Dumnezeu, cand El nu ti-a cerut asta si nici macar nu o faci bine. Cine citeste ceea ce postezi tu si-ar putea face usor parerea ca tu dupa ce L-ai cunoscut pe Cristos, desi constat ca tu stii mai multe “despre” El, tu nu ai mai pacatuit niciodata: esti intr-o stare angelico-divina, care te impiedica sa te uiti dupa femei pe strada, nu te manii niciodata pe copiii tai si niciodata n-ai intarziat la servici si cel putin in adoelescenta nu te-ai masturbat niciodata. Si chiar si daca a ar fi asa…a-L cunoaste pe Dumnezeu inseamna mult mai mult. “Daca ai fi cunoscut ce inseamna: mila voiesc nu jeftfa…” n-ai fi atat de rigid, durule!
  si apropo, n-as putea sa iti fiu copil, crede-ma! in plus daca as avea un tata ca tine, as cere azil politic. si in loc sa stai sa pierzi vremea pe internet, du-te si pierde vremea cu copiii tai, ca de aia unii din familii de pocaiti au inclinatii gay, ca tatii lor in loc sa ii iubeasca si sa petreaca timp cu ei, pierd vremea in discutii in care nu i-a invitat nimeni. eu nu stiu cum faci cu 4 copii si nevasta de ai timp sa pierzi vremea pe aici. ca nu prea semeni cu apostolul pavel dupa teologie! si hai pa, mi-e jena, sincer, indiferent cine esti! du-te si te inroleaza in “noua dreapta”, mai degraba ti-e locul acolo, decat intr-o biserica care pretinde ca il cunoaste pe Mantuitorul.
  Eu am vorbit de inlcinatii si tendinte, nu de o viata de traire in acel pacat, cum unul care a afost alcoolic, poate avea tendinte…dar prin harul lui Dumnezeu biruie totul…”pot totul in Cristos”. tu daca ai ajuns la statura in care nici tendinte nu mai ai, atunci n-avem ce comunica. tocmai faptul ca te-ai casatorit demonstreaza ca te-ai fi “ars”, daca nu o faceai. si din cate stiu eu…asta e tendinta!
  adio.

 112. 1.esti cumva de la martorii lui Iehova? Intrebi tu… ei bine Nu.

  2. atunci cand Cristos “s-a facut pacat pentru noi pentru ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El” s-a referit la orice pacat posibil facut de rasa umana….. Da este adevarat insa pentru cei care “nu mai trãiesc nu dupã îndemnurile firii pãmântesti, ci dupã îndemnurile Duhului”(Rom 8:4) .

  3. Ce faci tu seamana cu sindromul “prietenii lui Iov”, incerci sa il aperi pe Dumnezeu,… ei nu vorbeau drept de Dumnezeu (Iov 42:7)

  4.cand El nu ti-a cerut asta si nici macar nu o faci bine….Ba da (Fapte 1:8)

  5. Si chiar si daca a ar fi asa…a-L cunoaste pe Dumnezeu inseamna mult mai mult….Daniel 11:32 “Dar aceia din popor, care vor cunoaste pe Dumnezeul lor, vor rãmâne tari, si vor face mari isprãvi”.

  6.“Daca ai fi cunoscut ce inseamna: mila voiesc nu jeftfa…” … Desigur ca eu stiu ce-i mila si neprihanirea, dar nu a mea, caci este fara valoare, ci adevarata mila si neprihanire ce vine de la Dumnezeu, si care se capata prin credinta in Hristos Isus (Filipeni 3:9).

  7. n-ai fi atat de rigid, durule!…. Nu este adevarat ce spui eu citez din cuvantul lui Dumnezeu, pe cand tu vorbesti din ale tale: Proverbe 30:5-6 “Orice cuvânt al lui Dumnezeu este încercat. El este un scut pentru cei ce se încred în El. N-adãuga nimic la cuvintele Lui, ca sã nu te pedepseascã, si sã fii gãsit mincinos.

  8.care pretinde ca il cunoaste pe Mantuitorul….Tu nu-L cunosti si nici cei ca tine.. Ioan 8:55 Si totusi nu-L cunoasteti. Eu Îl cunosc bine; si dacã as zice cã nu-L cunosc, as fi si Eu un mincinos ca voi. Dar îl cunosc si pãzesc Cuvântul Lui. Prin urmare tu nu-L cunosti deoarece nu pazesti Cuvantul lui.

  9.Eu am vorbit de inlcinatii si tendinte, nu de o viata de traire in acel pacat, cum unul care a afost alcoolic, poate avea tendinte… Coloseni 3:2 Gânditi-vã la lucrurile de sus, nu la cele de pe pãmânt.

  10.dar prin harul lui Dumnezeu biruie totul…”pot totul in Cristos”…. Nu este cu siguranta cazul tau (Prov. 30:6)

  11. tu daca ai ajuns la statura in care nici tendinte nu mai ai, atunci n-avem ce comunica….. Aici ai spus adevarul.

 113. Cu tot respectul,…considerind cä sinteti oameni maturi, si cu pricepere….de accea permiteti-mi sä completez doar citeva ginduri la dialogul dintre cei doi, Vasile si Cucu….desii pare mai mult o ceartä de cuvinte intre voi, decit un dialog uman, in care tinta nu ar trebuii sä fie jignirea, dispretul, sau asemenea lucruri….(noi abordäm o temä, in care diferä evident pärerea …ca si dovada cä intre oameni experienta de viatä, cunostinta, si crestere si starea spiritualä, diferä !…) Dar inainte de a fi crestin, consider cä ar TREBUII sä fim…”oameni” !!!

  1- Eu am precizat pärerea mea la aceastä temä, mai sus….dar doresc ca nepärtinitor, si cu respect, sä vä amintesc citeva cuvinte care nu-mi apartin, si evident privind in aceastä “Oglindä……….
  ne putem vedea chipul asa cum este….! Iacov 1/22-25 !…Rom 3/23 !!!

  2- Cuvintul lui Dumnezeu, zice la “prezent” : …cä dacä zicem cä n-avem päcat, ne inseläm singuri si adevärul nu este in noi ! 1Ioan 1/8,9 !….1Ioan 2/1,2 ! Rom. 7/18, 22, 23 !!!!!!!!!

  3-Oricine am fi, si oricit de neprifäniti am träii, sä NU uitäm cä doar “harul” lui Dumnezeu ne-a tinut si ne v-a tine !! ……….Efeseni 1/4-11 ! 2Tesal. 2/13; ATENTIE ! 2Timotei 1/9,10 !!!

  4-Cunoasterea lui Dumnezeu, cu inima nu cu… mintea, are de aface cu : 1Ioan 4/8, 11,..
  1Ioan 3/18,19 !!! …….Crestere spiritualä duce la : 2Petru 1/5-9 !!!!!!!!! 1Corint. 13/4,5..

  5- Sä NU uitäm cä si ISUS, si ap. PAVEL , nu a dispretuit, nu s-au izolat de “cei bolnavi spirituali” CI I-A AJUTAT !!!! 1Corinteni 5/9,10 ! Iacov 1/19,20 ! ; Atentie ! Galateni 6/1 !!!!!

  6- Evident, Cel ce a murit ptr. päcatele noastre este Hristos, Cel ce iartä este Hristos, Cel ce sfinteste este Hristos, Cel ce ne tine,ne intäreste, lumineazä, desävirseste, mintuieste, si ……..JUDECÄ , este HRISTOS !!! …Si tot EL te iubeste !!! Si tot prin EL, si eu te iubesc….oricine ai fii !!!!! …Si cu totii TREBUIE sä ne sfintim zilnic !…Apoc 22/11; Evrei 12/14 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SÄNÄTATE !!!! Adi L. 1 Ioan 3/6,16,17 !!!

 114. In raspuns pentru Lucescu Adi,
  Mai multi mi-au adresat cuvinte urate si m-au insultat, dar nu am raspuns în acelasi mod (Rom. 12:17) ba chiar ma rog Domnului sa nu ia în seama aceste greseli.

  1- In care din interventiile mele ai gasit: jignirea, dispretul, sau asemenea lucruri…?.. Daca da arata-mi unde si sincer, din inima si în frica de cuvantul Domnului, voi retrage si voi cere iertare pentru, dar daca nu… tu vei fi gasit cel mincinos (Apoc. 21:8).
  2- Tu mai spui“Dar inainte de a fi crestin, consider cä ar TREBUII sä fim…”oameni” !!!…..?! Unde în Scriptura ai gasit asa ceva? In Biblie scrie: “Cãci voi ati murit, si viata voastrã este ascunsã cu Hristos în Dumnezeu”.(Coloseni 3:3)
  3- La punctul tau nr 1. dai exemplu: Rom 3/23 …. si este adevarat: “Cãci toti au pãcãtuit, si Sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu”… însa: Iacov 1/22-25 !, care este plin de lumina si adevar, nu are utilitate aici decat daca insinuezi ceva, sau pe cineva.
  4- La nr.2, tu dai ex: 1Ioan 1/8,9 !….1Ioan 2/1,2 ! Rom. 7/18, 22, 23 … care de asemeni pline de adevar însa ce te-a împiedicat sa adaogi: Ioan 8:34 „Adevãrat, adevãrat, vã spun” le-a rãspuns Isus „cã, oricine trãieste în pãcat, este rob al pãcatului. Si asa sunt cei ce-si spun crestini (dar nu sunt) si traiesc în pacat. Deoarece: “cine a murit, de drept, este izbãvit de pãcat. Acum, dacã am murit împreunã cu Hristos, credem cã vom si trãi împreunã cu El”, (Romani 6:7-8) iar mai departe în: Romani 6:10 Fiindcã prin moartea de care a murit, El a murit pentru pãcat, odatã pentru totdeauna; iar prin viata pe care o trãieste, trãieste pentru Dumnezeu.
  Si sa fi încheiat astfel: “Oricine este nãscut din Dumnezeu, nu pãcãtuieste, pentru cã sãmânta Lui rãmâne în el; si nu poate pãcãtui, fiindcã este nãscut din Dumnezeu”. (1 Ioan 3:9)

  5- Iar la nr.3: bun exemplele, dar fara avertismentul din: Galateni 5:13 Fratilor, voi ati fost chemati la slobozenie. Numai, nu faceti din slobozenie o pricinã ca sã trãiti pentru firea pãmânteascã…
  6- La numerele: 4 si 5, este cuvantul Domnului si inima-mi tresalta la auzul lor, dar cei rai care traiesc în fire si tin sa le arate altora uita continuarea tot din Galateni: “Cine samanã în firea lui pãmânteascã, va secera din firea pãmânteascã putrezirea; dar cine samanã în Duhul, va secera din Duhul viata vesnicã”. (Gal. 6:8)
  7- Cat despre nr.6 Vrei sa pari cineva care are întelepciune, dar nu-i a lui Dumnezeu, ci-i omeneascã, (desii folosesti cuvintele Scripturii). Te sfatuiesc sa nu te asemeni cu cei ce: “prin vorbiri dulci si amãgitoare, însalã inimile celor lesne crezãtori”, si care place oamenilor din veacul acesta, ci fa cunoscut adevarul: “vorbim despre ele nu cu vorbiri învãtate de la întelepciunea omeneascã,”…(1 Cor. 2:13)
  Vorbeste cuvantul adevarat care spune: În adevãr, dacã, dupã ce au scãpat de întinãciunile lumii, prin cunoasterea Domnului si mântuitorului nostru Isus Hristos, se încurcã iarãsi si Sunt biruiti de ele, starea lor de pe urmã se face mai rea decât cea dintâi.(2 Petru 2:20)

  “Cãci s-au strecurat printre voi unii oameni, scrisi de mult pentru osînda aceasta, oameni neevlaviosi, care schimbã în desfrînare harul Dumnezeului nostru, si tãgãduiesc pe singurul nostru Stãpân si Domn Isus Hristos. Vreau sã vã aduc aminte, cu toate cã stiti odatã pentru totdeauna toate aceste lucruri, cã Domnul, dupã ce a izbãvit pe poporul Sãu din tara Egiptului, în urmã a nimicit pe cei ce n-au crezut.”… (Iuda 1:4-5)

  “Intrati pe poarta cea strîmtã. Cãci largã este poarta, latã este calea care duce la pierzare, si multi Sunt cei ce intrã pe ea. Dar strîmtã este poarta, îngustã este calea care duce la viatã, si putini Sunt cei ce o aflã.” (Matei 7:13-14)

 115. Ptr Vasile……..Dragä frate, eu am precizat f.clar cä ceea ce am scris mai sus este valabil ca aducere aminte ptr. amindouä persoane…(cucu si vasile..) deci, dacä nu luati totul strict personal ci comun , multe intrebäri au räspunsul de la sine…! Dealtfel, dumneavoasträ intreba-ti cu precizarea de recunoastere a greseli, dacä vä va fi sezizate lucrurile care NU apartin unei persoane care este foarte spiritualä,dupä cum scrieti mesajele…..
  Evident cä greseli in expunere ca fel de precizare personalä, aveti!…..(SI ASTA DOVEDESTE) cä NU sinteti desävirsit, si evident cä nici tot trupul nu-l tine-ti in friu…Iacov 3/2 ! ,
  Expl. -2 aprilie scrieti, “SUNTE-TI MAI CATOLICI DECIT PAPA !”…..este o ……….
  jignire….2Timotei 2/16,

  – 4 aprilie scrieti, “CU ATIT MAI PUTIN ARE IMPORTANTÄ CUV. VOSTRU”…de ce
  jigniti, si desconsiderati….
  (fiecare dä ce are…..invätatii pe alti, cu duhul blindetii) 1Timotei 5/1, Tit 3/2, 3, ….2Timotei 2/24-26 !!!!

  -5 aprilie, spuneti cä nu e cazul nici decum “pot totul in Hristos”….sä fie aplicat lui “Cucu”….., dar exact aceasta e singuta sansä de a putea cineva, ceva…..(de ce judecati) ?! Chiar s-a sfätuit Dumnezeu cu dumneavoasträ, in cazul acestui om ????2Timotei 2/19 !!!
  NU vä supärati pe mine, a-ti cerut dumneavoasträ sä vä scriu ce väd necorect, si asta o fac considerind cä vä ve-ti face si mai …..intelept, si ve-ti primii aceste lucruri chiar dacä nu e asa usor……NU incerca-ti sä cäutati argumente de a respinge, stiu cä acest lucru il pute-ti cel mai bine….(ginditi-vä dacä nu Dumnezeu vä indeamnä acum ?!)………..

  – Evident cä este in Biblie indemnul (chiar porunca), “Fiti oameni”….sint 4 indemnuri cu virgulä, urmate de semnul exclamärii (!)….deci, dupä fiecare e valabil imperativul !
  (1Corinteni 16/13 !)………..

  – Si a nu ne depärta de tema principalä…vreau clare text sä spun : 1- e imposibil sä nu vinä prilejul de päcätuire, zici Biblia………..(ptr. toti e valabil indiferent de virstä)
  2- orice gind cel crestin cu adevärat il v-a face “rob ascultärii de Hristos”……….deci, tendinta vine, päcatul dä tircoale…dar (TU), zice Biblia …, noi sä-l stäpinim !!!!!!…
  3- firea veche, luptä impotriva omului nou, …si invers, toatä viatä !!!!! SI DOAR PRIN HRISTOS BIRUIM !!! Romani 6/16, 6,13, 14 !!!! Rom 8/1,2,8,12,13 !!!!!

  De aceea am zis cä indiferent de ce ai fost ca om de Dumnezeu scäpat, eliberat etc…Diavolul stie unde a fost zidul täu fisurat de la inceput, dacä pot zice asa si acolo va lovii mereu mai tare si mai insistent…toatä viata….fiti sincer cu dumneavoasträ, si veti intelege la ce mä refer prin cuvintul “tendintä”…. vä doresc sänätate si DUMNEZEU , sä vä binecuvinteze !!!
  Adi L.

 116. Lucescu A. tu spui: “eu am precizat f.clar cä ceea ce am scris mai sus este valabil ca aducere aminte”… unde anume?
  Da este adevarat ca am scris sa-mi arati daca vei gasii in postarile mele: “jignirea, dispretul, sau asemenea lucruri…?” Lucruri de care tu m-ai invinuit, dar se pare ca nu vrei sa dai atentie la ceea ce s-a scris, ba chiar ai sarit repede cu alte acuzatii (pentru care desigur, vei da socoteala). Matei 12:36 Vã spun cã, în ziua judecãtii, oamenii vor da socotealã de orice cuvânt nefolositor, pe care-l vor fi rostit.

  Ex. Din 2 aprilie, citeste cu mai multa atenie si vei vedea ca nu eu am scris, acolo eu citez pe altcineva.

  Ex. Din 4 aprilie: Am spus: “cuvantul lui Dumnezeu are importanta, nu al meu si nici al vostru” (Psalmi 14:3) si Romani 3:11  Nu este nici unul care sã aibã pricepere. Nu este nici unul care sã caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu. Ai tu o alta parere?

  Ex. Din 5 aprilie: Intr-o parte el lasa de inteles ca poti sa pacatuiesti, si apoi tot el spune: pot totul in Hristos …?! „Pentru ce sã amesteci paiele cu grâul? Nu spui versete din Biblie numai asa ca sa arati ca le stii, valabil si pentru tine daca chiar nu ai inteles. Cuvantul spune: Cãci, dacã pãcãtuim cu voia, dupã ce am primit cunostinta adevãrului, nu mai rãmâne nici o jertfã pentru pãcate (Evrei 10:26)
  “Tot asa si voi însivã, socotiti-vã morti fatã de pãcat, si vii pentru Dumnezeu, în Isus Hristos, Domnul nostru” (Romani 6:11)
  Apoi, un adevarat crestin nu insulta si nu vorbeste urât.

  Dupa care adaugi ca: “Fiti oameni” este scris in Biblie si este adevarat….. dar nu are nici-o legatura cu ce ai spus anterior:“Dar inainte de a fi crestin, consider cä ar TREBUII sä fim…”oameni” !!!…..?!
  Tu vrei sa spui ca este mai important a fi om decat a fi crestin?

  Si mai spui: “Diavolul stie unde a fost zidul täu fisurat de la inceput, dacä pot zice asa si acolo va lovii mereu mai tare si mai insistent…toatä viata…”
  Sa inteleg ca ai o alta evanghelie? (Galateni 1:6) Si ca acel diavol; stie, si loveste mereu si insistent.(Prov. 30:6)

  Cine spune adevarul: tu, sau Scriptura care este “Cuvantul”?, El este viu si adevarat “Stim cã oricine este nãscut din Dumnezeu, nu pãcãtuieste, ci Cel nãscut din Dumnezeu îl pãzeste, si cel rãu nu se atinge de el”.(1 Ioan 5:18)

 117. Asa, putem continua …pinä vine Domnul, omule….adicä sä comentäm cu Biblia orice cuvint, idee, sau expresie……….consider cä sinteti in virstä, si nu puteti recunoaste nici o gresalä….desii v-am precizat sä ginditi la ce v-am scris, cu inima sincerä in fata lui Dumnezeu…(oare nu a-ti observat respectul cu care scriu ?) Deci , sint “Om”, inainte de “CRESTIN” !!!!! si este indispensabil ptr. un crestin adevärat !…………..

  Probabil cä considerati cä sinteti deja desävirsit….si atunci ce sä zici, sau sä indemni, mustrii, sau sä inveti pe cel care stie tot si are tot ?!…………NU uitati cä numai “drogostea” din toate v-a räminea! Ce-a mai periculoasä la unii crestini, este “mindria spiritualä”!!!……….

  (apropo cititi cum zic in 6 aprilie , cum incep, si punctul (1)….ptr. cä iar a-ti intrebat ceva ce scrie clar ! EU nu mint !………si a-si putea sä vä dovedesc evident cu Biblia si eu, tot ce ati intrebat s-au nu vä e clar, dar consider cä stiti deja !………..EU nu voi mai continua a scrie… nu are nici un rost, dar sä termin ideea,….
  Cum puteti sä scrieti asa ceva, scotind chiar din cuvintele ce lea-ti scris personal si rämin aici intipärite…priviti iaräsi in 4 aprilie cum a-ti scris: , ” prin urmare numai Cuvintul lui Dumnezeu are importanta, nu al meu, “si cu atit mai putin al (täu) vostru ” !!!!! NU SE VEDE CLAR CÄ NU ZICI ADEVÄRUL? ; cä ai dispretuit pe altul, ? IAR MIE mi-ai scris altfel, cä ai fi scris atunci ! ………..HEI,pe cine ai ca TATÄ acum, cind minti, ? si inseli cu buzele tale pe aproapele täu ?!!!!! (eu intreb , NU osindesc si nici nu te dispretuiesc ! )……..SÄNÄTATE !…si adio frate ! SI DE CE SCRII numai 1Ioan 5/18, si uiti Iacov 1/13-14, 12,…Iacov 4//; 1Petru 5/8.9 !! Efeseni 6/12,13 !! NU UITA ! 2Timotei 16,17 !!! Dacä te smeresti, Dumnezeu te poate El folosii, mai mult decit ai folosii tu Cuvintul LUI! poti primii indemnul ? incearcäte pe tine dacä esti in credintä….Nu in cunostintä despre EL !!! ci A cunoaste PE EL cu adevärat !!!!

 118. Dupa cum eu am scris mai inainte si nu m-am inselat, tu faci parte din numarul oamenilor firesti, astfel ca tu nu intelegi lucrurile “Duhului”: Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, cãci, pentru el, Sunt o nebunie; si nici nu le poate întelege, pentru cã trebuiesc judecate duhovniceste. (1 Corinteni 2:14)
  As fi vrut sa-ti pun o intrebare, dar tu nu mi-ai raspuns la niciuna din intrebarile puse anterior, ba chiar ai rastalmacit raspunsurile mele, totusi… voi relua numai una, ce insemnatate are pentru tine versetul…? “Cãci voi ati murit, si viata voastrã este ascunsã cu Hristos în Dumnezeu”.(Coloseni 3:3)

  Daca intr-adevar inseamna ceva, pocaiestete si traieste asa cum invata Cuvantul, si cauta sa nu mai inveti pe altii minciuna, iar de nu continua si vei sfarsii in gheena. (Apocalipsa 22:11)

 119. Ai fost creat de Dumnezeu barbat si nu cred ca Dumnezeu vrea ca tu sa fii gay …este vorba de sexul psihic… acest lucru se datoreaza copilariei dar nu inseamna ca tu esti gay…. este imposibil.. lupta sa te desparti de acest duh…Dumnezeu nu te doreste asa…!!!

 120. :)) ma distreaza o persoana de ” mai sus” care se compara cu animalele.
  Chiar pana acolo frate ?

  1 Corinteni 6
  “9 Sau oare nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi! Nici cei desfrânaţi, nici cei idolatri, nici cei adulteri, nici bărbaţii care practică prostituţia, nici homosexualii, 10 nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici bârfitorii, nici tâlharii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu. 11 Şi aşa erau unii dintre voi. Dar aţi fost curăţiţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost îndreptăţiţi în Numele Domnului Isus Cristos şi prin Duhul Dumnezeului nostru”
  Biblia NTR.

  Ori crezi tot ce scrie in Biblie, ori nu te pretinzi crestin.

 121. o gramada de analfabeti, care n-au inteles in primul rand limba lor materna, dar au pretentia ca inteleg Biblia si vin si dau sfaturi, elaboreaza judecati etc.

  mai ales vasile, cum are raspuns la toate problemele…bai, vasile, tu trebuie sa fii “consilier”…chiar ai convingerea ca ce vorbesti e bine, si la unii asta conteaza, sa o faci cu convingere, nu conteaza daca e dupa cum trebuie.

  “mila biruieste judecata”, la mintea unora n-a ajuns. cand ai sa intalnesti in biserica ta un om care are astfel de probleme, fii fata de El cum este Cristos pt tine. trezeste-te la realitate, “toti gresim in multe feluri” si de fiecare data Cristos ne primeste cu bratele deschise. da, e de dorit sa nu mai pacatuim, iar daca unii au ajuns la acest nivel…cred ca acolo e o problema.

  Johny cita versetul acela, dar e strigator la cer cum citam acest verset numai cand e vorba de curvari si homosexuali…dar lasam la o parte minciunelele, barfitele, judecatile, idolashii…
  man, hai sa iubim cum a iubit Cristos. faceti acest lucru intai si dupa aia daca ma e loc judecati si dati sfaturi (astea le dam usor ca sunt gratis). Problema homosexualitatii nu e o problema doar de “vointa”, cum cred unii. Fa-ti timp si curaj si vorbeste cu un astfel de om, ma refer la unul care din biserica, nu la cei care merg la parada. Aici e bine de spus ca sunt baieti cu astyfel de probleme si in bisericile pe care voi le frecventati, si oamenii astia se chinuie si poate ar vrea sa vorbeasca cu cineva, sa ceara ajutor…dar nu o vor face, pentru ca te vede pe tine cum gandesti. Pt el e o contradictie faptul ca Dmnezeu l-a primit(dar ii cere clar sa se schimbe) si reactia oamenilor lui Dumnezeu care au sila, oroare, dezgust, judecata, lipsa de cunoastere a dragostei lui Cristos…si care daca arauzi asa ceva l-ar anatemiza.

  oameni buni, inainte sa asteptati ca DUmnezeu sa ii schimbe pe altii, schimbati-va voi insiva atitudinea de farisei, si ganditi: “Ce ar face Isus daca ar fi in locul meu?”

  NU mai comentati la acest comment, cred ca e suficient de inteles. Vorba multa si fapte ioc!

 122. dragii mei, ma poate ajuta si pe mine cineva????
  m-a lupt cu aceasta problema si am ajuns la capatul puterilor, nu mai am nici o perspectiva, orizontul meu e f intunecat…chiar nu mai stiu ce o sa fac maine
  sunt suparat, nu mai am nici macar lacrimi si nu stiu cum o sa ies din asta, daca o sa ies vreodata…ma rog Tatalui sa ma duca acasa, dar n-o face.
  Poate ca suna irational pt o persoana de 28 de ani sa gandeasca asa, insa, dupa atatia ani, am ajuns la concluzia ca nu mai are sens sa-mi traiesc viata in acest fel. Tragedia e ca nici nu o pot schimba.
  Va rooog, ajutati-ma!!!

 123. Salut Aron,

  Nu stiu la ce posting te refer, insa asi dori sa te ajut. Poti sa-mi oferi mai multe info despre situatia ta la info[@]bisericata.com?

  Cu stima si respect
  Cosmin Pascu
  adevar.wordpress.com
  Bisericata.com

 124. Aron din cluj, scrie-mi (www.vreausamor.wordpress.com). te rog lasa adresa aceasta pentru persoanele care au nevoie de ajutor (depresii, tendinte de suicid, disperare cauzata de diverse probleme etc)

 125. Draga Aron,
  Te-ai gandit ca Dumnezeu te-a facut exact asa cum esti? Ca El te-a creat asa? Citeste The Children Are Free, e scrisa de doi pastori. Sper ca te va ajuta.

 126. Salut,

  Ma numesc Aron si sunt din Cluj. Ma puteti indruma spre un pastor sau consilier crestin in orasul meu? Sunt dependent de relatii sexuale homosexuale si oricat de mult incerc sa ma opresc, nu reusesc. Cred ca am nevoie de ajutor, nu mai am autocontrol.
  Multumesc!

 127. Cunosc in Oradea un consilier crestin, matur, care are experienta in probleme de acest tip. Daca vrei, te rog da-i lui Aron adresa mea de e-mail sa pot sa ii dau detalii. Multumesc mult.

 128. Nu pot lasa date de cintact aici direct pe blog, nu cred ca asta ar fi o varianta tocmai placuta pentru persoana de care vorbeam. Cea mai buna varianta este sa intri pe blogul meu ( http://www.vreausamor.wordpress.com ) si sa imi lasi acolo un comentariu. In adresa de e-mail pe care o vei lasa la comentariu iti voi trimite datele de contact ale acelui consilier. Astept.

 129. Am vorbit eu cu un astfel de consilier. Concluziile lui au fost urmatoarele: mama m-a facut gay, am vazut filme gay de aia sunt asa cum sunt, m-am gandit prea mult la sex, am trecut printr-o trauma in copilarie si chiar daca nu realizez acum trebuie sa ma gandesc in trecut pentru a gasi momentul in care lucrurile s-au schimbat. Imi pare rau, dar nici una dintre concluziile lui nu sunt valabile. Domnul se numeste Ionel Preuteasa, ma intreb ce pregatire are? Cati oameni gay cunoaste? Este psiholog, are studii in psihologie? Nu cred, altfel ar sti ca homosexualitatea nu se poate schimba sau ca nu e o boala.

 130. si eu sunt gay.am ajuns la concluzia ca nu pot schimba acest lucru oricat as mai incerca de acum incolo.in anul 1997 in mai am fost botezat la biserica penticostala din bucuresti crangasi.dar nu am avut puterea sa spun nimanui ca sunt gay.si acum ma lupt cu acesta problema dar nu cred ca mai pot schimba nimic in viata mea decat faptul ca ma lupt sa duc oviata sincera inaintea lui dumnezeu si a lui isus.nu cred ca ar trebui sa condamnam oamenii care au inclinatii homosexuale,cred ca ar trebui sa ne concentra la cum ar trebui sa-i ajutamsa se simta incurajati si de folos bisericii din care fac parte.va incurajez sa gasiti putere sa-i intelegeti si sa-i iubiti asa cum si isus va iubit pe voi fratii mei dragi in cristos.va rog lasati ca dumnezeu sa judece caci este dreptul lui nu al nostru.sper sa nu va mai jigniti intre voi pe site si nici sa nu mai aduceti idei jignitoare la adresa celor cu inclinatii homosexuale.

 131. Asa este Dumnezeu iubeste pe Omul a carui fire a cazut din momentul neasculatrii protoparintilor Adam si Eva!Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci SA SE INTOARCA SI SA FIE VIU!!! ia aminte ! daca ai inteles ca ai aceasta neputinta numita fie ea si homoxexualitatea care este mai ales azi amplificata aceasta patima din cauza starii acute de apostazie generalizata,tu ar trebui cu atat mai mult sa intelegi acum te afli in pozitia soldatului in retragere ,inainte Dumnezeu se bucura cu ingerii intru slava Sa cand vedea ca tu te luptai sa indepartezi de la tine acesta patima reprimand-o tot timpul!!!! Dumnezeu iubeste omul care se afla in razboi neincetat cu toate patimile!!!indiferent care e ea!!! te inseli amarnic ca Dumnezeu e de acord cu tine ca ai renuntat la lupta si ca ti-a adormit constiinta cate era imboldul luptei cu patima!!! ceea ce afirmi tu este o mare sminteala pentru noi celalti

  Cum sa denaturezi adevarat definitie a ceea ce insemneaza CRESTINI!!!
  a fi crestin insemana a fi tot timpul in lupta cu patimile bunaoara cu homoxexualitatea sau sodomia,crestinul iubeste pe pacatos dar uraste patimile pe care le are si se osteneste sa le smulga din radacina inimii cu post cu rugaciune si trezvie!!! nu e putin adevarat ca in lumea pervertita la cele mai inalt grad e greu sa lupti cu patima homoxexualitatii dar a spune Mantuitorul nostru Iisus Hristos “indrazniti Eu am biruit lumea”!!

  Vai tie cel ce spui ca esti “crestin gay” mare spurcaciune spui!!!
  Atunci cand te vei intoare la lupta de odinioara atunci vei intelege ca intradevar te iubeste Domnul nostru Iisus Hristos la modul cel mai real cand va vedea ca te rastignesti cu fiecare clipa de inspitire gay,reprimand acest gand mai ales spunand ‘Doamne Iisuse Hristoase ,Fiul Lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul’ Amin!Ajuta Doamne neputintei mele!!

 132. Si eu sunt gay si sunt sigur ca D-zeu ma iubeste asa. Daca te confrunti cu aceasta problema si esti dezorientat, nu ezita sa-mi scrii, poate experienta mea de viata te va ajuta.(fineas28@yahoo.com)

 133. Mesaj catre administrator: Te sfatuiesc sa moderezi commenturile de aici stergand de fiecare data adresele de e-mail, mai ales in cazul celor care, din start, se pretind gay. E un mod in care se pot evita ulterioare contacte nedorite, pentru cei care au nevoie de cu totul altceva, decat de contacte cu persoane, care ar incuraja aceasta practica.

 134. am si eu nevoie de baieti crestini…sau din familii crestine sanatoase mai bine zis…care se confrunta cu problemele astea…mi-ar placea sa vb cu baieti ca Daniel…id meu blue.angel_2000

  vreau sa scap de duhul asta o data si pt totdeauna…stiu multe si am vz multe…da inca nu pot singur…mintal zic si vreau…dar nu simnt…poate ma intelege cineva… thanks

 135. Cosmin: Homosexualii se contacteaza intre ei pe aceasta pagina, unii pe motiv ca isi ofera ajutorul. (L-am recunoscut pe unul dintre ei.) Ti se pare intelept sa le lasi adresele de e-mail?

  Aron: Daca vrei ajutor, contacteaza http://www.contracurentului.com prin formularul de contact. Iti vom oferi ajutor in lupta cu homosexualitatea. Avem un consilier in Cluj la care te putem trimite, plus un psiholog crestin. De asemenea iti oferim suport emotional online si daca ai nevoie, iti montam filtru gratuit impotriva pornografiei.

 136. Stimati domni si doamne, care Dumnezeu? Pai voi in 2011 inca mai credeti in povesti scrise de oarecare acum 2000 de ani? eu inteleg pe asta cu traditia dar totusi, mai pasiti si voi in randul omului modern. Homosexualitatea nu s-a inventat in vremea noastra, nu e produs de import nici consecinta a revolutiei romane. Daca pana si in cartea asta …cum ii zice….biblie sunt mentionati homosexualii, in exact aceeasi lumina cum ii vedeti voi crestinii astazi, nu exista dovada mai clara ca mai intai a fost homosexualul si apoi biblia si nu ma indoiesc nicio clipa ca mai intai a fost homosexualul si apoi inventia numita Dumnezeu.. Incarcerati in gandirea voastra stramta nici Pamantul nu a fost rotund, nici musulmanii si evreii nu au avut loc pe Pamant de voi si cea mai cretina chestie mi se pare faptul ca de fapt sunteti parte dintr-un cult politeist care in centru are o mare neclaritate: Dumnezeu sau Isus sau poate Maria… Fiti seriosi si treziti-va un pic la realitate si incetati sa mai fiti sclavii unui concept depasit de mult, sclavii unui sistem financiar si de control. Homosexua. Orice om are dreptul (ar trebui sa aiba dreptul) la aceeaslibera alegere,cine sunteti voi sa judecati, cine sunteti voi sa ziceti ca Dumnezeu exista? V-ati condamna mamele care v-au facut din placere trupeasca si nu din devotament catre vreo spiritualitate? Inca o data cine sunteti voi sa luati un Dumnezeu si sa il puneti in balanta cu dreptul oamenilor nostri la homosexualitate, poligamie etica (asta pun pariu ca nu stiati ca exista :)) ) Daca imi amintesc eu bine de pe la televizor, D-zeu a spus ca iubeste omul, nu ca iubeste heterosexualul. Un limitat cu numele UrAnus poate nu a inteles ca homosexuali sunt si femeile deci cuvantul gaozar este nereprezentativ pentru subiectul de pe pagina asta. Ar fi usor sa il numesc un “degetar” “limbar” sau de ce nu romanescul “labagiu”. Nu sunt homosexual, sunt casatorit hetero de aproape un an dar stiu c einseamna iubirea, pasiunea, lucrul facut cu respect pentru natura si pentru cei din jur atunci cand cei din jur totusi au totusi un pic de logica sau respect de sine sa mai puna sub semnul intrebarii tot ce citesc. nu doar sa vina cu copiii fraudate si manipulate, de fragmente de biblii ilegale traficate pe teritoriul romanesc. Bilbia nu e una, biblia sunt multe tu te-ai uitat in sertart daca o ai pe aia adevarata? Iti spun eu: o ai pe aia care Trebuie. Cu tristete in suflet ma uit la voi , la expresiile voastre parca rupte dintr-o istorie pierduta , la modul incare relationati realitate la un sistem de referinta inexistent, un sistem pe care l-ati invatat in lipsa de ceva folositor umanitatii, ma uit la voi si imi spun: Ce penibili!! Imi pare rau iarasi, respect omul dar nu pot sa va respect pe voi maniacii ideatici anti or pro religie or homosexualitate, ori…orice, oameni cu pareri grele de o nulitate absoluta(parerile). Consider parerea mea scrisa aici la fel de nula si lipsita de valoare dar ca si voi, am simtit sa bat degetele in tastele astea daca tot am trecut pe aici.

 137. Foarte interesante discutiile de pe acest blog si foarte numneroase…
  Si eu sunt gay, dar nu reusesc sa ma impac cu gandul ca voi ajunge in iad, doar pentru faptul ca m-as putea indragosti de un baiat…dar nici sa mai caut pe cineva pe care sa-l iubesc pe saiturile unde se cauta si sex… Sunt constient de faptul ca ce e curvie e pacat si te indeparteaza de Dumnezeu, si pe unele saituri poti aluneca usor… Inca mai am cateva semne de intrebare cu privire la interpretarea pro sau contra homosexualitatii din unele pasaje din Biblie… Ma poate ajuta cineva?
  Multumesc!

 138. Salut Paul,

  Comentariul tau este interesant, totusi as vrea sa-ti readuc aminte ca tot ceea ce initiem (omul) pe plan spiritual are un aspect religios. De fapt tu ai scris: ‘Ateismul este in expansiune nu prentru ca il fortam sau incurajam noi ci pentru ca oamenii in general regasesc un alt nivel de cultura si civilizatie, putin mai evoluat poate decat al vostru….si sa nu mi-o arunci pe aia ca nu se poate cultura si civilizatie sau evolutie fara Dumnezeu.’

  Nu cred ca aici discutam de cultura sau civilizatie, ci dimpotriva, discutam despre ceea ce credem si ceea ce nu credem. In privinta ta, desi nu crezi in Dumnezeu, nu cred ca poti spune ca nu crezi in ceva. Am dreptate? Ceea ce ne leaga ca fiinte umane, fie ca credem sau nu in Dumnezeu, este faptul ca credem in ceva. Nimeni nu crede in nimic!!! Tu crezi in acel sistem de cultura ce iti confera (dupa cum sustii) un anumit loc in civilizatia umana. Crezi ca este mai deosebit de cat altii!!! Totusi, merita sa consideri acest aspect: Daca Isus este o fiinta reala (ceea ce a spus si facut) putem oare, din acest punct de vedere, sa dovedim ca el este un fapt istoric sau nu?Te invit la o investigatie personala, nu la o lupta precara.

  Tu sustii ca ‘Noi ateii, ca sa aveti si voi habar, in general construim paradigme create pe consistenta naturala si pragmatism.’ – eu consider ca trebuie sa ai un echilibru si nu doar extreme. Ca si crestini noi consideram aspectul natural ca a fiind parte din ceea ce Dumnezeu a creat. Noi nu despartim acest domeniul precum ai dovedit tu. In ceea ce ne priveste pragmatismul – nu cred ca vom merge prea departe cu el. Pana la urma, in adancul fiinteti noastre, fiecare dorim sa credem ca dincolo de noi exista ceva real.

  ‘Cand negam existenta lui Dumnezeu, incepem sa traim cu adevarat….poate, incepem sa fim toti acelasi lucru: atei.’ – Nu cred ca sunt de acrod, fie ca negam sau nu existenta Sa, fiecare traim cu adevarat. Ceea ce dorim totusi este sa stim cu certitudine ca nu traim o viata inconjurata de pragmatism si iluzii. Ceea ce nu dorim sa auzim este ceea ce vedem – realitatea de langa noi. Fapul ca existam ca si fiinte umane, asa cum suntem, trebuie sa ne ajute in a intelege cine suntem noi.

  Totusi, nu am ceva anume impotriva ateiilor, deoarece fiecare om este responsabil fata de alegerile personale. Si nu sunt de acord cu tine, nu Dumnezeu este Cel care ne pedepseste, ci noi insine ne pedepsim. Fiecare suntem responsabili de ceea ce orchestram. In final totul se rezuma nu la o religie umana, ci un Dumnezeu persoanal. Esti de acord?

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu,
  adevar.wordpress.com

 139. buna!si eu ma confrunt cu aceasta problema,sunt gay:(….dak ma poate ajuta cineva din suceava in aceasta privinta,niste oameni crestini care mar putea sa scap de aceasta problema!my id adi.4boy ….thx

 140. Draga Cristian
  Daca gasti in librarie cartea Ioanis cel nebun pentru Hristos ..te rog sa o citesti este o care mica si usor de citit.. O sa afli multe raspunsuri la intrebarile tale interioare..
  Doamne Ajuta

 141. Bazandu-ma pe atractia sexuala pe care o exercit cu tendinta spre acelasi sex afirm : sunt gay ! Sunt crestin , pentru ca L-am invitat pe Isus Hristos sa locuiasca in inima mea si EL a raspuns chemarii. Este prietenul si invatatorul meu. Sunt gay dar am decis sa pun capat promiscuitatii. Sunt gay dar nepracticant. Sunt atras de baieti dar am spus NU acestor pofte. Prin urmare sunt gay si crestin pentru ca am spus NU pacatului dar nu pot NEGA ceea ce sunt. Isus mi-a promis ca intr-o zi imi va trimite acea fata care ma va intelege si care va vrea fie alaturi de mine si astfel voi ramane doar CRESTIN !
  Dragii mei nu lasati un lucru atat de neinsemnat sa va conditioneze viata. Nu este nimic rau in a iubi pe cineva de acelasi sex , chiar Isus a afirmat “iubiti-va aproapele ca pe voi insiva” , si avem exemplul dintre Ionatan si David. Doar voi decideti daca vrei sa va pierdeti sufletul si sa acceptati si relatiile sexuale gay. Suntem oameni si avem fire pacatoasa suntem atrasi din nastere sa facem raul si sa cadem in ispita dar numai noi decidem daca vrem sau nu si Isus Hristos este de partea noastra si ne ajuta daca ii cerem asta. Pacea sa fie cu voi toti !

 142. ContraCurentului este o FRAUDĂ. De ce spun asta? Deoarece persoana care l-a inființat este o mincinoasă, o ipocrită și de neîncredere. Așa-zisul ”Victor Ionescu” este o impostoare. DA, în realitate este o FEMEIE din Buzău pe nume Elena. Când vorbeste despre ContraCurentului mereu vorbește la PLURAL ca și cum în spatele ei s-ar afla o adevărată echipă. Ei bine, în realitate Elena este singura care lucrează la site. Pe de o parte vorbește de ”schimbare” și pe de altă parte INVITĂ HOMOSEXUALI LA EA ÎN CASĂ. MULȚI DINTRE ACEȘTIA S-AU CUPLAT ȘI AU ÎNTREȚINUT RELAȚII SEXUALE LA EA ÎN CASĂ.
  Are probleme mentale. Eu personal nu sunt homosexual însă cel mai bun prieten al meu este, și prin el am cunoscut și alți creștini gay. Mi-a împărtășit suspiciunile lui despre ContraCurentului așa că m-am decis să fac o mică investigație. Mi s-a spus că are ieșiri nervoase și crize de isterie destul de urâte, că adesea i-a trântit în stradă în repetate rânduri pe cei care o vizitau. Mi-au spus că lucrează într-o instituție publică și că are și acolo răbufniri și se descarcă pe oameni, și e binecunoscută pentru acest lucru. Nu a vrut nimeni să îmi spună exact unde lucrează, dar mi-au relatat că ÎNȘALĂ cu bani și că este o gură spartă. Prin urmare, dacă credeți că secretele voastre sunt în siguranță cu ea, vă cam înșelați.

  Eu unul am fost șocat de toate aceste lucruri. Fiți foarte atenți cu tot ceea ce ține de ContraCurentului și SPUNEȚI LA CÂT MAI MULȚI DESPRE TOATE ACESTEA. Salvarea nu este acolo.

 143. Salutare!

  Interesant articol….. Personal cred ca sunt de acort cu parerea lui Cosmnin… Teoretic suntem multi dar practica ne omoara… Sunt un tanar si as dori sa va incurajez cu aceste versete pe toti tinerii. Dumnezeu va iubeste pe toti!!!
  Iacob, 4:5 – Credeţi că degeaba vorbeşte Scriptura? Duhul pe care L-a pus Dumnezeu să locuiască în noi ne vrea cu gelozie pentru Sine.
  Evrei 13:5b „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.”
  Fiti binecuvantati!
  Un prieten

 144. Salutare!

  Interesant articol….. Personal cred ca sunt de acort cu parerea lui Cosmnin… Teoretic suntem multi dar practica ne omoara… Sunt un tanar si as dori sa va incurajez cu aceste versete pe toti tinerii care se confrunta cu aceste probleme. Dumnezeu va iubeste pe toti!!!
  Iacob, 4:5 – Credeţi că degeaba vorbeşte Scriptura? Duhul pe care L-a pus Dumnezeu să locuiască în noi ne vrea cu gelozie pentru Sine.
  Evrei 13:5b „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.”
  Fiti binecuvantati!
  Un prieten

 145. Vreau sa scriu acelasi mesaj care l-a scris si acel ANONIM. Vreau sa cunosc tineri care se confrunta cu aceaste probleme. Adresa mea de e-mail: davydfounded@yahoo.com
  Mii de multumiri!
  Un tanar.

 146. Confirm spusele lui Andrei G. despre Contracurentului: o femeie dereglata psihic, care pretinde ca ajuta homosexualii, dar hraninsu-si mintea bolnava cu problemele lor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s