M=s-t=barea in viata unui tanar


Ciau Cosmin,
“Acesta este un subiect greu, si m-am gandit foarte mult daca merita sa-ti scriu sau nu, pentru a iti cere un sfat. De fapt sunt chair jenant despre ceea ce iti voi scrie. Intrebarea mea are de a face cu masturbarea, care cred ca este un lucru rau. Sunt in varsta 21 de ani, si in ultimii ani am avut dificulati in a ma oprii de la efectuarea acestor exercitii masculine. Am incercat sa ma opresc insa inca practic acest lucru, dar nu sub aceasi forma ca in anii trecuti. M-am rugat Domnului sa ma ajute sa ma opresc din aceasta practica, insa nu am nici un rezultat pozitiv. Ce crezi? Cum poti sa ma ajuti? Stiu ca este un e-mail ciudat, dar a trebuit sa-l scriu. Te rog publica acest mesaj, pentru a-i ajuta si pe alti crestini care sunt impovarati de aceasta povara.”

Mersi, Anonim .

(am ales sa nu-i public numele, spre sa nu va suparati pt acest lucru!

Raspunsul va continua, tu ce crezi?

Draga Anonim,

Viata este cu adevarat dificila insa aceasta poate devenii cu mult mai dificila atunci cand continuam sa practicam ceea ce este cunsocut ca si o fapta rea. In legatura cu masturbarea, asi dori sa te informez ca nu esti singura persoana care sa se lupte cu o astfel de ispita. Doresc sa-ti multumesc inca odata pentru sinceritatea si pentru curajul de a dori sa rezolvezi aceasta problema. Sunt de acord cu tine in aceasta instanta – ca biserica locala te-ar exclude din biserica daca le-ai impartasi un astfel de lucru. Acest lucru este datorat faptului ca deseori [ca si pastori] nu suntem interesati in a incuraja o persoana sa se intoarca pe calea pura si sfanta a lui Christos. O mare parte din aceasta vina este a noastra, iar asta datorita faptului ca noi nu ne asumam responsabilitatiile fata de tanara generatie. Crede-ma ca este mult mai usor pentru noi sa te pedepsim, fie prin anumite discipline, sau chiar prin excluderea ta din apartenenta bisericii locale insa cred cu cuvinta ca acest lucru nu ar trebuii sa se intample.

Isus, cel mai bun invatator…
Isus este cel mai pun invatator. El este cel care in orice ocazie, atunci cand a fost intampinat de oameni care isi recunosteau pacatul, Acesta le-a spus un lurcu: pacatele iti sunt iertate insa nu mai pacatui. Problema mea nu este iertarea, deoarece aceasta apratine lui Dumnezeu, ci mai degraba, stoparea acelui lucru care te face sa cauzezi un anumit pacat inaintea lui Dumnezeu. Responsabilitatea pastorului local, in cazul tau, ar trebui sa fie aceea in care acesta este gata sa lupte impreuna cu tine pentru a spune un “NU” cu confidenta pacatului. Totodat, responsabilitatea acestuia de ati explica consecintele pacatului. Acest principiu a fost practicat de Christos (vezi cele 4 Evanghelii, in mod special Marcu). Cred ca dragostea lui Isus ar trebuii sa fie reflectata asupra ta, si nu numai, dar si faptul ca fara Christos, noi nu putem face nimic.

Opreste-te si cauta sa faci ceva contructiv:
Draga Anonim, viata noastra trebuie sa ajunga inaintea unei intersectie, de unde trebuie sa alegem intre viata sau moarte. Cred ca tu esti in aceasta intersectie, care pare destul de dificila insa nu imposibila pentru Dumnezeu. Sfatul meu este ca atunci cand aceste sentimente si arderi interioare iti rapesc inima, fortandu-te sa savarsesti o alta partida masculina, semaforul tau ar trebuii sa fie rosu, asta insemnand ca trebuie sa te opresti. Incearca sa-ti atintesti ochii si mintea spre alte lucruri. Acest lucru te va ajuta sa nu cazi intr-o alta capcana distrugatoare. Stiu ca este greu, deoarece majoritatea barbatilor (la un moment dat) au trecut sau trec prin aceasta faza a adolescentei sau prin aceasta perioada in care sunt in cautarea dragostei intime.

Lucruri practice:
Citeste Cuvantul:
Este foarte usor sa repeti ceea ce ai facut ieri, dar slavit sa fie Domnul deoarece Cuvantul Sau ne poate ajuta sa trecem peste orice obstacol. Astfel, atunci cand inima iti bate mai repede decat mintea, imbracate cu armatura lui Dumnezeu. Citeste Cuvantul lui Dumnezeu. Un exemplu bun ar fi sa citesti una din Epistolele lui Pavel, cum ar fi: Romani, Efeseni, Filipeni sau Coloseni. Citirea Cuvantului lui Dumnezeu ne ajuta sa schimbam directia mintii si a inimii spre Dumnezeu si Fiul Sau.

Roaga-te cu cineva:
Rugaciunea joaca un rol foarte important in viata fiecarui crestin, in mod special atunci cand suntem ingramaditi de ispitele acestei lumii. Majoritatea celor care sunt in acelasi caz, (ca si al tau) tind sa se ascunda. Prin aceasta manifestare, acestia se inchid fata de lumea externa, si cu mult mai mult – de prietenii lor care sunt crestini. Un adevar este acesta: de ce necredinciosii pot discuta despre relatiile lor (fie bune, fie rele), iar noi alegem sa alergam ca niste nebuni de astfel de situatii? In momentul cel mai greu al vietii mele, eu am nevoie de oameni care sunt gata sa lupte impreuna cu mine. Astfel, noi avem nevoie de oameni, care cu ajutorul Duhului Sfant si prin Cuvantul lui Dumnezeu, vin inaintea Tatalui Ceresc cu inimii smerite pentru a cere calauzire si rezolvarea acestor necuratii.

Trebuie sa-mi cer iertare:
Pacatul trebuie adus inaintea Tatalui Ceresc, iar mai apoi trebuie intreupt din viata noastra. Crede-ma, daca nu reusim cumva sa ne oprim din astfel de practici, acestea ne vor dauna viata, fie curand, fie mai tarziu. Placerile inimii si placerile EU-lui vor exsita insa doar pentru cateva clipe. Anonim, mai tarziu vei regreta ceea ce ai facut. Fiecare avem nevoie sa fim iertati de Dumnezeu prin ceea ce Isus a facut la Cruce. Numeste acest pacat inaintea Tatalui si dupa ce ti-ai cerut iertare, cere-I Domnului sa te ajute sa implinesti acest lucru.

Trebuie sa depun efort maxim:
Nu este indeajuns doar sa ma rog. De fapt tu mi-ai zis ca te-ai rugat insa nimic nu s-a intamplat. Nu Dumnezeu este de vina ca lucrurile sunt cum sunt, ci intreaga vina iti apartine. Trebuie sa iti dai silinta si sa lupti impotriva acelui lucru pe care-l urasti. Daca acel lucru nu este urat de tine; daca tu nu crezi ca acel lucru este un pacat, atunci inseamna ca ceea ce practici pentru tine este un lucru bun si corect. Un astfel de comportament inaintea lui Dumnezeu este cu adevarat o anatema. Fii serios, schimba-te cat mai ai timp, altfel vei fi schimbat de Dumnezeu!
Ferice de cel care cade in mainile Dumnezeului care a intemeiat intrg Universul….

Va continua, Cosmin Pascu
Dragi cititori, care este reactia dvs cu privire la acest caz? Comenteaza mai jos!

24 thoughts on “M=s-t=barea in viata unui tanar

 1. Initial nu am avut de gand sa scriu ceva pe aceasta tema,necunoscuta mie.Ceea ce m-a determinat sa scriu totusi,este intrebarea pe care Cosmin o adreseaza si pe care si eu mi-am adresat-o de multe ori:de ce necredinciosii aleg sa discute despre problemele lor ,iar noi ,nu.Cum spuneam si mai inainte ,nu pot sa vorbesc la modul direct despre acest subiect.Stiu din Biblie de pacatul luiOnan-refuzul lui de a concepe urmasi fratelui sau mort ,de unde deducem ca termenul onanie nu este acelasi cu autosatisfacerea.Acest pacat ar putea fi incadrat la necuratie(Coloseni 3:5).Am ascultat o predica a pastorului Luigi Mitoi cu ocazia unei evanghelizari in orasul nostru,nu a fost desigur o predica pe aceasta tema ,dar a tinut sa precizeze si despre acest pacat.
  Asadar am sa vorbesc,dar la modul general despre invingerea ispitei,pentru ca intotdeauna exista o cale de iesire.
  -Primul pas in invingerea ispitei:concentreaza-ti atentia asupra altui lucru.Deoarece ispita incepe cu un gand,trebuie sa indrepti atentia spre altceva.Daca mintea ta se concentreaza asupra unui alt lucru,ispita isi pierde puterea.Tine-ti mintea ocupata cu Cuvantul lui D-zeu(Psalmul 119:9),dar citeste si alte carti valoroase,lectura buna iti va influenta pozitiv viata si vei ramane cu ceva bun.
  -Vorbeste despre lupta ta interioara cu un prieten evlavios,un frate duhovnicesc si experimentat care este capabil sa te ajute,sa te incurajeze.Daca pierzi lupta impotriva unui obicei rau,a unei dependente,nu vei iesi biruitor de unul singur,ai nevoie de partasie,recunoaste-ti pacatul si marturiseste-l,evita orice necuratie.
  -Impotriveste-te diavolului(Iacov 4:7 “Impotrviti-va diavolului,si el va fugi de la voi”).Dar nu-i vei putea spune “nu” diavolului pana nu-i spui “da”Lui D-zeu.Daca nu-L ai pe Hristos esti fara aparare impotriva diavolului,doar avand “coiful mantuiri” , mintea ta este protejata de D-zeu.Exista putere in Cuvantul lui D-zeu,este o arma impotriva diavolului. .
  Lupta pentru pacat este castigata sau pirduta in mintea ta.Ceea ce iti castiga atentia,te castiga pe tine(2Timotei2:22).
  Intotdeauna exista o cale e iesire (1Corinteni 10:13).

 2. lucru care trebue stiut
  Tinerii crestini care au primit o crestere sanatoasa Crestina- care au avut in biserica un UNS al DOMNULUI (prezbiter)un adevarat slujbas a lui Dumnezeu . EL slujbasul lui Dumnezeu si-a facut datoria de a invata tineretul in aceasta chestiunie Dar daca EL prezbiterul a fost sau inca este un practicant al masturbatiei cu ar putea sa invete pe cei mai tineri ca acestluceu este o scirba in fata lui Dumnezeu
  Masturbarea este o practica pagina, de obirsie sodomita ; practicata de cei ce nu au in ei ADEVARUL (duhul lui Dunmezeu) in care Hristos nu a luat chip si sint calauziti de patimi si pofte carnale si nu de Duhul lui Dumnezeu
  Singurul remediu e POCAINTA
  Un proverb rominesc spune ca – tot invatul are si un desvat
  asa ca cei ce practica si cred ca nu e nimic se inseala si comit faradelege
  Acestea sint patimi scirboase de care un crestin trebue sa se fereasca
  Postul si rugaciunea e un bun remediu

 3. Bogush,
  Mai intai as vrea sa-ti spun ca trebuie sa fii responsabil in legatura ceea ce spui,ma refer la aluziile pe care le faci cu privire la prezbiteri.

  Eu m-am nascut si am crescut intr-o familie crestina,asadar,din copilarie imi sunt familiare principiile si morala crestina . Eu am avut acest noroc . Cei carora D-zeu li s-a facut cunoscut intr-un anume moment al vietii lor,El le-a sters trecutul,le-a dat o viata noua si un cuget curat. Acum suntem cu totii copiii Lui ,si unii,si altii deopotriva,deci,frati.

 4. hm vreti sa vb despre asta ,am ascultat atent ,da si eu mai sunt prins cateodata ,vb fara masca chiar daca sunt….sau voi fi,…asta e ,inima e mai inselatore decat nu stiu ce cu ce sa o compar suntem flaminzi dupa iubire si infulecam orice in disperare ,pentru mine seamana mai mult cu un sistem nu-l pot desparti stresul din n motive dar inainte de a mai vb ai fost vreodata constient ce se intampla in tine cu tine? atunci de fapt e un schiomb de iubire chiar daca e ideatica cui pe cui se scoate nu te astepta dintr-o data la schimbari lucreaza la diferite domenii cum primesti de la altii iubire? cunosti limbajele iubirii?daca nu e o carte scrisa de gary chapman editura curtea veche.eu asa ma intaresc acum sunt doar perioade scurte si rare cand mi se ineaca total corabiile pentru mine atat frica de domnul cat si iubirea ma atrag spre EL si doresc ca sa te umple cu iubirea lui cand nu mai poti spunei doamne mai da-mi putere de un zambet un pas doar un pas sa te ajute CEL de sus.

 5. nu stiu poate fratele este stapanit de duhul curviei si atunci e nevoie de o eliberare sau ceva de genu . Depinde cate e el de afundat in acest pacat

 6. Anonim, trebuie sa-ti spun un multumesc pentru ca ai cerut sa se discute public, problema ta, eu consider sinceritatea ta curaj; si multumesc caci curajul tau ajuta celor multi care ar dori sa stie raspunsurile care ti se dau tie, dar care nu au tupeul sa puna intrebarile pe care le pui tu. Oricum, cata vreme cauti medicamente pentru scaparile sau boala ta spirituala, esti mult mai aproape de sansa de vindecare, si esti o marturie nu numai in cele pozitive, ci si o marturie a sinceritatii, in cautarea dupa stampararea setei si dorului dupa curat si neprihanire, in calea adevaratei iubiri spre Domnul – singura implinire a tintei care va implini intr-adevar tot golul launtrului tau. Nu descuraja! Daca vei cauta mai departe ceea ce-i sfant si desavarsit, fara sa te opresti, ridicandu-te oridecate ori ar fi sa te impiedici si sa cazi, si alergand mai departe, decis, persistent si plin de incredere in Cristos, vei gasi adevarata odihna a sufletului, desfatarea in Duhul prin Cel Singur in stare sa elibereze; si dragostea Lui va fi adevarata primavara a frumusetii – dragostea lui va fi adevarata implinire ptr pamant si eternitatea care te cuprinde de pe acum.

 7. pentru Mia:
  Mia, apreciez duhul de incurajare si cuvintele prietene de care-ti este plina inima, din prisosul careia imparti altora; probabil oridecate ori unul cade, arzi si tu, si te doare.

 8. Cred ca numai la Dumnezeul cel atotputernic gasim rezolvarea tuturor problemelor. Dumnezeu ne raspunde rugaciunuilor noastre doar dak si noi suntem pe placul lui. Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa ne sfintim si sa semnam zilnic o declaratie de razboi cu diavolul si una de pace cu Dumnezeu. Domnul sa ne binecuvinteze. AMIN.

 9. Nu mai criticaţi masturbarea,ea este sex cu cineva iubit.
  Pentru unii este o necesitate pe care daca nu o indeplinesc pot ajunge mult mai rau….asa am fost creati.
  De ce sunt atatea violuri si lipsa descarcarii fizice ia mintile oamenilor?
  Tot pe noi pune-ti vina?
  De ce ne dezvoltam fizic si totusi nu am primit ocazia
  chiar de la Dumnezeu de a avea o nevasta?
  Ce poti sa spui atunci cand esti in viata ca si
  un copil inocent….te dezvolti fizic devii adolescent sau
  poate chiar adult si inca nu ai posibilitatea sau imprejurarea sa te casatoresti.
  Atunci inebunesti daca nu te descarci.

 10. –> Lipitoare,

  Doresc sa-ti multumesc pentru mesajul adaugat pe blog.

  1. Omul nu este creat cu o astfel de tendinta. Aceasta este copiata sau invatata prin placerea persoanala.

  2. Nimeni nu-l critica pe cel care se masturbeaza, ci actul in sine. De fapt, daca ai citit acest articol, aceasta este o dorinta de ai ajuta pe cei care se lupta cu aceasta problema majora.

  3. Nu Dumnezeu este vinovat pentru ca nu am o sotie. El a creat un barbat si in acelasi timp o femeie. Scopul nostru este de a cauta persoana potrivita. Dumnezeu da, dar nu ne baga si in sac!

  4. Situatiile in care ne regasim nu ar trebui sa se foloseasca ca o motivare pentru actul masturbarii. Acelasi lucru se aplica la aspectul sinucid.

  5. Masturbarea, asa cum ai spus, este o placere atractiva, dar asta nu inseamna ca practicarea acesui fenomen este acceptabil. Masturbarea contribuie la deteriorarea trupului umna, si asta fiind dovedid stintific!

  6. Cauta ajutor si vei fi ajutat!

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

 11. nu cred k masturbarea este un lucru rau sincer , chiar daca este considerat un gest neplacut murdar shi poate fii caracterizat in toate felurile dar din punct negativ , eu cred k e ceva natural si se stie foarte bn k nu exista nici un bargat in lumea asta care sa nu se fii masturbat cel putzin de 10 orii in anii adolescentzei , deci nu va mai faceti probleme pe tema asta k nu suntem singurii care ne masturbam….shtitzii shi fetele o fac k degetzelul sau k diferite obiecte e ceva normal nu factzi din asta o obsesie

 12. Draga Cosmin,

  Nimeni nu discuta despre ceea ce am facut in perioada adolescentei. Totusi, desi este adevarat, asta nu insamana ca practicarea acestia este acceptabila sau corecta. Fiecare ne confruntam cu o sumedenie de lucruri, dar trebuie sa ne asiguram ca intelegem ca ceea ce face este corect sau incorect.

  Problema subiectului discutat se adreseaza celor care sunt stapaniti de aceasta boala si pe care nu o mai pot controla. Acestia sunt dependenti de masturbare, precum altii sunt dependenti de droguri, tigari, cola, mancare, sport, etc.

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

 13. Cosmin Pascu -Nu imi plac mesajele lungi,doar de data asta fac o exceptie vorbind pe limba ta pentru-ca m-ai luat cu mesaje lungi.
  Deasemeni nu imi place sa dau multe explicatii si ar trebui sa iti si desenez ca sa ma intelegi etc.
  Dar iti spun ca esti departe…. esti departe de multe lucruri,chiar si de realitatea
  cruda pe care multi nu doresc sa o recunoasca nici chiar atunci cand se da cu capul
  de ea.
  Prin acest mesaj incerc unpic totusi sa te fac mai realist.
  Rasa umana nu poate suporta doze prea mari de realitate desi realitatea este un sistem neliniar destul de
  complex care este adevarat si nu poate fi negat.
  Majoritatea “crestinilor” din secolul 21 ar trebui sa vina cu picioarele pe pamant,
  pentru-ca deocamdata nu sunt cazati in cer….am observat ca ei sunt ocupati atat
  de tare cu aparenta, incat prea putin le pasa de realitate.
  Sa fi sigur de faptul ca realitatea este acel lucru care nu dispare nici atunci cand nu mai crezi in el.
  Eu vreau sa ma indragostesc de realitate nu de iluzie.
  Am alergat multi ani prin visare,m-am impiedicat probleme si am cazut in realitatea pe
  care o negam.
  Puterea realitatii nu minte,ea te loveste daca este cazul si tu o simti si o recunosti daca esti sincer cu tine si nu te minti pe tine si
  pe altii.
  Pe masura ce o sa imbatranesti o sa iti dai seama ca mai facem un pas in viata,
  si ne mai trezim un pic la realitate din ce in ce mai mult pana murim….

  La numerotarile tale iti raspund mai jos.

  1. Omul este creat cu multe tendinte rele,printre care si asta.

  Psalmi 51:5
  Iata ca sant nascut in nelegiuire, si in pacat m-a zamislit mama mea.

  2. Te rog sa pricepi ca masturbarea este o solutie de moment a indivizilor
  care societatea ii obliga ca inca sa nu se casatoreasca.

  3. Vina nu stiu a cui e…. nu il acuz pe Dumnezeu,dar aici cred ca totusi Dumnezeu ar trebui sa faca ceva,sa isi intinda mainile….
  Mai ales ca eu am simtit lipsa prezentei mainilor lui si ocrotirii lui Dumnezeu in viata mea inca de cand aveam 5 ani si nici nu stiam alfabetul si nu aveam discernamant faptul ca am fost abuzat sexual si apoi in urmatorii ani in mod repetat ani la rand.
  Daca ai fi patit ce am patit eu poate ai intelege mai usor,sa simti ce am in suflet….
  4. Adevarul relativ al crestinilor de azi e trist…. crezi ce vrei tu,nu vreau sa iti
  daram eu visele.

  5. Eu practic masturbarea de aproximativ 21 ani la rand….
  si inca nu mi-am deteriorat trupul si nici nu am devenit dependent de ea.

  6. Ajutorul este o situatie foarte relativa si conditionata de multe lucruri si chiar si iubirea crestinilor de altfel.

 14. –> Lipitoare,

  As vrea sa cred ca traiesc intr-o realitate reala si ca sunt cu picioarele pe pamant. Nu uita ca prin a dezbate aceste subiecte este in sine o dovada a acestei realitati.

  Doresc sa-ti multumesc pentru mesajul tau. Voi incerca sa raspund concret la punctele prezentate de tine mai sus.

  1. Nu cred ca am spus ca omul nu este nascut cu tendinte ce conduc la pacat, deoarece suntem nascuti intr-o lume pacatoasa. Totusi, am spus ca noi contribui sau chiar fabricam anumite placeri, ce mai tarziu ne controleaza intreaga viata.

  2. Inteleg care sunt mijloacele si dificultatiile des intalnite de oameni. Totusi, asta nu inseamna ca acestea sunt corecte. Esti de acord cu mine? De exemplu, daca un tanar se sinucide, asta nu inseamna ca actul acestuia este un lucru bun sau corect. Este o infractiune, dar si o impunere a suferintei asupra parintilor si a comunitatii din care provine. Ceea ce facem ii afecteaza si pe cei din jurul nostru.

  3. Avem libertatea de a-L invinuii pe Dumnezeu sau de a-I cere ajutorul. Totodata, avem libertatea de ai invinuii pe cei de langa noi sau de a le cere ajutorul. Observ aici doua cai disponibile omului ce se lupta cu aceasta situatie neplacuta. Omul trebuie sa aleaga una din aceste doua obtiuni!
  Inteleg dorinta ta de a incerca sa solutionezi aceasta problema. Nu stiu, poate crezi ca ea a esuat. Totsui, asta nu inseamna ca nu se poate gasi o solutie de a combate aceasta neplacere. Exista speranta si ajutor, dar trebuie sa apelezi la ele.

  4. Relativismul este ca si sinuciderea. Nu imi ofera nici un cadrul de remediere a situatiei. Daca accept o astefel de gandire (de a crede orice) ma voi pierde. Cred ca avem nevoie de un cadrul de valori, principii si adevaruri absolute – ce nu se schimba sau nu se pot schimba. Daca acest perimetru este real, atunci trebuie sa ma supun acestuia. Stiu ca un astfel de punct poate fi putin cam restrictionat vietii mondene. Dar asta este adevarul. Mai mult, asta este o alegere dificila – atat la nivel intelectual cat si emotional.

  5. Asta nu inseamna ca ceea ce specialisti spun nu este valabil. Acest studiu deja este un fapt dovedit si cunoscut in medicina universala. Dar ma bucur ca nu ai nici o boala. Nu doresc o astfel de imprejuare sa aibe loc in viata omului.

  6. Desi ai mare dreptate – as vrea sa te incurajez sa nu renunti, deoarece exista crestini care nu se folosesc de un astfel de abuz. Mai sunt crestini care dormin sa-i ajutam pe cei care se lupta cu problemele nedorite ale vietii

  Doresc sa-ti multumesc pentru sinceritatea ta.

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

 15. Nu am incredere in oameni si satul de ceea ce fac crestinii de azi,vomit.Stiu,si tu esti crestin :D.
  Daca vrei scrie-mi la dorintamea@yahoo.com ,iti pot dovedi foarte usor relativitatea in crestinismul secolului 21.Nu imi plac discutiile lungi si publice,mi-am scris parerea aici dupa care ma retrag.
  Multumesc de mesaje.Salut.

 16. Permiteti-mi sa fac niste precizari mai intai.

  Masturbarea NU este o boala, unul dintre pasorii nosti este medic, am avut discutii serioase cu el pe aceasta tema. Cine crede ca masturbarea este boala atunci il trimit la, sa nu ma intelegeti gresit, la femei.

  Daca pentru barbati masturbarea e boala. dece pentru femei ciclul menstrual nu se trateaza ca o boala?

  mai multe pe http://dorys.wordpress.com/

 17. Fii convins că masturbarea este păcat. Aceasta înseamnă că dacă nu scapi de ea, vei suporta consecinţe vremelnice şi veşnice. Masturbarea, spus foarte direct, te poate duce în Iad. “Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii, nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici răpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.” (1 Corinteni 6:9)

  Pocăieşte-te din toată inima acum. Plânge-ţi păcatul înaintea ui Dumnezeu. Recunoaşte gravitatea lui. Recunoaşte că el a lovit în trupul tău, în sufletul tău şi în Creatorul tău. Recunoaşte că prin acest păcat ai pătat imaginea de copil al lui Dumnezeu şi imaginea bisericii. Chiar dacă spui că nu au ştiut alţii de acest păcat, fii sigur că el a fost cunoscut în lumea spirituală. Te-ai gândit cum te-a prezentat diavolul înaintea Tatălui? Te-ai gândit la faptul că Dumnezeu nu a putut să Se laude cu tine niciunde? Vinovăţia de orice natură ar fi ea are rezolvare doar în pocăinţă. Pocăieşte-te acum şi cere milă şi îndurare divină.

  Decide să te eliberezi. Ia cu seriozitate decizia eliberării acum. Nu mai aştepta alt moment. Nu te mai gândi ca ar fi mai bine să te mai „eliberezi” o dată. Nu aştepta o altă conjunctură mai prielnică. Decizia eliberării trebuie luată acum şi cu toată seriozitatea. Vrei un test pentru a vedea cât de mare îţi este dorinţa de eliberare? Dacă da, opreşte-te din citit şi pleacă-te pe genunchi. Dacă nu poţi, îngenunchează înlăuntrul tău. Mărturiseşte-I Domnului păcatul tău şi decizia de a te opri din el. Cere-ţi iertare şi cere-I putere să nu îl mai faci niciodată. Roagă-te cu credinţă şi cu nădejde. Dacă nu vrei să te opreşti pentru această rugăciune, crede-mă nu doreşti să scapi de viciul ce te-a înrobit.

  Plăteşte preţul. Orice eliberare pretinde un preţ. Decide să îl plăteşti oricât de mare ar fi. Bucură-te că preţul mare a fost plătit de Domnul Isus când a murit pe cruce şi pentru tine. Ceea ce trebuie să suporţi aici este un preţ mic şi îl poţi plăti.

  Crede în puterea şi în dragostea lui Dumnezeu. Fii convins că Dumnezeu este de partea ta ca să te ajute. Fii convins că El nu va fi departe de tine niciodată. El va fi mereu aproape şi îţi va oferi mereu puterea necesară pentru a învinge ispita. Începe drumul eliberării prin credinţă. Dumnezeu nu a dezamăgit pe niciun om sincer. Nu te va dezamăgi nici pe tine. Fii sincer cu Dumnezeu şi încrezător în puterea Lui cea foarte mare.

  Crede în biruinţă. Trăieşte cu mentalitatea învingătorului. Nu trebuie să trăieşti cu teamă. Nu trebuie să te gândeşti că iar vei cădea. Gândeşte pozitiv. Bazează-te pe puterea şi pe credincioşia lui Cristos în viaţa celor sinceri. Adu-ţi toate problemele, temerile şi frământările cu încredere înaintea Domnului. Indiferent unde vei ajunge şi în ce conjunctură te vei afla, harul Domnului îţi va fi suficient. Impulsul sexual, ca orice alt impuls lăsat în viaţa noastră, poate fi controlat. Cu puterea ce îţi va fi oferită de Dumnezeu şi tu îl vei putea controla.

  Nu accepta şoapta celui rău. Nu te gândi că abstinenţa îţi provoacă rău. Nu crede aceasta nici măcar dacă ţi-o spun medicii. Ei au spus multe şi s-a demonstrat că atunci când nu au fost de acord cu Scriptura nu au avut dreptate. Unii sunt necredincioşi şi nu îi interesează ce spune Dumnezeu. Alţii sunt mai puţin pregătiţi sau chiar răutăcioşi. Din nefericire, mulţi medici nu cunosc Biblia şi nici nu cred în valoarea ei. Ei nu Îl cunosc pe Cel mare. Ei sunt limitaţi atât în cunoaşterea trupului uman cât şi a puterii divine. Ei ţi-ar spune că nu poţi rămâne în viaţă 40 de zile fără mâncare. Tu ştii că Domnul poate să ne hrănească cu Cuvântul Său şi să trăim. Dumnezeu nu ne-a creat ca să ne facă rău. Toţi ştim că dacă există un surplus de energie sexuală în noi, există şi o cale naturală de eliberare. Să nu ne lăsăm înşelaţi şi conduşi spre păcat.

  Fugi de rău. Fii specific. Dacă este vorba de pornografie, scoate imediat afară toate revistele sau alte lucruri ce te duc la păcat. Nu mai merge la calculator sau la televizor nesupravegheat. Dacă este acasă îl loc privat, mută-l în loc public. Dacă este un spaţiu public, nu mai pleca cu bani la tine. Dacă este vorba de masturbare, caută să eviţi locurile, conjuncturile şi momentele care îţi facilitau masturbarea. Evită locurile unde eşti singur. Dacă îţi vine gândul masturbării caută să ieşi în public, nu te ascunde în singurătate. Nu sta prea mult în pat dimineaţa şi nu visa la lucruri carnale. Evită băile lungi şi fierbinţi. Când faci duş, nu sta mai mult decât trebuie. Ai grijă cât de mult te speli la organele sexuale. Nu te excita ca nu cumva să nu te mai poţi opri. Fugi când trebuie, unde trebuie şi cu cine trebuie. Apostolul Pavel spune: „Fugi de poftele tinereţii, şi urmăreşte neprihănirea, credinţa, dragostea, pacea, împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată. (2 Timotei 2:22)

  Alimentează-te corect. Este cunoscut faptul că masturbarea poate fi si un efect al excitanţilor alimentari.. De obicei, nu se recomandă foarte multă carne, nu condimente, multe fructe, nu stimuli artificiali, şi nu mese bogate seara foarte târziu.

  Hrăneşte-ţi mintea înţelept. Ai grijă deci cu ce îţi hrăneşti trupul, dar şi mintea şi sufletul. Citeşte Biblia în mod ordonat. Roagă-te în fiecare zi. Hrăneşte-te cu material ce te ajută la sfinţenie şi îţi ţine mintea legată de Împărăţie, nu de lume şi de plăcerile ei.

  Controlează-ţi ochii. Dacă vreţi să fiţi biruitori, evitaţi excitanţii vizuali. Nu vizionaţi filme imorale şi porno. Nu răsfoiţi revistele care vă excită. Nu îţi opri privirea pe trupul celorlalţi, foloseşte-ţi privirea pentru lucrurile care te ajută să creşti în cunoaşterea lui Dumnezeu şi în respectarea semenilor.

  Fii responsabil. Alege să dai socoteală cuiva. Caută un prieten serios şi spune-i că ai vrea o perioadă să te ajute. Cere-i să se roage pentru tine şi să te întrebe dacă în domeniul tău de luptă, eşti biruitor sau nu.

  Învaţă să spui nu. Spune diavolului nu în orice lucru. Cei care se obişnuiesc să fie biruitori într-un domeniu, vor învăţa să fie biruitori şi în celelalte. Spune nu, imaginilor, vorbelor, ofertelor, atingerilor, săruturilor, conjuncturii etc. Dacă vrei să nu faci răul şi să nu fi prins de rău, spune nu la tot ce se pare rău. (1 Tesaloniceni 5:22)

  Păstrează-te lucid. Nu îţi permite niciun fel de băutură care îţi ia luciditatea minţii. Mintea ameţită va lua decizii pe care le vei regreta şi tu şi cei dragi.

  Fi activ. Ai grijă să îţi foloseşti energia în lucruri pozitive. Lucrează, fă sport, plimbă-te etc. Cu cât o consumi mai mult în domenii bune, îţi va rămânea mai puţină pentru domenii păcătoase.

  Aşteaptă liniştit. Nu trăi obsedat de gândul plăcerilor şi nici al căsătoriei. Dumnezeu le poate face frumoase pe toate, dar la vremea lor. (Ecleziastul 3:11) Până va sosi momentul potrivit, ocupă-te de ceea ce este sfânt şi important.

  Crede ferm. Fii sigur că şi dacă nu ai avea posibilitatea să faci unele din cele enumerate anterior tot poţi fi un biruitor. În final, biruinţa nu depinde de loc şi de timp. Ea nu depinde de conjunctură, ci de seriozitatea noastră în relaţia cu Domnul. Cu Dumnezeu toate lucrurile sunt posibile celui care crede. (Marcu 9:23)

  Lasă-te ajutat. Când unii se oferă, primeşte-le ajutorul. Fii sincer cu mentorul tău. Dacă nu se oferă pentru că nu ştiu, cere sprijinul altora în rugăciune. Caută sprijin în lupta spirituală. Lupta pe care o începi este una mare. Diavolul nu va renunţa uşor la tine. Caută persoane sau un grup care să te sprijine în rugăciune. Nu întotdeauna trebuie să spui exact pentru ce să se roage. Este suficient să le spui că ai nevoie de sprijin în rugăciune.

  Fii perseverent. Nu ceda nici măcar o clipă. Multe lucruri frumoase sunt oferite de Dumnezeu în timp. S-ar putea ca şi în cazul tău, Dumnezeu să lucreze în timp. Nu descuraja şi nu abandona. Celor care perseverează, stăruiesc în lucrurile bune, Dumnezeu le asigură biruinţa.

  Ridică-te mai sus. Dacă din diferite motive ai recăzut în păcat nu rămâne acolo. Ridică-te din nou cu mai mult elen şi cu mai mare dependenţă de Domnul. El îţi va da puterea necesară să urci pe culmile sfinţeniei şi a curăţiei. Ţine minte mereu: dacă ai decis sa te eliberezi, faci un lucru în voia lui Dumnezeu. Este foarte important şi frumos. Fii sigur că te implici într-o lucrare posibilă. Nimeni nu te poate convinge că nu este posibil. Doar diavolul va încerca, dar nu ii da ocazia. Domnul îţi va da suportul necesar. El îţi va oferi putere şi oamenii de care ai nevoie. În final să nu uiţi că răsplata va fi mare. Ea va fi mare aici pe pământ şi dincolo în veşnicie. Ea va fi mare în multe domenii şi în multe feluri.

 18. are dreptate perfecta lipitoare. as vrea sa vad si eu pastorii aia care tot trimbiteaza pacatul masturbarii daca ar ramine fara sotie credeti ca ei nu ar face-o niciodata? hmmmm! nu prea cred! suntem oameni nu ingeri

 19. Fără îndoială, mult rău se face în numele masturbării. Dar, este oare masturbarea rău în sine? Unii par să creadă că da.
  Totuși, nu există nimic în cuvântul lui Dumnezeu, care s-o condamne. Domnul nici măcar nu spune că este păcat, sau că nu este potrivit cu scopul Său.
  De fapt, cei care susţin că masturbarea este necurată, sunt cei care dau porunci omeneşti. După cum Pavel a mustrat pe Coloseni pentru supunerea lor, la astfel de lucruri, zicând:

  Dacă aţi murit împreună cu Hristos faţă de învăţăturile începătoare ale lumii, de ce, ca şi cum aţi trăi încă în lume, vă supuneţi la porunci ca acestea: „Nu lua, nu gusta, nu atinge cutare lucru! Toate aceste lucruri, care pier odată cu întrebuinţarea lor, şi Sunt întemeiate pe porunci şi învăţături omeneşti, au, în adevăr, o înfăţişare de înţelepciune, într-o închinare voită, o smerenie şi asprime faţă de trup, dar nu Sunt de nici un preţ împotriva gîdilării firii pământeşti. (Coloseni 2:20-23)

  Chiar dacă Pavel spune, „Totul este curat pentru cei curaţi” (Tit 1:15), tot el spune, de asemenea, “dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine.” (1 Corinteni 6:12). Masturbarea nu ar trebui să controleze individul. Ci, individul ar trebui să fie în controlul oricărui act de masturbare. Auto-controlul sau înfrânarea poftelor, este un rod al Duhului (Galateni 5:23) şi ar trebui să fie o realitate continuă în viaţa oricărui credincios (Romani 8:5-6).

  Cei ce susțin că masturbarea este rău în sine, sunt ca fariseii din vechime despre care Hristos a spus:
  Ei leagă sarcini grele şi cu anevoie de purtat şi le pun pe umerii oamenilor, dar ei nici cu degetul nu vor să le mişte. (Matei 23:4; şi Luca 11:46)
  Dorinţa sexuală este o dorinţă dată de Dumnezeu (Romani 11:36) şi prin urmare nu este rău în sine (Romani 14:14).
  Mai mult decât atât, Dumnezeu a făcut o cale chiar şi pentru cei care nu sunt căsătoriţi (bărbat sau femeie), sau cei care sunt departe de soţ/soţie (ex., un soldat la război), ca să-şi satisfacă oarecum pornirea sexuală prin masturbare. Este opresiv să se înveţe că un asemenea act este împotriva voinţei lui Dumnezeu, şi desigur că este rău să se menţină o asemenea poziţie împotriva unor nevinovaţi în această chestiune (Proverbe 30:5-6).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s