Orice cuplu des căsătorit descoperă lucruri noi, lucruri despre care nimeni nu a reușit să fie atât de obiectiv precum relația unui cuplu recent căsătorit. În acest context, căsătoria, este important să ne aducem aminte de rolul important faţa de care fiecare cuplu este chemat să-şi asume anumite criterii de responsabilitate. Aceasta responsabilitatea aparține ambelor persoane implicate între-o relație şi instituție pe care Dumnezeu o consideră ca a fiind unul din stâlpi importanți ai unei famili credincioase. Desigur, când ne referim la termenul ‘credincios’ nu ne referim la un anumit context religios, ci dimpotrivă, ne referim la o relație reală şi credibilă cu Dumnezeul creator.
1. Credincioşie
Această arteră importantă a devenit o glumă pentru generația noastră, o parabolă a iluziei mondene – ce consideră aceasta arta cu slujba unui prefacator sau cu identitatea unei persoane care pretinde a fi cineva cu renume. Credincioşia, așa cum am menționat mai sus, are de a face cu ideea de credibilitate. Acest aspect pretinde faptul ca poți conta pe un anumit lucru care nu își va pierde calitatea şi nici valoarea atribuită. Probabil ideaa unui Diamond este perfecta în această discuție, dorința de a considera fiecare relație atât de importantă încât ea nu poate fi sacrficată sau înlocuită cu alte relații. A fi credincios înseamnă a îți aţintii întreaga privire asupra unei singure direcții, înseamnă a nu fi preocupat cu idolatria lumească. Un cuplu chemat să fie credincios atât înaintea lui Dumnezeu cât şi înaintea celor din jur trebuie să își aţintească privirea şi viața spre caracteristicile dragostei sfinte – despre care Pavel scrie în 1 Corinteni şi în Coloseni.
2. Dragostea sfantă
O dragoste prefecătoare se găsește la orice colț de stradă, la orice mall sau în orice spațiu în care cei necredincioşi aleg să-şi spele rufele. În schimb, o dragoste adevărată este definită , cu claritate, în relația pe care Isus a avut-o cu Dumnezeu Tatăl. O astfel de relație scoate la suprafața anumite caracteristici calitative, cu ajutorul cărora observăm cât de importantă este dragostea sfantă. Coloseni 2 si Evrei ne descrie relația impecabila pe care fiecare om ar trebui să o aibă faţă de cei pe care îi iubim. Un soţ şi o soție ar trebuii să privească spre această realitate divină pentru a învață cum să crească împreuna în relația lor. Observati că aceasta relație, între Dumnezeu Tatăl şi Dumnezeu Fiul, este o relație reciprocă, o relație în care rolul şi identitatea fiecăruia este asemănătoare, raportandu-se la poziția pe care o au în divinitate. Un cuplu credincios are la baza acestei căsătorii credință, respect, iubire, înțelegere, bunătate şi multă răbdare. Mai presus de toate, locul cel mai ideal al unui cuplu este căsătoria. Relația acestora trebuie sa fie înconjurător cu sfinţenia lui Dumnezeu, deoarece, dacă Dumnezeu este sfânt, urmarişii Acestuia trebuie să lumineze aceaşi identitate, același scop, același caracter unic. În privința aceasta, fiecare om are nevoie de smerenie.
3. Semerenia
Să nu cumva să subîntelegem cuvântul smerenie cu conceptul de umilinţă, deoarece am pierde rostul acestui termen important. Smerenia are de a face cu ascultarea fiecărei persoane implicate într-o relație de căsătorie. Arta de a asculta unul fata de celălalt este necesară în orice relaţie maritală, deoarece – o astfel de smerenie este necesară datorită faptului că ea este asociată cu dorinşa şi îngăduinţa de a creşte împreună în această căsătorie la care fiecare creştin a fost chemat să fie îmbrăcat cu Cristos. Observaţi că acest imperativ al îmbrăcării (cu Cristos) nu este un act individualistic, ci dimpotrivă, într-o astfel de relație maritală, ambele persoane trebuiesc sa se ajute unul pe celălalt. Pentru a ajunge la această poziție calitativă, fiecare participant este chemat să depindă de celălalt, așa cum eu depind de soția mea în multe aspecte. Desigur, această dependenţă este strâns legată de relația pe care o avem cu Dumnezeu in Cristos Isus. Baza fundamentală a acestei relații este Cristos. Fără Cristos căsătoria biblică nu are un reper aparte. Atunci când considerăm soțul sau soția noastră ca a fiind importantă, fiecare vom realiză că necesitatea de a ne aprecia unul pe celălalt prezintă o altă caracteristica importantă pentru orice cuplu căsătorit.
4. Aprecierea celuilalt
Orice cuplu se luptă cu acest aspect important. Unii sunt pregătişi in risca orice pentru a se asigura că persoana iubita primește orice cuvânt posibil de încurajare şi de prețuire. Alte persoane consideră că o astfel de creinţă este împotriva principiilor aţezate în Scriptură, iar pentru alte persoane, această preferinţă este imposibil de atins. Oricare ce am gândi, cred ca este important să ne aducem aminte că fiecare persoană are nevoie de apreciere şi de încurajare. Fiecare avem o personalitate prin care exprimăm, faţă de persoana iubită, modul în care o preţuim. Asftel dar, principiul necesar în această relație importantă este necesitatea de a arată, faţă de persoana iubită, modul în care o apreciem. Creativitatea şi isteţimea acestor metode ne aparține fiecăruia, iar acolo unde îi putem ajuta pe alții, trebuie sa ne asiguram că dăm o mână de ajutor.
Scris de Cosmin Pascu,
Bisericata.com
Roseinthedesert.wordpress.com s-a mutat pe isusedomnul.wordpress.com.