Crestinii Gay – o poveste frumoasa?


Peste 1ooo de comentarii au avut loc pe acest blog in legatura cu pozitia biblica fata de cei care sustin ca sunt crestini gay. Nimeni nu se poate ascunde deoarece fiecare situatie ne prezinta un gen de gandire. As dori impreuna sa navigam o conversatie utila, cu ajutorul careia sa scoatem la suprafata anumite idei si situatii complicate. In cele ce urmeaza as vrea sa ne orientam atentia asupra unui comentariul ce ne ajuta sa pasim dincolo de cuvinte si emotii.

Comentrariul lui Vlad M este unul foarte interesant: 

” Eu traiesc o frumoasa poveste de dragoste cu un baiat care m-a incurajat mult si ne incurajam reciproc, ne rugam impreuna, cantam impreuna, mergem la biserica impreuna.Eu unul ma simt impacat si n-am nici un pic de remuscare pentru ca daca l-ati cunoaste pe acest baiat, v-ati schimba total parerea despre gayi crestini. Sa ne lumineze mintile dumnezeu la toti si sa ne iubim unii pe altii cum el ne-a iubit

1. Ce inseamna a traii o frumoasa poveste?  – o iluzie moderna

La radacina acestei relatii exista o anumita dragoste, desigur ea este definita personal de catre cei doi protagonisti. Totusi, desi cuvintele acestor par a fi asimilate cu scrisori romantice, relatia lor nu isi regaseste identitate proprie intr-un plan divin. Dorinta de a impaca doua naturi sau a lega doua modele de relatie reciproca este imposibila, deorece standardele fiecarei relatii (personale sau divine) sunt total diferite. Pornind de la aceasta premiza putem sustine ca fiecare relatie abordeaza un criteriu diferit, alegand sa opteze pentru un domeniul de acceptabilitate personal si nu Divin.

2. Incurajare reciproca – dar idea este moral distortionata

Desi un astfel de principiul este de admirat, atunci cand pornim cu standarde personale, acestea sunt foarte greu de definit. Orcine se poate ruga si orcine poate canta cantari inaintea lui Dumnezeu. Astfel de fapte si attiduini nu presupun ca ele fac parte din planul divin a lui Dumnezeu. Standardele noastre si cele asezate de Dumnezeu distanteaza remarcile comentariul de mai sus. Dumnezeu este Cel care priveste cu mare atentie la viata si attitudinea noastra. El este Cel ce ne-a creat, oferindu-ne o identitate foarte clara in ceea ce priveste relatiie biblice. Omul este creat intr-un context in care identitatea sexuala nu poate sa fie confuza si distortionata dupa placerile interioare sau cele exterioare personale. Pentru Vlad, baza fundamentala nu este Dumnezeu ci prietenul lui. Prietenul sau este standardul pe care fiecare credincios trebuie sa-l urmeze. Intr-o astel de situatie este imposibil ca Dumnezeul Creator sa se asocieze cu o astfel de relatie.

Intrebari:
– Care crezi ca sunt cauzele si implicatiile unei relatie bazate pe termeni umani / personali?
– De ce este necesar pentru o persoana de asi oferi propriul model ca si exemplu de justificare inaintea altor crestini care nu sunt gay?
– Unde este baza biblical pentru o identitate crestin gay?

One thought on “Crestinii Gay – o poveste frumoasa?

 1. Acest Vlad M, despre care tu spui ca are “un comentariu foarte interesant”, spune: Eu unul ma simt impacat si n-am nici un pic de remuscare…”
  R. El, spune ca “se simte” impacat, dar sigur nu este. Si dece se simte impacat? Pentru ca pe astfel de oameni, “Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc singuri trupurile;” (Romani 1:24).

  Astfel de persoane sigur nu sunt crestini, pentru ca necinstesc cuvantul lui Dumnezeu. Dar, sigur daca cineva se intoarce cu adevarat la Dumnezeu, indiferent ce a facut mai inainte [cu exceptia celor care au hulit impotriva Duhului Sfant (Matei 12:31)], sunt o faptura noua, si cele vechi sau dus (2 Corinteni 5:17), deci, daca sau dus, el nu mai este ca inainte. Este clar.

  El mai spune: “Sa ne lumineze mintile dumnezeu la toti si sa ne iubim unii pe altii . . .“
  R. O, desigur ei nici nu mai au nevoie sa se roage pentru acest lucru, deoarece ei toti sunt luminati de dumnezeul veacului acestuia. Si, pentru ca nu asculta de Dumnezeul adevarat, ei au mintea necredincioasa si sunt orbiti de “lumina dumnezeului lor, si nu pot să “vadă strălucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu.” (2 Corinteni 4:4)

  Ce este de facut? Pocainta si sa se intoarca la Dumnezeul adevarat, altfel . . . “…dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri …” (Luca 13:3)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s