Dumnezeu inca vorbeste


Everei 1:1-2 

Dumnezeu inca comunica cu creatia S-a iubita. Ma intreb cati dintre noi reflectam asupra faptului ca Dumnezeu încă este in control asupra tuturor lucrurilor. Autorul pasajului prezentat mai sus ne încurajează sa privim asupra unor adevaruri incredibile si necesare pentru fiecare crestin care susține ca îl urmează pe Cristos ca Domn si Mantuitor in viața acestora. 

1. Dumnezeu a comunicat prin profeti

Dacă dorim sa intelegem strategia si planul de comunicare al lui Dumnezeu, atunci trebuie sa ne atintim toate privirile spre profetii lui Dumnezeu, dearece Dumnezeu a ales aceasta grupa de slujitori pentru a comunica cu poporul Sau. In Evrei 1:1-2, autorul ne aduce aminte ca Dumnezeu a ales sa comunicice prin acest mijloc, si asta datorită faptului ca El a dorit sa fie in partasie cu poprul Sau. Poporul ales de Dumnezeu avea nevoie de Dumnezeul lor, iar pentru ca acest Dumnezeu sa fie parte a acestei comunității, copiii lui Dumnezeu aveau nevoie de calauzirea Sa. Cu ajutorul profetiilor, Dumnezeu a ales sa-si calauzeasca poporul ales. Totuși, cu toate ca avem acasta oportunitate excelenta, pe parcursul istoriei observam ca si acești profetii resusec sa-L dezamageasca pe Dumnezeu prin neascultarea acestor fata de cerintele si mesajul adresat acestora de către Dumnezeu creator. Întreaga omenire este in căutarea unui împărat sau profet care sa fie cupe inima lui Dumnezeu, insa un astfel de împărat nu șe găsește in meleagurile omenesti. 

2. Dumnezeu a comunicat cu întreaga lume prin Fiul Sau

Faptul ca omul realizează ca pe plan fizic si spiritual acesta a falimentat, ajutorul necesar nu se găsește in preajama celor care sunt coplesiti păcat. Soluția extraordidnara, despre care ne vorbește atuorul in versatil doi, se găsește doar in prezenta Celui care este Sfânt si plin de har.Faptul ca Dumnezeu alege sa comunice cu creatia S-a prin singurul S-au Fiu ne arată cât de pretiosi suntem înaintea lui Dumnezeu. Deși am reușit sa distrugem tot ceea ce Dumnezeu ne-a oferit, tot Dumnezeu este Cel care ne va rascucmpara din propria criza spirituala, si asta prin asi sacrificat propriul Sau Fiu, despre care autorul cărți Evrei ne descifreaza amanuntit in versetle următoare (3-14). Prin acest Fiu Dumnezeu vorbește atât celor care sunt rascumparati de Cristos, cât si pentru cei care încă sunt coplesiti de criza spirituala si de o relație distrusă datorită pacatului uman. 

3. Dumnezeu încă comunica cu noi prin Fiul Sau

Pentru cel care este încă confuzie sau lovit de realitatea crizei spirituale, pentru o astfel de persoana, Dumnezeu încă vorbește prin Fiul Sau. Observati distinctia acestui personaj divin, deoarece El este unic. Nimeni nu își poate asuma responsabilitatea sau dreptul in a susține ca nu a pacatuit împotriva lui Dumnezeu. Fiecare din noi suntem vinovați datorită faptului ca am ales sa ne departam de Dumnezeu, alegand in schimb sa ne consideram ca a fiind in control asupra drepturilor noastre. Fecare am dorit sa fim un dumnezeu, un dumnezeu care sa facă tot ceea ce dorește. In ciuda acestui fact bizar si stupid, Dumnezeu ne trimite un personaj divin care a dovedit in a fii ascultator pana la moarte. Despre acest Fiu vorbește autorul cartii cant ne readucem aminte despre identitatea Domnului Isus Cristos. Dumnezeu vorbește prin Fiul Sau, Dumnezeu striga întregii lumi, dorind sa ne atragă atenția asupra unui Fiu ascultator si pe deplin Sfânt. Dumnezeu dorește ca fiecare dintre noi sa venim sub autoritatea Sa. Despre acest Fiu, care este Dumnezeu, ne scrie Ioan in Evanghelia Sa. 

Oare care este atitudinea noastră fata de acest Dumnezeu? Care este modul prin care ne raportam înaintea acestui Împărat sfânt. 

In aceste doua versete asezate in primul capitol al cartii Evreiilor, învățăm anumite avaruri despre Dumnezeul nostru. Depinde de fiecare dintre noi, cei care citim acest articol, cum alegem sa raspundem fata de ceea ce cunoastem despre Dumnezeul nostru. Depinde de fiecare dintre noi dacă algem sau nu sa trăim sub autoritatea Domnului Isus Cristos sau nu. 

In final, fiecare dintre noi vom răspunde înaintea acestui Împărat coform alegerilor pe care ni le-am asumat pe parcursul vieții noastre. 

Scris de Cosmin Pascu

Bisericata.com 

Advertisement

3 thoughts on “Dumnezeu inca vorbeste

  1. …sa nu disperi..sa ai credinta in Dumnezeu ca e acolo si ca te ajuta in toate ,Dumnezeu este prezent peste tot …cred asta si mai cred ca stie ce face DAR suferinta face parte din planul Lui de a ne intari ,de a ne face sa trecem mai usor prin viata? atunci de ce nu reusim asta ..de ce nu imi pot lua viata ca atare ,dc nu ma pot bucura de numic din jurul meu ?

  2. “Inca vorbeste” dar speram noi ca nu pentru mult timp… Acuma serios, nu va mai luati chiar asa in serios ca…sunteti singurii. Daca tot sunteti asa fanatici, deschideti-va un templu ori vreo sinagoga ceva, nu pagini de internet. Acu’ sa nu zici ca Dumnezeu e si pe net ca…eu unul in Google nu l-am gasit si daca nu e in Google chiar nu e, ca acolo le au pe toate.

    Fara a incerca sa jignesc pe cineva, ca un cetatean al secolului XXI, imi pareti extraordinar de penibili cu basmele astea de Petre Ispirescu. Aveti coruptie in tara aia, pleaca populatia pe alte continente, e cam saracie nu exista libertate si va indoaie cu impozite si TVA-uri si taxe la taxe si…voi aveti timp de ..preaslaveli…Acu pe bune…daca voi o preaslaviti atat pe acolo, treaba cine mai face?

  3. da asa daca vrei sa ti indeplinesti planurile bune si le pui inaintea Lui DUmnezeu tot vei ramane cu cva daca planurile ti au fost rele vei invata din greseli sa nu le m ai repeti iar de au fost bune la fel deci cu Dumnezeu nu o sa fii in pierdere am scris in blogu meu cva despre planuri te rog sa arunci o privire

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s