Romania: ne-am schimbat tinuta, dar nu si mentalitatea


Totalitatea unui sistem comunist post-decembrist si-a aratat adevarata culoara cand a lovit la usile uniunii europene cu o agenda populista. In ultimii 5 ani Romania a devenit o tara a hotilor, mafiotilor si a activistilor autoritari, o clasa de amatori care nu sunt in stare sa se subordoneze legiilor stabilite. Traim in vremuri anti-democratice, zile in care poporul roman este persecutat de inteligenta stupida a unor personaje politice care sunt experti in sfera cuvintelor populiste. In maninile acestora valoarea unei tari a zdruncinat poporul roman, care a devenit doar o marioneta. Intr-o mare parte aceasta situatie reprezinta consecintele unor decizii pe care le-am efectuat in ultimii 20 de ani. Romanul secolului 21 a renuntat sa-si asume responsabilitatea de a chestiona personajul politic si intentiile acestuia. Populismul, existent in romania, ne-a robit de tot ceea ce avem, chiar si aceasta libertate pe care am dobandit-o dincolo de ani 1989. Cazul lui Nicolaescu ne readuce aminte de era comunista, o era in care frica si teama impiedicase orice drept de exprimare. Traim intr-o era in care poporul Roman si-a vandut propria opinie in schimbul unei demagogii uriase si palpabile. Am ales sa ne modernizam apartamentele si tinuta, dar nu si mentalitatea si principiile care ne definesc identitatea proprie. Rezultatele recente oglindesc consecintele trecutului.

Societatea romaneasca se afla la intersectia unor dezastre fenomenale, inaintea carora fiecare cetatean trebuie sa-si adapteze sperantele si scopurile personale cat si cele universale. Generatia noastra se confrunta cu o demagogie distrugatoare, o clasa de receptionisti ce doresc sa ne distraga atentia prin a ne deprta de istorie si a ne oferi in schimbul acesteia un populism atraciv de celebritate si divertisment. Riscam sa popasim intr-o alta prapastie din care nu vom mai putea fi salvati decat de cei care ne-au impins in aceasta.

Tu ce parerea ai? Scris de Cosmin Pascu

5 thoughts on “Romania: ne-am schimbat tinuta, dar nu si mentalitatea

 1. Uita-te cum este situatia si in America.
  Pt USA…care este o tzara neo-protestanta…este cea mai depravata tzara..din lume…prostitutia este legala…casatoriile intre homosexuali sunt permise…. Tot ei detin si industria porno..care corupe si si distruge sufletul uman
  ne raspandesc otrava. Au cei mai multi omeni in inchsori si fac cele mai multe avorturi.
  LA ei este foarte normal sa fii pastor homosexual. Acesta este mediul neo-protestant.
  Majoritatea dintre penticostalii din USA…sunt practicanti homosexuali.
  Pastorii chiar acepta casatoriile intre homosexuali.

  Exista si un site official si foarte popular printre ei.
  http://www.gaypentecostal.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s