Crestin sau Crestin GAY?


In curand in biserica vom auzi anumite discutii precum ca ar trebuii sa-i acceptam pe tinerii gay in biserica locala. Problema este dificila deoarece o afirmatie cum ar fi: “Nu, acestia sunt Homosexuali” rezulta intr-o adevarata batalie intre cele doua grupri.

Sunt Crestin dar nu CRESTIN GAY
Vestul dupa cate stim a gasit un mijloc pentru micsorarea acestor conflicte. Modalitatea prin care acest caz a fost rezolvat este cunoscut sub denumirea de egalitate (Act constiuit de Uniunea Europeana), care a fost si inca este bazat pe principii postmoderniste. In acest caz ceea ce gandesc si fac este condus de modul in care privesc persoana cu care ma intalnesc. Pentru un postmodernist care nu crede intr-un adevar absolut, el insusi prin ceea ce afirma, si prin ceea ce indeplineste, conclude ca el are adevarul propriu cu privire la subiectul de mai sus. In aces caz pentru cel care este crestin si care are un interes destul de ridicat in a rezolva aceasta eruare trebuie sa fie foarte atent la modul in care prezinta aceasta argumentare impotrive celor care spun ca sunt gay crestini. (Grup deja cunoscut in diferite bisericii din USA)

Cum ai rezolva problema?
Scopul acestui blog este ca impreuna sa discutam aceste subiecte, iar mai apoi sa oferim o prespectiva biblica in ceea ce privieste cazul prezentat. Pentru a ideplinii acest lucru, asi dori sa-ti inchipui ca o asftel de persoana afirma convingator ca este crestin (crede in Isus Christos) si totodata el este si gay. Cum ai reactiona la un astfel de caz? Bazandu-ne be Cuvantul lui Dumnezeu: ce spune Dumnezeul despre un astfel de lucru?

Discuta aceasta problema – Leave a feedback now………

76 thoughts on “Crestin sau Crestin GAY?

 1. Primul gand ce mi-a trecut prin minte atunci cand am citit acest articol a fost ca cele doua cuvinte “crestin gay” nu pot fi asociate,nu pot sta unul langa celalalt.
  Mai intai am sa-ti spun parerea mea personala despre aceasta categorie de oameni cu astfel de orientari sexuale.In dictionarul limbii romane homosexualitate inseamna perversiune sexuala,inversiune sexuala,iar cuvantul inversiune inseamna schimbarea ordinii obisnuite.Nu pot sa spun ca stiu multe despre ei dar eu cred ca problema lor nu sunt de natura patologica ci se dobandeste in mod voluntar prin dorinte si porniri interioare ori din factori externi(filme,abuzuri,droguri)ducand pana la urma la acceptare.Homosexualitatea nu are nimic de-a face cu dragostea ci numai cu implinnirea pornirilor sexuale. Ce spune D-zeu despre acest lucru: El a creat perechea umana din barbat si femeie :Genesa 1:27 .El a lasat aceasta valoare fundamentala-procreatia Genesa 1:28 .Avem cazul celor doua cetati Sodoma si Gomora care au pierit din cauza acestor abateri(de unde si denumirea -pacate sodomesti) :Genesa 19:12-28 ,iar in Noul Testament Romani 1:26,27. Ei sunt impotriva legii lui D-zeu,impotriva firii,impotriva creatiei divine : Leviticul 18:22.In concluzie cele doua cuvinte “crestin gay “nu pot fi impreuna ,iar crestinul nu poate accepta homosexualitatea ca fiind normalitate Isaia :5 :20.

 2. Draga Mia,

  Mesajul tau este corect insa va trebuii sa-i convingi pe cei care practica astfel de lucruri ca acestia trebuie sa se stopeze astfel de activitati, care inaintea lui Dumnezeu sunt cu adevarat o necuratie. Cum vei explica aceste convingeri pe care Scriptura le prezinta intregii umanitati?

  Cu stima si respect,
  Cosmin

 3. Draga Mia,

  Definirea homosexualitatii este o treaba destul de complexa. Nu stine doar de activitatea sexuala a individului, ci de ceea ce e definit ca orienatre sexuala. Homosexualii pot avea relatii sexuale intamplatoare sau pot fi implicati in relatii stabile, care dureaza toata viata. Ca si heterosexualii, de altfel.

  E adevarat, Bibila spune clar ca tot neamul omenesc se trage din Adam si Eva. Dar asta nu inseamna ca fiecare barbat trebuie sa se casatoreasca cu o femeie si sa aiba copii. Daca ar fi asa, atunci inseamna ca relatarea din Geneza condamna si celibatarii si chiar si cupluriule casatorite care nu vor copii. Referitor la Sodoma si Gomora, inecarca sa ai in vedere faptul ca relateaza despre o tentaiva de VIOL homosexual. Iar violul, indiferent de natura lui, este condamnabil. Nu doresc sa intru in detalii, pentru ca nu vreau sa te plictisesc cu termenii grecesti care sunt tradusi prin ‘pervers’ sau ‘homosexual’, insa daca vei incerca sa vezi contextul din Romani 1, vei vedea ca Pavel se refera, cel mai probabil, la prostitutia homosexuala practicata la templele idolatre din perioada respectiva. De altfel, si in 1 Corinteni 6: 9, 10 se face trimitere la acesti prostituati si la cei care merg acolo pentru a profita de ei.
  Biblia este, cu siguranta, o carte puternica, vie. Din pacate a fost folosita gresit pentru a justifica ura si prejudecatile impotriva multora. Un exemplu relativ recent, este folosirea Bibliei pentru a justifica sclavia negrilor. Totul pleaca de la relatarea despre Noe si fii lui, pe care sunt sigur ca o stii.
  DA, sunt crestin gay. Si sunt deschis pentru orice detalii sau discutii. M-am luptat cu incliantiile mele multa vreme, dar intr-un final am inteles ca nu Biblia ma condamna, nici Dumnezeu, ci oamenii. Cunosc Biblia, o citesc regulat si mi-a luat mai mult de doi ani de zile sa accept si sa inteleg ca Dumnezeu ma iubeste asa cum sunt, ca Dumnezeu nu doar ii accepta, ci ii iubeste si pe fii Lui homosexuali. Daca pe mine m-a socat acest adevar si nu l-am acceptat ani de zile, desi sunt homosexual, nu imi inchipui ca iti va fi nici macar suportabila ideea de crestin gay.
  Dumnezeu sa ne binecuvanteze!

 4. Cristian,
  De la inceput vreau sa precizez faptul ca n-am nici cea mai mica intentie de a te judeca.
  Aproape ca nici nu stiu cum sa incep.Tu spui ca sti Biblia , o citesti in mod regulat ,dar a fii crestin nu se rezuma doar la atat. Un crestin frecventeaza in mod regulat o biserica unde este si membru , are partasie, nu vine aici ca intr-un oricare alt loc public, are o viata cumpatata,” isi gaseste placerea in Legea D-lui,si zi si noapte cugeta la Legea Lui”,are o viata de post si rugaciune …..etc.Ma intreb ce-ar insemna pentru tine cuvintele curatie si sfintenie cand ma gandesc ca tu te saruti cu un barbat,faci dragoste cu un barbat ,nu ti se pare ca ceva nu se potriveste,ceva nu e in regula,e impotrva firii?
  Spui ca ai citit Biblia si te cred,poate nu ai putut intelege corect anumite lucruri,de exemplu faci referire la 1 Romani ,citeste versetele 26,27,apoi Leviticul 18:22;20:13,nu pot sa cred ca nu vezi cat de clare sunt lucrurile.Citeste in continuare Biblia ,dar roaga-te sa-ti lumineze D-zeu mintea sa si intelegi corect,nu cauta sa dai anumite interpretari ca si argumente justificative.
  Vezi tu,Dzeu ii iubeste pe pacatosi ,dar pe cei care isi recunosc pacatul si se lasa de el.Oare tu nu realizezi ,mintea ta,oare, nu poate sa faca deosebirea?
  Mai gandeste-te la ceva ,de fapt chiar tu ai inceput comentariul spunand ca ne tragem din Adam si Eva, nu numai la oameni ci si in regnul animal perechea este formata din femela si mascul.

  Este ceva ce n-am inteles si te-as ruga sa imi explici tu cum e cu Sodoma si Gomora si tentativa de viol homosexual.

 5. Nene…, ca frate nu pot sa-ti zic… Citeste Biblia… daca ea spune ca e ok fata de Domnul sa fii homosexual… inseamna ca suntem prosti restu crestinilor care te acuzam, si trebuie sa ne cerem iertare fata de tine pentru ca intelegem gresit ce scrie negru pe alb… Nene…, citetse Biblia… studiaz-o daca zici ca esti crestin… si o spun deoarece ai de ales intre doua lucruri: homosexualitatea, in cazul de fata partenerul tau, daca ai unul, sau Dumnezeu, viata vesnica…. alegerea ta… tu alegi daca it spunem frate sau sa te acuzam, incercand sa te scoatem din bezna in care te afli…

 6. Draga Cristian,

  Mia are dreptate! O sa incerc sa ajut si eu la ceea ce a scris ea, poate subliniind unele lucruri.
  Pentru a vedea care a fost intentia lui Dumnezeu in creerea omului, trebuie sa ne ducem la prima mentiune a creatiei acestuia in Biblie.

  In prima mentionare a unui lucru vei descoperi design-ul si scopul pentru care a fost creiat lucrul respectiv. Astfel, din Genesa 1:26-31 si Genesa 2:18-24 reies (pe scurt) urmatoarele caracteristici ale omului:

  1. Omul este creiat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, parte barbateasca si parte femeiasca. Barbatul si femeia sunt complementari si IMPREUNA reprezinta chipul lui Dumnezeu.

  2. Prin femeie, Dumnezeu a facut pentru barbat un ajutor POTRIVIT. Ajutorul potrivit nu a fost un alt barbat.

  3. Dumnezeu a BINECUVINTAT uniunea dintre barbat si femeie, nu dintre barbat si barbat, sau femeie si femeie. Nici o alta uniune nu va fi binecuvintata in felul acesta.

  4. Dumnezeu a desemnat uniunea dintre barbat si femeie sa produca urmasi. Uniunea dintre homosexuali NU PRODUCE NIMIC, decit satisfacerea unor pofte pacatoase. Dumnezeu a vazut ca tot ceea ce facuse, era bun. Calitatea de “bun” a ceea ce facuse Dumnezeu provenea si din faptul ca aveau un rost anume. Biblia intreaga vorbeste despre scopul si rostul lucrurilor. Homosexualii trebuie sa raspunda la intrebarea CE ROST SAU SCOP are uniunea lor. Ce produc ei!?

  5. Barbatul va lasa familia in care s-a nascut, pentru A SE LIPI de nevasta sa. Femeia a fost creiata din carnea si oasele barbatului, si astfel, atit in barbat cit si in femeie exista o anumita incompletitudine fara celalalt. Barbatul nu va fi complet printr-un alt barbat, nici femeia printr-o alta femeie. LIPIREA barbatului de femeie va duce la UN SINGUR TRUP. Asta nu se spune nicaieri in Biblie despre unirea a doi barbati sau a doua femei.

  6. Domnul Isus Christos (Matei 19:4-6) confirma scopul creerii barbatului si femeii, adica unirea in casatorie. Unirea aceasta isi are originea in Dumnezeu. Unde isi are originea unirea homosexuala?

  In alta ordine de idei, textul din Levitic 18:22 interzice homosexualismul. Defineste PACATUL acesta ca fiind o “uriciune”. Nici un crestin adevarat nu poate dori sa comita ceea ce este o uriciune inaintea lui Dumnezeu. Ca homosexualismul este un pacat, reiese si din faptul ca Dumnezeu il pedepseste pe pacatos. As dori sa remarci ca Dumnezeu a decis pedepsirea cetatilor Sodoma si Gomora INAINTE de ajungerea ingerilor la casa lui Lot. De ce? Doar pentru ca barbatii din Sodoma aveau obiceiul de a viola alti barbati? Nu, ci pentru ca asa cum spune Iuda 1:7 se dadusera la imoralitate (termenul grecesc ‘ekporneuo’ se poate traduce prin curvie, imoralitate, pofte) si poftisera dupa trupul altuia. Alaturi de alte pacate (descrise in Ezechiel 16:49) locuitorii Sodomei erau vinovati si de… sodomism.

  Draga Cristian, Domnul Isus te poate ierta, repara si face o fiinta noua!(2 Cor 5:17). Dumnezeu te iubeste asa cum esti, dar scopul iubirii Sale este ca sa te mintuiasca. Daca persisti in pacat, Domnul nu te poate mintui, cu toata iubirea Sa de acum, si te va pedepsi. Este dur ceea ce am spus adineaori, dar este adevarat! Este menit sa te sperie suficient de mult incit, convins de dragostea lui Dumnezeu si de iminenta pedepsei pentru cei ce nu se pocaiesc, sa te intorci la El cu adevarat.

  Daca nu o faci, citirea Bibliei si gasirea de argumente la care recurgi, nu te va ajuta cu nimic. Crestin este cel care a murit impreuna cu Christos, si-n care traieste Christos acum.

  Cu dragoste in Christos si cu rugaciuni pentru tine,
  Ted Doru Pope

 7. Salut!

  Multumesc pentru raspunsuri! E mult de explicat… Si nu e usor, poate nu sunt cel mai potrivit, dar o sa incerc sa explic foarte pe scurt din ce am aflat si eu…

  Unirea dintre Adam si Eva a fost cu cretitudine binecuvantata de Dumnezeu. Si scopul lui Dumnezeu a fost clar: Umpleti pamantul si supuneti-l! Deci:
  Daca cineva este celibatar, este binecuvantat de Dumnezeu? Produce ceva?
  Daca un cuplu -barbat si femeie- casatorit alege sa nu faca copii, este binecuvantat de
  Dumnezeu? Produce ceva?
  Daca cineva -barbat sau femeie- este steril, este binecuvantat de Dumnezeu? Produce ceva?
  Daca cineva este homosexual, este binecuvantat de Dumnezeu? Produce ceva?
  Raspunsurile ar trebui sa fie similare la toate cele 4/8 intrebarile, intrucat TOATE presupun abaterea de la modelul ideal, uneori determinata de o alegere, alteori de genetica.

  Episodul din Geneza despre Sodoma se refera la o tentativa de VIOL. Viol, adica cealalta persona nu vrea si este fortata sa intretina realatii sexuale. Episodul e similar cu cel din Judecatorii 19, unde oamenii din Ghibea au vrut sa violeze un alt barbat. Se pare ca, istoric vorbind, era un act de umilire a strainilor comun la vremea respectiva printre ne-iudei.

  Iuda 7 spune sodomitii se faceau vinovati, intr-adevar de rautate gratuita, lipsa de ospitalitate, pofte carnale, de goana dupa deasfrau – ceea ce le-a si atras distrugerea. Aceasta ‘goana dupa desfrau’ poate include orice, inclusiv orgii si viol hetero- si homosexuale. Nu putem concluziona ca homosexualitatea a fost cauza distrugerii – mai ales ca hotararea fusese luata inainte de venirea ingerilor la Lot. Dar putem vedea clar ca una din cauze a fost ‘pofta dupa trup strain’ – Iuda 7 . SI de ingamfare si lipsa de ospitalitate – Ezichel 16: 49.

  Textele din Levitic 18 si Romani 1, scose din context – contrar exegezei- condamna homosexualitatea. Desi termenul ‘homosexualitate’ nu exista asa cum il stim azi, la data scrierii Bibliei. Daca intram un pic mai in profunzime in Biblie si analizam contextul, aflam urmatoarele:

  Leviticul 18:22 si 20:13 sunt parte a codului sfinteniei la evrei, cod care permitea poligamia, interzicea tatuajele, consumul de carne de porc sau de iepure, purtarea de haine din doua materiale, etc. Interzicerea relatiilor sexuale intre barbati a avut diverse scopuri -istorice, demografice si nu numai: ii separa pe iudei de neamuri, ii ferea de practicile idolatre cu care era asociata homosexualitatea rituala, se evita umilirea barbatilor prin viol homosexual, dupa cucerirea cetatilor dusmane – practica relativ obisnuita la vremea respectiva etc. Interzicerea anumitor tipuri de alimente si introducerea anumitor obiceiuri de igiena nu a fost doar rituala, ci avea si rol protector pentru iudei. Ca si crestini, nu mai suntem sub lege. Fie anulam tot codul legii -mai putin esenta lui, mentionata de atatea ori de Isus in Evanghelii- fie il pastram in intregime, nu doar ce nu ne incomodeaza.

  Romani 1: 22-32 se refera, la o atenta citire la idolatrie (verset 23, 25), la practicarea si consecintele ei. In context, Pavel se refera la relatiile sexuale – cel mai probabil asociate cu prostitutia rituala, foarte raspandita in Roma la vremea respectiva. Aici, Pavel condamna strict actul sexual in sine – nu persoana. Si actul sexual in sine este condamnabil, daca este intretinut prin forta, este parte a unui ritual idolatru, are loc intre stapan si sclav-care, la acea vreme era fara putere de decizie, exemplele pot continua. Nu putem sti cu certitudine la ce fel de relatii homosexuale se referea Pavel, contextul din Romani si chiar si cel istoric fiind destul de vag. Putem insa sa ALEGEM sa credem ca Pavel condamna toti homosexualii. Doar ca e o alegere, nu o concluzie fireasca a analizei biblice.

  Deja am scris prea mult. Sunt sute de biserici in Occident si in SUA si Canada, care si-au deschis portile pentru partasie si rugaciune si chiar au ordinat preoti homosexuali. Si asta dupa ce au analizat Biblia si ce spune ea despre homosexualitate. Exista zeci de carti pe aceasta tema, website-uri, etc.

  Tema este prea stufoasa pentru forum. Daca cineva este interesat, sunt biserici dintre care unele au zeci de mii de mebri homosexuali declarati – celibatari sau avand partener. Da, si ei au partasie cu Cristos, sunt niste oameni obisnuiti.

  Stiu aca subiectul “crestin gay” e nou pentru multi, si, sincer, si pentru mine a fost un soc si am respins ideea mai multi ani. Doar ca, in timp, lucrurile s-au schimbat.

  Le multumesc celor care au avut rabdare sa citeasca pana aici. Multumesc celui care a deschis forumul. Nu o sa mai revin cu comentarii, internetul este o sursa suficienta. Mai ales ca, se pare, am jignit sentiemntele unora, cupa cum am vazut intr-o postare de mai sus. Dar “Roada duhului este… pacea” (Galateni 5:22).

  Sa nu uitam ca “ata de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu pentru ca ORICINE crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica” (Ioan 3:16)

 8. Pentru Cristian,

  Sincer, pe zi ce trece tot mai mult imi dau seama ca traim vremurile din urma. Nu pot sa inteleg cum un crestin poate sa accepte ceea ce Dumnezeu numeste murdar(in termeni moderni). Sodoma si Gomora au fost distruse ca acesta fiind unul din principalele motive, si totusi OMUL isi permite sa ocoleasca adevarul lui Dumnezeu, multumindu-se cu explicatii usoare, ori ati schimbat Biblia, ori aveti ochii legati. Eu o sa ma rog ca ceea ce scrie in Biblia mea sa te readuca la adevarul de care Dumnezeu vorbeste. Ma rog din suflet pentru tine sa fi CRESTIN!!! Dumnezeu iubeste pe oricine, de aceea a murit pentrut noi, dar in dragostea Lui enorma, nu accepta ca omul sa se departeze de la adevar. Sper ca intr-o zi sa intelegi adevaratul sens al cuvantului CRESTIN, DAR…sa nu fie prea TARZIU!

 9. Aceasta problema este foarte delicata deoarece fiecare trage pentru el, si fiecare crede ca are dreptate….. am auzit de multe ori o expresie: “Atata timp cat nu ma afecteaza pe mine e ok…”; nu e ok deloc! … este normal ca afecteaza… cel mai bun exemplu impotriva homosexualitatii este acesta: Dumnezeu la inceput a creat femeia si barbatul…de ce n`a facut doi barbati…s`a razgandit intre timp? ….in fine, daca vreti sa schimbati ceva, prin cuvinte nu se poate, dar prin rugaciune INTOTDEAUNA se poate.
  Cristian, vreau sa ma contactezi pe mail sau mess(ojomek@yahoo.com) pentru ca vreau sa discut mai multe cu tine. Stiu ca esti plictisit de reprosuri, dar promit ca n-am sa ma deslantzui, pentru ca nu sunt de genul….. be blessed and be a blessing!!!!

 10. Cristian,

  Sunt de-a dreptul consternata de interpretarea textelor la care se face referire.Cand mai spre final spui ca au fost ordinati preoti homosexuali, atunci realizez de fapt cum de s-a ajuns la o asa interpretare, doar un preot putea sa ofere incredintare in acest sens, o Biblie predicata de preoti homosexuali. Asadar: preoti, o Biblie, enoriasi homosexuali -acum inteleg denumirea “crestin gay”.

  Daca problema ar fi de natura patologica, ar fi de compatimit, dar……. Cristian, nu ne rugam si nu slujim aceluiasi D-zeu.

  Nu cred, de fapt sunt absolut sigura ca n-am sa vad vreodata un pastor neoprotestant decat in postura de a se ruga pentru “crestinul gay” ca sa vada CALEA, ADEVARUL SI VIATA.

 11. Dragii mei,

  Va rog sa nu mai scrieti mesajele personale (care ar trebuii sa contina numele persoanei) ca si cum ar fi adresate la plural. Ma refer la Ligia! Mesajul tau de a ne pune pe toti in aceasi oala cu Cristi a fost schimbat si adresat celui care a spus ca este Crestin Gay!

  Multumesc pentru intelegere,
  Cosmin Pascu

 12. nu stiu cat este de bine sa transformi un Adevar Absolut (care se aplica pt toata lumea intotdeauna) : ” Romani 1:27 tot astfel şi bărbaţii, au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit [b]parte bărbătească cu parte bărbătească[/b] lucruri [b]scârboase[/b], şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.”
  in Adevaruri Relative (se aplica doar la unele persoane sau in anumite timpuri): “Romani 1:25 căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin.” Asta nu inseamna ca adaugi la Biblie? Rugati-va pt luminare si pt ajutor.

 13. M-a surprins tonul acestui site… si nu in mod pozitiv. Vad ca exista “crestini” care incearca sa fie “literalisti” adica sa ia biblia cuvant cu cuvant. Asta nu se poate, pentru ca biblia a fost scrisa incepand din epoca de piatra, continuand cu epoca bronzului si comuna primitiva, pana in sclavagism. E o carte editata pe parcursul unui mileniu, de surse diferite, inaintea erei noastre. Ea contione fel de fel de contradictii, dupa epoca in care a fost scrisa. De exemplu este scris: sa nu ucizi. Apoi este scris ca zeul Iehova da ordin evreilor sa ucida pana si femeile cu copii in burta cand iau cu asalt Hebronul. Este scris sa nu “marturisesti stramb” (sa nu minti). Dar la mostenirea lui Abraham are loc o minciuna si o inselatorie. Si asa mai departe. In biblie gasiti orice. Cei care pretind ca asculta biblia sunt niste mincinosi, pentru ca in biblie gasesti si pro si contra argumente pt orice.
  Stiinta moderna spune ca orientarea sexuala nu poate fi schimbata si este caracteristica unei persoane, la fel cum e culoarea ochilor sau inaltimea.
  ma uluieste atata dezinformare pe situl vostru!

 14. Sunt crestina, si da sunt gay. Mult timp am incercat sa imi ascund sexualitatea in spatele feminismului, a iubitilor si chiar a homofobiei. Dar asta sunt. Si mult timp am crezut ca lupt cu Dumnezeu, dar ma bucur ca intr-un final am inteles ca a tot acest timp am luptat doar cu homofobia si prejudecatile celor din jur si ale mele. Eu cred ca Dumnezeu a ales sa ma faca asa. Si daca atat de multi oameni au fost de acord cu mantuirea mea si au fost dispusi sa vada schimbarile pe care l-ea facut Domnul Isus in mine, in viata mea, inainte sa recunosc deschis ca sunt gay, atunci nu vad d c s-ar schimba acum lucrurile?
  Dumnezeu ma iubeste si poate ca crestii heterosexuali din bisericile de azi ar trebui sa vada mai mult in biblie decat condamnearea sexualitatii. Ma rog pt ziua in care am sa vad Evanghelia lui isus la lucru. Evanghelia dragostei, nu a urii, nu a judecatii. Si apoi ce bine e ca singurul judecator in putere sa decida asupra sortii mele e Isus. Slava Lui.

 15. Draga Ana,

  Biblia este clara in ceea ce priveste gayismul sau homosexualitatea. Acest lucru este condamnat de Dumnezeu. In ceea ce priveste mentiunea de mai sus precum ca Dumnezeu te-a creat in acest fel, pot sa-ti spun ca Dumnezeu nu a facut acest lucru.

  Da Dumnezeu prin Cristos, ii iubeste pe toti cei care asculta si il urmeaza pe Cristos cu o inima curata. Faptul ca recunosti ca esti gay nu inseamna ca Dumnezeu accepta acest lucru. Modul in care Dumnezeu si-a exprimat decizia Sa in ceea ce priveste subiectul discutat, este prin Cuvantul Sau, iar in acest Cuvant nu aparare pe nici o pagina o mentiune a acceptari unei astfel de situatii.

  Daca il iubesti pe Cristos atunci schimba-te pentru El. Cu ajutorul Cuvantului lui Dumnezeu, poti sa devi nu un gay ci o domnisoara iubita de Cristos. Opreste-te din ceea ce faci deoarece aceasta este o zona periculoasa.

  Cosmin

 16. multumesc pt raspuns. dar crezi ca nu am incercat? De cand am avut curajul sa recunosc traiesc cu adevarat liber. Am avut o perioada in care Dumnezeu m-a invatat ca El ma iubeste oricum, si nimic din ce fac pt El sau pt altii sau pt mine nu poate sa-L determine sa ma iubeasca mai mult sau mai putin. Pt ca El ma iubeste pt ceea ce sunt. Acum Isus a spus ca pt a preacurvi un barbat e suficient sa o doreasca pe o femeie in inima lui. Atunci eu sunt condamnata doar pt ceea ce sunt? pt ca nu pot sa ma leg la ochi si sa merg pe strada asa. Nu de alta am multe strazi de traversat. Si daca nu… de fiecare data cand am sa vad o fata dragutza am sa ma gandesc si altfel la ea. Pt ca nu pot controla gandurile astea. Pot sa aleg sa nu recunosc ca nu le am, dar pe cine mint? Pe tine? nu cred ca merita, pt ca Dumnezeu oricum stie si El e cel care conteaza. Acum stiu cum am fost educata. Dar in ultimul timp am inceput sa studiez biblia si altfel. Sa am curajul sa gandesc si altfel decat gandesc crestinii hetero, aia normali. Si stii am ajuns la cocluzia ca nu au 100% dreptate. Pt ca daca stai sa vezi istoria crestinismului… pai interpretarile biliei s-au schimbat de cateva ori. Intai de Martin Luter, care a fost numit eretic de catre biserica catolica, majoritara pe atunci. Care e responsabila si pt Inchizitie. Daca nu erai de acord cu interpretarile deja existente erai ars pe rug. Asa ca sa fii purificat. apoi biblia a fost folosita ca argument in incercarea de a mentine sclavia in america. Aha. Stii ca e versetul ala in biblie cu “sclavii sa fie supusi stapanlor lor…” exact ala. Acum ai sa imi spui ca o fost gresit interpretat… Nu? sau era o alta cultura… la fel si acum. La fel si versetul cu “femeia sa taca in adunare” care a fost si este o reala piedica in emanciparea feminina.
  Asa ca imi pare rau. dar de unde stii ca nu ai sa te trezesti intr-o zi pe pozitia celor ce au sustinul acum o suta si ceva de ani ca negrii nu trebuiesc eliberati, pt ca sclavia e biblica???????????

 17. Draga Ana,

  Recunosc ca istoria crestinismului nu are o imagine buna in secolul nostru, iar asta datorita interpretarii gresite a Cuvantului lui Dumnezeu. Inca odata putem dovedii ca omul este capabil sa distruga intreaga lume, atunci cand interpretarea unui document este eronata.

  Dumnezeu este dragoste, iar produsul acestei dragoste este iubire. Totusi, in acelasi timp, El este drept si sfant, iar Cuvantul Sau nu se schimba conform acestei iubiri. Da, Dumnezeu te iubeste, dar si tu trebuie sa-l iubesti pe El. Iti aduci aminte de Isus si cuvintele sale? Cel care ma iubeste, va implinii cuvintele mele? Ce zici?

  Eu nu doresc sa te critic , stiu ca este o problema dificila, dar nu si imposibila.
  Daca Dumnezeu este dragoste; daca Dumnezeu te iubeste; daca Dumnezeu este impotriva homosexualitatii; daca tu il iubesti cu adevarat; daca .. atunci vei schimba lucrurile?

  Dragostea si dreptatea lui Dumnezeu nu pot fi despartite!

  Cu stima si respect, Cosmin

 18. Buna tuturor!

  Din intamplare prin zona…;totusi topicul e f interesant si m-am gandit sa las si eu un reply.
  Sunt un tanar, undeva in a doua decada a vietii care se confrunta cu aceasta problema: atractia pt acelasi sex. Cred ca nici un psiholog sau consilier nu intelege mai bine care-i treaba pana la urma cu homosexualitatea asta decat persoana in cauza.

  Sunt putin suparat pt ca crestinii in general, (chiar si pe acest site) ne privesc ca si cum vina ar fi a noastra in intregime pt ca suntem asa. Nu pot sa uit nopti din adolescenta mea cand il imploram pe D-zeu in lacrimi sa schimbe natura atractiilor mele homosexuale. Credeti ca mi-am dorit sa fiu atras sexual de barbati???nu cred ca e vina mea ca sunt asa, la fel cum nu cred ca e vina unui nevazator ca s-a nascut orb. Deasemenea nu cred ca D-zeu m-a facut asa sau ca sunt vreun “accident” de-al Lui. Totusi, pacatul meu este ca la o anumita varsta am acceptat sa dau curs poftelor mele si m-am implicat in acest stil de viata degradant.
  Acum regret, totusi consecintele pacatului se resimt in viata mea. Nu reusesc sa ma relationez afectiv la o persoana de gen feminin, inca.Totusi sper ca D-zeu va “repara” in fiinta mea ceea ce eu am distrus si va veni ziua cand voi fi barbatul pe care D-zeu m-a proiectat sa fiu.

  Revenind…Crestinii “bine intentionati”, in general recomanda rugaciunea ca si tratament absolut si curativ; nu vreau sa neg acest lucru pt ca pana la urma cine poate produce minunea schimbarii decat insusi Isus Christos? insa, rugaciunea e doar catalizatorul. Cati dintre crestini sunt dornici sa cunoasca defapt care e treaba cu acesti ciudati??? cati crestini si-ar alege un partener de viata un fost homosexual??
  dragii mei, subiectul e mult mai complex decat pare si nu se rezolva peste noapte. In primul rand un homosexual trebuie sa invete sa-si schimbe perceptia asupra sinelui si sa se vindece de traumele trecutului pt ca aceste atractii sunt determinate de anumiti factori care i-au influentat existenta. Din nefericire am avut ocazia sa tatonez putin terenul si sa observ ca sunt prea putini consilieri crestini de exemplu, care sa stie cu ce se mananca topicul acesta. Nu mai vb de pastori.
  Nu vreau sa judec pe nimeni, va rog sa nu ma intelegeti gresit, insa m-as bucura sa vad ca exista oameni plini de dragoste care sunt dispusi sa ajute un homosexual in drumul lui spre vindecare si sa nu se rezume doar la sfaturi teoretice.

  Mai am doua vb pt Ana si Cristi: dragii mei, voi stiti foarte bine in adancul inimii voastre ca ceea ce faceti e pacat. Nu cred ca merita sa va amagiti singuri. Rugati-l pe D-zeu sa va lumineze gandurile si sa creeze circumstante pt ca viata voastra sa se schimbe. Nu e usor, din contra, este groaznic de greu, o stiu din proprie experienta, insa cred ca merita platit pretul. Bucuria pe care o am acum nu se compara cu ceea ce traiam in trecut.

  Deocamdata atat, sper ca nu am jignit pe nimeni, astept comentarii.

  numai bine va doresc, Gabi.

 19. Dacă doreşti sa vorbeşti cu alţi creştini evanghelici despre frământările tale, realizările, eşecurile de fiecare zi, în grupul impreuna_2008@yahoogroups.com este loc şi pentu tine. Acest grup este dedicat tuturor crestinilor evanghelici care au legatura in vreun fel sau altul cu homosexualitatea. Te aşteptăm cu idei, resurse, comentarii, link-uri sau orice alt lucru ce te-a ajutat până acum!

 20. Andrei, am incercat sa ma inscriu si eu de cateva zile in acest grup de discutii si nu am primit aprobarea; stii cumva ce se intampla???

 21. Dumnezeu spune sa vi la El ASA CUM ESTI !!!!!!!!!!!!!! Nu inceta sa mergi la biserica, sa canti, sa te rogi….asta aseapta satan sa te separi….invinge`l prin propriile arme….tu cu Dumnezeu formezi majoritatea…..succes…..si sa nu ai incredere in oameni…..MEREU te vor dezamagi si se vor folosi de tine sa`si atinga scopurile…apoi te vor arunca ca pe ultimul nimic……ai grija de tine….si inainte sa condamni un pacat condamna`l pe al tau…..de orice natura ar fi TOT pacat este….si aceeasi valoare are in ochii lui Dumnezeu….sa vedem de acum….cine arunca primul cu piatra?

 22. Oameni buni, am citit postarile voastre, si eu sunt preocupat de ce spuneti. Mi-a placut postarea lui Gabi. Dumnezeu nu dispretuieste pe nimeni, lupta cu homosexualitatea nu este usoara, pe de alta parte este ca lupta cu mandria, de care putini scapa, cu ignoranta sau prejudecata. Insa este o greseala sa capitulezi in mod las in lupta asta si sa numesti pacatul, normalitate. Oare nu este un pas inapoi, fiecare in aceasta lupta a marturisit ca : “doi ani m-am luptat..”; “am incercat mult sa renunt..”, etc. Cand spui ca “acum am inteles adevarul”, nu cumva din confort propriu, ai renuntat sa lupti? Sau poate intensitatea poftei a dus la “prostitutia ratiunii”. Nu judec pe nimeni cand spun asta, este o forma rafinata a Satanei de asi castiga victima de partea lui.. Are dreptate Gabi cand scria: “dragii mei, voi stiti foarte bine in adancul inimii voastre ca ceea ce faceti e pacat !” Si eu am cunoscut un baiat care a fost prins in modul acesta de viata. Si el a biruit pana la urma, dar cu un pret foarte mare, dupa ce a contactat virusul Hiv…

  A spus cineva mai sus, ca motivele inclinatiei pentru acelas sex au mai multe cauze , poate fi de la o mama prea autoritara cu baiatul ei, sau un tata prea autoritar cu fica ei, poate fi trauma unui abuz, unii baieti au o personalitate mai sensibila, parca mai feminina, asta nu trebuie sa duca la un comportament gay, chiar daca asa va fi toata viata, poti fi un mangaietor sau consilier f buna datorita personalitatii tale, perceptia sinelui poate fi gresita, nu poti zice asa ma percep eu, asta poate fi indusa, aleasa gresit. Motivele sunt infinite.

  In fine, luptati oameni buni, luptati, n-o sa puteti face voi pacate care sa il faca pe Dumnezeu sa spuna: “E prea mult, nu te mai iert!” Dar feriti-va sa numiti raul – bine si binele – rau (ma rog, prejudecata, ingustime, etc.).
  E bine ca aveti curajul sa spuneti altora de lupta voastra, nu te lupta singur si foloseste ratiunea altora pentru a o ajuta pe a ta. Cand te lupti singur prea mult timp, poti ajunge la o gandire proprie, nebiblica, ilogica, etc.

  Doamne ajuta!
  Va salut pe toti!

 23. daca va spun ca cunosc pe cinva care nu a avut un tata deloc autoritar si o mama care si-a iubit fiica, dar totusi fata aceea e lesbiana. Mi-a spus ca inca din adolescenta s-a simtit atrasa de alte fete. a avut un prieten baiat cu care a facut sex dar asta nu a ajutat-o sa se vindece. A devenit apoi pocaita. S-a rugat si a postit, dar nici asta nu a schimbat nimic. Acum e intr-o relatie cu o fata. Se simte bine si inca Il mai iubeste pe Dumnezeu. puteti sa spuneti ce vreti dar eu o vad pe fata aia si sunt sigur ca ea e crestina. nu ca voi niste prefacuti.
  http://www.wouldjesusdiscriminate.com/biblical_evidence/gay_couple.html

 24. in primul rand felicitari Gabi…ai niste ganduri complexe…si intr`un final vei vedea ca lupta pe care o duci acum va fi o binecuvantare pt tine si pt familia ta, o familie pe care O VEI AVEA..si pt fiecare Dumnezeu are pe cineva…si eu am fost(sunt) gay dar i`am spus prietenei mele despre prb cu care ma confrunt si ghici ce…mi`a zis ca NU RENUNTA la mine ca vom lupta amandoi ca sa`mi revin si ne rugam impreuna,tinem post impreuna..a trimis`o Domnul in viata mea exact atunci cand am zis ca menirea mea este sa fiu gay…ca nu pot sa ma mai schimb,…si Domnul mi`a demonstrat contrariul…POTI!!! trebuie doar sa lasi la oparte incapatanarea …..Toti aveam nevoie de…..o nadejde….cine poate sa fie aceasta nadejdea decat Dumnezeu? LUPTATI FRATILOR(si SURORILOR)!!!!!!!!!!! EL este alaturi de voi…e nadejdea vostra<

 25. Ce este un homosexual?
  Un homosexual este „cineva care este motivat, în viaţa adultă, de o atracţie definită preferenţială, emoţională, romantică şi sexuală faţă de membrii aceluiaşi sex şi care de obicei, dar nu neapărat, se angajează în relaţii sexuale deschise cu aceştia”.
  Am vrut sa incep cu definitia ca toti sa stie din start ce sunt,ce au ales.Si eu sunt gay si nu-mi place lucrul acesta;dupa fiecare partida mi-e rusine sa ma mai rog ca sa ma ierte Dumnezeu pur si simplu cand STIU ca Dumnezeu nu asta vrea de la mine….in ultima vreme se vad imbunatatiri…slava Lui…..asta stiu cu siguranta ca NU SUNT SINGUR,de la inceput n-am fost.Daca vreti sa va ajute cineva, contactati-l.Pe mine m-a ajutat f mult mailul lui este ojomek@yahoo.com

 26. Ma surprinde ca sunt unii dintre voi care nici macar nu va confruntati cu aceasta problema(nici macar nu va imaginati cum e), si totusi sunteti cei care acuzati cu “ravna”.Incercati intai sa ajutati in loc sa bibiliciti atata.Eu unul n-am nevoie de ajutor, pur si simplu am luptat cat am putut, mai mult nu pot, si raman la rangul de gay, da sunt gay.Incerc sa va fac sa intelegeti ca in ochii lui dumnezeu si noi avem aceeasi valoare ca si voi “cei normali”(chiar daca unii normali nu-s chiar normali). Eu traiesc o frumoasa poveste de dragoste cu un baiat care m-a incurajat mult si ne incurajam reciproc, ne rugam impreuna, cantam impreuna, mergem la biserica impreuna.Eu unul ma simt impacat si n-am nici un pic de remuscare pentru ca daca l-ati cunoaste pe acest baiat, v-ati schimba total parerea despre gayi crestini. Sa ne lumineze mintile dumnezeu la toti si sa ne iubim unii pe altii cum el ne-a iubit Vlad M

 27. Bravo Vlad… Te incurajez sa nu te lasi de Domnul. Dar sfatul meu e sa nu mai incerci sa ii faci pe oamenii sa te inteleaga pt ca nu pot si nu vor. Eu am renuntat de ceva timp. Nu merita sa iti pierzi vremea argumentand cu cineva care nu te asculta. Fii fericit si iubit de Domnul si de prietenul tau.

  Craciun Fericit tuturor

 28. mai e frumos ce tot comentati voi pe acolo, dar Biblia are un singur mesaj pt gay : căci ştim că Legea nu este făcută pentru cel neprihănit, ci pentru cei fărădelege şi nesupuşi, pentru cei nelegiuiţi şi păcătoşi, pentru cei fără evlavie, necuraţi, pentru ucigătorii de tată şi ucigătorii de mamă, pentru ucigătorii de oameni, pentru curvari, pentru sodomiţi, pentru vânzătorii de oameni, pentru cei mincinoşi, pentru cei ce jură strâmb, şi pentru orice este împotriva învăţăturii sănătoase: potrivit cu Evanghelia slavei fericitului Dumnezeu care mi-a fost încredinţată mie. (Timotei 1:9-11). Biblia, Dumnezeu spune este clar ca e impotriva sodomiei si condamna pacatul vehement, dar e adevarat ca Dumnezeu iebeste oameni, nu pe gay nu cei “normali” ci oameni pe toti. Dar El nu poate tolera pacatul. De acea meajul lui Dumnezeu pentru gay e sasi paraseasca pacatul si apoi sa se pocaisca si asa vor deveni Crestinii, urmasi a lui Cristos. Iar un argument in plus ca sam sustin idea voi mai cita cateva texte din Biblie prin care se condamna sodoimia: Au fost chiar şi sodomiţi în ţară. Au făcut de toate urâciunile neamurilor pe care le izgonise Domnul dinaintea copiilor lui Israel(1 Regi 14:24) contrast ERAU CHEAR SI SODOMITI!; A scos din ţară pe sodomiţi, şi a îndepărtat toţi idolii pe care-i făcuseră părinţii lui.(1 Regi 15:12)iar cand poporul sa pocait si sa intors din nou ca fata catre Dumnezeu, Biblia spune clar, au scos afara.

 29. Vrem sa ii ajutam pe cei afectati de homosexualitate si sa promovam mesajul ca schimbarea este posibila prin puterea lui Isus Hristos.

  Avem materiale si informatii pentru cei care se gandesc sa renunte la homosexualitate.

  Dorim sa ii ajutam pe cei care se lupta cu atractii nedorite fata de acelasi sex, familiile si prietenii lor, prin suport emotional online, grupuri de discutii pe internet, consiliere si grupuri de sprijin.

  Oferim sprijin moral gay-lor care trăiesc cu HIV/SIDA.

  Vrem sa cream un site crestin dedicat gay-lor dornici de schimbare.

  Cautam voluntari care sa se implice in aceasta lucrare.

  ID pe yahoo messenger: victor_802006.

 30. Cristian, tu sustii teologia gay. Dar daca esti sincer, vei cerceta pana vei afla adevarul. Iar adevarul este ca Dumnezeu ii iubeste pe homosexuali, dar uraste homosexualitatea.

  Referitor la afirmatia ta ca esti crestin gay, personal am prieteni crestini care sunt sau au fost in stilul de viata gay, dar care atunci cand au aflat de ajutorul pe care il ofer celor care se lupta cu atractii fata de acelasi sex, au luat legatura cu mine. Isi doresc mult sa se schimbe si nu renunta la speranta, in ciuda caderilor. Toti vor suport emotional online, iar unii dintre ei vorconsiliere crestina si sa ia parte la un grup de sprijin. Toti considera utile materialele despre homosexualitate pe care le-am pus pe site-urile Resurse Crestine si Exodus Global Alliance si vor sa ii ajute pe cei ca si ei. Datorita lor, stiu ca acest raspuns de pe site-ul principal Exodus este adevarat:

  “Poate cineva să fie gay şi în acelaşi timp să fie creştin?

  Aceasta depinde de definiţiile tale. Da, un bărbat sau o femeie se poate lupta cu ispite homosexuale şi chiar cu comportamentul homosexual, şi cu toate acestea să fie cu adevărat creştin. Totuşi, dacă cineva urmăreşte implicarea homosexuală şi refuză să recunoască aceasta drept păcat, este justificat să ne întrebăm dacă dedicarea sa faţă de Hristos este reală.”

  Mi-ar face placere sa iei legatura cu mine si sa discutam pe larg despre aceasta problema. Si nu uita, noi chiar ii iubim pe gay. De aceea facem ceea ce facem.

  victor_802006@yahoo.com

 31. Am sa va zic o poveste adevarata.

  In familia unor pocaiti s-a nascut o fata. Tatal violent, homosexual, niciodata nu s-a recunoscut.

  Fata a crescut ca baietzii: parul scurt, imbracaminte, comportament, vorbe, atitudini, ganduri…de baiat. Era “Baiatul”, “Baietzoi”.

  Se referea la genul feminin ca “ele” niciodata “noi”. Normal, ca baiat se uita la fete: aia e draguta, aia e simpatica, aia e nashpa.
  A crescut asa pana… a inceput sa lucreze si constiinta de sine: “Hei, esti fata, ai toate caracteristicile fiziologice ale unei fete!”

  Dar constiinta ei respingea lucrul acesta: “Cum se poate sa fiu fata si sa ma simt atrasa de fete?” A inceput o lupta intre constiinta si sentimente. Faptul ca Dumnezeu condamna aceasta inrautatea si mai mult lucrurile. Il iubea pe Dumnezeu si nu avea nici o indoiala ca El o iubea. Il acceptase ca Mantuitor si Stapan cu ochii complet deschisi si stiind ce implica asta.

  La inceput refuza sa recunosca faptul ca are vreo problema. Treptat a recunoscut fatza de sine “Nu e bine, nu e normal”; a inceput rugaciuni “Doamne scapa-ma, scoate din mine asta”. Parca nimic. Normal ca s-a intrebat “De ce eu, de ce mi se intampla mie? Cu ce sunt eu vinovata? Eu nu vreau sa simt asa, de ce nu imi iei Doamne astea?”

  Dar constiinta o avertiza mereu. Nu a povestit nimanui. Nu indraznea. Era prea riscant. Si in plus: “pocaita!” Si mai mult: il iubea sincer pe Domnul Isus. Si faptul ca acest ceea ce simtea il facea pe El trist era si mai rau.

  Chiar a marturisit altor persoane. Dar parca nimic. A inceput sa se gandeasca: “Asa m-ai creat, asta am sa fiu.” Simtea ca nu mai poate lupta, ca atractia e prea mare si promisiunile frumoase. Simtea sa se scufunda in mocirla, ca puterile slabesc, ca renunta la lupta.

  Dar in mintea ei lucrurile sunt clare:

  “NU pot fi CRESTIN si gay crestin.”

  “NU pot pretinde ca citesc Biblia si sa nu o las sa imi fie oglinda.” (Oh, de cate ori a privit in aceasta Oglinda si s-a ingrozit din cauza imaginii reflectate!)

  “NU pot pretinde ca Isus e Mantuitorul meu si sa ii batjocoresc jertfa, cum ca ea nu are putere pentru mine sa ma schimbe.”

  “NU pot pretinde ca Isus e Stapanul meu si sa am secrete fatza de el, camarutze incuiate, cu cheile aruncate.”

  “Nu pot pretinde ca imi este Stapan si sa imi traiesc viata dupa cum imi dicteaza necesitatile, si sa le implinesc in un mod care dovedeste ca eu sunt stapana”

  “Nu pot pretinde ca sunt crestin si sa renunt la lupta, sa cred eronat ca esti singura, abandonata, uitata si condamnata de El.”

  “Abandonand lupta, abandonez singurul aliat” aceasta e ingrozitoarea concluzie.

  “Da, El e IUBIRE dar e si SFINTENIE. Ma iubeste neconditionat insa nu imi scuza pacatul. Bunatatea Lui ma indeamna la indreptare, insa nu imi incurajeaza greseala.”

  Fata asta si azi se lupta. Uneori asa oboseste ca ii vine sa renunte.

  Insa sunt lucruri care o fac sa continue:

  Harul lui Dumnezeu, pe care il cere neincetat
  E constienta ca Dumnezeu o iubeste, si nu doar pentru ca altii ii zic
  Chiar il iubeste pe Dumnezeu si Cuvantul lui, nu doar ca asa a fost crescuta sau a vazut ca altii zic asa
  Nu se ascunde dupa deget, cautand sa isi justifice slabiciunea, si inca cu versete din Biblie, declarand raul bine.
  Ar fi putut da vina pe Dumnzezeu: asa m-a facut.
  Ar fi putut sa dea vina pe genetica: transmitere de la tatal.
  Ar fi putut sa dea vina pe mediu: asa a crescut.
  Ar fi putut…………..

  Azi isi duce lupta…

  Asezata in Trupul lui Hristos, cauta ajutor de la celelalte madulare. Nu condamnare, nu respingere, nu atitudini: “atentie, lepros in zona”, nu “accepta-ma ca asta sunt”, ci ajutor si sprijin pentru indreptare, pentru eliberare, pentru sfintire, pentru intarire, pentru eliberare.

 32. Cred ca biblia este destul de clara cu referire la pacat.
  Tu “gay-ule” stii ca este pacat, chiar daca nu doresti sa o recunosti, daca stiai in adancul inimii tale ca nu este pacat, nu te deranjai sa vezi ce opinii au alte persoane, cu privire la pacatul tau.
  Daca sustii ca citesti Biblia atunci ar trebui sa stii ca inima omului poate sa fie inselata si inselatoare. Chiar vrei sa iti asumi riscul sa te increzi intr-o inima inselatoare?

  Dumnezeu este un Dumnezeu SFANT, si oricat ai incerca sa te consideri un crestin “gay” cu atat mai mult vei atrage blestem asupra ta si asupra generatiilor urmatoare, pentru ca trebuie sa intelegi ca Dumnezeu a zis prin cuvant ca uraste pacatul, noi ca si oameni ai lui Dumnezeu “Crestini” trebuie sa uram pacatul la randul nostru, si sa iubim ceia ce Dumnezeu iubieste.

  p.s am sa ma rog. pt. voi

 33. ESTE TARE INTERESANT ACEST FORUM, VAD CA TOTZI SUNTETZI TEORETICIENI BUNI…INSA VOI NU STITI CU CE NE CONFRUNTAM NOI, IN CE IAD TRAIM NOI, CATE NOPTZI NEDORMITE CATE LACRIMI SI CATA FRUSTRARE SIMTIM. DA STIU K ESTE PACAT DAR SIMPT K NU MAI POT SA IES DIN ASTA . CATZI SE ROAGA PENTRU NOI SA PUTEM FI BIRUITORI? PUN PARIU K DACA AS MERGE LA PASTORUL MEU SA-I ZIC K SUNT GAY M-AM PUNE LA DISCIPLINA…POFTIM !

 34. curios k din iulie 20 nimeni nu a mai zis nimik aci…..oare este atata de banal acest subiect? nici nu va putetzi imagina catzi gay avem in lucrarea domnului….catzi renuntza la a mai face ceva doare pentru k sunt gay……oare asta vrea domnul? un potentzial bun lucrator sa se retraga din lucrare…? doar pt k este gay ?

 35. am nevoie sa imi raspundeti voi la ce era scris mai sus ca homosexualtatea e voluntara si cauza e filme droguri abuzuri am crescut in biserica de la 7 ani l am slujit pe Dumnezeu cum imi explicati voi mie ca de la varsta asa de frageda de 3 4 ani sa ti placa pers de acelasi sex eu nu am vazut un film pe vremea aceea nu stiam ce sunt drogurile si am o familie unita fara abuzuri sau chestii de genu am ajuns la o varsta de 14 15 ani cand nu stii ce se intampla cu tine de ce iti plac pers de acelasi sex si nu invers ma rugam plangeam si sufeream singur si mi puneam intrebarea de ce nu sunt ca ceilalti acum spuneti mi a cui vina e?

 36. –> Eu,

  Dupa cum vezi problema acesasta se discuta pe acest blog sub 3 titluri diferite. Este o situatie actuala si reala, dupa cum ai observat si tu. In ceea ce priveste necunoasterea si discrepenta fata de astfel de oameni, cred ca aceasta opinie este adevarata, dar nu cred ca trebuie sa afirmam ca Dumnezeu este de acord cu ceea ce se intampla in viata celor care sunt gay activi, adica cei care practica partidele de acelasi sex.

  In privinta intelegerii, cred ca cu totii realizam ca este o problema delicata pentru cei care doresc sa solituineze acest fenomen. De fapt acesta este scopul pentru care am ales sa dezbatem acest subiect. Nu cred ca dorim sa distrugem persoanele, ci dimpotriva, dorim ca impreuna sa va ajutam. De aceea am ales sa colaboram cu stie-ul contracurentului.com – pentru a va ghida atat spiritual cat si emotional in rezolvarea situatiei depresabile.

  Cred ca sunt multi cei care se roaga. Intr-adevar, unii se roaga incorect, dar o mare parte se roaga pentru ca cei care doresc sa se schimbe, cu adevarat sa aibe capacitatea si puterea de a alege tranformarea acestora. Desigur, cu ajutorul lui Dumnezeu si a Cuvantului Sau este posibil.

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

 37. –> Alexandru

  Este adevarat ca copiii pot detecta anumite tendinte de la o varsta frageda, precum ai mentionat mai sus, dar asta nu inseamna ca acestia gandesc corect. Este necesar sa mentionam, stintific vorbind, ca un copil se afla intr-o etapa de palpabilitate si de recunoastere a obiectelor din jurul sau. De exemplu, atunci cand un copil da de un obiect, masinuta sau un catelus (real) acesta are tendinta de a se atasa acelui obiect. Totusi, asta nu insamna ca acesta este atras sexual de acel obiect. Este corect ca un copil la varsta de trei ani sau patru sa priveasca spre o fata sau un baiat. Psihologic vorbind, un copil nu poate sa se gandeasca la aceasta varsta despre atractii sau tendinte sexuale. Acesta este un copil care se afla intr-un proces de descoperire al obiectelor dimprejur.

  Este responabilitate parintilor sa se asigure, ca in timp ce copilul lor creste, ca acesta intelege ce se va petrece in cadrul familial. De fapt, povestea cu focul (pentru bebelusi) se invanta prin propria experienta a atingerii. AUUUCHU-L devine o lectie de ferire pentru acesta.

  In cazul celor de varsta intre 11 si 18 ani, cred ca acestia trebuie sa discute despre aceste situatii cu parintii lor. In cazul tau, cred ca trebuia sa discuti despre aceste tendinte cu parintii tai. Iti asigur ca o clarificare si reorientare explicativa ar fi fost discutata. Nu este tarziu… inca poti discuta cu parintii tai.

  Deseori ne imaginam ca suntem ceva cand de fapt suntem altcineva. Mult mai mult, deseori ne bazam toate argumentele pe aspectele emotionale, uitand ca trebuie sa actionam si rational. Trebuie sa ne gandim daca ceea ce credem sau afirmam este corect sau nu. Asta trebuie sa i-a in considerare aspectul rational si emotional.

  In final, cred ca trebuie sa te intrebi care este identitatea ta (daca esti crestin) si mai apoi sa te gandesti care sunt valorile, principiile si adevarurile despre ceea ce spui si afirmi. Multi fac afirmatii departajate de ceea ce sunt. De exemplu: daca eu spun ca sunt crestin, si mai apoi afirm ca ma lupt cu o problema ca si ce discutata, atunci trebuie sa ies din cadrul meu pentru a ma orienta spre bazele biblice ale Cuvantului lui Dumnezeu. Trebuie sa fac acest lucru, deoarece acest sistem a fost stabilit si creat inainte ca eu sa fi fost nascut (sau sa fi experimentat aceasta dilema).

  Ma voi opri aici – sperand ca vei reveni cu un comentariu asupra acestor afirmatii.

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

 38. “Ironia naucitoare a situatiei m-a lasat fara cuvinte. De o parte statea crestinii care aparau dogma in litera ei […]. De cealalta, se gaseau “pacatosii”, dintre care majoritatea isi afirmau fatis practicile homosexuale. Si, totusi, in vreme ce grupul ortodox isi revarsa ura, celalalt canta despre iubirea lui Isus.” Yancey – Uimitoarele descoperiri ale harului – p.140

  Nu sunt Gay. Pentru prima data in viata ii multumesc lui Dumnezeu ca ma atrag fetele (o fata in mod special…) si o fac cu ochii in lacrimi. Vin dupa 2 saptamani in care am citit tot ce mi-a picat in mana cu privire la homosexualitate si m-a interesat perspectiva crestina in special. Biserica, in special cea traditionala (si nu numai) recomanda celor ce considera ca “asa sunt lasat de Dumnezeu” viata ascetica, celibatara.
  Pe de alta parte, am citit nenumarate marturii ale unor oameni convinsi ca s-au nascut homosexuali care acum sunt oameni de familie, impliniti, unii chiar implicati cat se poate de activ in lucrarea Domnului.

  Nu va mintiti singuri! Nici voi, cei care veniti si taiati, nici voi, cei victimizati din pricina orientarii voastre sexuale. Nu poti sa citesti Scriptura cu onestitate si sa interpretezi ca “nu scrie chiar asa”. Oriunde vorbeste despre homosexualitate, Dumnezeu condamna ca si pacat, pune pe aceeasi treapta cu adulterul, zoofilia sau pedofilia (vezi Levitic 18). DAR! (Matei 17:21) Cu pasiune din partea ta si o atitudine umila, de pocainta, recunoscand ca nu esti decat un cersetor aflat in dependenta absoluta de Dumnezeu, sunt convins ca vei reusi. Ia-o ca parcursul unui virtuoz (specialist la un instrument muzical) – implica mult autocontrol si stapanire, dar in final, te asteapta cununa.

  Dragii mei, poate vi se pare putin deplasat, dar cred ca ar trebui sa ii multumiti lui Dumnezeu pentru natura voastra sexuala. E o lupta a sfintirii fantastica, si un lucru stiu – Dumnezeu nu ramane niciodata dator!

  Lupta! Si cand ai ajuns la capatul puterilor aminteste-ti ca tu esti vitelul cel mic ce abia ajunge sa atinga jugul. Cristos e cel care il poarta alaturi de tine. Din dragoste pentru El, merita facut sacrificiul acesta. Pana la urma, daca ajungi la 70 de ani esti deja printre norocosi. Si ce mai conteaza 70 de ani de lupta intensa inaintea unei vesnicii in odihna lui Cristos?

  “Ridica-te, Viteazule!”

  Raz.

 39. am citit si eu ce s-a comentat mai sus…nuvreau sa imi spun parerea mea despre cele spuse…voi adauga insa o idee si o dorinta:

  “cuvantul lui Dumnezeu este o sabie cu doua taisuri”, este un adevar care taie, dar daca nu taie atat pe cel ce-l rosteste cat si pe cel caruia ii este rostit, atunci nu e cuvantul lui Dumnezeu, e doar un adevar despre adevar (daca pot zice asta). mi-aduc aminte ca atunci cand eram mic aveam o placere sadica de a taia flori, plante. luam o vargutza, o crengutza subtire si cu ea retezam tot ce imi iesea in cale. flori, spini..orice! cam acelasi lucru fac unii crestini: s-au vazut cu adevarul in mana si acum taie in dreapta si-n stanga, semanand moartea.

  ganditi-va la un spin, si ganditi-va la o floare. ganditi-va la un barbat care practica homosexualitatea si e un mod de viata, si ganditi-va la un barbat care prin harul lui Dumnezeu, la fel ca si voi, l-a cunoscut pe Hristos si se chinuie cu inclinatia aceasta. vedeti diferenta?

  toti fara deosebire suntem in stare sa facem ORICE. numai harul lui Dumnezeu este cel care pe unii i-a pazit de ORICE…dar in firea noastra pacatoasa…care se strica din zi in zi…suntem oameni, nu ingeri.

  anumite imprejurari l-au adus pe unul in situatia sa fie homosexual. dar cum spunea cineva mai sus: el are inclinatie gay, iar tu hetero, dar amandoi trebuie sa va stapaniti aceleasi porniri pacatoase ale inimii. daca unul se uita dupa un barbat si altul dupa o femeie…tu zici ca e o diferenta. tu zici! Dumnezeu are alta parere.

  folosim deseori sintagma:”Dumnezeu uraste pacatul, dar iubeste pacatosul”. chiar cred unii din toata inima acest lucru? categoric nu. Dumnezeu iubeste pacatosul, dar daca plec la drum cu ideea ca eu sunt mai putin pacatos decat altul, adica sunt hetero si sunt mai putin pacatos decat unul cu inclinatii gay, deja am stricat toata afacerea. ori “sunt toti pacatosi si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu”, ori alt adevar nu exista. toti fara deosebire ‘suntem copii ai maniei”. toti fara deosebire suntem ceea ce suntem numai prin harul lui Dumnezeu. si atunci: unde e pricina de lauda? s-a dus? unde e pricina de judecata? s-a dus! doar nestiinta si necunosterea lui Dumnezeu ma determina sa ma laud si sa il judec pe altul in continuare.

  inchei aceasta idee spunandu-va (unora) ceea ce Hristos a spus fariseilor: “n-am venit sa aduc mantuirea la cei neprihaniti”.

  si eu sunt unul din cei cu astfel de probleme. doar unul in situatia mea stie cat este de greu. ceilalti doar barfesc si judeca. asa ca daca exista vreun tanar cu astfel de probleme si este din oradea as vrea sa ma contacteze. cred ca impreuna cu Dumnezeu putem face lucruri mari. am ceva planuri dar le voi spune celui care ma va contacta. iar ceilalti infranati-va mintea si inima de la judecati si prejudecati. asta daca intelegeti si constientizati ca “Hristos ne-a chemat la pace, nu la dezbinare”..si ca il El toti sunt una. s-ar putea sa nu iti placa ideea, dar imparatia e a Lui nu a ta!

 40. Sa stiti ca oricat de straniu ar suna, pot sa spun ca nu as avea credinta pe care o am daca nu as fii gay, daca nu as fi fost expus situatiilor intolerante, incomode, oamenilor sceptici, glumelor despre poponari. …etc.
  Astfel am invatat mai multe:rabdare, tacere, pace,echilibru…De fapt am invatat ca am fost invitat ca in oglinda celorlalti si in oglinda circumstantelor sa-mi invat propria fiinta si s-o vad cat se poate de global.
  Fiecare are drumul lui personal, nu sunt retete universale, dar valori universale da.
  Eu stiu ca de multe ori cand am practicat abstinenta, post sau orice restrictie am ajuns in esec, pentru ca ori nu eram pregatit pt. toate astea, ori nu asta mi se “cerea” ori predomina mintea mea (Si asa cum am invatat eu, toate partile tale pot sa-ti trimita mesaje, insa nu intr-un mod exceptional ci echilibrat).
  Sa stiti ca toate au locul si menirea lor in lumea asta oricat de ciudat sau inutil sau straniu sau de neinteles ne-ar parea.Asa ca unii daca doresc cu adevarat sa se schimbe si dorinta asta a lor e congruent cu ceea ce le este “sortit”(sau ce le-a pregatit VOINTA UNIVERSALA sau o numim cum o numim)atunci reusesc, altii pot sa faca si triplu salt ca altceva este mesajul dedicat lor…
  Lumea este si o sa fie asa cum este indiferent de cum o percepem sau dorim noi sa fie. Unele lucruri nu o sa le intelegem niciodata, si e foarte bine, oricum nici nu am nimic rational la baza lor. Astfel este si fenomenul gayl in opinia mea.
  INGERASII SA VA OCROTEASCA si SA VA SIMTITi BINE!
  Daca e pace in interior, atunci in exterior se poate intampla orice:)

 41. Sa nu uitam ca “ata de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu pentru ca ORICINE crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica” (Ioan 3:16)

  Mulţumindu-i lui Ioan pentru contribuţia sa minunată, puţin esoterică poate, ajungem la concluzia că acest verset îndreptăţeşte absolut orice şi pe oricine (mai ales dacă reuşim să uităm multe alte versete). Totul e să crezi. În El.
  El e Dumnezeu, care ni se spune că nu se schimbă. S-a schimbat, acum iartă orice, vrăjmaşii Lui s-au convertit şi a rămas Vrăjmaşul, el e de vină că a sădit ce nu trebuie prin genele noastre. Noi suntem iertaţi, credem. Suntem înconjuraţi de şerpi din toate părţile, dar ne uităm spre El şi suntem salvaţi. Pe fundalul priveliştii cu şarpele de aramă, viţelul de aur. Dar nu contează, credem.
  Tânjesc după predicile simple ale preoţilor de la ţară, îndemnând la milostenie, salvarea caprei vecinului chiar dacă a noastră e pe moarte, zile de clacă, mai puţine vorbe de clacă, mai puţină băutură, nici un adulter… Şi atât.

 42. Doamne ai mila de noi, am trait sa vad si ziua asta dureroasa cand sa nu-mi vina sa-mi cred propri ochii ce citesc. Suflete cum poti sa umilesti in asa hal cuvantul lui Dumnezeu si pe Dumnezeu inusi? afirmand ca Dumnezeu si nici Biblia nu condamna homosexualitatea si sa iti permiti sa rastalmacesti in asa hal cuvintele pretinzand ca in greaca sunt altfel scrise?
  Chiar nu ai nici cea mai mica teama de Dumnezeu? nu am crezut vreodata ca cineva poate sa afirme ca homosexualitatea e acceptata de Dumnezeu… nu cred ca mesajul meu iti va schimba gandurile, dar nu pot sa tac si sa privesc nepasatoare la acest lucru. o sa ajungi sa imi dovedesti cu Biblia ca avortul nu e pacat, ca crima nu e de la cel rau si asa mai departe… o cum ti s-au ratacit pasii, si cum te-a prosit Satana.
  si ce rau imi pare ca tu il crezi… Voia lui Dumnezeu este sfintirea voastra!… Caci Dumnezeu nu ne-a chemat la necuratie, ci la sfintire. …fiecare din voi sa stie sa-si stapaneasca vasul in sfintenie si cinste, nu in aprinderea poftei… omule, nu te cunsc, dar asa ma doare pentru tine… asa rau imi pare de sufletul tau, ca il amagesti si il minti cu fel si fel de argumente, si asa dureros este ca intr-o zi la judecata vei afla adevaul dar va fi atat de tarziu, incat nu vei mai avea nici o nanosecunda de remediere…

  Dumnezeu sa aiba mila de tine si sa te trezeasca la realitate… ”totusi din pricina curviei, fiecare barbat sa isi aiba nevasta lui, si fiecare femeie sa isi aiba barbatul ei” 1Corinteni 7:2. nu vreau sa imi detaliezi versetul asta ca nu vreau contraargumentele tale, dar e scris negrul pe alb si tu alegi sa vezi gri uniform…”nu stiti ca trupurile voastre sunt madulare ale lui Cistos?… nu stiti ca truul vostru este Templul Duhului Sfant, care locuieste in voi… si ca voi nu snteti ai vostri? caci ati fost cumparati cu un pret….”(1 corinteni 6:19,20)

  cum poti sa ratacesti atat de tare in nebunia mintii tale cautand argumente la ceva ce nu are nici un suport biblic dar nici macar pe departe. au existat si pe vremea lui Isus homosexuali, de ce nu ni sa aratat si un exemplu de traire barbat cu barbat care sa vina la Domnul Isus si sa fie felicitati… nu iti dai seama ca numesti raul bine?

  ”ce bine sti sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti! chiar si la nelegiuire te deprinzi…”(ieremia 2:33)

  Dumnezeu sa te trezeasca si sa aiba mila de sufletul tau, dar pe drumul care esti si crezi ca esti bine, ai sa sfarsesti tragic…

  ”Dar Dumnezeu isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca pe cand eram noi inca pacatosi; Hristos a murit pentru noi.”

  trezeste-te azi si inca ai ocazia sa iti indrepti viata… azi…

 43. Andu, ai uitat să ne spui: din ce direcţie priveşti tu, şi pe cine să topim? Topirea să fie acum, sau “pe lumea ailaltă”? Primele două chestiuni par să fie legate, dar nu poţi fi sigur, de exemplu, că topirea acum e dorită de gay şi machos, iar topirea p.m. de creştinii dreptslăvitori. Contează atitudinea respectivilor, luaţi ca indivizi, asupra direcţiei pe care s-a nimerit să se afle, sau nu? Topirea acum să fie fizică, sau sufletească — în vederea naşterii din nou? (că doar mai topim şi pentru revalorificare şi refolosire, nu doar pentru distrugere).

 44. nu as vrea sa incalc topica acestui forum…dar as dori sa stiu daca este vreun site sau ceva unde se discuta despre problema “crestinilor care se masturbeaza, care nu pot scapa de aceasta problema si raspunsuri care sa-i ajute”. Cred ca si acest subiect este foarte actual si important de discutat. Mersi pentru raspuns.

 45. baaaaaaaaa!si pastorii se masturbeaza!si predicatorii!intrebati-i!…….se pare ca nu sunt solutii,nu? inafara de “luptati,luptati,luptati impotriva masturbarii “……si cel care lupta si se inabusa descopera ca e si mai tare atras….. .si cati se lasa ?hai ,spuneti- mi, cati?si fratii iti spun “ca nu il iubesti pe domnul suficient de mult,ca nu te rogi si de aceea te complaci”.vrajeli!!!repet:vrajeli….

 46. Nu doresc sa intru in polemica cu nimeni, dar un crestin adevarat va face ca si Iisus, cand a fost fata in fata cu o curva si/sau un vames…

  Suntem cei mai buni aruncatoti de pietre cand vine vorba de un/o prostituata sau curvar, sau cand vine vorba despre gay sau homosexuali, numai ca uitam un aspect important.
  Dragii mei, vom imparti cerul – Raiul cu curvarii si homosexualii sau vamesii. Mai grav o sa fie faptul ca in Rai langa Mantuitorul Iisus pe atunci Imparat al Slavei vor misuna zeci sute si poate mii de homosexuali si de curvari si ce e grav ca cei “sfinti” pe pamant vor merge in IAD.
  Stiu ce zic, dragii mei. Bine zice-a cineva mai sus, daca merg si zic pastorului din biserica mea ca sunt gay ce rezolv????
  Va spun eu: doar barfa, doar respingere, si sentimente de astea “inaltatoare ” pentru in crestin “adevarat”. Si da, cu siguranta ei crestinii “adevarati” vor merge in iad iar mostenirea cerului o va primi cei care stiu sa se pocaiasca, sa se umileasca in fata unui Mantuitor care a suferi, murit si invia si pentru acestia,sau mai bine zis numai pentru ei.
  Domnul Iisus in situatia lui Zacheu zice: ” nu cei sanatosi au trebuinta de doctor. ci cei bolnavi, si n-am venit sa chem la pocainta pe cei neprihaniti ci pe cei pacatosi.
  Din nou afirm, ca stiu ce zic, multi crestini de astazi sunt curvari – iubitori de bani, nu vreau sa spun unde scrie asta, dar ei nu sunt Homosexuali si nici curvari, si vor pleca usurel asa direct in Iad.
  Fariseul Simon ce asa mare rau a facut? La desconsiderat pe Iisus, pa cand femeia, “… a iubit mult.” zice Scriptura.
  Ma rog ca Bunul Dumnezeu sa ne faca pe toti responsabili de viata noastra si sa ii lasam pe ceilalti in mana tare a Lui. Nu stiu eu care e si care nu e crestin, cert este ca, RAIUL VA FI PLIN DE GAY SI CURVARI MANTUITI…

  Sa lasam prejudecatile si sa ne facem menirea noastra pe pamant, nu mai suntem sare, nu mai suntem lumini, dar, strigam in gura mare pe bulevardela principale ale Bucurestiului ca suntem crestini care ii refuzam pe gay/homosexuali…

 47. Dragul meu R A
  care a cerut sa i se comunice unde se poate citi si discuta despre o problema a tinerilor in generel – masturbarea

  te invit pe blogul meu sa imi lasi un mesaj pentru a vorbi pe aceasta tema
  Am consiliat multe persoane tinere si daca vrei putem sta de vorba.

  Cand o sa decizi tu…
  http://dorys.wordpress.com/

 48. Si eu ma luptam , si poate inca ma mai lup cu acesi problema. Am fost intr`o relatie un an si jumatate cu o fata, dar am renuntat, simteam ca gresesc si nu e bine.Cu toate astea am mai continuat sa ma intalnesc cu fete. Apoi am fost botezata cu apa si cu Duhul Sfant, dar inca mai simt uneori acea dorinta, inca ma lupt cu acea ispita! Crestin sau crestin gay? dak am descoperit abea in seara asta acest blog nu e o intamplare! Toate lucrurile sunt dupa voia Lui, si stiu ca El imi va vorbi prin voi, pentru ca stiu ca legatura care e cu acest subiect nu e intamplatoare!

 49. Draga Georgiana, te sfatuiesc sa citesti cartea “The Children are Free” de Rev. Jeff Miner & John Tyler Connoley. Cred ca te va lamuri cateva chestii. Succes.

 50. Ana, uitandu-ma peste blogul tau, mi-am dat seama cat de “crestina” esti.

  Cum se pot numi unii oameni crestini? De ce va bateti joc de Dumnezeu?
  Oameni buni, nu va inselati singuri.

 51. cata ratacire!!!

  pt toti homosexualii si lesbienele: de ce va folositi de episodul cu iisus si femeia pacatoasa pt a ne cere noua sa va intelegem?? femeia nu a cerut intelegere, ci dimpotriva, a acceptat tacit ca a pacatuit. e harul lui Dumnezeu ca a lasat-o cu viata, iar treaba ei in continuare era sa nu mai pacatuiasca!

  asa si voi, nu veniti cu tot felul de interpretari din Biblie (ana,cristian etc)!!! unde gasiti in Sfanta Scriptura exemple de cupluri gay placute lui Dumnezeu, cu care El sa se fi mandrit sau lucrat??? Unde gasiti in Biblia argumentul ca “asa ne-am nascut”?? In mintea voastra stiti ca e alegerea voastra si pacatul vostru!!

  si va rog sa-mi dati un raspuns: din punct de vedere sexual, de ce am fost construiti asa? de ce n-au si barbatii gay lubrifiere ca sa se in-cur-ajeze mai usor??

 52. R :
  nu as vrea sa incalc topica acestui forum…dar as dori sa stiu daca este vreun site sau ceva unde se discuta despre problema “crestinilor care se masturbeaza, care nu pot scapa de aceasta problema si raspunsuri care sa-i ajute”. Cred ca si acest subiect este foarte actual si important de discutat. Mersi pentru raspuns.

  http://www.ortodoxiatinerilor.ro/category/tinerii-si-sexualitatea/masturbarea/

  eu m-am lasat cu ajutorul lui Dumnezeu datorita acestui site 😉

 53. apropo de masturbare. s-a demonstrat stiintific ca e sanatos pentru barbati mai ales pentru cei trecuti peste 50 de ani sa se mastubeze. Scade riscul de a face cancer la prostata. Se pare ca in momentul ejacularii odata cu fluidul se elimina si tot felul de mizerii si bacterii acumulate acolo.
  iar biblia spune ca barbatii nu trebuie sa iroseasca samnta. Atunci si prezervativele sunt un pacat, in acest contezt. So relax. Invatati sa cititi biblia si sa o interpretati si in functie de vremea in care traiti.

 54. @allgay

  crede-ma, n-ai citit unde trebuia :)). dupa ce ca esti gay, mai vorbesti si prostii. elimini mult mai multe vitamine decat bacterii. daca tu te tavalesti cu
  un barbat ( Doamne ce gretos ) sau cu o femeie si folosesti prezervativ, crezi ca nu e pacat?

  inainte sa ma faci pe mine eretic, ca nu stiu sa citesc Biblia ( vezi ca se scrie cu litera mare ) vezi-ti lungul nasului.

  si mai ziceti ca sunteti crestini. este o mare aberatie sa spui ca esti crestin gay. ce inseamna asta? te duci dimineata la biserica dupa ce noaptea … cu un barbat? de fapt, intrebarea trebuia pusa asa: MAI INDRAZNITI SA mergeti la biserica dupa ce noaptea … cu un barbat?

  Iata ce scria Sfantul Ioan Gura de Aur, in volumul LX, pagina 420: ” Ce poate fi mai spurcat decat un barbat tavalindu-se in astfel de curvii? Ce poate fi mai gretos? O! Ce nebunie! O! Ce smintire! (…) Voi insa, care savarsiti acest pacat, ati facut neamul nostru omenesc mai necinstit decat necuvantatoarele, caci il batjocoriti prin asemenea fapte si va batjocoriti si voi insiva! ” Si daca negati ce spune Sfantul Ioan Gura de Aur, inseamna ca il pe el. Daca negati unul din cei mai mari Sfinti, Il negati pe Dumnezeu. Si va mai chemati crestini???

 55. […] O rugaciune simpla Posted: ianuarie 29, 2009 by Cosmin Pascu in Consiliere, De la cititori, Te ascultăm, Te uimeste! Etichete:Etica, Te uimeste! 0 Rugaciunea de mai jos este un raspuns fata de un subiect discutat pe blogul adevar.wordpress.com, unde subiectul discutat prezenta problema majora intre crestin sau crestin gay. […]

 56. vreau sa vb si eu cu cineva care a fost gay,poate ma ajuta si pe mine cu un sfat.Va rog

 57. am si eu nevoie de partasie …amici care au trecut… sau se implica in ajutarea problemelor de genul asta…orice pacat cred eu ca a-i putea sa te lepezi mai usor…da in cazul asta cel putin in privinta mea e cel mai greu si tampit lucru care putea exista vreodata pt ca e vb de simtaminte…la mine nu e neaparat dorinta de a face ceva cu vreun baiat…nu actul in sine ma atrage…ci masculinitatea noastra…adik ma face sa ma simnt bine faptul ca atrag baietii …pot sa ma controlez enorm si sa-i cam joc pe degete…dar nu asta vreau desi o fac…in mod irational…fara sa vreau cu toate ca nu caut asa ceva…se intampla de la sine fara sa provoc eu… VREAU SI EU O VIATA NORMALA …SA AM O RELATIE CU O FATA (defapt sa simnt ceva pt fata aia) si sa nu ma mai atraga in nici un fel vreun baiat….am 21de ani poate a trecut cineva prin ceva similar si poate sa ma aduca pe calea cea buna…singur nu am sa pot niciodata…chiar dak familia mea e cea mai buna si iar nu inteleg paradoxul asta…dc Doamne iarta-ma trebuia sa fiu eu copilul lor…sa le fac numai necazuri…alti mai stricati si mai nebuni nu aveam si eu…sa stau linistit makar in privinta asta pffff am inteles ca niciodata nu vei putea sa fi eliberat in totalitate dak nu te marturisesti si nu se roaga cineva cu putere pt tine…si mie imi e maaaaaare mmmmaree RUSINE sa-i zic asa ceva unui pastor sau cuiva…dak vreodata ar veni momentul sa ma botez…nu as putea sa ma marturisesc cu fapta asta….si dak eram criminal si tot nu ma simteam asa penibil …. eu totusi incerk si vreau sa cred ca nu doar eu sunt de vina…desi alti in familie nu sunt…sau blesteme ceva…nici eu numai stiu pfffff dc nu m-a intrebat nimeni dak vreau sa vin pe pamantul asta ??

 58. Domnule ANONIM, sunt sigur ca fiecare in felul nostru avem mare nevoie de ajutorul celorlalti. Numai ca nu orisicine este capabil sa discute, sa inteleaga ce sinti si ce trairi ai decat cei care au trecut in vreun fel pe acolo.
  Hai sa vorbim … lasa un mesej la contact… http://dorys.wordpress.com

 59. este interesant ca de atat timp nu sa mai scris nimic pe site…chiar sa terminat subiectul, nu mai este nimic de spus??si totusi pe net am gasit foarte multi (anoniimi) care se pretind mari invatatori si gata sa deie sfaturi….dar in realitate??eu unul nu am gasit pe nimeni cunoscut care sa fie gata sami intinda o mana de ajutor in aceasta privinta…toti se panicheaza cand aud de homosexuali si se indeparteaza,ca de ceva necurat…pai daca in realitate nu sunteti gata sa ajutati pe cineva,sa stiti k nici pe net nu e mare nevoie de voi….de sfaturi suntem cu toti satui,dar cineva care sa ne ajute cu o rugaciune si o incurajare mult prea putini….

 60. Da mai este cineva. Desi sunt in abstinenta de 4 luni si am rupt orice legatura cu prietenii mei homosexuali inca am multe intrebari despre acest subiect. In adancul sufletului meu cred ca nu este bine desi atunci cand sunt cu un baiat pe care il iubesc ( vorbesc de trecut ) totul este atat de natural si ma simt bine si eliberat. Relatiile gay in general nu au viitor si aproape totul se rezuma doar la sex, de aceea ma face sa cred ca este un lucru impotriva firii. Din proprie experienta pot sa afirm faptul ca iubirea dintre doua persoane de acelasi sex dureaza un timp foarte scurt si legatura se destrama curand ca sa nu mai vorbesc de promiscuitatea accentuata in randul acestor oameni. Da este adevarat ca aceasta atractie nu am ales-o eu si nici nu e un “moft” ma simt atras fizic, emotional si sexual de cei de acelasi sex cu mine de la inceputul inceputurilor ca sa zic asa. Intotdeauna a fost astfel si nici unul dintre noi nu putem nega sentimentele. Ceea ce putem face insa este sa le infranam , chiar daca sunt homosexual si imi plac baietii nu sunt obligat sa intretin si relatii sexuale. Poate noi cei care suntem asa am fost alesi de Dumnezeu sa ramanem celibatari si sa folosim energiile spre alte directii si proiecte. Un lucru este sigur , ca si gay recunosc ca intre persoane de acelasi sex nu este acelasi lucru ca intre o femeie si un barbat, inclusiv iubirea, emotiile , sentimentele, intelegerea, naturaletea si daruirea.
  Personal am decis sa imi infranez poftele. Da , in inima mea sunt atras de baieti dar Dumnezeu ma ajuta sa nu cad in pacat si sa pot sa ma mentin curat sufleteste. Voi ramane in abstinenta pana cand Dumnezeu ori va face in asa fel incat poate la un moment dat in viata voi intalni acea fata care impreuna vom putea depasi aceasta problema, iar daca Dumnezeu vrea ca eu sa raman singur si in puritate sufleteasca asa voi ramane. Ganditi-va ca lipsa relatiilor sexuale nu a omorat pe nimeni ci din contra sexul practicat pe toate drumurile face milioane de victime. Dumnezeu sa va binecuvanteze , va trasmit multe salutari in Domnul si Pacea Lui sa fie cu noi toti !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s