Basescu reales? Noapte buna Romania :(


Traian-Basescu-cp-RTXRJSGNormal ca nu este o greseala sau un act impotrivitor domnului presedinte Traian Basescu. Totusi, uimit de misterele coruptiei (in Romania) existente, se pare ca vom avea acelasi presedinte. Noapte buna Romania, democratia se va transforma, peste noapte, in acelasi mod in care  si avalansa voturilor uimitoare l-au dat castigator pe domnul Traian Basescu. Media romanesasca se astepta la o astfel de musamalizare. Nici nu mai doresc sa prezint punctul de vedere al presei interantionale, deoarece opinia oferita este considerata, de unii, prematura. Pentru cei care au sarbatorit aseara, rezultatele de la BEC i-au trezit, alarmant, din somnul victoriei precizate. Afirmand `la revedere` domnului Basescu, pe plan personal, ramane valabila aceasta afirmatie. In ceea ce ne priveste aparitia domnului Geoana ca si presedinte, marturisesc (asa cum am afirmat) ca daca acesta devenea presedinte, tot ne-convins eram de starea tarii noastre.

Scris de Cosmin Pascu

17 thoughts on “Basescu reales? Noapte buna Romania :(

 1. Cred ca veti vedea numai dumneavoastra mesajul acesta. Ma abtin de la mai multe comentarii, pentru ca vad ca politica a devenit ceva mai important decat biblia. Imi cer iertare daca felul in care m-am exprimat nu este prea ziditor.
  Imi doresc sa fie cat mai multe site-uri crestinesti, la care oamenii sa apeleze sa gaseasca zidire, si lumea sa gaseasca Evanghelia, dar nu cred ca vom castiga pe oameni prin politica. Si eu am blog, dar refuz sa fac pe altii sa pacatuiasca prin expunerea politicii pe blog.

  Biblia spune:
  Matei 18:7
  Vai de lume, din pricina prilejurilor de păcătuire! Fiindcă nu se poate să nu vină prilejuri de păcătuire; dar vai de omul acela prin care vine prilejul de păcătuire!

  Romani 14:13
  Să nu ne mai judecăm, dar, unii pe alţii. Ci mai bine judecaţi să nu faceţi nimic care să fie pentru fratele vostru o piatră de poticnire sau un prilej de păcătuire.

  Si priviti ce zice Pavel in versetele urmatoare:
  1 Corinteni 10:32
  Să nu fiţi pricină de păcătuire nici pentru iudei, nici pentru greci, nici pentru Biserica lui Dumnezeu.

  Mi-as dori ca site-ul acesta sa aduca slava lui Dumnezeu, nicidecum batjocuri din partea lumii pentru politica, si suparari din partea crestinilor.
  Batjocura noastra sa fie atunci cand lumea ne batjocoreste din pricina Domnului Hristos. Dumnezeu sa va binecuvanteze domnule Cosmin, si chiar va rog sa faceti ceva in privinta cu ..greselile, cel putin cu privire la site-ul acesta. Pe blogul personal, cu numele dumneavoastra, cred ca puteti sa va exprimati parerea , dar cand vine vorba de reprezentarea bisericii (bisericata), cred ca trebuie sa fim calauziti de Duhul Sfant. Fiti binecuvantat, si sper sa revin cu placere pe site-ul acesta.

 2. Draga Mihu,

  Poti sa-mi spui ce este rau sau necurat in ceea ce am prezentat mai sus? De ce, pentru crestini, politica este un subiect tabu. Nu crezi ca prin ignorarea responsabilitatii noastre il dezonoram pe Dumnezeu?

  Cu stima si respect
  Cosmin Pascu

 3. domnule Pascu, afirmatiile dvs legate de musamalizare probabil nu au niciun suport real (in caz ca acesta exista, va rog sa-l prezentati degraba, pentru a avea acoperire). va hazardati sa afirmati niste lucruri, manat de pasiuni electorale personale, ceea ce nu consider ca este ziditor pentru crestinii care va viziteaza site-ul.

 4. Cosmin,

  am urmarit azi noapte si seara trecuta emisiuni, inainte de ora 22 am urmarit la Realitatea TV si dupa ora 23 am urmarit B1TV.
  Diferenta totala,
  un post TV difuza alte rezultate, celalalt altele, interesant cum prezentatorii ambelor posturi TV sustineau pe cel care era in frunte in rezultatele lor, oarecum.
  Unii au gandit inainte sa vorbeasca si au sustinut pe cine a meritat sa fie sustinut.
  Dupa parerea mea, Geoana, chiar daca ar fi castigat el alegerile NU le merita, NU era pe meritul lui si pe puterile lui sa castige, ar fi fost trist sa castige dansul, la ora 21:00 cand s-au difuzat rezultatele pe Realitatea TV, Geoana sarea in sus de bucurie, au sarbatorit cu totii, dupa mergand acesta la o conferinta de presa si deja spunea ce va face, care va fi primul lucru care-l va face ca presedinte, ca ii multumesc lui Crin Antonescu(ca ii este dator pe viata), ba cu Johannis si asa mai departe, deja Geoana se vedea la Cotroceni LOL. Pe cand rezultatele il aratau pe Traian Basesceu ca fiind primul.

  Romania a ales bine! 🙂

 5. domnule Cosmin,

  Tabu inseamna interdictie, sau evitarea folosirii unui cuvant din cauza unei superstitii.
  Spune Biblia ca “toate lucrurile sunt de folos, dar nu toate zidesc”.
  Deci politica nu este subiect tabu, adica nu trebuie sa o evitam din superstitie, dar trebuie sa avem grija cum folosim asta, pentru ca “nu toate lucrurile sunt de folos”
  Am sa va dau un exemplu: Domnul Isus a discutat despre bani, dar in asemenea fel incat banii au reprezentat un nimic pentru El. “Dati Cezarului ce e al Cezarului, si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu”.
  Cand ne reprezentam propria persoana, propriile pareri, noi, crestinii trebuie sa-L reprezentam pe Dumnezeu(nu parerea noastra), intrucat apartinem Domnului Hristos, si trebuie sa vorbim ca si robi ai Sai.
  Uitati-va la politica cum aduce neintelegeri, si neintelegerile se transforma in certuri si dezbinari. Daca tara noastra s-a facut de rusine saptamanile acestea, fiind manipulata atat de groaznic, noi crestinii putem vedea ca e gresit asta. Mi s-a facut scarba de multe mijloace mass-media, si este un lucru bun sa ni se faca scarba de aceste lucuri lumesti, asa cum zice biblia in psalmul 1:1,2.
  “Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi şi nu se aşază pe scaunul celor batjocoritori!/Ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui!”

 6. Aș fi sperat ca, printr-o minune sau printr-o revărsare de înțelepciune, creștinii să reușească să se sustragă puțin acestei dialectici ieftine în care Băsescu e viitorul dictator, iar Geoană salvatorul. Lucrurile sunt mult mai nuanțate, din câte înțeleg eu.
  Dacă tot v-ați dat un nume atât de universal(izant), ar fi tare bine să nu exprimați opinii facile și nesusținute cu argumente. Nu sunt nici suporter Băsescu, nici Geoană. Mă tem de ceea ce urmează, sunt convins că va fi mai rău pentru toată România.

 7. În România alegerile au fost fraudate! Chiar dacă rezultatele îl dau învingător pe Băsescu, numai el şi Dumnezeu ştie modul în care a obţinut acest mandat. În situaţia în care se află România astăzi, Băsescu nu poate să-şi ducă mandatul până la capăt.E drept jumătate au votat cu actualul preşedinte, dar au făcut-o pentru că trăiesc în mizerie şi sărăcie,şi banii, alimentele, hainele care s-au dat au fost pentru ei o soluţie de compromis.Întreb, care ar fi fost rezultatul alegerilor dacă oamenii erau lăsaţi să voteze liber şi nu erau ademeniţi cu tot felul de momeli? Cu siguranţă era altul!

  Va invit să citiţi despre portretul unui elector pe:http://meisternik.wordpress.com/2009/12/07/portret-de-elector/

 8. Sunteti o persoana impulsiva domnule Cosmin Pasca. Nu aveti probe la ceea ce afirmati. Nu e profesionist. Apoi hoti striga hoti…Va referiti la cele trei sondaje care l-au dat castigator pe Domnul Geoana…pai a cui sunt? In fine ma agit degeaba…A iesit Domnul Presedinte Traian Basescu si nu mai avem ce face. Toate lucrurile sunt in control.

 9. de ce as vota cu psd?
  nu au acceptat nici un guvern pana la alegri ca sa creeze si mai multa instabilitate economica pt a castiga alegerile. Cu ocazia taieri fondurilor eu ,au reusit sa bage panica in pensionari ca nu-si mai primesc pensile din vina lui base, ca si cum ei ii sdau toata silinta…. si dupa atatea bete in roate promit ca se potolesc si o sa fie unitate in tara daca-i lasi cu ciolanul. Fara ciolan or sa faca circ in continuare. Ca sa nu mai vorbim de mareaa lor dragoste cu rusii….total dubioasa…..
  Situl asata e defapt despre religie sau politica…..sau politica si religie? ca acum peste tot lumea incearca sa ne dea sfaturi cum sa votam si ce sa votam ….

 10. Indiferent cine este presedintele tarii….eu cred ca lucrurile care se vor intampla de-acum incolo …nu le poate schimba nici un presedinte,indiferent care ar fi numele lui..Biblia trebuie sa se implineasca in totalitate si vremurile din urma pe care le traim ne arata acest lucru.Haideti,daca avem aceasta oportunitate de a vesti Evanghelia si a zidi spiritual suflete ,prin acest intermediu (internetul)sa o facem.Lasati la o parte politica ..care vad ca a devenit un subiect foarte important pe multe site-uri crestine….si din pacate si “Biserica ta” este cuprinsa de acest fenomen,si cred ca Dumnezeu ne va da binecuvantari.Faptul ca este in fruntea tarii d-l Basescu…inseamna ca Dumnezeu stie de ce a ingaduit acest lucru.Noua nu ne ramane decat a accepta acest lucru…pentru caci stim ca nici un lucru nu se intampla fara ca Dumnezeu sa le fi hotarat dinainte.Nu credeti?
  Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti!

 11. Inainte de toate fiecare ar trebui sa ne pumen problema cat ne-am rugat si cat am mijlocit pentru aceste alegeri. Nu este rau sa ne spunem parerea, sa aratam obiectiv (atata cat este posibil acest lucru in politica) pentru ca traim aici, de asta depinde si bunastarea noastra, linistea noastra. Dar trebuie sa vedem ce am facut si noi ca lucrurile sa se indrepte.
  Eu cred ca este bine ca a iesit Basescu. Pentru ca nu ne putea permite sa vina iar la conducere (si nu ma refer la Geoana , ci la cei care ar fi condus din spatele lui Geoana, si nu cred ca v-ati fi asteptat ca Geoana sa fie lasat sa faca ce ar fi fost bine pentru popor)cei care sunt principalii vinovati de tot ce este in tara de dupa ’90.
  Ar fi bine ca sa incepem sa mijlocim pentru tot ce urmeaza sa se faca de acum inainte, pentru o majoritate reala si befefica in parlament, pentru guvernul care se va forma, pentru Basescu, pentru depasirea crizei, pentru relansarea economiei. Si mai inainte de astea, ca Dumnezeu sa elibereze clasa politica de ura, de minciuna, de razbunare, de dezbinare, de defaimare…iar Basescu sa faca in liniste ceea ce si-a propus in proiect.
  Pentru ca am vazut cu totii cata ura si mai exact cata revarsare de ura este din partea clasei politice si a unor jurmalisti si moderatori manipulati de interese personale ale celor cu bani si putere. Si aceasta pentru ca pana la urma bunastarea noastra depinde de cei care ne conduc, iar noi avem aceasta obligatie sa ne rugam pentru cei pusi sa ne conduca.
  Domnul sa ne binecuvinteze si sa aprinda in noi dorinta de a mijloci pentru poporul nostru si conducatorii ei.

 12. Frate Cosmin eu v-am spus si va mai spun si acum ca cea ce faceti dv. cu introducerea politici intr-un blog crestin este o mare greseala. Nu amestecati in cea ce este al lui Dumnezeu, adica in Cuvantul lui Dumnezeu, lucrurile lumesti cum ar fi politica. In politica se minte, se barfeste, se cearta, se urasc, se fura, si sunt multe alte pacate care se infaptuiesc. Oare dv. sunteti de acord cu aceste pacate pe care cautati sa le expuneti ca niste lucruri normale crestinilor? Sa despartim oile de capre si sa cautam cea ce aduce slava, marirea si lauda lui Dumnezeu. Articolele dv. sunt 99 de procente politice si 1 procent crestin, si aici am fost ingaduitor cu dv. Sa nu ne amestecam cu lumea, deoarece observ ca in multe privinte ne amestecam cu lumea. Sa ne rugam ca Domnul sa ne dea intelepciune ca sa putem deosebi binele de rau si sa nu fim amagiti si inselati de tatal minciuni adica de diavol, care cauta sa insele si pe cei credinciosi in mod special. Doresc sa va veniti in fire ca fiul risipitor (Luca 16:17), si sa va pocaiti cu adevarat. Domnul sa lucreze si sa va binecuvanteze.

 13. Care este motivul, domnule Olteanu, pentru care nu trebuie sa discutam despre acest aspect? Unde ne este interzis sa nu discutam despre sfera politica, sau mai bine spus, etica si valorile morale promovate de politca existenta? Cum vom schimba aceasta tendita gresita prin a locui etica esuata cu principle Biblice ale Cuvantului lui Dumnezeu.

  In ceea ce priveste ideea cu `1 procent crestin` cred ca ati omis o eruare foarte mare. 90% din articole scrise pe bisericata.com prezinta o etica crestina bazata pe Cuvantul lui Dumnezeu. Cred ca afirmatiile dumneavoastra sunt fondate doar pe seama unor articole, care prezinta doar un procent din ceea ce am prezentat pe acest site.

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

 14. Va invit sa citit o o analiza a candidatilor pe care i-am avut duminica ca optiune pt. functia de presedinte, analiza scrisa de Cristi Soimaru:

  “Oare orice altceva e mai bun decat ceea ce avem acum? Nicidecum. Mircea Geoana este un individ respectabil si un diplomat bun, dar este lider de paie si un politician cu extrem de putine realizari care sa ne dea indicii ca ar putea fi un presedinte valabil. Consider ca Geoana a esuat lamentabil in ce priveste reformarea PSD-ului, promisiunea si mandatul cu care a castigat sefia partidului sau in 2005.
  Ce ma preocupa cel mai mult in privinta candidaturii lui Geoana este „alianta” larga si pestrita de politicieni dubiosi (gen Iliescu, Vanghelie, Nastase, Orban, Gusa, Fenechiu, CV Tudor, Marko Bela), afaceristi verosi (Patriciu, Vantu, Voiculescu, Mititelu) si jurnalisti lipsiti de etica (Gadea, Ursu, Rosca Stanescu, ca sa dau doar cateva exemple) care s-au aliniat in spatele lui Mircea Geoana si care ne propun „un alt mod de a fi presedinte si de a conduce tara”. Realmente ma „sparie gandul” unei astfel de combinatii de interese care vor sa preia complet puterea in Romania. Cand eu i-au in considerare si vizitele “private” facute de Geoana la Moscova, devin mai mult decat circumspect. Oricum, eu continui sa ma rog pentru tara noastra si sunt convins ca Dumnezeu imi va da bucurie si pace indiferent de circumstantele vremelnice prin care vom trece.
  Klaus Iohannis, primarul Sibiului, pare a fi un bun administrator, dar el insusi a declarat ca guvernul pe care, prezumtiv, il va conduce va fi un guvern politic propus de majoritatea politica din parlament. Ca unul care am dat foarte multa atentie in ultimii 20 de ani la ce au facut liderii acestei majoritati, nu am nici o incredere in asa zisul proiect-alternativa pe care-l propun acesti oameni. In decembrie 1989 eroii adevarati, cei ce au iesit pe strazile Timisoarei, Bucurestiului sau pe unde se aflau, nu au facut-o cu gandul ca la 20 de ani de la acele evenimente sa propulsam la conducerea tarii un fiu de nomenklaturist (cum a fost tatal lui Geoana), un presedinte conjuctural care amageste oamenii saraci ai Romaniei cu promisiuni fara acoperire si manipuleaza prin orice mijloace. Sau cum spune intelepciunea populara, „Pe dinafara vopsit gardul („neamtul cel iscusit” sa fie prim ministru), iar pe dinauntru leopardul (baronii locali si centrali care sa se infrupte de la buget).
  Basescu m-a suparat prin sprijinul ce l-a acordat unor asa zis oameni politicieni ce nu mi-au castigat respectul (Elenele – sunt cel mai bun exemplu). Dar tot Basescu a promovat si alt fel de oameni politici care au si clare calitati profesionale si etice (Sever Voinescu, Emil Boc, Monica Macovei, Cristian Preda, Daniel Funeriu). Consider ca prin astfel de lideri politici, Romania se poate reforma. Cand vad oamenii „de viitor” de care s-a inconjurat Geoana (Olguta Vasilescu, Victor Ponta, Nicolae Banicioiu, Lavinia Sandru) imi este clar care este optiunea mai buna. E drept ca nu sunt incatat de tridentul PD-L, Berceanu, Blaga, Videanu, dar ma linistesc imediat cand ma uit la „alternativa”: Dragnea, Vanghelie, Mazare.
  Clasa politica romaneasca (inclusiv PD-L drag lui Basescu) are nevoie de profunde transformari, iar aceasta nevoie trebuie sa ne preocupe pe toti aceia care nu suntem indiferenti de cum merg lucrurile in Romania. Da, as fi vrut un presedinte care sa intruchipeze fara dubiu valori si conduite crestine, dar prefer un lider direct, simplu si veritabil decat un lider de „paie”, prefacut, politically correct care se „pliaza” dupa cum bate vantul, Vantu si consilierii de imagine. Da, as fi vrut un presedinte care poate sa nu stie atatea despre „sprit” si „viata de port” a marinarilor si sa cunoasca mai multe despre abordarea constructiva a conflictelor sau despre macroeconomie intr-o societate globalizata. Da, as fi vrut un presedinte mai educat, conciliator si rafinat, un bun sociolog care sa implementeze mai bine si rapid schimbari pozitive in stat si societate.
  Totusi, analizand imaginea de ansamblu, nu pot sa nu observ ca actualul presedinte a mandatat si adunat in Comisiile Prezidentiale unele dintre cele mai performante si pregatite minti academice romane care au produs multe rapoarte si recomandari logice si extreme de necesare. Asta nu inseamna ca sunt de acord cu toate propunerile formulate, dar nu pot sa nu-mi amintesc de eforturile continue si reusite ale lui Basescu de a genera o noua Lege a Educatiei si mai ales de unul dintre cele mai bune momente ale mele ca cetatean roman. Ma refer la decembrie 2006, sedinta din Parlament in care presedintele tarii a avut curajul, intuitia si determinarea de a declara „comunismul ca fiind un sistem criminal si ilegitim in Romania”. Ori comunismul a reprezentat cel mai rau si opresiv sistem prin care a trecut Romania in ultimile secole.

  Asta nu inseamna ca raman cu fata spre trecut, dar stiu ca „cine uita trecutul, este condamnat sa-l repete”. Duminica voi vota impotriva acelora care s-au opus condamnarii comunismului, mai ales ca nu vreau ca la 20 de ani de la momentul Revolutiei, sa-l vad zambind satisfacut pe influentul si maleficul, Iliescu, cel care a tot crezut si promovat „valorile perene ale comunismului stiintific” in timp ce mandatele sale au generat constructia „capitalismului romanesc de cumetrie”.

  Din aceste motive si multe alte considerente (ideologice, de continuitate, abordari economice, pozitionare globala si euro-atlantica) voi vota pentru Traian Basescu in alegerile de duminica. Nu sunt fericit de optiune, dar sunt clarificat si impacat cu decizia ce am luat-o.”

 15. Draga Cosmine,

  Considera ca iti spun cu toata dragostea si blandetea (pt ca asta si fac): titlul articolului iti arata clar optiunea electorala, nu continutul articolului. Faci sa sune ca un verdict, si e ca si cum pe cei care l-au votat pe Basescu ii bagi in categoria celor nestiutori sau neintelepti. Iar politica e un taram extrem de riscant: nu faptul de a ne implica, ca crestini, e problema, ci afirmarea unor lucruri ca si cum ar fi evident clare, cand, de fapt, nu suntem in posesia unor informatii fara dubii care sa ne dea dreptul sa facem asta. Mai mult, titlul suna ca si cum am prezice viitorul, de ca si cum am sti clar ce urmeaza sa i se intample Romaniei cu Basescu in frunte. Nu esti convins de cum i-ar fi fost Romaniei cu Geoana in frunte (spui asta in articol), dar esti convins cum i-ar fi cu Base.
  Inca un lucru: fiecare dintre noi avem contact cu institutiile statului (care in majoritatea covarsitoare a cazurilor sunt politizate) in masuri diferite. Vreau sa-ti spun ca cea mai mare coruptie (una dusa la extrem) in ultimii 20 de ani si cele mai multe bete in roate au fost pe mandatele FSN – CPUN – PDSR – PSD (unul si acelasi partid): 1990-1992; 1992-1996; 2000-2004. Iar intentia oamenilor acestui partid a fost mereu de a readuce starea de lucruri intr-una atat de cunoscuta romanilor: de subordonare spre dictatura, totul spre centralizare.
  Chiar si in conditiile acestea, tot ma feresc sa spun ca ar fi fost mai bine cu Basescu decat cu Geoana sau invers, cu toate ca e clara si optiunea mea electorala. Dar nu dau verdicte. 🙂

  Domnul cu tine in toate!

 16. Salutare,

  Eu sunt foarte sigur ca Dumnezeu a vrut sa iasa Basescu! Asa scrie in Biblie, Domnul pune imparati si domnitori dupa voia Lui! Sa inteleg ca voia Domnului nu e si placerea ta?
  Draga Cosmin, Biserica Ta nu e si a mea si ma tem ca nici a Domnului.
  Nu stii oare ca politica aduce dezbinare? Cu ce motiv ai scris oare acest articol??? Nu cumva ca sa iti duci mai departe ideologica politica, sub masca unui propovaduitor al Cuvantului???
  Apropo, zici ca politica e tabu intre crestini. Daca vrei sa propovaduiesti politica, fa-ti un site de politica.
  Nu ma supara parerea ta, ci faptul ca m-ai pacalit si am fost (adica nu o sa mai fiu) fan al tau pe Facebook, doar pentru numele site-ului, fara sa stiu cine esti de fapt. Ma bucur ca am aflat.

 17. Cosmine …

  Pai tu zici ca a fost ‘act copilaresc ‘ din partea ta , apoi sa ne ierte Dumnezeu …..tu ne crezi prosti , esti josnic , dur ironic si mistocar…asa ca te asemeni mult cu geoana m si tradatorul de crin antonescu .
  Nu ne mai mir deloc ca tara asta merge gresit pt, ca acum vedem clar ca sunt mai multi ticalosi decat cinstiti .
  Poitica si religia foloseste argumente numai sa tina poporul sub control.
  Este o mare rusine si tie sa-ti fie rusine …mergi pe o cale gresita .
  Numai o minune ne mai poate salva si ea va veni de la Dumnezeu nu de la om asta e f, clar .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s