O emisiune despre Ciprian Ilies realizata de Radio Filadelfia


Radio Filadelfia priveste inapoi spre cine era Ciprian Ilies …
Sursa, Radio Filadelfia si Stiri Crestine stiricrestine_viopop

Moartea intodeuna a fost hidoasa, urata de toata lumea si nedorita de toti … chiar si in Biblie e vazuta ca ceva nedorit. toti oameni s-au inspaimantat de ea si, intr-un fel sau altul au fugit de ea. Imi aduc aminte de Ezechia, a plans in fata morti dorindu-si sa mai traiasca. a avut harul sa mai traiasca inca 15 ani, dar cine si-ar dori sa traiasca cu certitudinea ca dupa 15 ani … exact … va muri. Nici Isus nu a iubit moartea, si El ar fi vrut sa nu o cunoasca (indeparteaza de la mine paharul acesta) …

… niciodata nu am perceput hidosenia ei, niciodata nu am simtit durerea pe care o aduce (mi-au mirit bunici, dar parca nu a fost asa hidoasa) pana acum. E o fiara ce nu are mila, fura vieti, produce durere, aduce lacrimi si deznadejde. Uneori vrea sa fure si ultima farama de speranta, incercand sa fure chiar si pe cei ramasi cu tota durerea.

… si totusi … cu toata hidosenia ei … nu-i mai puternica decat speranta ce vine din El.

Imi aduc aminte cum cei 3 prieteni ai lui Daniel mergeau cu fruntea sus spre ea (moarte), de Avraam cum, cu lacrimi in ochi, isi ducea fiul spre ea, de Petru care s-a intors in Roma sa o intalneasca sau Pavel care o “dorea” pentru ca-l ducea mai aproape de Isus. Chiar si El, dupa o lupta crancena dusa in rugaciune merge cu fruntea sus spre cruce.

E durere la plecarea lui (Cipri) … am plans … am simtit hidosenia mortii … i-am simtit coltii … i-am simtit veninul … si totusi e ceva dincolo de ea, e ceva care ne da avant in a merge mai departe. E ceea ce Cipri in ultimul timp canta “eu nu sunt de pe pamant/Eu nu sunt de-aici de jos/Tara mea-i acolo sus/Eu ma duc dupa Isus”.

Ultima data cand am vorbit cu el m-a intrebat daca stiu cantarea si daca pot sa o fac rost sa o asculte. Nu am ascultat-o impreuna, dar cred  o vom canta o data impreuna.

… e grea durerea … e grea despartirea … dar avem gandul la inviere. E ceea ce ne da speranta, e ceea ce ne ajuta sa invingem moartea, e ceea ce ne ajuta sa privim dincolo de hidosenia ei, de colti ei, de veninul ei.

UNDE ITI ESTE BIRUINTA MOARTE? UNDE ITI ESTE BOLDUL MOARTE?

Ai fost biruita, si chiar daca inca aduci durere, nu aduci deznadejde … si chiar daca aduci plans si lacrimi nu aduci despartire vesnica.

Stiu Cipri ca esti intr-un loc de unde ne astepti, si stiu ca intr-o zi ne vom revedea.

“Stiu  ca va invia in ziua de apoi”. Ioan 11:24

Daniel Pop, cumnatul.

http://ganduridemisionar.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s