Copenhaga, luata cu asalt de cersetorii rromi


rromi in conNumarul cersetorilor veniti in Danemarca a crescut simtitor in ultimii ani, cei mai multi dintre ei fiind femei cu copii din Romania.

Potrivit unui sondaj citat de The Copenhagen Post, 70% dintre cei intervievati au declarat ca li s-au cerut bani pe strada si 58% considera ca numarul cersetorilor care activeaza pe strazile Copenhagai a explodat in ultimii cinci ani.

Acest lucru este confirmat si de autoritatile daneze, Mogens Lauridsen, seful politiei din Copenhaga, declarand ca numarul oamenilor fara adapost care vin din tarile est-europene a crescut considerabil in ultimii ani.

“Dupa extinderea Uniunii Europene in 2007, am observat un important aflux de cersetori care au venit din tarile est-europene”, a spus Lauridsen. El a fost completat de un purtator de cuvant care a precizat ca cersetorii care au invadat in ultimii ani Copenhaga sunt femei si copii de origine romana.

Studiul citat arata, insa, ca oamenii sunt tot mai putin tentati sa le dea bani cersetorilor, doar 12% dintre cei intervievati declarand ca dau maruntul oamenilor strazii.

Printre principalele motive pe care le invoca cei care nu dau bani sunt faptul ca nu vor sa se simta presati sa faca asta si sa nu incurajeze alcoolismul.

Publicatia daneza citeaza si un fost om al strazii care locuieste acum intr-un centru social care spune ca, pentru ca primesc destui bani, cersestorii nici nu incearca maca sa-si schimbe modul de viata.

Sursa, ziare.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s