Doamne, Tu mă cercetezi de aproape şi mă cunoşti


In primul rand eu m-am saturat de viata si m-am suparat pe viata de foarte multe ori. Imi aduc aminte ca aveam in jur de 14-15 ani si parintii mi-au interzis sa mai umblu cu un anumit anturaj si am inceput sa fac crize, sa tip, sa urlu, sa plang, sa zic ca vreau sa mor, asta pana cand una din prietenele mele chiar s-a sinucis. Avea 15 ani, termina clasa a 8-a, si pentru ca persoana pe care o iubea plecase din tara si nu-i ii raspundea la scrisori, s-a decis sa se omoare. S-a otravit, s-a chinuit o ora inainte sa moara. Act-ul ei mi-a schimbat ideile pentru multi ani si nu m-am mai gandit la sinucidere.

Oricat de suparat sau suparata esti, nu uita, ca toata puterea este in tine, in mintea ta, tu controlezi totul de fapt: cat de mult te pot afecta vorbele cuiva la adresa ta, modul in care se poarta apropiatii cu tine si chair ce parere au altii despre tine.Cel mai greu lucru in viata este sa te cunosti pe tine, sa iti poti controla faptele si sa-ti mentii o imagine buna despre tine pe care tu crezi ca o pot avea altii despre tine.

Viata e ca un val, te tot urci pe el, mai aluneci, mai urci, poti sa cazi, dar atata timp cat plutesti si ai aer sa respiri inseamna ca traiesti.Gandeste-te ca si cei mai celebri oameni din lume au zile, poate luni de cacat. E normal sa ai perioade oribile in viata, doar ca sa te poti bucura de cele frumoase cand apar. Cred ca fiecare suntem pe pamant cu un scop anume.

Micheline, adevar.wordpress.com

Traim intr-o lume in care anturajul fiecarei persoane ii afecteaza pe cei din jur. Umblam ca niste maimute, uitand sa ne aducem aminte ca stuntem fiinte iubite de Dumnezeu. El ne-a creat, iar noi am uitat sa traim pentru El. In mesajul de mai sus observam doua cazuri tragice, insa altreilea caz nu este foarte departe de cele prezentate mai sus. Desi Micheline este mult mai optimista, optismismul acesteia poate fi distrus atunci cand un alt caz va lovi acel loc fragil (inima omului). Mesajul acesteia, precum ca noi suntem cei care controlam orice situatie, este opinie atractiva, insa nu un adevar absolut si necesar. Dumnezeu este Cel care ne ofera acea identitate de a ramane inradacinati in El. Ma gandesc momentan la Psalmul 139, unde Psalmistul ne scrie urmatoarele cuvinte:

„Doamne, Tu mă cercetezi de aproape şi mă cunoşti,ştii cînd stau jos şi cînd mă scol, şi de departe îmi pătrunzi gîndul.Ştii cînd umblu şi cînd mă culc, şi cunoşti toate căile mele. Căci nu-mi ajunge cuvîntul pe limbă, şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul. Tu mă înconjori pe dinapoi şi pe dinainte, şi-Ţi pui mîna peste mine. Unde mă voi duce departe de Duhul Tău, şi unde voi fugi departe de Faţa Ta? Dacă mă voi sui în cer, Tu eşti acolo; dacă mă voi culca în locuinţa morţilor, iată-Te şi acolo; Dacă voi lua aripile zorilor, şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării, şi acolo mîna Ta mă va călăuzi, şi dreapta Ta mă va apuca. Dacă voi zice: “Cel puţin întunerecul mă va acoperi, -şi se va face noapte lumina dimprejurul meu!” Iată că nici chiar întunerecul nu este întunecos pentru Tine; ci noaptea străluceşte ca ziua, şi întunerecul ca lumina.”

Cine este in controlul oricarui aspect uman? Este oare omul sau Dumnezeu? Privind asupra acestor versete, perspectiva fiecarui om trebuie sa fie cea a Psalmistu-lui care recunoaste ca identitatea oricarui om, fie el coplesit sau nu, trebuie sa-si regaseasca radacinile in Dumnezeu. Atunci cand suntem in Cristos, versetele de mai sus ne readuc aminte cat de importanti suntem inaintea lui Dumnezeu. In acelasi timp, atunci cand suntem posomorati de ceea ce marturisim in fiecare zi, este bine sa realizam ca Dumnezeu este constient de fiecare aspect al vietii noastre. Dumnezeu este suveran atat in cer cat si pe pamanat, dar oare avem capabilitatea necesara de a incredinta tot ceea detinem in mainile Sale?

Viata noastra isi gaseste linistea adevarat doar in persoana Domnului Isus Cristos.

Cosmin Pascu

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s