Romania, un pas mai aproape de DICTATURA


CSAT decretează mass-media drept ameninţare pentru stat

În perioada cea mai neagră a istoriei româneşti a ultimelor decenii, Consiliul Superior de Apărare a Ţării emite un document care, la prima vedere, s-ar adresa doar instituţiilor de forţă – Strategia Naţională de Apărare (SNAp). Cu un cuvânt înainte semnat de Traian Băsescu, documentul “reprezintă un instrument de lucru prin intermediul căruia, plecând de la nevoia apărării ţării, a intereselor, valorilor şi obiectivelor naţionale de securitate, se gestionează riscurile, ameninţările şi vulnerabilităţile”.

Documentul mai precizează programatic că: “SNAp expune căi şi modalităţi specifice de gestionare a riscurilor, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor, constituind baza şi punctul de plecare pentru elaborarea strategiilor sectoriale de răspuns”. Aşadar, este clar că instituţiile de forţă ale statului reprezentate în Comunitatea de Informaţii (serviciile secrete, adică) au o sarcină concretă pentru a elabora cerinţele Strategiei sectoriale.

Între riscuri, ameninţări şi vulnerabilităţi – care îşi găsesc firesc locul într-un asemenea document – apare pentru prima dată într-un document oficial într-o ţară NATO o precizare stupefiantă despre presa din România. Astfel, la capitolul 6, subcapitol 6.2, după crima organizată, ca vulnerabilitate este definit “fenomenul campaniilor de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, prin răspândirea de informaţii false despre activitatea acestora; presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice în vederea obţinerii de avantaje economice”.

Formularea imprecisă, larg interpretabilă, are menirea să introducă în instituţiile de media frica, teroarea de a nu deveni un inamic al siguranţei naţionale. Odată pericolul loca­lizat – presa -, el trebuie combătut, izolat, anihilat, conform “strategiei”. Deci nu guvernarea execrabilă este pericolul la adresa siguranţei cetăţeanului, destabilizatoare sunt nu să­răcirea deliberată, ghilotinarea pensiilor, cu aviz de la Cotroceni, ci informaţiile “false” ale presei, care dezvăluie jaful programat al banului public, gestiunea frauduloasă, îm­bogăţirea neruşinată a politicienilor.

Sursa, Jurnalul National

One thought on “Romania, un pas mai aproape de DICTATURA

 1. Dragul meu,
  Mai bine lasa politica si mai cu seama presa care in ultimul timp e …. vai de ea.
  Eu de luni bune nu ma mai uit la show-urile televizate deoarece toata mass-madie e compromisa. Daca acum un an as fi vorbit de presa as fi zis altceva. Doar ca in ultimul timp vad ca presa si mass medie le stie pe toate si de fapt … nu stie nimic.

  Cauta doar ceea ce place lor si doar atat. Eu sunt din Dorohoi si vreau sa spun ca si-au ales un loc de trensmisie in care aproape ca nu a trecut apa dar a facut atata caz.

  Presa si mass-media sunt compromise si noi, mai cu sema crestinii adevarati nici nu ar trebui sa intram in febrea acestor asa zise stiri. Cand te uiti la stiri te ia cu” frisoane” si esti ca halucinat iesind repede sa vezi e e sfarsitul lumii in ce priveste criza asta economico-financiara. Dar cand iesi in piata vei observa cu totul altceva. Lumea cumpara, vinde, fiecare in treaba lui, ba mai mult in acet an au crescut exporturile …. si cate altele. Dar presa nu reda acest aspect, nu vor sa vada ce se face dun in aceasta tara. Si precizez ca nu sunt PD-List.

  As putea veni cu multe argumente in ceea ce priveste aces aspect dar prefer sa tac, e mai bine, de altfel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s