Ganduri simple pentru tineri


Tanarul si politica. Un subiect interesant in ultima perioada.

Bun.

Esti tanar si vrei sa te implici in viata politica. Ai o meserie? Un job? Daca da, atunci vei fi mai linistit. Daca nu, ai mare grija ca politica nu este o meserie (stiu ca stii). Daca ai auzit pe la televizor ca poti sa faci bani intrand in politica, informatia este partial adevarata. Poti face bani in politica, dar atunci cand intri trebuie sa ai deja cateva conturi frumusele.

Mare grija cu cine pornesti la drum. Cu cine iesi la sucuri si cafele. Cu cine vorbesti la telefon si pe messenger. Tu spui ca ii cunosti dar eu iti spun ca nu ai habar despre ei. Chiar daca sunt tineri ca si tine, majoritatea isi urmaresc propriul interes. Multi intra in politica din dorinta de a se afirma. Iar procesul de afirmare nu este inteles corect. Vei observa ca pentru unii, afirmarea nu este rezultatul performantei. Ei inteleg ca atunci cand vrei sa te afirmi, trebuie sa minti, sa denigrezi, sa lansezi zvonuri mincinoase, sa fii implicat in jocuri de culise si sa pui bete in roate.

Castiga respectul si aprecierea. Implica-te si fii creativ. Fii mereu informat. Fii un performer si dedica-te.

Nu deveni penibil. Trebuie sa stii cand sa vorbesti si despre ce sa vorbesti.

Chiar daca ai auzit ca in politica reusesc cei care sunt trufasi si nu au scrupule, eu iti spun ca acestia reusesc pe moment, pe termen scurt/mediu. Apoi, se autodistrug. Majoritatea acestora este formata din cei care sunt intr-o continua cautare a obedientei confortabile. Pe romaneste: lingaii. Sunt peste tot, ii vei observa cu usurinta. Ii regasesti mai tot timpul pe langa persoanele cu influenta. Sunt cei care polueaza partidele, care lanseaza zvonurile mincinoase, care denigreaza. Cei care comenteaza pe forumuri sau pe bloguri si isi ascund identitatea.

Continua pe blogul lui Stoian Andrei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s