Desteapta-te Romane?


Cu cateva zile in urma, omul obisnuit a iesi in strada pentru a se impotrivi masurilor incendiare luate de Guvernului Romaniei (Basescu). Pentru orice tanar o astfel de absurditate (situatia economica) nu ar insemna doar o simpla miscare fiscala, ci mai de graba un sinucid financiar si economic ce il forteaza pe acesta sa emigreze. Prin afirmatia tanarului de a chema romanul sa se trezeasca din somnul cel de moarte, tanarul spera ca romanul nu este ne-aparat poporul roman, ci clasa politica care momentan se afla in sala de operatie, sperand ca activitatea celor de la FMI sau actiunile opozitiei va oferi o solutie favorabila. Tratatul cu FMI este inevitabil!. Presupunand ca omul din strada va ramane cu consecintele unei negocieiri (reducerilor salariale, a pensiilor si cresterea masurilor de incasare) neadegvate, acesta va fi fortat sa accepte realitatea. In ceea ce priveste clasa politica mari sperante nu prea avem. Romanul adevarat este cel care va fi intelept sa deosebeasca binele de rau.

Pentru orice crestin contextul actual nu este unul motivant, ci dimpotriva, situatia acestuia va fi complexa si plina de incercari. Adevarata speranata pentru o astfel de persoana este promisiunea si adevarul ca avem un Dumnezeu drept si bun. Un Dumnezeu care nu este corupt sau manevarat de un sistem financiar global ca si FMI sau de o clasa politica dezmebrata de integritatea morala. Pentru crestinul autentic intrebarea nu ar trebui sa aiba o conotatie de trezire, ci un mesaj de siguranta si optimism. Este crestinul autentic capabil, in astfel de circumstante, sa fie o lumina pentru cei care sunt afectati de podoabele intunericului?

Cu stima si respect,
Cosmin Pascu

2 thoughts on “Desteapta-te Romane?

  1. Raspunsul il vedem in biserici si este evident NU. In aceasta perioada trebuie sa ai grija cu cine faci afaceri, mai ales daca partenerul/clientul este crestin. Grija mare! Iar disperarea a pus stapanire pe aproape tot poporul, inclusiv si mai ales pe crestini. Iar acestia iau decizii din ce in ce mai pripite si aiurite sub presiunea crizei (lipsei de bani). Deci cred ca suntem departe!

  2. -> Poca,

    De aceea am scris in articolul de mai sus ca credinta noastra nu trebuie sa fie in oameni, ci in Dumnezeu. Ai mare dreptate in ceea ce priveste caracterul unor crestini, insa asta nu ar trebui sa fie un obstacol in a fii un om credincios inaintea lui Dumnezeu. Ca si oameni suntem chemati sa fim intelepti cu cine lucram si ceea ce facem, iar acest aspect este valabil pentru crestin sau ne-crestin.

    Cu stima si respect,
    Cosmin Pascu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s