Propaganda grupurilor homosexuale


Omul modern este constient de propaganda grupurilor homosexuale existente in societatea postmoderna. Intr-o lume in care pluralismul si postmodernismul ne-au robit de adevaruriile absolute si de principiile Biblice (ce pasesc dincolo de intentiile personale) este important sa ne intoarcem priviriea spre Scriptura pentru a invata ceea ce Dumnezeu doreste sa ne comunice prin apostolul Pavel in ceea ce priveste identitatea sexuala a lumii in care am fost chemati sa traim pentru Cristos.

In Romani 1: 26-29 Pavel scrie urmatoarele: „Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi scarboase; caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor intr-una care este impotriva firii; tot astfel si barbatii, au parasit intrebuintarea firească a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase, si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor. Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite.” Romani 1:26-29

1. O schimbare a identitatii originale

In versetele 26-27 observam ca atat femeile cat si barbatii sunt motivati de propriile intentii de a-si schimba indentitatea sexuala in schimbul unui conflict cu planul original al Creatorului. Pentru Pavel, o astfel de actiune este de neinchipuit, considerand contextul acestor activitati ca a fiind o caracteristica ce nu face parte din planul cosmic creat de Dumnezeu. Faptul ca versetul 26 incepe cu o actiune din partea lui Dumnezeu ne ajuta sa intelegem ca Dumnezeu este este de acrod cu o astfel de identitate. Fiind constient ca in 2010 discutam enorm de mult de egalitate si confromism, este necesar sa ne aducem aminte ca inaintea lui Dumnezeu orice act sexual imoral este asociat cu placerile omului senzational.

2. Schimbarile identitatii sexuale si placeri personale

Cuvantului lui Dumnezeu ofera omului posibilitatea de cunoaste planul si scopul lui Dumnezeu. In cadrul subiectului dezbatut in acest articol, observam ca identitatea originala (creata de Dumnezeu) este schimbata sau modificata de bazele subiective ale omului, care fiind constinent de aceasta realitate, a ales sa se departeze de invataturile Biblice ale Cuvantului lui Dumnezeu. Ca si rezultat, nu este surprinzator sa observam – in versetul 27- ca astfel de oameni „s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase …”. In schimbul standardelor asezate de Dumnezeu, omul isi formeza o platforma cu ajutorul careia sa-si satisfaca propriile placeri.

A sustine ca anumite persoane s-au nascut `gay` poate fi un aspect exceptional insa asta nu inseamna ca afrimatia acestora este credibila sau corecta inaintea lui Dumnezeu. Identitatea sexuala a omului nu este determinata de o structura a DNA-ului uman (sau mai bine spus de genetica umana) si nici de idea ca omul a fost creat de Dumnezeu sa fie `gay` sau `lesbian`. Dumnezeu nu se contrazice in obiectivul creatiei Sale! Dimpotriva, Dumnezeu ne-a comunicat foarte clar ca El a creat femeia si barbatul, oferandu-le o identitate sexuala distincta si ne-schimbatoare (Geneza 2). Faptul ca omul alaege sa-si schimbe identiatea sexuala nu inseamna ca Dumnezeu si-a schimat pozitia Sa (fata de aceasta modificare), ci mai degraba, omul este cel care s-a departat de pozitie originala. In aceasta situatie, subiectivismul moral ne indreapta privirea spre un act imoral si bizar (Lucuri scarboase sunt practicate in jurul celor care au ales sa respinga identitatea originala creata de Dumnezeu). Desigur, o astfel de identitate imorala nu este promovata de Dumnezeu. Pavel doreste sa intelegem acest aspect cu maxima seriozitate.

3. Deciziile imorale duc la ratacirea celor care traiesc in imoralitate

Sunt constient ca pentru cei care sunt practicantii si adeptii actelor sexuale imorale (homosexualitate) nu vor fi de acord cu aceste puncte de vedere. Totusi, este necesar sa intelegem ca in Romani 1, Pavel doreste sa realizam gravitatea acestui stil de viata imoral, si asta datorita faptului ca astfel de oameni se ratacesc in propria identitate. In loc de a se aparopria de Dumnezeu (care este sfant si pur) acestia se departeaza de El prin faptul ca se aproprie de iad. In alte cuvinte, faptele acestora va conduce astfel de persoane la moarte, deoarece o astfel de viata nu este acceptata sau promovata de Dumnezeu. Dumnezeu nu iubeste pe oameni care resping Cuvantul Sau. Dumnezeu nu este alaturi de cei care nu se supun autoritatii Sale (Cuvantului Sau). Astfel de oameni sunt in conflict cu Dumnezeu nu pentru ca Dumnezeu doreste sa fie in conflict cu acestia. Dimpotriva, acestia au ales sa se impotriveasca fata de Cuvantul lui Dumnezeu. Raspunsul final pentru cei care resping Cuvantului lui Dumnezeu „si-au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor. Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite”.

4. Dumnezeu si Cuvantul Sau este ignorat

Este cu adevarat suprinzator sa observam in Romani 1:28, cum Dumnezeu ii lasa pe acestia se se adanceasca in propria exterminare. „Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite”. Rezultatul neascultarii Cuvantului lui Dumnezeu si neglijenta (sau ignoranta) de a fi responsabili fata de Dumnezeu (prin a-L pastra in centrul vietii lor) este sine un act decisiv. Observati ca Dumnezeu le ofera (celor care practica acte indecente) oportunitatea de a se indeparta de imoralitate. Totusi, in ciuda acestei realitati, adeptii sau activistii societatii homosexuale trebuie sa rescunoasca ca ei insusi sunt responsabil pentru propria pierzare. Totodata, acestia trebuia sa recunoasca ca atitudinea lor este blestemata datorita deciziilor efectuate in contextul lucrurilor neingaduite. In Romani 1:26-29, Pavel ne ajuta sa intelegem ca omul este judecat pe baza propriilor actiuni. Dumnezeu respecta deciza acestra, iar ei la randul lor, sunt provocati sa respecte decizia lui Dumnezeu (ie ei sunt condamnati la moarte).

Scris de Cosmin Pascu

5 thoughts on “Propaganda grupurilor homosexuale

 1. Domnul meu, nu pun la indoila interpretarea dumitale a ‘adevarurilor absolute’ pentru dumneata, dar ar fi bine sa recunoastem ca toate interpretarile sunt contextuale. Daca aveti timp as sugera o lectura a unei carti care este mai balantata a asaziselor texte anti homosexuale.

  Vezi acest link

  De asemenea nu e adevarat ca campania de includere a minoritatilor (including homosexuale) este determinata de aceste grupuri de interes. Sunt multi crestini care nu sunt homosexuali care inteleg chemarea evangeliei si ucenicia in stilul lui Isus tocmai identificarea cu cei marginalizati (ex. homosexualii).

 2. -> Nelu,

  Sunt constient de intuitia relativa a gandiri omenesti insa nu cred ca putem afrima (biblic vorbind) sau sustine ca un adevar universal poate fi inlocuit cu un pretext contextual. Fie avem o distinctie valabila pentru orice cultura sau context, fie suntem dependenti de contextul subiectiv al omului. Daca pornim din aceasta directie este imposibil sa prezentam problelemele unui context deoarece fiecare context este interpretat nu doar contextual dar si subiectiv.

  In ceea ce priveste integrarea grupurilor minoritare (nu as adauga homosexualitatea intr-o astfel de grupare) acest subiect cred ca merita un studiu aparte (care asa cum ati mentionat este motivata (nu chiar determinata) de grupuri de interes).

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

 3. Da dar care “adevar universal”? Este absurd sa vorbim de “adevar” izolat sau in absenta contextului! De aceea pentru multi adevarul este contextualizat in Dumnezeul Om Isus. De aceaa ‘biblic vorbind’, Isus este autoritatea suprema si adevarul revelat. Dar daca dumneata vrfei sa ramii la slova ai tot dreptul, dar as spune ca nu ai autoritsatea sa asumi exlusivitate.
  Taoate cele bune,
  Nelu
  PS. Ce ma amaraste este vazind ura, negativizmul si demonizarea ‘homosexulailor’ in numele Dumnezeului dragostei! Si posturile dumneatale fac acelasi lucru. In opinia mea aceste biciuiri adauga suferintei lui Isus!

 4. Nu cred ca este corect sa afirmam ca adevarul absolut este doar regasit in persoana Domnului Isus, ci Trinitatea in sine (Tatal, Fiul si Duhul Sfant). Cuvantului lui Dumnezeu este baza absoluta si universala (presupun ca o astfel de idee este prea exclusiva). Cu ajutorul acestui Cuvant suntem chemati sa traim inaintea Divinitatii.

  Atitudinea mea fata de subiectele prezentate nu este agresiva (insa adevarul este). Daca veti citii cu atentie, veti observa ca am oferit un mesaj pastoral fata de subiectul sexualitatii imorale.

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

 5. Sunt sceptic atunci cind cineva revendica ‘adevarul absolut’, dar cu toate acestea as vrea sa cred ca ca si fiinte limitate vedem ‘adevarul absolut’ in intrupare – din nou cred ca rationalitatea are limitele ei. In limbaj teologic il cunoastem pe Dumnezeu (trinitatea daca vrei) prin Christos! Iar trairea in Christor, sau prin Christos, nu-i determinata de slova, ci de o realtie personala. Slova, limbajul scris, e de folos dar e doar o unelata (contextuala?) spre o traire in relatie. De aceea pentru mine cunoastrea adevarului care te face liber, este intilnirea cu Isus intrupatul. ‘The truth will set you free’, este adevarul in persona lui Isus si nu in slova.
  Imi pare rau sa spun, dar modul in care dumneata adresezi homosexualii n-are nimic in comun cu ‘pastorala’ asa cum eu o inteleg. Dumneata ii condamni de la inceput, pe cind un pastor se apleaca si asculta fara sa condamne!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s