Papa: Mariajele gay, cea mai mare ameninţare


Suveranul Pontif a calificat avortul şi căsătoriile între persoane de acelaşi sex unele din cele mai “perfide şi periculoase” ameninţări cu care se confruntă lumea. Circa 400.000 de persoane au asistat la o slujbă publică în Fatima, unde papa a încercat să predice învăţăturile bisericii, în încercarea de a depăşi scandalul de abuz al clericilor.

Micul oraşul portughez este unul din cele mai importante locaşuri ale creştinătăţii, după ce trei copii au relatat că au văzut-o pe Fecioara Maria, în 1917.

Benedict a spus mulţimii de catolici că apreciază eforturile lor de a lupta cu avorturile şi promovează familia pe baza “mariajului indisolubil dintre bărbat şi femeie”, modalitatea Vaticanului de a-şi exprima opoziţia faţă de mariajele-gay.

Asemenea iniţiative “ajută a răspunde la unele din cele mai perfide şi periculoase ameninţări”, arăta pontiful.

Precum Lourdes din Franţa, Fatima atrage anual milioane de pelerini. Papa Paul VI a vizitat Fatima în 1967. Papa Ioan Paul al II-lea, care a fost împuşcat în Piaţa San Pietro pe 13 mai 1981, a venit de trei ori aici.

În timpul ultimei vizite, în 2000, Vatican a anunţat “al treilea secret” din Fatima: a treia parte a mesajului despre care Fecioara Maria se spune că l-a transmis copiilor – o descrie a tentativei de asasinat la adresa Papei Ioan Paul II.

Primele două secrete de la Fatima se spune că ar fi prevestit finalul Primului Războiu Mondial şi izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, precum şi ridicarea şi decăderea comunismului sovietic.

După ce al treile secret a fost dezvăluit, Vatican a lăsat să se înţeleagă că “dosarul ” Fatima este închis. Benedict, însă, a arătat că mesajul său continuă să fie relevant.

“Am greşi dacă am crede că misiunea profeţiei de la Fatima este încheiată”, arăta acesta.

Sursa, jurnalul.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s