Evanghelizarea relationala si autenticitatea relatilor reale


De curand am fost criticati (de un vizitator) ca bisericata.com este un site ne-biblic si foarte lumesc. In ciuda acestui comentariu, bisericata.com continua sa fie un reper biblic pentru biserica locala si membrii acesteia. Unul dintre responsabilitatile noastre, ca si crestini, este de a impartasi Evanghelia lui Cristos cu cei care nu il cuncosc pe Cristos. Pentru a impartasii Mesajul Evangheliei trebuie sa formam relatii autentice cu persoanale cu care convietuim. In cele ce urmeaza, bisericata.com va prezenta o serie de articole in ceea ce priveste indrumarea si echiparea bisericii pentru lucrarea de Evanghelizare. Pentru inceput ne vom axa asupra construirii unor relatii autentice.

1. Construieste relatii autentice

Relatiile personale vor demonstra daca, cu adevarat, pretuim sau nepretuim persoanele carora dorim sa le impartasim Evanghelia lui Cristos. Nu avem nevoie de un stiudiu aprofundat pentru a descoperi modul in care Cristos a pretuit si iubit persoanele carora le-a prezentat mesajul Tatlui Ceresc (Marcu 1-6). Pavel, in aceasi practica, ne-a focalizat intreaga atentie spre o societate care, mai apoi, a devnit locul central pentru infintarea unei biserici pretuite (1 Tessaloniceni).

Motivul pentru care Cristos a pretuit aceste persoane s-a datorat dragostei pe care o avea pentru si fata de oameni. Compasiunea Sa a trecut dincolo de acuzatiile liderilor religiosi. Cristos a intampinat, in relatia sa alaturi de oamenii, atat persoana cat si situatia deplorabila in care oamenii se aflau. Un aspect demn de retinut este faptul ca Cristos realizeaza ca, de multe ori, cei care erau asupriti de pacat erau aceleas persoane care fusesera batjocorite in public. Pentru Cristos, departarea acestei stigme devenise punctul forte al lucrarii Sale. Omul posedat de pacat era invitat sa intampine un Dumnezeu adevarat si unic. Prin departarea acestei stigme ucigatoare, Cristos scoate la suprafata pacatul si persoana asuprita de acest virus univeral (moartea vesnica).

Asemenea suntem chemati si noi in contextul secolului XXI. In Evanghelii, cat si in Epistole, avem un Dumnezeu care tanjeste ca omul sa se intoarca la acea relatie autentica pe care Adam si Eva au auvt-o la inceput cu Dumnezeul Creator. Pe cat se poate, pe plan pamantesc, fiecare crestin este chemat sa dezvolte o relatie autentica cu oamenii din contextul in care convietuiesc. Noi, ca si crestini, trebuie sa practicam aceasi etica pe care Dumnezeu a practicat-o in ceea ce priveste rascumpararea noastra. Dezvoltand aceste relatii de prietentie si apreciere, fiecare, vom demonstra ca Mesajul Evangheliei este un pod de restabilire a unor relatii distruse de pacatul uman. Fiind constienti de tendintele temerii si de conjuctura instinctelor legaliste sau traditionale, punctul central al oricarei relatii trebuie sa-L directioneze pe om spre Cristos. In dorinta noastra da a construii o relatie autentica cu cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu, scopul nostru nu este de a converti o persoana, deoarece aceasta lucrare de convingere si mantuire ii apartine lui Dumnezeu. Scopul principal, in construirea acestor relatii autentice este de a indruma orice om spre Cristos. Face acest lucru prin a le explica acestora Evanghelia (adica lucrarea de rascumpare a lui Cristos – vezi Coloseni 1), prin a ne ruga pentru acestia sau prin ai invita pe acestia sa asculte Cuvantul lui Dumnezeu fiind predicat si explicat intr-o biserica locala. Primul pas este cel mai dificil, deoarece in aceasta instanta, trebuie sa impartasim celor de langa noi modul in care Dumnezeu ne-a rascumparat prin lucrarea Fiului Sau la Golgota.


In curand: 2. Invata cat mai multe lucruri despre acele persoane

Scris de Cosmin Pascu
Bisericata.com

2 thoughts on “Evanghelizarea relationala si autenticitatea relatilor reale

 1. Salut

  Iti recomand un nou blog

  awtozero.wordpress.com

  Includeti acest link in blogul tau, sau la cele preferate de tine pentru a citi si studia mai multe despre scrierile si meditatiile biblice ale acestui om al lui Dumnezeu.

  A.W.Tozer (1897-1963) a scris treizeci de cărţi şi este considerat unul dintre cei mai influenţi evanghelişti americani ai secolului XX.
  In timpul vieţii lui de slujire creştină ca pastor, scriitor şi vorbitor la conferinţe, el a atins şi influenţat vieţile multora.

  A avut o viaţă profundă de rugăciune. Se spune despre el că „a petrecut mai mult timp pe genunchi decât la biroul lui”.

  Timp de aproape 50 de ani Tozer a umblat cu Dumnezeu. Deşi e mort, el continuă să vorbească şi azi prin scrierile lui, cu o forţă uimitoare. El ne cheamă să vedem acea lume reală a spiritualului, care se află dincolo de lumea fizică ce ne atrage aşa de uşor; ne cheamă să-I fim plăcuţi lui Dumnezeu şi să uităm mulţimea, să ne închinăm lui Dumnezeu şi să devenim tot mai mult asemenea Lui. Aşa cum a spus cineva despre el, „omul acesta te face să doreşti să-L cunoşti pe Dumnezeu”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s