Doi ateisti britanici cer arestarea Papei Benedict


Richard Dawkins, un activist ateu britanic, si Christopher Hitchens, un scriitor ateu, intentioneaza sa ceara arestarea Papei Benedict al XVI-lea, sub acuzatia de “crime impotriva umanitatii”, in vizita pe care acesta urmeaza sa o faca la sfarsitul anului in Marea Britanie.

Cei doi au cerut sprijinul avocatilor specializati pe drepturile omului, pentru a afla ce fel de actiune poate fi deschisa impotriva Suveranului Pontif, pentru presupusul sau rol in musumalizarea abuzurilor sexuale comise de reprezentanti ai Bisericii Catolice asupra minorilor.

Actiunea celor doi britanici intervine in conditiile in care presa a dezvaluit la sfarsitul saptamanii ca, in 1985, cand se afla la conducerea Congregatiei pentru doctrina credintei, actualul papa a semnat o scrisoare in care argumenta ca “binele Bisericii universale” trebuie sa fie luat in considerare in cazul unui preot american care a comis abuzuri sexuale asupra a doi copii.

Dawkin si Hitchens sustin ca papa Benedict al XVI-lea ar trebui urmarit penal pentru ca “primul instinct” al sau a fost sa apere Biserica, in loc de copiii pe care ii ingrijea.

Cei doi britanici spera sa foloseasca in demersul lor acelasi principiu legal care a fost folosit pentru arestarea dictatorului chilian Augusto Pinochet, in cursul unei vizite in Marea Britanie, in 1998, dupa ce Spania a emis un mandat de arestare pe numele sau.

Papa Benedict al XV-lea va vizita Londra, Glasgow si Coventry, in vizita programata in Marea Britanie in perioada 16-19 septembrie.

Sursa, ziare.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s