La multi ani, Republica Socialista Romania!


Acum douazeci de ani romanii aveau sufletele pline ochi de speranta. Acum nici macar speranta sperantei nu le-a mai ramas. Acum douazeci de ani bucuria iesirii din dictatura ne-a anesteziat intr-o asemenea masura organul cogitarii, incat nici un fost securist, activist, zelos al „regimului criminal si ilegitim” n-a ajuns sa fie executat ori condamnat la inchisoare, asa cum s-ar fi cuvenit, asa cum s-a intamplat, dupa al doilea razboi, in Franta sau Italia, asa cum s-a intamplat, dupa caderea Zidului, in Germania.

Bilantul este urmatorul.

La douazeci de ani dupa „sfarsitul” comunismului, Romania continua sa aiba un presedinte comunist, ca si predecesorii sai. Nici un securist activ n-a platit pentru enormele daune morale, pentru crimele, fizice si psihice, savarsite sub regimul Ceausescu. Fostii comunisti sau fiii comunistilor au condamnat „simbolic” regimul introdus in Romania si sustinut frenetic de parintii lor, socotind ca aceasta condamnare, pur stilistica, echivaleaza cu pansarea unor rani atat de profunde. Procesul comunismului in Romania n-a avut loc si nu va putea avea loc atata vreme cat comunistii sau puii lor („occidentalizatii”) vor detine puterea in statul roman. Comunismul a fost condamnat prin „referendum revolutionar” (da, trebuie inventata aceasta formula) in decembrie 1989. Daca presedintele Romaniei socoteste comunismul ca fiind un „regim criminal si ilegitim” atunci trebuie sa-si asume, ca fost membru, foarte activ, al PCR, toate consecintele juridice si morale: demisia, pocainta, renuntarea imediata la activitatea politica, asa cum se intampla cu toti fostii colaboratori ai nazismului. Ce inseamna aceasta codamnare „simbolica” a crimei? Milioanele de morti, torturati, batuti, inchisi, infometati si umiliti vreme de peste cincezi de ani, sub comunism, au murit, au fost batuti au facut inchisoare, au fost umiliti si au suferit de foame „simbolic”? Crima reala si atroce se poate sterge printr-un simplu discurs demagogic rostit, culmea impertinentei, de un fost lacheu al regimului „criminal si ilegitim”?

La douzazeci de ani de la apocalipsa din decembrie 1989, nu se cunosc decat numele victimelor, nu si ale celor care au ucis. De asemenea, criminalul Iliescu nu numai ca nu se afla dupa gratii, dar continua sa infesteze cu prezenta lui scena publica a tarii. Iliescu nu are nevoie de condamnare din partea pseudojustitiei statului roman. Iliescu e condamnat, de douazeci de ani, prin faptele sale, cunoscute de toti oamenii de buna credinta din Romania. Iliescu este un criminal; nici un verdict din partea acestui stat-fantosa nu conteaza, nici din punct de vedere juridic, nici din punct de vedere moral. Statul roman de azi este identic cu statul comunist de ieri, „criminal si ilegitim,” atata vreme cat nu-si indeplineste elementarele indatoriri fata de cetatenii sai.

Continua pe sroscas.ro

One thought on “La multi ani, Republica Socialista Romania!

  1. Biserica a devenit un club. I-mi pare rau sa spun, dar Biserica, a devenit o rampa de lansat interpreti, trupe,albumuri si … Ai mila Doamne de biserica Ta! Isus Cristos, a pus temelia bisericii si este a Lui. Acum, in dimineata invierii sa spunem cu totii : Hristos a Inviat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s