Romania a esuat? Comentarii de pe blogul `Sinteza Zilei`


Daniel:
Buna seara, domnule Gadea! Sunt elev in clasa a 12-a, iar in ultima perioada m-am gandit foarte serios daca sa continui sa raman in Romania, iar din ce in ce mai mult raspunsul dat de catre mine este un categoric NU. Acum o saptamana am avut nenorcul sa fac o entorsa la unul din genunchi, iar datorita acestui lucru a trebuit sa mi se puna piciorul in ghips si sa stau in repaus, repaus care datorita examenului de bacalaureat si a admiterii la facultate este un lux ce nu-mi pot permite. Gandindu-ma foarte mult la acest lucru am vorbit cu parintii mei si i-am rugat sa-mi cumpere carje cu ajutorul carora sa ma pot deplasa la orele mai importante si la meditatii desi eu nu este recomandat. Zis si facut. Ceea ce nu mi-a trecut niciodata mie prin gand a fost faptul ca nu credeam ca pe tot parcursul drumului( de acasa pana la scoala si inapoi ) in mijloacele de transport in comun voi sta ca un cocostarc, intr-un picior. Am constat cu stupoare ca in majoritatea cazurilor, perosnele din jurul meu se uitau cu indiferenta si nepasare fapt ce m-a indignat si mai mult si m-a determinat ca o data cu terminarea studiilor sa plec in strainatate.

tieAlin Finlanda:
Desi sunt plecat din tara, ma uit cu stupoare la magnitudinea pe care au luat-o minciunile si furtisagurile in Romania. Ma intreb pana cand vor mai rezista oamenii si vad zi de zi ca inca o mai pot face. Eu n-as mai putea trai o zi in astfel de conditii. Voi de ce o faceti? De ce nu luati atitudine, fiindca doar discutand nu se rezolva nimic. Uitati-va la cetatenii altor tari: ei ies pe strada nu ca sa fie amagiti prin promisiuni mincinoase, ci actioneaza uneori violent, dar mult mai eficient. Politicienilor din Romania nu le e teama de popor, fiindca au vazut ca e slab si nu se razvrateste, ci se resemneaza, asa ca or sa continue cu ipocrizia si hotia. Faceti ceva, oameni buni!

Mihaela
Intr-o tara in care azi esti la fara taxa, maine te trezesti ca trebuie sa platesti taxe, credite, intr-o tara in care trebuie sa platesti 100 de lei ca sa poti lua un examen indiferent cat de mult ai invata, intr-o tara in care dupa 16 ani de scoala ti se ofera un salariu de 500 de lei ca asistent social, intr-o tara in care esti blamat daca incerci sa iti mentii demnitatea, intr-o tara in care daca nu pupi unde trebuie si mai ales pe cine trebuie….esti un nimeni…mai poti sa simti mandria nationala? Mai bate in cineva o inima insufletita de iubire fata de glia stramoseasca? Sa ne hranim cu ideea ca Eminescu a fost roman? Ca Brancusi a fost roman? Poate…dar trecutul nu tine de foame!!!

Cami:
Buna seara,domnule Gadea.Referitor la intrebarea dumneavoastra, daca a esuat Romania ,raspunsul este “se poate si mai rau”.Stiti de ce spun asta ?Cand niste copii de 13-14 ani afirma ca ar vrea sa traiasca in alta parte, nu in Romania,ca nu s-au nascut unde trebuia iti dai seama ca nu numai adultii trebuie sa suporte minciunile politicienilor ,ci ca acestea se rasfrang in mod direct si asupra copiilor care au ajuns la varsta la care pot constientiza ceea ce se intampla in jurul lor.Si atunci cum sa nu fim uimiti ,dezamagiti,oripilati chiar de viata pe care suntem “obligati “sa o traim?Eu ,daca mi s-ar ivi ocazia de a pleca din tara ,nu m-as mai intoarce niciodata.Am uitat sa va spun:sunt cadru didactic si chiar daca la 1 ianuarie 2010 am primit “asigurari”ca veniturile nu se vor diminua ,acestea au scazut.I-as intreba pe politicieni daca ei ar putea intretine o familie de 3 persoane din 950 lei .Sunt sigura ca nu le-ar ajunge nici o zi

Daniela:
Buna seara Domnule Gadea. Este gresit spus ca ROMANIA a esuat.Romania este inca bogata si mandra,generoasa si primitoare.Romanii,da ,ei au esuat,ei au ales,ei au acceptat sa fie mintiti zi de zi mai mult,cu putere dupa putere(de fapt aceeasi sub alt nume)mai hrapareata,mai nemiloasa,mai nerusinata si,TOTUSI, mai convingatoare..Cu presedinte ales si reales ,doctor in hotie si coruptie,si ,TOTUSI,simpatizat si sustinut.
Romani,purtati-va la inaltimea tarii care v-a fost harazita;respectati muntii,marea,bogatiile pamantului,Delta,padurile!Nu aveti imaginea unui colt de Rai? Nu Romania a esuat,poporul a esuat,cumparat cu pret prea mic,pus sa urasca tot ce intalneste in jur,dusmanind de moarte ce nu intelege si ce nu ii seamana. Degeaba vorbiti,degeaba spuneti adevaruri de netagaduit.Ne umpleti paharul cu revolta si venin,ne amarati zilele si noptile cu stiri revoltatoare si,dandu-ne intalnire seara urmatoare,plecati acasa linistiti!DATI-NE SOLUTII SA SCAPAM!SUNTEM CU OCHII PE DUMNEAVOASTRA SI ASTEPTAM SOLUTII PRACTICE!

Continua pe blogul `Sinteza Zilei`

2 thoughts on “Romania a esuat? Comentarii de pe blogul `Sinteza Zilei`

  1. Se spune că a înota contra curentului este nerecomandat şi chiar periculos. Însă atunci când curentul te duce la moarte, lucrurile stau altfel. Homosexualitatea duce la moarte. Unii homosexuali decid să-şi schimbe viaţa. Cartea ‘Contra Curentului’, disponibilă acum la http://www.contracurentului.com, prezintă câteva astfel de cazuri: lupta lor, căderile, ridicările şi credinţa lor. Şi faptul că în lupta aceasta nu sunt singuri.

  2. ma bucur ca se face curatzenie incet incet ajunge si la tine STANE.GIDEO.CIUTACU.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s