Roata de rezerva


Ea statea imobilizata in portbagajul masinii. Era acolo dintotdeauna. In intuneric si singuratate, nimeni nu o baga in seama, nu era altceva decat un accesoriu inutil. Iarna simtea inghetul venind de sub metalul rece, iar vara se sufoca in spatiul ingust care devenea ca un cuptor incins, in mirosul ascutit de combustibil. Nu stia niciodata daca afara e zi sau e noapte. Din cand in cand cineva deschidea usa portbagajului si, pentru cateva secunde, vedea lumina. Vedea chipuri de oameni grabiti si preocupati, uneori zarea o ramura de copac,  sau o fereastra cu perdelele trase. Adesea spatiul acela ingust in care locuia, era umplut cu tot felul de lucruri, care mai de care mai ciudate. Odata cineva varsase peste ea din greseala o cutie cu vopsea rosie.  Dar nu se sinchisise s-o mai curate, oricum era plina de praf si rugina…

De cele mai multe ori, in jurul ei era liniste. Erau ore intregi in care nu auzea nici un zgomot. Dar cateodata, atunci cand prin nu stiu ce minune, “locuinta” ei incepea sa se deplaseze, simtea viata frematand in jur, auzea zgomote si forfota de pasi, claxoane stridente si glasuri necunoscute, cantece si jocuri de copii. Odata cineva a uitat portbagajul deschis si atunci a putut pentru prima oara sa priveasca in voie afara. A urmarit indelung petele norilor trecand pe cerul albastru, a admirat copaci infloriti si crestele muntilor din departare si a vazut, … a vazut ridicandu-se undeva intre pamant si cer, ca o minge de foc, soarele. Si a inceput sa viseze ca intr-o zi cineva o va scoate din locul stramt in care locuia si ca va putea sa vada lumea cu toate frumusetile ei. Se vedea alergand pe drumuri indepartate, prin locuri scaldate de lumina soarelui, se imagina carand copii la scoala sau strabatand autostrazi asfaltate,de la un capat la altul. Dar, cu un zgomot surd, usa portbagajului se inchise si ea se trezi din visare si isi aminti din nou ca nu e altceva decat o roata de rezerva. Atat si nimic mai mult…

Continua pe crestintotal.ro

One thought on “Roata de rezerva

  1. Stiri Crestine.ro susține misionarii și organizațiile de misiune în mod special cele din Romania. Am ales săptămânal să prezentăm câte un misionar român, să îi sprijinim în rugăciune și să îi întrebam de nevoile lor financiare sau de altă natura, și cât avem posibilitatea să îi susținem. Vreau să vă provoc și pe voi cititorii site-ului să vă alăturați echipei Stiri Crestine.ro și să luptăm în linia a două spijinind misionarii noștri.

    Rog pe cei care dețin bloguri și site-uri să ne susțină afisând banner-ul care l-am pregatit pentru acest proiect, și dacă se poate să posteze informațiile care le postam noi despre misionari.

    Codul pentru bannere il gasiti aici! Bannerul se va schimba în fiecare săptămână în mod automat.

    Daca veti posta un bannerul site-ul/blog-ul dvs. va aparea pe prima pagina a site-ul nostru http://www.stiricrestine.ro la rubrica: Ne sustin! Lasati-ne un mesaj daca ati afisat bannerul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s