Isteria Avatar: Vaticanul acuza filmul ca promoveaza natura ca substitut al religiei, iar o parte dintre spectatori sustin ca pelicula i-a aruncat in depresie


Filmul Avatar a ajuns in atentia ziaristilor de la Vatican. Postul de radio si ziarul Vaticanului au scris despre pelicula “simplista”, care “flirteaza cu doctrinele moderne si promoveaza venerarea naturii, ca substitut al religiei”. Avatar incearca sa transforme “ecologia intr-o religie a mileniului”, sustin jurnalistii de la postul de radio amintit, potrivit News.yahoo.

Purtatorul de cuvant al papei Benedict al XVI-lea, parintele Federico Lombardi, a declarat ca aceste critici, desi fara greutate din punct de vedere teologic, reflecta opiniile Papei in ceea ce priveste pericolul transformarii naturii intr-o “noua divinitate”.

Controversele nascute de filmul regizat de James Cameron nu se opresc, insa, la Vatican. James Balcer, consilier municipal al orasului Chicago, “a declarat razboi” peliculei pe care o considera anti-americana si anti-militara. Balcer este veteran al marinei americane, decorat in razboiul din Vietnam si sustine ca filmul ii face pe puscasii marini sa arate nebuni. In realitate, “noi suntem o tara buna si generoasa, care ajuta oamenii”, a declarat el pentru CBS2Chicago.

Critici au venit si din partea unora dintre spectatori. Spectacolul oferit de Avatar a fost “un pic prea real” pentru o parte din cei care au vazut filmul la cinematograf si care spun ca au cazut in depresie si au avut ganduri de sinucidere, dupa ce au vazut pelicula. Motivul: s-au bucurat prea mult de frumusetea lumii Pandora, informeaza CNN.

Sursa, Hotnews.ro

4 thoughts on “Isteria Avatar: Vaticanul acuza filmul ca promoveaza natura ca substitut al religiei, iar o parte dintre spectatori sustin ca pelicula i-a aruncat in depresie

 1. Iti recomandam si acest articol:

  Pelicula care are încasări de peste 1 bilion de dolari povesteşte viaţa unui fost puşcaş marin cu handicap, trimis într-o misiune pe o planetă numită Pandora. Planetă locuită de extratereştri albaştri mult mai înalţi decât locuitorii Pământului, cu urechi ascuţite ce trăiesc în deplină comunitate cu natura. Misiunea pământenilor pe planeta Pandora este de a procura nişte zăcăminte care pe Pământ s-ar vinde la nişte preţuri inimaginabile.
  Dar misiunea dă oarecum greş când o parte dintre oamenii implicaţi în misiunea Pandora prind drag pentru poporul Na vi.

  Unul dintre vizionarii filmului declară pe forum că: “M-am simţit foarte trist văzând că mă trezesc din nou în aceaşi lume. Aşa că după câteva zile m-am dus din nou la cinema pentru a revedea filmul. Acum îmi împărtăşesc parerile pe acest forum şi ascult soundtrack-ul filmului, mă ajută să trec peste această stare.”

  Mike a postat următoarele: “Sunt deprimat încă de când am văzut pentru prima oară Avatar. La vederea lumii minunate a Pandorei şi a populaţiei ei, am ştiut că aş vrea să fac parte şi eu din ea. Nu pot uita sentimentele ce mi le-a trezit vizionarea acestui film.

  Am avut şi idei sinucigaşe la gândul că m-aş putea renaşte într-o lume asemănătoare cu cea din Pandora.

  Dr. Stephan Quentzel, psihanalist şi cadru medical la “Louise Amstrong Centre of Music and Medicine” a declarat pentru CNN următoarele: “Viaţa virtuală nu este viaţa reală şi nu va fi niciodată dar asta este ceea ce putem crea noi la nivel virtual până la această oră.

  http://www.cotidianul.ro/

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

 2. Mai filmul e un adevarat desen animat cu oameni reali. Asa ca cine se afla in dilema cu filmu asta in sensu ca e deprimat sa citeasca scriptura domle ca ea se termina frumos de tot. Hai la citit si nu va mai uitati daca nu sunteti nascuti din nou! Ca astea sunt chestii subtile de indepartarea lui Dumnezeu din lume. Dar vb aia: Unde ma voi duce departe de fata ta Doamne? Va multumesc si fiti Binecuvantati

 3. Nu stiu cum se termina scriptura, in afara de ideea ca “cei ce merita vor ajunge in Rai, cei ce nu in iad”. Asta pe scurt. Nu scrie mai mult, nu exista o descriere a Raiului. Descrieti Raiul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s