Lipsa Dragostei…


Viata este o aventura la care deseori devenim martorii evenimentelor constranse, atat in familile cat si in biserica locala. Aceasta calatorie a vietii, pentru multi, devine un holocaust al vietii planificate de Dumnezeu (O scuza folosita de post-modernisti si ateisti!). Presupnerile cu care venim inaitnea celor care doresc sa ne ajute, deseori sunt de neconceput. In spatele acestor presupuneri, sunt cicatricele experientelor din trecut sau cele pe care le intalnim in cafeneaua interioara a inimii si mintii fiecarei persoane. In clipul de mai sus, putem observa cazurile nefericite al unei casnicii lipsite de dragoste si smerenie, lipsite de principii si scopuri bine definite. Sub aceste constrangeri inevitabile sunt exploatati mii si mii de copii.

Problema adevarata
In Romania abuzul in familie este in crestere, iar in urmatorii ani acest numar va suporta o crestere mult mai simnificativa. Problema acestor abuzuri inca nu si-a gasit o rezolvare proprie si co-herenta. Abuzul este pedepsit uneori cu inchisoarea, sau in majoritatea cazurilor, cu divortul. Desi cantecul acestui video-clip prezinta faptul ca vina apartine unei singure persoane, acest lucru nu este Biblic. In orice relatie nu vom gasi (nici o data) o singura persoana, ci fie doua sau mai multe. Greseala in cazul unei casnici apartine ambleor persoane. Trauma unei relatii esuate va fi transmisa, sau mai bine spus, copiata de copiii implicati intr-o astfel de realtie. Este important, in acest caz, sa fac urmatoare afrimtatie, care nu este prezenta in lumea sau contextul post-modernist. Mesajul eliberarii si rezolvarii acestor neintelegeri, din viata unei famili, isi gaseste rezolvarea doar in Cuvantul lui Dumnezeu. Acest Cuvant ne-a fost incredintat, nu pentru al pastra doar pentru crestinii Evanghelici, ci mai dergaba, pentru al impartasii cu cei care sunt in nevoi. Adevarul (Isus Cristos) lui Dumnezeu este singura cale de iesire dintr-un astfel de impas. Lipsa sau prezenta lui Dumnezeu din viata unei persoane sau famili, prezinta o perspectiva a inabusirii in pacat. Contributia pacatului este distrugerea dragostei, care este esenta vietii oferita de Cristos fiecarei persoane. Diavolul nu se joaca cu betele de chibrit, ci cu vietile create de Dumnezeu. In acest context, crestinul trebuie sa ofere aceasta dragoste, sub aceasi forma in care Cristos s-a relevat omului. Crestinul trebuie sa implineasca cuvintele apostolului Pavel din 1 Corinteni 13, care urma exemplu lui Cristos. Problema nu este ca nu cunoastem, ci dimpotriva, alegera de a nu ne implica in viata celor care se alfa in suferinta.

Scriptura spune in 1 Corinteni 13:
“Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n’as avea dragoste, sint o arama sunatoare sau un chimval zinganitor. Si chiar daca as avea darul proorociei, si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta asa incit sa mut si muntii, si n’as avea dragoste, nu sint nimic. Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n’as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic. Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mindrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se minie, nu se gindeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopere totul, crede totul, nadajduieste totul, sufere totul. Dragostea nu va pieri niciodata. Proorociile se vor sfirsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfirsit. Caci cunoastem in parte, si proorocim in parte; dar cind va veni ce este desavirsit, acest ,,in parte“ se va sfirsi. Cind eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, gindeam ca un copil; cind m’am facut om mare, am lepadat ce era copilaresc. Acum, vedem ca intr’o oglinda, in chip intunecos; dar atunci, vom vedea fata in fata. Acum, cunosc in parte; dar atunci, voi cunoaste deplin, asa cum am fost si eu cunoscut pe deplin. Acum dar ramin aceste trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.”

One thought on “Lipsa Dragostei…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s