Evanghelizarea relationala si autenticitatea relatilor reale


De curand am fost criticati (de un vizitator) ca bisericata.com este un site ne-biblic si foarte lumesc. In ciuda acestui comentariu, bisericata.com continua sa fie un reper biblic pentru biserica locala si membrii acesteia. Una din responsabilitatile noastre, ca si crestini, este de a impartasi Evanghelia lui Cristos cu cei care nu il cuncosc pe Cristos. Pentru a impartasii Mesajul Evangheliei trebuie sa formam relatii autentice cu persoanale cu care convietuim. In cele ce urmeaza, bisericata.com va prezenta o serie de articole in ceea ce priveste indrumarea si echiparea bisericii pentru lucrarea de Evanghelizare. Pentru inceput ne vom axa asupra construirii unor relatii autentice.

1. Construieste relatii autentice

Relatiile personale vor demonstra daca, cu adevarat, pretuim sau nepretuim persoanele carora dorim sa le impartasim Evanghelia lui Cristos. Nu avem nevoie de un stiudiu aprofundat pentru a descoperi modul in care Cristos a pretuit si iubit persoanele carora le-a prezentat mesajul Tatlui Ceresc (Marcu 1-6). Pavel, in aceasi practica, ne-a focalizat intreaga atentie spre o societate care, mai apoi, a devnit locul central pentru infintarea unei biserici pretuite (1 Tessaloniceni).

Motivul pentru care Cristos a pretuit aceste persoane s-a datorat dragostei pe care o avea pentru si fata de oameni. Compasiunea Sa a trecut dincolo de acuzatiile liderilor religiosi. Cristos a intampinat, in relatia sa alaturi de oamenii, atat persoana cat si situatia deplorabila in care oamenii se aflau. Un aspect demn de retinut este faptul ca Cristos realizeaza ca, de multe ori, cei care erau asupriti de pacat erau aceleas persoane care fusesera batjocorite in public. Pentru Cristos, departarea acestei stigme devenise punctul forte al lucrarii Sale. Omul posedat de pacat era invitat sa intampine un Dumnezeu adevarat si unic. Prin departarea acestei stigme ucigatoare, Cristos scoate la suprafata pacatul si persoana asuprita de acest virus univeral (moartea vesnica).

Asemenea suntem chemati si noi in contextul secolului XXI. In Evanghelii, cat si in Epistole, avem un Dumnezeu care tanjeste ca omul sa se intoarca la acea relatie autentica pe care Adam si Eva au auvt-o la inceput cu Dumnezeul Creator. Pe cat se poate, pe plan pamantesc, fiecare crestin este chemat sa dezvolte o relatie autentica cu oamenii din contextul in care convietuiesc. Noi, ca si crestini, trebuie sa practicam aceasi etica pe care Dumnezeu a practicat-o in ceea ce priveste rascumpararea noastra. Dezvoltand aceste relatii de prietentie si apreciere, fiecare, vom demonstra ca Mesajul Evangheliei este un pod de restabilire a unor relatii distruse de pacatul uman. Fiind constienti de tendintele temerii si de conjuctura instinctelor legaliste sau traditionale, punctul central al oricarei relatii trebuie sa-L directioneze pe om spre Cristos. In dorinta noastra da a construii o relatie autentica cu cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu, scopul nostru nu este de a converti o persoana, deoarece aceasta lucrare de convingere si mantuire ii apartine lui Dumnezeu. Scopul principal, in construirea acestor relatii autentice este de a indruma orice om spre Cristos. Face acest lucru prin a le explica acestora Evanghelia (adica lucrarea de rascumpare a lui Cristos – vezi Coloseni 1), prin a ne ruga pentru acestia sau prin ai invita pe acestia sa asculte Cuvantul lui Dumnezeu fiind predicat si explicat intr-o biserica locala. Primul pas este cel mai dificil, deoarece in aceasta instanta, trebuie sa impartasim celor de langa noi modul in care Dumnezeu ne-a rascumparat prin lucrarea Fiului Sau la Golgota.


In curand: 2. Invata cat mai multe lucruri despre acele persoane

Scris de Cosmin Pascu

3 thoughts on “Evanghelizarea relationala si autenticitatea relatilor reale

  1. Buna dimineata! Parerea mea personala este ca sait-ul este ok, prezinta lucrurile intr-o maniera atractiva plina de continul asa in cat cei care-l acceseaza pot sa intelega voia lui Dumnzeu cu privire la viata lor. Eu cred ca noi ca niste copii ai lui Dumnezeu, ca niste crestini adevarati trebuie sa interactionam cu cei din jurul nostru pentru a putea sa le aratam dragostea Domnului Isus prin noi, Domnul Isus Ii iubeste dar o face prin noi. Noi nu putem sa ne izolam undeva intr0un turn de fildes si sa nu ne mai intereseza de cei de langa noi. Dar daca privim in juruj nostru chisr unii au facut-o s0au izolat intre 4 peretiai bisericii si nu mai vad nimic afara. Dumnezeu sa va binecuvinteza in munca pa care o facetoti.

  2. Sunt de acord cu dv. ca să nu ne închidem între patru pereţi pentru că ar ceva chiar nebiblic. Dar de la A SPUNE SAU A ÎMNPĂRTĂŞI despre EVANGHELIA LUI CRISTOS şi până la A SPUNE UNELE CONCEPTE ISTORICE, POLITICE, FILOZOFICE etc., este o diferenţă foarte mare. SĂ NU AMESTECĂM LUCRURILE. În ultimul rând dv. asta aţi făcut şi acum vreţi ca în orgoliul dv. să nu recunoaşteţi acest lucru. Dacă nu vă place adevărul şi când cineva îl spune nu pentru că vă urăşte ci din dragoste pentru ca să vă îndreptaţi vă rog să-mi spuneţi şi eu nu mai fac nici un comentariu şi nici nu o să mai intru pe site-ul dv. deoarece mie îmi place adevărul, iubesc adevărul şi nu minciuna, pentru că ştiţi cine este tatăl minciunii. Şi ca să spun ceva care doar gâdilă urechile dar care nu este adevărat sau nu reprezintă cea ce gândesc ar însemna să devin un mincinos. Tot ce v-am spus este adevărat şi cercetaţi toate articolele dv. şi nu trebuie să-mi recunoaşteţi mie ci dv. înşivă în faţa oglinzii sufletului dv. care este adevărul. Domnul să vă binecuvânteze şi aştept un răspuns din partea dv.

  3. Imi place articolul si continutul.

    Tin sa va spun, poate chiar ati observat, unii din Biserica nu actioneaza in viata de zi cu zi sau nu se tin de relatiile autentice, sau nu tind spre aceste relatii, care se bezeaza pe 100% incredere(ci nu pe barfele pe la spate), se intampla cam des, e adevarat. Este un aspect care ar trebui sa dispara ca sa facem loc unei bune relatii intre crestini, inainte cu dragostea lui Mesia, sa ne iubim, asa cum ne-a iubit El pe noi.

    Din nefericire, se vede unde nu se implinesc aceste cuvinte ‘ sa ne iubim, asa cum ne-a iubit El pe noi ‘..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s