Imagini socante in Iran: Masinile de politie trec peste demonstranti (Video)


O inregistrare video de la una dintre manifestatiile antiguvernamentale din Iran infatiseaza scene de o violenta rara: masini de politie trec peste demonstranti, lasand pe sosea, in urma sa, trupuri neinsufletite.

Este inca un exemplu privind modul in care regimul presedintelui Mahmoud Ahmadinejad intelege sa rezolve problemele manifestantilor, noteaza CNN.

In inregistrarea facuta duminica si postata pe YouTube, de unde a fost preluata de presa occidentala, masini de politie vopsite in alb si verde trec in viteza peste protestatarii din capitala Teheran. Manifestantii se imprastie in fuga, insa una dintre masini se repede asupra unui grup incoltit intre un zid si un grup de masini parcate.

Camera de luat vederi urmareste masina cum da cu spatele, lasand in urma o persoana lungita pe drum. O alta masina de politie trece fara a incetini peste victima. Alti protestatari se reped la persoana prabusita la pamant, a carei soarta este necunoscuta.

CNN nu poate confirma autenticitatea acestei inregistrari sau a unei alteia, in care o femeie este ucisa dupa ce este lovita cu masina de membri ai Basij, o grupare paramilitara iraniana. Acea inregistrare mai arata cum manifestantii cara trupul femeii de la clinica din apropierea locului unde a fost omorata la un alt spital, pentru a insela fortele de securitate, care retin trupurile pentru a impiedica inhumarea lor in decurs de 24 de ore, asa cum cere traditia.

Autoritatile iraniene au confirmat moartea a sapte persoane in cursul protestelor de duminica, organizate cu ocazia sarbatorii siite Ashura.

Sursa, ziare.com

One thought on “Imagini socante in Iran: Masinile de politie trec peste demonstranti (Video)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s