Noaptea linistita a aceluiasi presedinte, oare?


REVELION - BASESCUUltimele saptamani s-au dovedit a fiind foarte incarcate si dificile pentru partidele participante la campania prezidentiala. Fotoliul de presedinte nu a fost inlocuit. Fiecare speram ca, dupa atata batalie nemernica, Romania va avea un alt presedinte. Totusi, se pare ca populatia Romaniei nu a agreat sau acceptat canditatura prezidentiala a `pretentiosului` Geoana. Mult mai mult, desi domnul Basescu a castigat, foarte multi cetateni au respins ambii canditati, iar aceasta problema scoate la suprafata dezamagirea unui popor ce se afla sub o criza de speranta si lipsa de credinta in sistemul actual.

Inceputul de saptamana il va oferi domnului Basescu, presedintele Romaniei, o noapte mult mai linistita si lipsita de teama. Cu toate acestea, considerand ca nu s-a schimbat absolut nimic in Romania, actualul presedinte va trebuie sa aiba mare grija la imaginea pe care va continua sa o promoveze inaintea intregii tari, si in mod special, pe plan international. Fondul Monetar International, conform presei internationale, pare a fi mult mai ezitant in a imprumuta Romaniei bani necesari pentru scoaterea (sau mentinerea) tarii noastre de sub platforma crizei nationale si globale. Domnul Basescu trebuie sa ii ajute pe cei care sunt la carma FMI-ului sa il creada ca este un presedinte responsabil si de bun simt. Desi, momentan, majoritatea cetatenilor romani sunt speriati si ingrijorati de urmatorii cinci ani.

Un alt aspect important, pentru conducerea prezidentiala, este realizarea faptului [dupa cum sustine Andrisan pe blogul sau] „ca lucrurile cele mai multe le schimbam noi, nu presedintele”. Daca domnul Traian Basescu (si administratia acestuia) se va trezi la aceasta realitate, poate ca urmatorii ani vor oferi acestuia posibilitatea de as schimba imaginea negativa inaintea celor care nu l-au votat cat si fata de cei care au ales sa nu mearga la vot.

Ultimul aspect important este adresat comunitatii crestine, care in ultimile luni, devenind alarmanta fata de obiectul administrativ politic, a ales sa se ascunda dupa colt, fara as asuma responsabilitatea de a se implica transformarea etici si a principilor existente in catedrala politicii mondene a partidelor politice. Cred ca trebuie sa ne asumam responsabilitatea, nu doar de a ne ruga pentru conducatori, dar si de ai ajuta pe acestia sa fie consecventi si raspunzatori fata de deciziile pe care le-au implementat. Crestinul este chemat sa transforme, cu ajutorul Cuvantului lui Dumnezeu si cu ajutorul Duhului lui Dumnezeu, intreaga societate dupa voia Celui care este Suveran si Domn asupra tuturor lucrurilor.

Daca nu suntem gata sa ne implicam in acest spatiu important, atunci fiecare crestin trebuie sa se retragea din comunitate, intreptandu-se spre o manastire, caci acolo omul este deprins de orice realitate contextuala reala cu viata mondena. Cristos ne-a asezat in aceasta lume nu pentru a ne ascunde, ci pentru a lumina Lumina Sa, adevarul Sau, nu doar prin ceea ce facem, dar si prin ceea ce gandim si spunem.

Intre timp, va doresc o seara linistita tuturor.

Cu stima si respect,
Cosmin Pascu

8 thoughts on “Noaptea linistita a aceluiasi presedinte, oare?

 1. O precizare Cosmin…presedintele nu are multe din atributile pe care le spui…nu el negociaza cu Fondul Monetar ci Guvernul…tot ceea ce poate face presedintele in functie este sa desemneze un prim ministru care sa formeze un guvern capabil sa treaca prin parlament…din acel moment guvernul negociaza cu Fondul. Presedintele nu da legi…e treaba legislativului…etc.

 2. Domnule Betuel,

  Observa ca nu ati inteles cine conduce intreaga administratie (si ce guvernamentala) momentan in Romania. Toata lumea este constienta ca Basescu conduce guvernul prin actualul prim-ministru.

  De aceea cei de la FMI nu vor accepta aceasta formatiune. Daca aceasta formatiune se va schimba cu un guvern care nu va fi controlat de presedinte, atunci politica in Romania este ghidata de constitutie si nu de interesele unui presedinte.

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

 3. Draga Cosmin,tu spui multe si amestecate.Poate de aceea pe unii crestini ne ia greata iar pe altii ii faci sa nu mai poata de bucurie.
  Acesta este site-ul tau si poate biserica ta si poti sa scrii ce vrei si sustii ce vrei.Sunt multe de spus…dar te rog nu lua Biserica lui Hristos sa faci jocuri politice.Ah, cate sunt de spus…. si te rog nu crede ca vorbesc din manastire.
  As avea o rugaminte.Te rog sa aduci un argument biblic nu de teologie cand vrei sa sustii o cauza crestina.Am avea toti de castigat.
  Si am sa incep eu cu un exemplu de dezbatere,daca imi permiti.Nu a fost Lot calauzit de cele mai bune intentii cand s-a stabilit in Sodoma? Dumnezeu l-a chemat sa fie lumina acolo,nu? Sa schimbe societatea,nu? Sa se implice,nu ? Si se pare ca a reusit pentru o bucata de vreme din moment ce citim ca i s-a dat o pozitie de conducere(recunoastere)”la poarta cetatii”.Acolo l-au gasit ingerii.Nici nu stia ca pe muntii din jurul lui “in manastire” se negocia scaparea lui.Unchiul lui se RUGA sa nu piara.Si acum te rog sa citesti atent ce i-au spus compatriotii lui cand au vrut ce au vrut de la el.(Lot nu era strain de viciile lor ).” Omul aceasta a venit sa locuiasca aici ca un strain,si acum vrea sa faca pe judecatorul. Ei bine o sa-ti facem mai rau decat lor”.
  E greu sa crezi ca niste oameni care azi promit verticalitate maine se vor incovoia sub acelasi blestem al minciunii si coruptiei.Nu conteaza ca si-au pus numele crestin in partid.Cand vine ziua aceea “cu bun prilej” se vor scula ca unul impotriva neprihanitilor.Aceasta nu este o istorie de adormit copiii ci se repeta in fiecare zi oriunde in lumea asta.
  Asa ca o curiozitate.Cam cati crestini crezi ca s-au rugat in ultimii 5 ani zi si noapte ca Dumnezeu sa il binecuvinteze presedintele Romaniei ? N-am gasit nici un website care sa cheme la o asemenea miscare si slujba.
  Nu invinovatii nici presedintele nici poporul roman nici crestinii !.
  Roaga-te acasa,in manastire,in public pentru ei in orice vreme asa ni se spune.Pana cand asta nu e facuta…nu astepta rezultate de calitate.Eu chiar acum incep.Vrei sa te alaturi si tu si altii ?

 4. Draga Ady, eu sunt de acord cu ce spuneti dumneavoastra, si chiar am sa ma rog si eu pentru presedinte, guvern, si pentru psd. Cred ca asa cum ne invata biblia, putem actiona cu incredere, si cel mai bine vom putea privi la presedinti si vom putea vorbi despre ei, dupa ce ne rugam, mijlocim, multumim pentru ei. A iesit Basescu, am inteles ca vor sa-l dea jos. Noi sa ne rugam ca in toate sa se faca voia lui Dumnezeu. Este posibil ca poate chiar in acesti 5 ani sa revina Domnul Isus, care e Domnul nu e presedinte. Si inainte de venirea Domnului vor aparea niste situatii mai grele, poate agravarea cu criza economica, noi legi impotriva Legilor lui Dumnezeu (prostitutia, avorturile, casatoriile intre homosexuali) . Spune in Matei 24 “Veţi auzi despre razboaie, ….: vedeţi să nu vă înspăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârşitul tot nu va fi atunci.”…. si versetul 9 si 10 este despre noi crestinii; “Atunci mulţi vor cădea, se vor vinde unii pe alţii şi se vor urî unii pe alţii.”
  Noi trebuie sa fim mai atenti la ce urmeaza fratilor. Trebuie sa fim atenti sa nu ne vindem unii pe altii. Dar in acelasi timp, trebuie sa ne cercetam daca ne purtam ca niste crestini sau nu(sa nu ajungem noi sa vindem pe cei din Biserica Domnului).Daca ne e frica sa nu fim persecutati, poate ca nu prea avem incredere in Dumnezeu, si vrem numai ce e bine de la El.
  Eu imi cer scuze la domnul Cosmin, daca am fost aspru prin felul meu de vorbire, dar raman la acelasi sfat pentru dansul.
  1 Timotei 2
  1. Vă îndemn, dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii,
  2. pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea.
  3. Lucrul acesta este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru,
  4. care voieşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului.

 5. Hotararile mele vor ramine in picioare si Imi voi aduce la indeplinire toata voia Mea . Isaia 46 ;10 .
  Dumnezeu sa ne ajute sa intelegem ca planurile noastre nu sant planurile Lui si inveres .Santem chemati sa mijlocim la Tatal pentru vremuri de inviorare .

 6. mi se pare mie, sau frate cosmin pascu faci propaganda electorala? este oare ok pentru un site crestin cum se pretinde acesta ca este?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s