Eurocratia IL alunga pe Hristos din viata oamenilor


cristosRecentul verdict al Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), prin care Italiei i se impune scoaterea crucifixelor din scoli, a creat un precedent periculos si demonstreza, daca mai era nevoie, inca o data, ca forte ostile credintei vor sa exileze religia in spatiul privat, asa cum, de altfel, sustine si Patriarhia Romana. Asemenea hotarari sunt parte componenta a unui plan care vizeaza chiar negarea crestinismului.

Minoritati “agresive si intolerante fata de valorile impartasite public de catre o majoritate creatoare de cultura si civilizatie pe continentul european”, cum le numeste Patriarhia Romana, au fortat cu certitudine un asemenea verdict. La scurta vreme dupa anuntarea deciziei, organizatii, indivizi care militeaza pentru asa-zise drepturi ale omului s-au reactivat si au reactionat imediat. In Grecia, spre exemplu, organizatia “Helsinki Monitor”, folosindu-se de precedentul Italia, solicita scoaterea icoanelor din salile de judecata si cere ca Biblia sa nu mai fie folosita la depunerea marturiilor in instanta. Organizatii similare din Polonia au inceput si ele sa se agite in acelasi sens, ceea ce a atras replica presedintelui tarii, Lech Kaczynski, care a declarat ca, indiferent ce se va intampla in alte tari, crucifixele vor ramane in scolile poloneze, pentru ca fac parte din traditie, care trebuie pastrata si pentru generatiile urmatoare.

Autoritatile tac, militantii anticrestini exulta
Ar fi fost de asteptat sa auzim si in Romania asemenea luari de pozitie, in afara de cea deja comunicata de Biserica Ortodoxa Romana. Nu a fost sa fie asa. Dimpotriva, militantii anticrestini, invinsi o data in Justitie pentru aberanta lor cerere de scoatere a icoanelor din scoli, au prins glas dupa isprava CEDO si au iesit la rampa, anuntand ca Romania ar putea fi nevoita sa scoata definitiv icoanele din salile de clasa, dupa ce CEDO a decis ca prezenta crucifixelor in scolile italiene incalca dreptul copiilor la libertatea religioasa. “In situatia in care vor fi cazuri de parinti romani care, ca si in Italia, vor cere acest lucru la CEDO, dupa ce au epuizat toate caile legale in Romania, e posibil ca decizia in cazul Italiei sa constituie un precedent”, declara recent Smaranda Enache, presedintele “Ligii Pro Europa”, care a sustinut demersul profesorului buzoian Emil Moise in cazul eliminarii icoanelor din scolile romanesti. Acesta din urma chiar s-a aratat entuziasmat de verdictul dat de CEDO in cazul Italiei si s-a declarat suta la suta sigur ca va avea si el castig de cauza la institutia europeana, unde a depus dosarul icoanelor in urma cu trei luni.

Cum ajunge exceptia radicala lege la Strasbourg
Ceea ce s-a intamplat la Strasbourg, poate fi definit ca “un alt capitol din alungarea lui Hristos”, cum spune si jurnalistul Wlodzimeirz Redzioch, care a realizat un interviu cu prof. Rosa Alberoni, reputata socioloaga, jurnalista si scriitoare italiana, autoarea volumului “Alungarea lui Cristos”, in care se relateaza istoria luptei impotriva Mantuitorului si a Bisericii Sale. “Nu este durere mai rea decat aceea de a vedea realizat ceea ce s-a prevazut… Ateii militanti se prezinta sub diferite masti pentru a se camufla. Adica sunt aceia care echivaleaza pe om cu animalul, care preamaresc autoputernicia tehnicii si diversitatea. Sunt cei care prin stapanirea mijloacelor mass-media au exaltat, timp de doua secole, in mod riguros si persistent, lumea intoarsa pe dos; exceptia radicala la rang de regula, o mica minoritate care acuza majoritatea care indrazneste sa refuze anomaliile fizice si incalcarea sacralitatii vietii”, spunea aceasta. In aceeasi categorie, se inscriu si cei care seamana confuzia sustinand, nici mai mult nici mai putin, decat ca nu Iisus este intemeietorul crestinismului, ci apostolul Pavel, “care ar fi actionat pentru distrugerea si anularea a tot ceea a facut Iisus si discipolii Sai” (BiglssueGround.com). Incheiem revenind la Rosa Alberoni, care constata cu adanca amaraciune: “Daca popoarele europene nu se razvratesc, daca nu vegheaza asupra fiecarei legi care le este propusa, vor afla ca prin lege calendarul civilizatiei crestine va trebui sa inceapa de la Revolutia Franceza. Adica de la era care L-a negat pe Cristos in mod deschis, inlocuindu-L cu rationalitatea intelectuala, cu birocratia rece… Eurocratia reprezinta partea militanta a ateismului si va incerca sa impuna prin lege tot ceea ce vrea, mai ales atunci cand popoarele sunt ocupate cu alte probleme, cum este acum, din cauza crizei economice…”

De Dumitru Manolache, gardianul.ro

One thought on “Eurocratia IL alunga pe Hristos din viata oamenilor

  1. Luca 18:8 ,, Dar cand va veni Fiul omului, va gasi El credinta pe pamant?,,
    Se apropie venirea Domnului si aceste fenomene se vor amplifica. Ati vorbit de ,,dreptul copiilor la libertate religioasa,, , dar de ce nu spuneti de dreptul copiilor la credinta in Domnul Isus Hristos dupa Sfanta Scriptura si nu dupa datini si traditi, cum se practica mai mult in cultele ortodoxe si catolice, iar in Marcu 7:1-13, Domnul Isus ii numeste pe acestia ,,fatarnici,,. Crucifixele (inchinarea la o cruce care era un obiect de torturatura), sau icoane decat inchinarea in adevar si duh (Ioan 4:23) la Dumnezeu prin trairea Cuvantului, prin veghere, post si rugaciune. Dar inchinatori la idoli nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu (1 Corinteni 6:9; Apocalipsa 21:1-8; si 22:6-21, dar versetul 15 se refera la inchinatori la idli. Domnul sa va binecuvanteze.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s