Paradoxul existentei lui Dumnezeu


paranormal1-fullIdeologia existentei divine, adica prezenta reala a unui Dumnezeu, continua sa bulverseze mintiile moderne. In lumea antica, precum sustine si autoarea cartii ‘The Case for God’, nu s-a pus in discutie existenta Creatorului Divin. Desigur, un astfel de argument ar putea fi considerat copilaresc si superstionist. Totusi, oricare ar fi tendinta noastra de a ne departa de aceste informatii, verdictul antic nu a dezbatut, atat de imaculant, existenta unui Dumnezeu. Gandindu-ne logic, fiecare putem nega sau dovedi inexistenta unui Dumnezeu. Bazele negarii nu isi au temelia in documentele istoricie, ci in experientele pe care le marturisim in secolul 21.

Fiecare suntem constienti de realitatea ecuatiei 2+2=4, insa daca cineva ne-ar contrazice rezultatul ecuatiei de mai sus, cu siguranta am dori sa aflam procedurile deconstruirii unui concept excat. Insa conceptia exacta nu poate fi schimbata sau modificata. Exceptia acestei modificari tine de asamblarea numerelor ce ne ofera acelasi rezultat. De exemplu: 1+1+1+1=4 sau 1+2+1=4 sau 3+1=4. In aceasta ecuatie avem nevoie de anumite corespondente care, adunate la un loc, ne vor oferi rezultatul dorit. Fara aceste numere nu putem discuta de o ecuatie reala si nici de un rezultat concret.

Acelasi argument se poate folosi atunci cand ne gandim la existenta Creatorului. Rezultatul existentei lui Dumnezeu sta in creatia Sa, adica omul, si tot ceea ce a creat Dumnezeu pentru om. Daca dorim sa dovedim ca Dumnezeu nu exista, omul trebuie sa prezinte un argument plausibil petnru creatia acestuia. Evolutionimsul este incapabil de a ne directiona spre un punct de initiere a creatiei umane. In cazul de fata, Dumnezeu ne spune ca El ne-a creat, iar aceasta informatie este exacta si ne-schimbatoare. Daca afirmam ca Dumnezeu nu este Creatorul omului, atunci omul isi traieste viata acestuia intr-o inexistenta proprie. Fara explicatia existentiei unui Creator, adica Dumnezeu, nu putem concepe existenta intregii umanitati. Existenta Creatorului este determinata si de existenta Domnului Isus Cristos – care s-a intrupat pentru a ne dovedi existenta Tatalui Ceresc. Dorinta de a clasifica interventia Domnului Isus ca si o fantezie este un proces ne-adegvat si coruptibil. Existenta Fiului denota existenta Tatalui Ceresc.

va continua

Scris de Cosmin Pascu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s