Filmul „2012” da peste cap credinta musulmana


2012 -filmFilmul „2012“ a fost un mare succes in Indonezia, dar deloc pe gustul clericilor musulmani, care avertizeaza ca acest film este o provocare la adresa Islamului. Ultimul film holywoodian a facut multi bani umplând salile cinematografelor din Jakarta, la lansarea sa, si incepând deja sa se vânda in versiuni piratate, pe DVD. La lansarea acestuia, unii lideri religiosi, din cea mai mare tara musulmana a lumii, au comentat controversatul film, exprimându-si in mod public nemultumirea. Consiliul National Ulema, cea mai inalta instanta religioasa, pare sa nu fi cazut de acord asupra emiterii unei legi fatwa (aviz juridic) impotriva filmului, asa cum au procedat deja unele dintre filialele locale. „Islamul nu este de acord si nu prezice sfârsitul lumii. Acesta este un secret al lui Dumnezeu“, a spus presedintele Amidhan. Din acest motiv, “ma tem ca filmul da peste cap credinta religiosilor nostri“. De asemenea, el a mai exprimat regretul ca „2012“ imagineaza „distrugerea moscheii din Kaaba (la Mecca), dar nu si a bisericilor. Aceste scene au „fost scoase de cenzura indoneziana“, a mai spus el.

Sursa, gardianul.ro

3 thoughts on “Filmul „2012” da peste cap credinta musulmana

  1. Un film care in primul rand nu are nici o legatura cu ceea ce spune Cuvantul lui Dumnezeu,ca pamantul va arde cu tot ce este pe el…..ori in film…totul se termina cu apa…..

  2. Filmul prezinta doar sfarsitul lumii dupa ideea unor protagonisti incredibili care au creat acest film, ce e senzational, si pare real. Nu este prezentat
    dupa varianta biblica sau alta credinta.

  3. Nu am vazut filmul si nici nu vreau sa-l vad deoarece nu este conform Cuvantului lui Dumnezeu. In primul rand din titlu ne dam seama ca nu este adevarat. In film arata ca sfarsitul va fi in 2012, iar Domnul Isus a spus ca nu stie nici El cand va veni ci numai Tatal (Matei 24:36), apostolul Pavel ne spune ca ziua acea va veni ca un hot, in 1 Tesaloniceni 5:1-8, ca si apostolul Petru in 2 Petru 3:10, la fel si in Apocalipsa 3:3; si 16:15.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s