Gripa porcina si prezidentialele


pigSubiectele de “top” in aceste zile sunt legate de alegerile prezidentiale si de gripa porcina. Doua subiecte aprinse, fara legatura directa, care incing discutiile intre romani.

Candidatii la prezidentiale se intrec in declaratii si in discursuri, uneori josnice si lipsite de demnitate. Cu totii am ramas uimiti cand, dupa alegerile prezidentiale din SUA, candidatul invins in cursa prezidentiala- republicanul John McCaine-  l-a felicitat pe Barak Obama si i-a urat succes. Nu stiu daca a facut-o sincer, dar in nici un caz nu imi imaginez o situatie similara in Romania. Ai nostri nu stiu sa se respecte si sa se trateze cu onoare. Una dintre scenele remarcabile din filmul “Troia” are loc atunci cand regele Priam vine la Ahile pentru a-i cere trupul fiului sau, Hector. Intelepciunea acestui rege il pune in incurcatura pe Ahile: “pana si dusmanii isi pot arata respect”.

Dincolo de orice cauza, de orice competitie, de orice scop pe care-l avem, sa nu uitam ca intram in contact cu “persoane” create dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Iar aceste persoane, iubite de Dumnezeu, merita respectul nostru, chiar daca pentru o scurta perioada sunt si dusmanii nostri. Daca ar invata candidatii la presedintie ca pana si dusmanii isi pot arata respect, nu am mai avea parte de comedia pe care o vedem zi de zi in mijloacele media.

Continua aici
Scris de Laurentiu Balcan

One thought on “Gripa porcina si prezidentialele

  1. inainte de alegeri am vizionat doua video de pe you tube unde se facea propaganda pro crin antonescu,am fost inclinata sa protestez inpotriva acelui articol,dar m-am gindit ca s-ar putea sa ma insel cu privire la ce simteam atunci.nu stiu daca acel articol a fost scris sub inspiratia duhului domnului,dar ma rog ca inainte sa facem pulic ceva sa ne rugam mai mult inainte.duhul este plin de rivna dar trupul este neputiincios.macar pe saituri crestine sa dam dovada de maturitate spirituala si sa aratam ca avem duhul domnului in noi .domnul sa ne binecuvinteze pe toti copii lui cu intelepciune.oricum avem sansa ca din greseli sa invatam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s