Exista Dumnezeu?


frizer2Un barbat a mers la frizer sa se tunda. In timp ce frizerul a inceput sa il tunda pe client, cei doi au inceput o conversatie interesanta despre diverse subiecte. In cele din urma au ajuns sa vorbeasca despre Dumnezeu, iar frizerul a spus:

”Nu cred ca Dumnezeu exista.”

“De ce spui asta?” a intrebat clientul.

“Trebuie doar sa iesi pe strada si sa vezi ca Dumnezeu nu exista. Spune-mi, daca Dumnezeu ar exista, ar mai fi atatia oameni bolnavi? Ar mai fi copii abandonati? Daca Dumnezeu ar exista n-ar mai fi suferinta si durere. Nu-mi pot imagina cum ar fi sa iubesti un Dumnezeu care permite asemenea lucruri sa se intample.”

Clientul s-a gandit pentru un moment dar nu a raspuns pentru ca nu vroia sa inceapa o discutie incontradictoriu.

Peste putin timp, frizerul termina de tuns si clientul pleca mai departe. Imediat ce a iesit din frizerie a vazut insa pe strada un om neingrijit, cu parul lung si murdar.. Parea un om sarman. Clientul s-a intors la frizer si i-a spus:

”Stii ceva? Frizerii nu exista!”

“Cum poti spune asta?” a intrebat frizerul nedumerit.

“Eu sunt aici si sunt un frizer. Si tocmai te-am aranjat!”

“Nu e asa!” a spus clientul. “Frizeri nu exista pentru ca daca ar exista nu ar mai fi oameni cu par lung si neingrijit, ca omul de afara.”

“Dar frizerii exista! Ceea ce se intampla e ca oamenii nu vin la mine.”

“Exact!” a spus clientul plin de incantare.”Asta e ideea! Si Dumnezeu exista! Ceea ce se intampla este ca oamenii nu merg la El si nu Il cauta. De aceea exista atata durere si suferinta in lume.”

Exista Dumnezeu? (poveste de Octavian Paler)

10 thoughts on “Exista Dumnezeu?

  1. exista DUMNEZEU dar probleme nu este EL,problema suntem noi,caci nu avem credinta nici cat un bob de mustar si dragostea de DUMNEZEU,de semeni aproape au pierduto multi dintre noi!asa ca va indemn fratilor la fapte caci”credinta fara fapte este moarta”si sa ne dea DUMNEZEU credinta si intelepciune ca sa stm langa EL!

  2. “Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.” Evrei 11:1

  3. MAI ESTE UN EXEMPLU LA FEL.MERGEAU 2 OAMENI PE DRUM.UNUL PATRON LA FABRICA DE SAPUN ,AL DOILEA PASTOR.NU IEGZISTA DUMNEZEU :ZICE PATRONUL FABRICII. PENTRU CA DACA AR IEXISTA N-AR MAI FI ATITIA OAMENI SARACI.RASPUNSUL PASTORULUI AFOST ASA ..PRIVESTE LA ACEST OM MURDAR ,NEINGRIJIT ,DUPA INFATISAREA LUI SE SPUNE CA N-A MAI EXISTAT SAPUN VREODATA IN LUMEA ACEASTA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s