Politica si show-ul democratiei imbecile – si biserica continua sa taca – de ce?


statul laicIn afara emisiunilor dedicate politicii si al stiirilor curente, omul politic trebuie sa-si petreaca timpul nu in studiourile televiziunilor, ci in comunitatea in care a fost chemat sa slujeasca. Totusi, alarmant fiind, observam cum clasa politica si-a intrebuintat dreptul de a se comporta intr-un mod jignitor si populist. Undeva in conceputul uman exista imaginea decenta fata de fotoliul ocupat de un candidat care reprezinta, intr-o pozitie atat de importanta, poporul roman. De anul trecut ne-am saturat de mascariile politice ale celor care sustin ca ne reprezinta. Romania a ramas cu foarte putini politicieni care sunt nepatati de idiotismul mascarii partidelor politice. In aceste cirucumstante critice, dezastros este faptul ca Biserica, care ar trebui sa identifice aceste gafe, inca nu s-a trezit la aceasta realitate. Desigur, aici nu discutam doar despre Biserica Ortodoxa, ci si de aripa Evanghelica, care in loc sa critice imoralitatea existenta, o promoveaza in schimbul puterii.

Politica in Romania nu mai are, la temelia acesteia, principiile democratice si spirituale. In schimbul democratiei ne-am treizt cu un show democratic imbecil, care in loc sa ne scoata din criza, ne adanceste cat mai mult in aceasta. Dincolo de clasa politica este publicul (societatea romaneasca) care pare sa fie dispus in a accepta pasivitatea si ignoranta. Prin indiferenta nu facem decat sa transmitem partidelor (si oamenilor politici) politice ca suntem de acord cu etica acestora. Astfel, obisnuiti si incurajati de ipocrizia existenta in societatea romaneasca, show-ul `democtratic` va continua sa transforme politica tarii intr-un cotet de porci. Mai grav ar fi repetarea incidentelor intalinite in istoria trecutului ne-invatat.

Doamne fersete-ne de nepasarea existenta si ajuta-ne sa fim responsabili de libertatea pe care am dobandit-o pe seama celor care au luptat pentru ea. Ajuta-ne sa trecem dincolo de teama de a re-devenii o tara comunista, prin a ne asuma responsablitatiile intrebuintate cu responsabilitatea primita ca si cetateni ai acestei tari. Ajuta-ne, ca prin tot ceea ce facem sa ne departam de ceea ce este rau, alegand binele suprem pentru intreaga Societate Romaneasca.  Ajuta-ne caci suntem atat de debusolati si confuzi.”

Scris de Cosmin Pascu

One thought on “Politica si show-ul democratiei imbecile – si biserica continua sa taca – de ce?

 1. Poi ce ma ,sectantii nu fac politica?

  SEcta penticosta ,s-a transformat in partid penticostal.

  Presedintele despot al CEPEX al Cultului Penticostal, Episcopul miliardar corupt Pavel R. Tipei, i-a cumparat juniorului, Lucian R. Tipei, 31 ani, un post de Deputat PD-L in Parlamentul Romaniei

  Chiar si in ziua alegerilor parlamentare, 30 Nov., episcopul Pavel Rivis Tipei, luindu-se brat la brat cu primarul corupt al Aradului, Gheorghe Falca, (anchetat de Parchetul DNA pentru grave acte de coruptie), au declansat un scandal de pomina in circumscriptia electorala unde candida fiul sau afacerist, dirijind abuziv si ilegal alegatorii pentru a-l vota preferential pe Lucian Rivis Tipei.

  Despre aspesctele astea de ce nu vb?

  Ajutati-i pe liderul mafiot al Cultului Penticostal, Pavel L. Tipei-Rivis si pe fiul sau miliardar, Lucian Tipei-Rivis.

  Dupa ce au aruncat cu zeci de miliarde de lei in campanii politice, electorale, portareii bancilor la cam cauta pe Rivis-Tipei Senior si Junior. Vor renunta,deci, la una din vilele lor somptuoase?

  Dar nu le plingeti de mila, au baronii penticostali de unde plati indestul, din prea-plin, le mai merg vreo 9 firme in curtea lor.
  Iar daca va fi nevoie vor mai tipari, contra-cost, pe mii de dollari, citeva zeci de diplome universitare unor semi-analfabeti, prin facultatea familiei BETANIA, via Universitatea de Vest Arad. Are balta penticostala apa si inca mult peste!

  Vezi: http://groups.yahoo.com/group/strajerul/message/1333

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s