Impactul mondial al ucenicizarii


091a966b366e4f4a3d1871a0d9527767

Sa presupunem ca din cei cca 6 miliarde de locuitori ai planetei noastre, ar fi doar un singur crestin nascut din nou. Acesta intelege anomalia din jur si decide sa asculte de porunca Domnului Isus de a face ucenici – si de ai ajuta apoi sa aplice toata invatatura Lui (Matei 28:19, 20). Deci incepe sa investeasca in ucenicizarea unei persoane, iar la finalul anului, Isus se bucura sa vada 2 oameni dedicati Lui; primul continua sa il ucenicizeze pe al doilea, dar obiectivul lor pentru noul an este ca fiecare sa mai ucenicizeze cate o persoana.

Acum sunt 4 persoane care experimenteaza bucuria vietii de crestin; fiecare simte o mare intristare si are o durere profunda datorita compasiunii pentru cei pierduti (Romani 9:2,3). In al 3 – lea an, deja sunt 8 ucenici care vor uceniciza fiecare cate un necrestin, apoi toti 16 au acelasi obiectiv : in noul an, un nou ucenic!

In al 33-lea an, datorita cresterii exponentiale, toata populatia globului ar fi ucenicizata (8,589,934,592), iar primul a ucenicizat doar 33 de persoane in tot acest timp!

Daca din populatia globului ar fi crestini nascuti din nou doar 6 milioane, (unul dintr-o mie) si fiecare ar uceniciza anul acesta inca o persoana necrestina, si la radul lor, cei 12 milioane ar avea acelasi obiectiv pentru anul acesta de a uceniciza un alt necrestin, dupa 10 ani toata populatia globului ar fi ucenicizata (6,144,000,000)!

Daca 1% din populatia globului ar fi crestina (60 miliane) si fiecare ar avea ca obiectiv pentru anul acesta ucenicizarea unei alte persoane necrestine, dupa 7 ani toata populatia globului ar fi ucenicizata (7,680,000,000)!

Daca 10% din populatia globului ar fi crestina si fiecare ar avea ca obiectiv ucenicizarea unui necrestin pentru anul curent, dupa doar 4 ani toata populatia globului ar fi ucenicizata (9,600,000,000)!

Care este obiectivul tau pentru anul acesta?

Sursa, http://www.crestin3d.net/profiles/blogs/impactul-mondial-al

Bisericata.com – pasim dincolo de cuvinte

4 thoughts on “Impactul mondial al ucenicizarii

  1. Daca diavolul ar dormii in toti acesti ani…:)… si daca n-am fi nici prigoniti de oamenii care nu-l accepta pe Isus… si daca toti pe care incercam sa-i ucenicizam s-ar lasa ucenicizati…?!?…

    Nu cred ca ar trebui sa fim motivati de posibilitatea numerelor mari, ci de faptul ca Domnul, DOMNUL, nostru ne-a poruncit sa mergem si sa facem ucenici.
    Problema este daca ascultam porunca!

  2. Ideea nu imi apartine, dar am dezvoltat-o matematic tocmai cu scop motivational. Nu include toata dinamica ucenicizarii dar daca nu pare realizabil, fa-l sa devina un scenariu pesimist in comparatie cu ar trebui sa fie, sau ce ar putea fi, sau cu ce va fi…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s