Asa ne-am nascut – unii hetero altii gay?


asa ne-am nascut

Dragi crestini, a avut Isus ochii albastri sau negri? Daca i-a avut albastri inseamna oare asta ca oamenii care au ochi negri nu pot sa fie crestini pentru ca nu seamana cu Isus? O sa imi spuneti ca nu. Pentru ca culoarea ochilor este ceva cu ce te nasti, cu ce te-a facut Dumnezeu si nu se poate schimba. Ei bine se poate. Sunt lentile care pot sa iti faca ochii cum vrei tu. Totusi daca iti pui lentile albastre ochii tai oricum vor fi negri si tu si Dumnezeu o sa stiti asta. La fel e si cu homosexualitatea. Asa ne-am nascut. Unii hetero altii gay. Si toate terapiile prin care trec muti dintre fratii mei sunt doar niste lentile care sa ascunda adevarata lor culoare nu sa le-o schimbe. Sper sa puteti intelege asta vreodata, cu toate ca ma indoiesc ca sunteti in stare.

Crestinismul pe care il propavaduiti voi aici e unul plin de ura, nu de dragoste si acceptare ca cel propavaduit de Isus. Voi va puneti problema daca eu, gay fiind pot sa ma numesc urmas a lui Hristos. Dar v-ati intrebat voi daca El va poate numi urmasi a Lui? Sursa, adevar.wordpress.com

Cosmin raspunde …

Problema de `urmas al lui Cristos` nu se poate pune in discutie, deoarece Cristos este consecvent cu toate invataturile (si etica) Cuvantului lui Dumnezeu. In aceea ce priveste nasterea noastra, observ ca tu susti ca ai fost nascut gay. Astfel de decizii sunt deseori lipsite de aspectele emotionale, psihice si educationale. Nu voi sugera faptul ca o persoana gay nu este o fiinta intelectuala, caci asta ar insemna ca sunt un fanatic. Insa ceea ce doresc sa afirm, atunci cand ma refer la educatie, este faptul ca educatia etica in domeniul sexualitatii este sociala si nu neaparat biblica. Daca Dumnezeu a creat omul, oricare ar fi acesta, atunci fiecare nou nascut trebuie sa reprezinte caracterul Creatorului. In mare parte, crezi ca este corect sa afirmam ca Dumnezeu este Gay? Cum poate un Creator sa fie contrar si atat de ne-consecvent in etica si modul Sau de operare? Daca Dumnezeu spune ca homosexualitatea este un lucru rau inaintea Acestuia, nu crezi ca exista o discrepanta in faptul ca El creaza oameni cu inclinatii sexuale opuse eticii Sale?

In ceea ce priveste ura si incapacitatea de a intelege aceasta situatie controversata, sunt de acord ca unii crestini sunt prea duri in aceast aspect. Dragostea este oferita de Dumnezeu, insa asta nu inseamna ca ne folosim de aceasta dragoste Divina. Dumnezeu iubeste, insa El iubeste pe cei care urmeaza standradele Sale. Cred ca neputinta noastra, a crestinilor, este ca noi preluam pozita de judecator, uitand ca aceasta pozitie ii apartine lui Dumnezeu. Dumnezeu iubeste pe toti ce care asculta si implineste Cuvantul Sau. Dumnezeu ii cheama urmasi ai Sai (toti cei care implinesc si cred in Cuvantul Sau si in lucrarea Domnului Isus Cristos) sa-L umreze pe Cristos. Relatia noastra inaintea lui Dumnezeu nu se bazeaza pe ceea ce face omul, ci pe ceea ce Cristos a facut pentru om. Ca si crestin, am responsabilitatea de a iubii, insa iubesc in contextul unei relatii Divine, si nu in sensul unei relatii pamantesti (cu interese personale). As vrea sa intelegi ca eu nu sunt impotriva ta, si asta pentru ca nu eu sunt Cel care te va judeca. Totusi, tu trebuie sa realizezi adevarata problema si anume: daca `Dumnezeu este impotriva homosexualitatii`, de ce doresti sa justifici ca El nu este impotriva acestei dileme? Pe ce baza concreta susti ca Dumnezeu te-a creat asa cum esti? Daca afirmi ca Dumnezeu te-a creat asa cum esti, asta presupune ca Dumnezeu este un homosexual. Cum raspunzi la o astfel de conlcuzie?

Biblic vorbind, Dumnezeu nu este homosexual si nici nu este de acrod cu aceasta activitate. El a creat o ordine in cadrul uman, oferind barbatului o femeie si nu un barbat. Faptul ca omul, din anumite conditii contextuale, a ales sa isi indreptateasca acest rol de gay sau homosexual, nu inseamna ca Dumnezeu este de acord cu acesta. De fapt, cel care comite astfel de activitati este in conflict cu Dumnezeu, care este impotriva homosexualitatii. Aici nu vorbim despre ura sau limitarea dragostei, ci dimpotriva, discutam despre anumite standarde stabilite, pentru om, de Dumnezeul Creator.

Cu stima si respect,
Cosmin Pascu

Bisericata.com – pasim dincolo de cuvinte…

3 thoughts on “Asa ne-am nascut – unii hetero altii gay?

  1. Stii, amuzant este ca toti adeventistii, baptistii, si penticostalii, se autodeclara si se intituleaza “pocaiti“. Cunosc astfel de persoane are beau , fumeaza, curvesc, injura, ravnesc la sume mari de bani, ba mai si fac avorturi, dar pt. ei nu este nimik. Toti sunt mantuiti. Toti sunt “fiul regelui“ si “fiica regelui“. Deci indiferent de fapta, ei sunt copii LUI IISUS, si sunt mantuiti.

    Exista multe cazuri de recasatorii, intre penticostali sau baptisti. Fiecare invocand alte valori sau alte greseli ale fiecaruia. Am intalnit dese cazuri in care fetele noastre pocaite curvesc, sau chiar fac avorturi. Desfarul este in top la noi in cultul penticostal. 77% dintre tineri au pacatuit sodomizanduse. Iar cel mai grav este ca 85% sintre tinerii casatoriti nu mai sunt virgini, avand inainte de casatorie relatii cu 7-8 persoane.
    In taberele asa-zis crestine, se practica sexul, in mod liber. Sa nu mai vorbim de faptul ca au existat cazuri de orgii sexuale.

    O serie de oameni care apartin unor secte americane, si-au luat acest nume de “pocait“. Ei spun ca toti membrii fie ei mai vechi sau mai noi in secta respectiva primesc in mod abuziv acest titlu, care ii si mantuieste.(parerea lor). Chiar daca fac pacate si fapte inimaginabile pt. ei nu conteaza …ei sunt mantuiti. A ajuns si Boc la guvernare si uite ca nu a facut nimik. Ba chiar ne-a si indatorat. Toti au sarit in sus de bucurie cand fratele Boc, a condus tzara. Iar cand el i-a dezamagit pe toti, apare si cate un articol, interviu, prin care se spune ca nu este sectant-penticostal-baptist, ca sa nu pateze imaginea cultului respectiv. Voi v-ati dat in mod abuziv acest nume, cu caracter de lauda si fariseist, voi suportati unele confuzii sau greseli intentionate.

  2. Isus a zis: Ve-ti cunoaste adevarul si adevarul va va faece LIBERI. si problema este ca adevarul nu il vei sti niciodata daca nu iti va fi dat de sus, adica revelat. E adevarat ca sunt prea multe uscaturi in paduricile astea a noastre, dar adevaratul crestinism sunt cei integri, nu prin capacitatile lor ci facuti integri prin sangele Domnului Isus, dar care se lupta sa ramana integri. AAAApropo cu chestia cu nasterea gay sau… ce o fi…daca e asa cum spui tu inseamna ca s-o fi incurcat Dumnezeu. Daca nu inseamna ca noi. Un sfat: Lasati Biblia sa vorbesca, nu o folositi drept scuze pt erezii, asa au apart majoritatea lor, decontextualizand versete si luindu-le ca scut….nu tine. Si God sa ne lumineze, pe mine si pe toti.

  3. Sunt multe lucruri in Biblie care nu se mai respecta. Dumnezeu a poruncit ca toti fii lui sa fie taiati imprejur. A fost o mare dezbatere intre primii crestini daca popoarele increstinate trebuie sa se taie imprejur. Atunci au fost unii crestini care au spus ca nu e nevoie de taierea imprejur in carne si au fost numiti eretici. Pentru ca nu respectau Biblia. Biblia interzice sa mancam porc, fructe de mare, iepure si alte chestii care ne plac atat de mult. Ai sa-mi spui ca aceste versete nu mai sunt valabile, dar versetul care vorbeste impotriva homosexualitatii este exact dintre acelea versete “expirate”. Ai sa imi spui ca in Noul Testament se spune ca homosexualitatea este pacat. Dar cine o spune? Primii crestini, evreii care vin cu povara legii in spate. Aceeasi evrei care sustin ca toti noii increstinati trebuiesc taiati imprejur.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s