Interviul saptamanii: Grupul Continental


continentalCrestinTotal: Pentru inceput va rugam sa ne spuneti cat mai multe despre voi. ce vreti voi sa afle si lumea…

GrupContinental: Grupul Continental a luat nastere in Romania in anul 1998, de atunci aproximativ 700 de tineri si copii au fost implicati in cele peste 40 de turnee pe care le-am organizat. In 2009 am avut deja 6 turnee si ne mai stau in fata inca doua. Proiectele noastre sunt pentru oricine are inima si putin talent musical.

CrestinTotal: Cum ?i când a avut loc înfiin?area grupului?

GrupContinental: In anii ’60, Cam Floria, un tanar american, a avut viziunea si dorinta de a infiinta un grup care sa strabata America si sa duca Vestea Buna a Evangheliei prin cantec, oricarui om care vrea sa asculte. Dupa un an, Leen LaReviere, un alt tanar olandez, uimit de impactul acestui grup, a decis sa lupte pentru infiintarea unei organizatii in Europa, care sa dezvolte aceeasi strategie a raspandirii Evangheliei. De atunci, numai in Europa s-au infiintat cateva organizatii Continental (Olanda, Italia, Slovacia, Ungaria, Romania), care au ca scop evanghelizarea spatiului in care se vorbeste limba lor.

CrestinTotal: Cine compune cantarile pe care le cantati?

GrupContinental: Piesele sunt compuse de Continental dar si de marii artisti crestini, cumparate cu toate drepturile si adaptate genului muzical pe care il abordam. As aminti faptul ca in Continentalul timpuriu din Statele Unite au activat si s-au format nume consacrete ale muzicii crestine contemporane ca: Michael W. Smith, Sandy Patty, Waine Watson, Steven Curtis Chapman si multi altii, care azi furnizeaza piese de calitate grupurilor Continental din intreaga lume.

CrestinTotal: Ce muzica va place sa ascultati. De ce? Aveti o trupa/artist preferat/melodie preferata?

GrupContinental: Un raspuns la o astfel de intrebare ar fi foarte subiectiv in cazul nostru, avand in vedere numarul mare de colaboratori pe care ii avem in fiecare an.

CrestinTotal: Daca ati putea sa alegeti o colaborare cu orice artist, care ar fi acela?

GrupContinental: Deja am colaborat cu multi artisti sau formatii crestine din Romania, lucru care ne bucura mult. Ascultand albumele noastre veti auzi voci ca si  ale lui Catalin si Ramona Lup, Marius Falcusan si Dia Lup din formatia Laud, Shema, Marius Moldoveanu din Shalom etc.

CrestinTotal: Ce hobby-uri aveti, in afara de muzica?

Continua pe crestintotal.ro

Leave a comment