Liderii evanghelici si promovarile prezidentiale – o comercializare spirituala?


Fiecare am marturisit situatiile in care liderii bisericilor sau gruparilor evanghelice au ales sa sustina candidatura claselor politice, fara a se asigura ca interesele personale nu ar trebuie sa fie impuse asupra altor credinciosi. Astfel de iluzii ne aduc aminte de conceptiile si de strategiile manipulante ale comunismului.

In ceea ce priveste etica crestina, afirmatiile autorului nu trebuies sa fie intrebuintate de alegator, si asta datorita afirmatiilor si intereselor personale. Fiecare crestin este chemat sa voteze dupa propria constinta, si nu pe baza unor lideri care aleg sa gandeasca pentru noi. Fiecare om este capabil sa gandeasca, deoarece Dumnezeu i-a oferit omului capacitatea de a gandi.

Crestinul, oricare ar fi acesta, este chemat sa voteze dupa propria constinta!

Ps. Stiai ca Dr. Petru Cocirteu candideaza pentru Parlamentul Romanei? – Verifica aici…

Scris de Cosmin Pascu

10 thoughts on “Liderii evanghelici si promovarile prezidentiale – o comercializare spirituala?

 1. I mean HELLO, totusi drapelul Uniunii Europene nu apare nici macar langa cel al Romaniei, de parca drapelul SUA ar fi mai important ca UE, in caz ca a uitat acest domn, suntem in UE, nicidecum legati si nici macar vecini cu SUA.
  Cred ca, pentru respect fata de UE, era necesar si drapelul UE.
  E sec, in primul rand, si Ceausescu dupa ce a devenit presedinte a rupt relatiile si legaturile cu Europa, fiind interesat numai de SUA..
  Sincer, daca tot suntem pe pamant European si facem parte din Uniunea Europeana, trebuie sa ne dezvoltam relatiile cu toate statele din Europa, nu cu SUA.
  Ar trebui sa lasam deoparte ‘visul acesta American’ si sa realizam ca impreuna cu statele din Europa, putem sa ne ridicam. Avem atatea exemple de state: Germania, Portugalia, Franta, chiar si cele Nordice, atatea exemple de luat in seama, sa ajungem si noi la nivelul lor, sa fim civilizati si responsabili ca si cetatenii din Europa..
  Nu inteleg de ce ar trebui sa ‘dezolvatam’ relatia cu SUA, in primul rand, eu, unul, sper sa nu ajungem ca si SUA, care desi este un stat puternic si asa mai departe, este si patat, rau de tot. SUA nu este un exemplu pentru noi.

 2. Ai dreptate ,traim in Europa,dar noi crestinii evanghelici ,suntem mai legati de America datorita credintei si a sprijinului pe care le primim si la-am primit de la autoritaritatile americane pe timpul comunismului.Ceausescu stia ca evanghelicii puteau sa fie o punte de legatura cu americanii si de aceea stia sa speculeze aceasta problema (vezi cartea autobiografica a lui Petre Duculescu).Europa din pacate a luat-o pe un drum gresit .Pe calea departarii de Dumnezeu.

 3. Dragos,

  Respect punctul tau de vedere, dar, ai tendinta sa fi exclusivist: numai EU si fara USA. C unul care traiesc de 20 de ani in EU de West si am circulat de peste 10 ori in USA, pot spune ca stiu ceva din ambele stiluri de viata.

  Echilibru e important in relatii.

  Dan P – Austria

 4. Este foarte awesome ca avem relatii intre frati, intre Biserici din Romania si cele din SUA, dar totusi, campania prezidentiala nu ar trebui sa dezvolte legatura aceasta, adica, oricum, o spun asa real, cum e, ca majortatea romanilor sunt non-protestanti.
  Oricum, campania prezidentiala, din punctul meu de vedere, nu are de-a face cu crestinismul.
  Biserica o ia pe un alt drum, un drum paralel de cel al politicii. Asa cum ar trebui.

  Lucian,

  daca Europa a luat-o pe un drum gresit……….. nu stiu ce sa spun de SUA!! :-))

 5. STIMATE DOMN .ESTE FOARTE INTERESANT CA DUMNEATA DUPE CE AI POZAT IN DEZIDENT NE FACI NOUA RECOMANDARI .SA VOTAM PE MIRCEA GEOANA URMASUL LUI ION ILIESCU A LUI GHEORGHE GHEORGHIU DEJ SI A LUI CEAUSESCU.PARTIDUL DUMITALE SI A LUI GEOAN ESTE UN PARTID ROS PE DINAUNTRU GAUNOS SI DI VIZAT IN MAI MULTE PARTI M GEOANA E CONDUS DE BARONII LOCALI DE HREBENCIUC SI VANGHELIE. SI SA MAI STI CEVA PE NOI NU POATE MIRCEA G SA NE CONDUCA PENTRU CA SI EL E CONDUS DE ALTII.PE NIOI POATE SA NE AJUTE NUMAI DUMNEZEU. NU ATEII.DAR LA D-VOASTRA LA POLITICENI INTERESUL POARTA FESUL.

 6. Inca un tip in cautare de faima! Ce bine se “emuleaza” pe tiparul politicianului tipic roman!? Unul care foloseste multe cuvinte si nu spune nimic. Votati-l si pe asta! Se va integra intre ceilalti “cameleoni”, dar ma intreb:”Oare ce or copia Doamne?”

 7. Stimate domn petrica .Nepare bine ca ne recomanzi pe D-L GEOANA M GEOANA e baiat disciplinat a venit sa se inscrie laBEC cu bunicul lui ION ILICI ILIESCU.NEPOTUL LUI CEAUSESCU SI GHEORGHE GHEORGHIU DEJ.OAMENI care au fost .. si sant la stinga stingii.BRAVO ai avansat.

 8. Stefan cel Mare nu a fost baptist!

  Mircea cel Batran nu a fost evanghelist sau adventist!

  Alexandru cel bun nu a fost martorul lui iehova!

  Nebunii astia de sectari au iesit acum.Nici o secta nu exista in tara noastra pe atunci.Acestia vin din strainatate,platiti de masoni,sa ne strice dreapta credinta si originile noastre si radacinile de popor ortodox.

  Ati auzit de Mihai Viteazul?

  Mama lui a fost calugarita.Du-te la manastirea cozia si vei afla linga Mircea cel batrin,(care a intemeiat aceasta manastire inmormintat si el acolo),o lespede de piatra pe care scrie:”aici odihneste monahia Teofana,mama lui Mihai Viteazul”- ai auzit?
  El domn peste trei principate si mama lui calugarita.

  Apoi si Stefan cel Mare.Du-te la manastirea Probota,unde este ingropat Petru Rares,facuta de el.Vei vedea linga lespedea unde este el inmormantat scris”aici odihneste roaba lui dumnezeu,monahia Maria Oltea,mama lui Stefan cel Mare” …..ei domni si mamele lor calugarite!

  Vedeti voi care este credinta poporului roman.

  Este ORTODOXA ,nu baptista ,penticostala sau adventista!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s