Pregatiti-va pentru cele mai frecvente intrebari puse la interviurile de angajare


interviurile de angajareMulti candidati la un post sunt surprinsi pe picior gresit de intrebarile adresate de reprezentantii de la resurse umane. Insa multe din aceste intrebari sunt puse la orice interviu de angajare, indiferent de domeniu, prin urmare ar trebui sa fiti pregatiti pentru ele.

Iata cele mai frecvente intrebari puse de intervievatori si sfaturi despre cum ar trebui sa raspundeti la ele, potrivit specialistilor in HR de la site-ul de job international Monster.com:

Care va sunt slabiciunile?

Este, probabil, una dintre cele mai dificile intrebari. Ideal ar fi sa minimalizati slabiciunile, concentrandu-va asupra punctelor forte. De exemplu, in loc sa spuneti ca nu va pricepeti sa sustineti o prezentare, puteti spune ca lucrati la imbunatatirea abilitatilor de comunicare, pentru a deveni un orator mai bun.

De ce ar trebui sa va angajam?

Pentru a raspunde acestei intrebari, este bine sa faceti un sumar al experientei dumneavoastra si sa convingeti angajatorul ca merita sa va aiba in echipa. Nu va fie teama sa va laudati cu rezultatele anterioare si sa scoateti in evidenta calitatile pe care le aveti.

De ce doriti sa lucrati in aceasta companie?

De obicei, angajatorul pune aceasta intrebare pentru a se asigura ca v-ati gandit bine inainte de a aplica pentru post si nu ca ati trimis CV-uri la intamplare, doar pentru ca ati vazut ca exista posturi libere. Este bine sa cunoasteti detalii despre companie si sa spuneti ca va doriti postul pentru ca se potriveste valorilor si aspiratiilor dumneavoastra.

Care sunt telurile dumneavoastra?

De multe ori, este de preferat sa va opriti asupra telurilor pe termen scurt, cum ar fi obtinerea jobului respectiv si obtinerea unor rezultate bune. Dar nu va temeti sa vorbiti nici despre o promovare, pe termen mai lung.

De ce ati plecat de la jobul anterior?

Daca ati fost dat afara, incercati sa puneti totul intr-o lumina pozitiva. Puteti spune ca ati scapat de doua runde de disponibilizari, insa, la a treia, peste 20% din personal a fost concediat, inclusiv dumeavoastra. Daca aveti inca un loc de munca, puteti spune ca, dupa ce ati petrecut mai multi ani in compania respectiva, sunteti pregatit sa mergeti mai departe, sa castigati experienta.

Ce parte din fostul post de munca va aducea satisfactie?

Intervievatorul vrea sa stie ce va motiveaza. Raspunsul poate varia in functie de postul pentru care aplicati. Daca, de exemplu, veti lucra cu publicul, puteti spune ca cel mai satisfacator aspect era contactul direct cu clientii si problemele lor.

Continua aici
Sursa, ziare.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s