Lupta pentru a defini maturitatea spirituale – Atat membrii bisericii cat si lederii aceasteia abar nu au cum sa explice acest termen – Studiu Barna


America paote detine infrastructura cea mai mare din lume pentru cultivarea spiritualităţii umane, cuprizand sute de mii de case de cult, mii de organizatii parachurch şi şcoli, şi continua sa produca nelimitat resurse in domeniul spiritual. Cu toate acestea, un nou studiu din partea Grupului Barna identifică cateva motive negative care stau la baza de-cresterii spirituale.
Membrii bisericii se lupta, de multe ori, cu dificutlatea de a intelege procesele cresterii si maturitatii spirituale. Oamenii aspiră să fie spiritual maturi, dar acestia nu ştiu ceea ce înseamna maturitatea spirituala. Un alt motiv pentru care aceasta confuzie a aparut in randul membrilor crestini – se datoreaza pastorilor care nu sunt capabil sa explice pasii spirituali propriilor membrii.
Din studiul efectuat de grupul Barna, cinci aspecte cruciale au fost adresate:
1.Cei mai mulţi creştini echivaleaza maturitate spirituală cu pastrarea sau atingerea unor reguli biblice.
2.Membrilor care merg des la biserica nu inteleg ceea ce biserica intelege prin termeni de maturitate spirituală.
3.Cei mai mulţi creştini oferă o opinie dimensională de maturitate spirituală asociata caracteruilui personal.
4.Cei mai mulţi pastori lupta cu senzaţie de relevanţă, precum şi formularea unui set specific de obiective pentru spiritualitate, de multe ori favorizând activităţile in schimbul atitudinii.
5.Pastorii sunt surprinzător de vagi asupra referinetelor biblice pe care le utilizează pentru a diagrama maturitatea spirituala a membrilor.

dv10640199

America detine infrastructura cea mai mare din lume pentru cultivarea spiritualităţii umane, cuprizand sute de mii de case de cult, mii de organizatii parachurch şi şcoli, şi continua sa produca nelimitat resurse in domeniul spiritual. Cu toate acestea, un nou studiu din partea Grupului Barna identifică cateva motive negative care stau la baza de-cresterii spirituale.

Membrii bisericii se lupta, de multe ori, cu dificutlatea de a intelege  procesele cresterii si maturitatii spirituale. Oamenii aspiră să fie spiritual maturi, dar acestia nu ştiu ceea ce înseamna maturitatea spirituala. Un alt motiv pentru care aceasta confuzie a aparut in randul membrilor crestini – se datoreaza pastorilor care nu sunt capabil sa explice pasii spirituali propriilor membrii.

Continua….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s