De ce mergem la biserica?


de ce mergem la biseIn fiecare duminica mergem la biserica, insa motivele pentru care alegem sa venim inaintea lui Dumnezeu deseori sunt egoiste si centralizate asupra intereselor proprii. Fiecare dorim sa venim inaintea lui Dumnezeu, totusi, complesiti de superstitii si egocentrism, o parte din noi simte dorinta de a associa biserica locala cu un locas de intalniri matrimoniale sau o piata de afaceri valorice. Alti, aleg aceasta zi pentru a disciplina (sau pedepsi) membrii indisciplinati pentru biserica secolului 21. Cand ne referim la membrii indisciplinati, ne referim la persoanele care nu se conformeaza traditiei si cerintelor suspicioase ale liderilor care doresc ca traditia si legalismul sa aiba un aspect mult mai vizibil in viata bisericii locale.

Putini sunt cei care doresc sa vina inaintea lui Dumnezeu pentru a se inchina inaintea Sa, pentru a se inradacina in Cuvantul Sau, si pentru a invata cum sa creasca in sfintenie si neprihanire in Cristos Isus. Putini sunt cei care vin, dumininca de duminica, pentru a experimenta o comunitate autentica, in care Cristos este suprem asupra oricarui lucru si asupra intregii societati.

Care este motivul pentru care mergem la biserica? De ce alegem sa ne trezim (in fiecare dimineata) pentru a merge la biserica doar pentru a ne folosi de Dumnezeu? Care este intentia pentru care alegem sa pasesim in casa Celui Sfant? Pentru cei care folosesc pozitia pe care au primit-o (ca si conducatori ai Bisericii lui Cristos), care este motivul pentru care aleg aceasta zi sa distruga vietiile celor care sunt posomorati de pacat (sau vietile celor care nu gresec impotriva lui Dumnezeu prin faptul ca nu se conformeaza cerintelor absurde)?

Scris de Cosmin Pascu

2 thoughts on “De ce mergem la biserica?

  1. Inchinarea [crestina] a capatat in timp aspecte iudaice[ s-a ritualizat].In Biserica N.T. inchinarea ar trebui sa fie altfel inteleasa. Inchinarea cea de obste ar trebui inteleasa in lumina partasiei fratesti, a relatiilor fratesti,a relationarii unii cu altii ca madulare in Trupul lui Hristos……………..
    Ritualul nu ne satisface…….si relatii “unii cu altii”–nu prea avem; atunci ……e normal sa…..nu avem motivatii de a merge “la adunare”……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s