O romanca primeste premiul CAREER pentru continuarea cercetarii in domeniul cancerului


dianaDiana-Andra Borca-Tasciuc a primit premiul CAREER acordat de National Science Foundation (NSF), premiu care se acorda tinerilor cercetatori, viitori lideri in domeniul in care activeaza. Diana va folosi acest premiu de 425.000 de dolari pentru a-si continua cercetarea privind nanoparticulele incalzite de un camp magnetic alternativ, cercetare care va ajuta in lupta impotriva cancerului.

“Suntem foarte mandri si o felicitam pentru aceasta realizare” a spus David Rosowsky, decanul Rensselaer’s School of Engineering. “Premiile CAREER se acorda celor mai buni si promitatori cercetatori. Sunt increzator ca cercetarea ei va fi un succes si de-abia astept sa vad impactul pe care il va avea in terapiile impotriva cancerului”, a spus decanul Rosowsky.

Diana-Andra Borca-Tasciuc este absolventa a Facultatii de Fizica din Bucuresti, promotia 1996. Are un master si un doctorat in Inginerie Mecanica la University of California din Los Angeles. In prezent este profesor-asistent la Institutul Politehnic Rensselaer.

Domeniile ei de cercetare:

  • conversia energiei
  • transferul de caldura
  • inginerie biomedicala
  • micro-electro-mecanico sisteme
  • transferul de caldura la sisteme nano si bio-sisteme, sisteme micro si nano-electromecanice pentru aplicatii in domeniul medical si pentru conversia energiei termo-electrice.

Premiul CAREER se acorda membrilor facultatii, cercetatori aflati la inceputul carierei, si este unul din cele mai ravnite premii ale National Science Foundation. Acest premiu  incurajeaza cercetarea de inalta clasa si initiativele educationale inovatoare.

Sursa, hotnews.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s