Cine a suferit de pe urma informatorilor?


cortegiul_sacrificatilor2Trebuie sa o spunem clar ca majoritatea rapoartelor si notelor informative n-au avut nici un fel de valoare. Ele constitue astazi o maculatura murdara colectata in arhivele Securitatii, mai primitoare decat orice cos de gunoi.

Cu lucrarea informatorilor s-a intamplat ca si cu sistemul de ascultare al telefoanelor. Sistemul a existat si era posibilit ca toate convorbirile sa fie ascultate. Probabilitatea ca toate sa fi fost ascultate a fost insa nula. Sistemul nu a lucrat decat in cazurile in care a fost nevoie si pentru durata pe care cat a fost nevoie. S-a creat insa o psihoza general. Orice baba, din orice cartier uitat de lume, traia cu obsesia ca si telefonul ei este ascultat de Securitate.

La fel a fost si cu sistemul informatorilor. El a existat si ar fi putut fi dezlantuit asupra oricarui cetatean. Asta nu inseamna neaparat ca fiecare cetatean s-a bucurat de atentia deosebita a autoritatilor. Continua colectare a informatiilor s-a facut doar ca sistemul sa fie intretinut intr-o stare buna de functionare. Materialele adunate in acest rastimp sunt, in majoritatea lor, asa cum am spus, maculatura murdara, lipsita de orice valoare practica. “Cetateanul cutare a spus un banc politic”, “cetateanul cutare a fost auzit mentionand ceva despre Europa Libera”, etc.

Printre categoriile care au suferit de pe urma informatorilor si agentilor securisti strecurati printre membrii bisericilor am putea mentiona:

Continua aici
Sursa, dezvaluiri.wordpress.com

3 thoughts on “Cine a suferit de pe urma informatorilor?

 1. sa stiti ca faza cu paranoia oricarui om nu e chiar asa o fictiune. pentru ca microfoanele nu se pot baga numai in telefoane ci si in pereti. si asta prin anii 70, 80 , ceea ce ma face sa ma intreb si ma duce cu gandul la ce metode, performante au ajuns in ziua de astazi.
  http://www.romanialibera.ro/a152394/fosti-securisti-dezvaluie-secretele-microfoanelor-din-casele-noastre.html

  > Materialele adunate in acest rastimp sunt, in majoritatea lor, asa cum am spus, maculatura murdara, lipsita de orice valoare practica. “Cetateanul cutare a spus un banc politic”, “cetateanul cutare a fost auzit mentionand ceva despre Europa Libera”, etc. <
  Nici cu cele de mai sus nu sunt de acord in totalitate. Vrei sa credem ca maculatura murdara, inutila, ar fi in ziua de astazi si informatii ca: "cetateanul cutare a vorbit impotriva masoneriei, iluminatilor, sionistilor, etc …" sau
  "cetatenul cutare vorbeste despre, incurajeaza si lupta pentru o Reforma, despre o nastere din nou sau Reanastere menita de zdruncine din temelii si sa inlature fariseii, saducheii, carturarii, zelotii sau chiar esenienii. Adica pe catolici, protestanti, ortodocsi, adventisti si celelalte multe culte din zilele noastre.

  Asemnea oameni ca Iisus si ucenicii sai, in ziua de azi, ar fi catalogati fie ca nebuni, fie teroristi ideologici/spirituali, "talibani", atentatori la oranduirea si ordinea democratica, pericol public, paria, lepadati, care sbmineaza siguranta nationala sau chiar mondiala, etc … ar fi numiti in fel si chip, orice prin care sa se mentina actuala stare de fapt cu institutiile si autoritatile mondiale actuale( mondiale, ca nu doar la Romania ma refer ).

 2. e o mare prostie sa zici ca notele trimisa la securitate nu o avuit nici un rost e rau sa crezi asa si rapoartele dela turnatori notite despre persoate suspecte lor.
  pe aceste informati persoanele erau chemate la securitate interogat batuti si chear inchisi.daca nu aveau valoare rapoartele.. atunci dece sau facut.?
  cum pot gndi asemenea oameni,da cu asta desinformati pe ce care vreau sa stie adevarul despre turnatori.ce monstruozitate..!

 3. cat despre ascultarea telefoanelor..
  toate telefoanele date in romania din strainatate erau inregistrate si ascultate.
  si in tara oameni care erau suspecti erau inregistrati.cat despre metoda de ascultare si inregistrare prin micofoane.te asculta.micofoane la venici microfoane in casa microfoane doar de putea sa-l puna intro carte.dece ascultau ei.casa te aiba la mana daca vorbeai sau fluiera-i in biserica….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s