O romanca din Italia, in centrul unui scandal legat de religie


s2_ziareRomanca Nona Evghenie, care a reusit sa obtina un post de consilier local, la Padova, a fost atacata dur de catre senatorul italian Massimo Bitonci, de la Liga Nordului, care a declarat ca atata timp cat vor fi romani in institutiile italiene exista riscul ca valorile lor crestine sa dispara.

Atacul a survenit la scurt timp dupa ce romanca, membra PD, a sustinut ca norma legislativa care interzice casatoriile in persoane de religii diferite este neconstitutionala, informeaza Agora Vox.

“Atata timp cat institutiile italiene vor avea in functii oameni ca romanca Nona Evghenie imigrantii vor deveni patroni, iar noi italienii vom fi constransi sa renuntam la crucifixele din scoli, sa abolim valorile Craciunului, sa finantam si sa promovam cursuri de limba araba si sa mancam Kebab, asa cum vrea romanca Nona si sindicatul Zanonato”, sunt replicile acide pe care le-a spus Massimo Bitonci.

Drept raspuns romanca i-a transmis ca atat ea cat si conationalii ei nu sunt musulmani, ci crestini, si pana acum nimeni nu a cerut sa fie scoase din scoli crucifixele.

“Romanii vorbesc o limba neo-latina, la fel ca si italienii, iar intre mancarurile lor traditionale nu se numara kebab-ul”, a mai spus Nona.

Sursa, ziare.com

6 thoughts on “O romanca din Italia, in centrul unui scandal legat de religie

 1. Romanaca o fi ea crestina, numai ca provozeaza legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex, ceea ce duce cu gandul la un singur lucru: sub aura de crestin doreste sa faca lucrarea celui rau.

 2. Daniel, citeste mai bine, nu e scris nimic de casatorie intre oameni de acelasi sex, ci de casatorie intre oameni care apartin unor confesiuni diferite.

 3. Daniele, are dreptate Dragos. Tocmai ca problemele romancei in viziunea senatorului ITALIAN ar fi ca vrea prea multa diferenta, diversitate in unitate.

 4. Salut, am citit acum cu mai multa atentie si va multumesc pt corectare, intr.adevar era vb de casatoriile intre cei de religii diferite. Nu stiu de ce mintea mea s.a dus in cu totul alta parte. Multumesc

 5. Locuiesc de 11 ani in Italia si va pot asigura caci viziunea domnului Massimo Bitonci nu este opinia publica a Italiei. In Italia sunt si multi oameni cu capul pe umeri.
  Pe domnul Bitonci nu il intereseaza in nici un caz valorile crestine, este doar o chestie de demagogie. Bitonci face parte din partitul Lega Nord (un parttid de extrema dreapta foarte rasist) acelasi care a starnit Italia, putin timp in urma, impotriva romanilor.
  Problemele domnului Bitonci sunt doua: 1. doamna Nona Evghenie este romanca iar Bitonci fiind rasist se simte deranjat; 2. a doua problema de aceeasi “gravitate” este faptul caci doamna Evghenie este membra PD, partidul democrat de stanga, deci este clar caci Bitonci este deranjat.
  In orice caz problema domnului Bitonci nu sunt valorile crestine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s