Atitudinea obligatorie a ‘bloggerului’


bloggerIncepi de jos, o platforma de blogging sau de wordpress.  Scrii ceva. Iei o stire din ziar, o pui in cuvintele tale, dai un mass si ai primele 50 de vizite.  5 dintre ei iti lasa cate un comentariu, iti zic ca scrii bine, si iti creste inima.  Cand vezi ca merge treaba, continui sa scrii. Pe parcurs afli de zelist. Te inscrii si acolo. Esti pe locul 25000,  si zici, in 2 luni vrei sa fii pe locul 5. Trec 2 luni si de-abia ai ajuns pe 19000. Afli ca, daca apari in blogroll la multa lume atunci iti creste ratingul si in zelist.  Asa ca incepi sa trimiti emailuri (”salut, imi place blogul tau, vrei sa facem un link exchange?” ), incepi sa dai comentarii (”fain articol, poate intri si la mine pe blog”). Incepi sa dai cate 4 massuri pe zi. Din lista ta de 100 de persoane, 20 ti-au dat deja ignore. Nu-i problema. Gasesti in blogosfera inca 50 ca tine care cauta cu disperare un loc in blogroll. Te zbati. Mai furi un articol, mai scrii de cate un blogger mare (pui si track-back normal). Auzi de blog-meeturi, si incepi sa te faci vazut si pe acolo. Fara sa-ti dai seama, intr-un an de zile ajungi pe locul 4000, si ai 200 de cititori fideli.  Deja esti blogger mare. Incepi sa primesti cate un mail, de-ala cum trimiteai si tu (salut, imi place blogul tau, vrei sa facem un link-exchange? ), si il ignori. Cine-i ma “pustoiul” asta? Are el fata de link exchange? Ia uite-i ma, s-au trezit toti peste noapte bloggeri.  Te uiti de sus la ei, pentru ca tu deja ai de 2 luni reclame de la google pe blog, si ai facut deja 30 de dolari din blog.  Ai inceput sa scrii articole despre cum se scrie un blog, cum se promoveaza unul, cum se fac bani din blog, etc. Ai impresia ca lumea te cunoaste, si daca acum 5 luni tineai capul in pamant si plangeai dupa un comentariu, acum nu mai bagi in seama “pustoii”. Iti respecti cititorii, ai in blog-roll doar bloguri din top 100 zelist, iar bloggerii mici, obositii aia cu 100 de unici pe zi (tu ai 150), sa-si dea foc. Deja nu mai raspunzi la emailuri, nu mai raspunzi la comentarii, pentru ca tu esti bun, si restul sunt “pustoi”.  Ii critici pe aia din top 10, si zici ca nu-si merita locul, pentru ca tu scrii mai bine decat ei.

Ai fost “pustoi” si nu mai esti.  Felicitari! Esti blogger!      .. sau nu

Scris de Ionut Andrisan

3 thoughts on “Atitudinea obligatorie a ‘bloggerului’

  1. Ai dreptate… cine caută popularitatea, vrea să iasă în evidenţă cu ceva, aşa face. Nu e rău să ai un blog… te disciplinează oarecum… trebuie să-i acorzi atenţie….îţi pune la lucru creativitatea, ceea ce e super bine…îţi ţine mintea trează…îţi formezi ochiul pentru a vedea frumosul…. te documentezi pe ici pe colo… citeşti uneori lucruri interesante şi de folos…ce mă uimeşte şi mă amuză sunt cei care îşi fac bloguri şi dau copy-paste la greu…acele persoane care nu au nimic de zis… lipsiţi de creativitate…cei care mută conţinutul altor bloguri pe blogul lor sub semnătura lor…fără să citească macar ce au mutat…şi astefel de bloguri şi oameni se mândresc cu ceva ce nu le aparţine….

  2. ba baiatule, tu ai o prarere prea buna despre tine…daca tu te poti tine de`un blog… si gata….esti mai tare cu multi altii ! << hai sa scrie cei de la resursecrestine.ro despre toate siturile care incearca sa-i ajunga…. ce parerea ai avea ? 😐 toti ne credem importanti… 😐 pacat ca nu suntem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s