Egoismul – in lupta cu atentia proprie


egoismulE atat de usor sa fi egoist. Mijloacele mass-media, cultura in care traim ne indeamna tot mai mult la genul acesta de ganduri. Esti bun deci meriti totul. De ce sa iti pese de cel de langa tine? Tu esti important, tu sa traiesti bine si tot ce faci sa fie indreptat spre tine si binele tau. Vezi cum vine vecina de la piata cu sacosa mare de cumparaturi si in loc sa o ajuti , apesi cu repeziciune butonul de la lift in speranta ca va urca inante sa apuce ea sa ajunga. Tu ai o intalnire importanta doar, ea e batrana asa ca poate astepta la cat timp liber are. De ce sa te gandesti la cei nevoiasi ? Avem un egoism maret in fiintele noastre, fara sa ne dam seama ranim pe cei de langa noi ,fara sa ne imaginam lasam urme adanci in sufletul unor persoane care ar merita toata atentia si sa stim adevarul .Suntem egoisti pentru ca de multe ori dorim sa ne dam noua dreptate ,cautam lucruri si situatii care sa ne dea dreptate,chiar daca acestea ar fi departe de adevar ,totusi le sustinem cu vehementa in fata altora ,ca sa ne implinim setea de a fi noi cei buni si cei care nu gresim niciodata .,si totul doar dintr-o mandrie interioara foarte mare.

Suntem egoisti cand in adancul sufletului nostru ne gandim doar a ne satisface propriile nevoi si dorinte fara sa ne gandim la cat de mult ii putem rani pe cei din jur cu actiunile noastre. Folosim situatii si lucruri cu scopuri ascunse de a obtine ceea ce ne-am propus in adancul inimii ..iar cel de langa noi ramane cu siguranta ca are un prieten/a adevarat langa el. Interesant cum oamenii nu se gandesc ca ascunsurile inimii unei persoane Dumnezeu le cunoaste …si vede …si raspalteste fiecaruia dupa faptele sale. Suntem egoisti atunci cand dorim doar noi sa fim in centrul atentiei ,cand dispretuim pe cel de langa noi ,cand dorim sa ne afirmam indiferent de mijloacele folosite ,cand ne dam dreptate doar noua ,cand nu intelegem durerea din sufletul celuilalt ,cand ne uitam doar la noi.

Scris de Adina (adinatm2006 – bisericata messenger)

3 thoughts on “Egoismul – in lupta cu atentia proprie

  1. Adevar!
    Dragostea frateasca lipseste foarte mult si in societatea romaneasca, mai ales in cea romaneasca, din nefericire..
    Ar trebui sa ne trezim si sa constientizam, in acelasi timp sa ne ridicam la un nou nivel de maturitate, si de aici porneste totul.

  2. ai dreptate Dragos.Cand capul este bolnav tot trupul este bolnav,sau cand un madular conduce in locul capului,niciodata nu va putea face ce ar trebui sa faca capul.

  3. Frate Cosmin .tine-o tot asa ,avem nevoie de oameni ca tine ce propavaduiesc Cuvantul lui Dumnezeu asa cum este .Nu diluat cu spiritul vremii.In cer se intra pe poarta cea stramta,lucru de care se pare ca uita multi crestini in ziua de azi.,care fac orce sa aiba biserica plina.Domnul sa fie cu tine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s