Fii un contemporan


students_laughing_01

Asta inseamna ca trebuie sa discut despre ceea ce altii nu vorbesc!

A fi un contemporan inseamna a fi un bun reporter care nu ignora ceea ce se intampla in jurul sau. Pentru a indeplinii rolul de contemporan, trebuie sa ma asigur ca voi dezbate subiectele saptamanale care isi gasesc locasul in mintea si inima tinerilor. Pentru a practica aceasta slujba am nevoie de urmatoarele resurse (care sunt importante daca vrem ca tinerii sa fie bine echipati):

Citeste-ti ziarul zi de zi:
Informeaza-te pentru a putea cunoaster ceea ce se intampla in jurul tau.

1. Cumpara un ziar local – Citeste-l!
2. Cumpara un ziar din judetul tau – Citeste-l!
3. Citeste stiri din alte tari.

Asigurate ca tii ziarul intr-o mana si Scriptura in cealalta!!!

Uita-te la Televizor/asculta radioul:
Fii un bun moderator – insa incearca sa te uiti la ceea ce este benefic. Nu uita, tinerii din ziua de astazi privesc la telvizior mai mult decat la Scriptura. Incearca sa aduci aceste lucruri, daca se poate, intr-un echilibru. Sunt cazuri in care nu vei reusi acest lucru, dar nu renunta. Foloseste-te si de radio, deoarece o mare parte a timpului este petrecut ascultandu-l, fie in masina, fie la birou sau in fabrica, etc. 

Dezbate lucrurile {despre} care nu se discuta:
Foarte multi pastori de tineret sau lideri de tineret nu doresc sa discute sau sa desbata asa numitele subiecte „inchise”. Asigurate ca prezinti tinerilor aceste teme: relatii, sex, alcol, droguri, singuratate, cosmetica, etc. Fii un bun gospodar daca vrei sa ai tinerii echipati si bine inradacinati in Scriptura. Sa nu-ti fie rusine sa vorbesti despre aceste lucruri. Daca nu esti sigur pe tine, atunci discuta cu un alt lider sau pastor care este gata sa te ajute cu privire la aceste subiecte. Uneori trebuie sa recunoastem ca avem nevoie de ajutor din partea altor lideri.

Nu uita!!!
Pastreaza-ti echilibru in tot ceea ce faci. Nu te indeparta de Scriptura nici odata, stai in legatura cu acestea, deoarece in ea vei gasi raspunsurile pe care le cauti. Petrece timp in rugaciune inaintea lui Dumnezeu, cerandu-i ajutorul Sau! (Citeste Psalmul 119 – David este un bun exemplu pentru fiecare!)

Scris de Cosmin Pascu

2 thoughts on “Fii un contemporan

  1. Bune sfaturi. Profesorul meu de psihologie ne spune sa nu citim ziarele pentru ca sunt niste ‘gunoaie’. O fi asa? Depinde care ziare, ca sunt unele care zilnic iti prezinta numai cazuri de sinucidere, omor si asa mai departe..
    Poate ar trebui ca fiecare sa se axeze pe un domeniu: unul pe business, altul pe teologie, altul medicina. Si la tv, cand sunt stirilie, numai de genu’ auzi:”o femeie s-a aruncat de la etaj, cealalta si-a omorat sotul.” etc. Deci.. 🙂

  2. Ziarele cauta senzationalul si in cea mai oribila crima si de cele mai multe ori distorsioneaza realitatea numai pentru a castiga publicul, care, drept sa zic, e ahtiat dupa asa ceva….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s