O biserica adevarata, o biserica primitoare


o biserica adevarata

Societatea in care am fost chemati sa proclamam adevarul lui Cristos este din ce in ce mai egoista fata de mesajul eternitatii. Partial, aceasta problema a fost cauzata de liderii bisericii locale, care prin practica acestora au limitat impactul aplicatiei cu dorinta de a predica si impune traditii si legislatii omenesti. Prin legislatiile introduse, conditionarea primitoare fata de societate (sau chiar si ceea ce membrilor) a devenit o practica devastatoare.

Trebuie sa adresam conducerii bisericiilor baptiste de a ne explica motivul pentru care o jumatate din membrii acestora si-au tranferat membralitatea catre alte adunari evanghelice. In acelasi timp, conducerea Bisericii Penticostale trebuie sa explice motivul pentru care membrii s-au transferat la alte biserici. Pe parcursul acestor investiga?ii interne, este necesar sa mentionam ca lucrarea in bisericiile evanghelice nu este focalizata asupra societatii, ci doar asupra comunitatii crestine. Aceasta problema nu este de un considerent exclusiv, ci dimpotriva, in lucrarea Mantuitorului putem observa o tensiune asemanatoare in ceea ce priveste gurpurile religioase, care in loc sa se implice in societate, au transformat o casa de rugaciune intr-un centru comercial si lipsit de spiritualitate biblica.

Una din cele mai deranjante evenimente, in viata poporului Israel, este ca atitudinea liderilor religiosi, fata de societate, ?i-a schimbat prioritatea primita pentru pozitia la care au fost chemati. Un asemenea exemplu este cel pe care Luca il scoate in evidenta prin a prezenta pozitia lui Cristos fata de autoritatiile Templului din Ierusalim, care devenise o piata de valori monetare. Astfel dar, afacerile autoritatiilor religioase au devenit mult mai importante decat persoanele defavorizate si marginalizate datorita acestor practici inumane. Persoanele defavorizate, persoanele cu deficiente fizice si mintale, persoanele care aveau nevoie de un doctor, si care nu aveau dreptul de a participa la serviciile templului lui Dumnezeu. Doar cei care aveau o pozitie prominenta erau considerati ca oameni religiosi sau spirituali. O astfel de practica a fost condamnata de Cristos!

Ma intreb oare, care este motivul pentru care ne indepartam de principiile biblice doar pentru a ne ascunde fata de aceste persoane care au nevoie de vindecare fizica si spirituatla? Ma intreb, intr-o biserica evanghelica, care este motivul pentru care membrii bisercii nu sunt incurajati pentru a se implica, ajuta sau chiar a se ruga pentru cei care intra pe usiile bisericii locale?

M-am decis sa scriu aceste randuri datorita faptului ca Biserica Evanghelica Romaneasca nu pare sa aibe o inima deschisa fata de cei care vin de la orfelintate, de pe strada, din puscarie, etc., si care patrund cu frica si rusine, cu teama si speranta pe usiile institutiei bisericesti. Am prieteni care au crescut cu mine la o casa de copii, iar atunci cand s-au decis sa afle mai mult despre Dumnezeu, s-au impietrit, si asta datorita faptului ca nu au fost primiti cu bine in Casa lui Dumnezeu. Astfel de incidente sunt in crestere, iar procentajul se ridica undeva la 90%.  Acest procentaj, dupa 19 ani de libertate, ar trebui sa scada, insa acest lucru nu se intampla. De ce?

Astept comentarile dumneavoastra, in mod special, parerea dumneavoastra fata de ceea ce am discutat mai sus!.

Scris de Cosmin Pascu

2 thoughts on “O biserica adevarata, o biserica primitoare

  1. Asta pentru ca avem inimi impietrite.Asa ne asemanam cu Cristos oare ? Unde este blandetea, dragostea , iubirea . Lipseste cu desavarsire.Intrati pe poarta cea stramta, caci larga este poarta care duce la pierzare.Ce seamana omul aceea va secera.

  2. este adevarat ca sunt si cazuri de respingere efectiva de catre biserici,vezi iacov 2:1-17,dar marea majoritate a celor veniti din case de copii,orfelinate,puscarii vin in biserica doar cu dorinta de a fi intretinuti si corconiti de catre biserici,cer ajutor pentru a trai,si a trai pe picior mare,si nu doresc integrare sau reintegrare in societate si in munca.cand tu nu iti permiti sa cumperi suc la copii,dar el iti spune ca vine de la un pepsi si ca ii trebuiesc bani pentru a-si plati amenda ca a mers fara bilet cu trenul,nu cred ca este respins de biserica ci cred ca el ar vrea biserica doar ca pe cineva care ii da cele necesare,dar se simte jignit daca acea biserica il intreaba ce ar dori sa lucreze si cat timp iar trebui o gazda gratis si ceva mancare pana se va angaja si va fi in stare sa se intrtina singur.poate par un pic cinic,dar cand un crestin cu pensie mica,sau salariu mic si cativa copii in intretinere da bani pentru un astfel de om si apoi il vede permitandu-si lucruri la care el sau copiii lui refuza sa gandeasca,iitrece pofta si satisfactia de a mai ajuta astfel de profitori.cat despre cei cinstiti cu siguranta ca gasesc si ajutor si mantuitor si devin membrii loiali bisericii,la fel ca si dvs.
    fiti binecuvantati!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s