Europa ne critica, SUA ne lauda: Codul Civil roman interzice casatoria intre homosexuali


mainiNoul Cod Civil adoptat de Romania interzice strict casatoriile intre persoane de acelasi sex si protejeaza institutia familiei, casatoria fiind definita ca uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie, a apreciat, miercuri, Roger Kiska, reprezentant al Alliance Defense Fund (ADF), organizatie a societatii civile din Statele Unite.

In aceeasi zi in care Comisia Europeana a prezentat Raportul pe Justitie, in care se subliniaza ca monitorizarea va continua pana cand sistemul judiciar va indeplini toate cerintele si va functiona corect, Kiska lauda noul Cod Civil, pe care il considera o adevarata victorie in lupta pentru pastrarea valorilor traditionale.

“Casatoria intre persoane de acelasi sex este interzisa. De asemenea, Codul Civil, care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2010, interzice recunoasterea in Romania a casatoriilor sau uniunilor homosexuale incheiate in alte tari de cetateni straini sau cetateni romani. Totodata, adoptia de copii de catre cupluri de acelasi sex este interzisa expres”, puncteaza avocatul american, citat de One News Now.

Potrivit lui Roger Kiska, “Romania, la fel ca majoritatea statelor europene, are o traditie istorica de promovare a valorilor traditionale. Codul Civil continua traditiile si valorifica elemente esentiale ale culturii juridice romanesti, aducandu-le dintr-o lume apusa, traditionalista si conservatoare – dar in care cuvantul dat valora lege -, in vremuri actuale, in care lumea este constituita din forte in miscare, in care timpul devine un reper cardinal, iar stiinta, cercetarea si tehnica ne provoaca, ne obliga sa privim cu responsabilitate spre viitor si sa tinem pasul cu realizari altadata neimaginate”.

Codul include si importante prevederi care protejeaza viata si demnitatea umana. Printre altele, se cere consimtamantul expres la transplantul de organe; sunt interzise experimentele pe subiecti umani, practicile eugenice, clonarea umana, crearea de embrioni in scopuri de cercetare sau alegerea sexului copilului prin reproducere asistata. De asemenea, legea considera nule toate actele care confera o valoare patrimoniala corpului uman.

Continua aici
Sursa, ziare.com

One thought on “Europa ne critica, SUA ne lauda: Codul Civil roman interzice casatoria intre homosexuali

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s