Generatia Gay – Conflicte spirituale


In articolul precedent am discutat despre interesele personale si dificultatile des intalnite in Generatia Gay. In cele ce urmeaza, doresc sa continuam discutia inceputa in primul articol, focalizandu-ne (intreaga atentie) asupra aspectului spiritual. Desigur, cand vorbim despre spiritualitate este important sa recunoastem ca si `Generatia Gay` isi indreptateste un anumit procentaj spiritual, si asta are loc chiar in contextul gandirii Post Moderne.

Impinsi de aceasta modificare a cuvantului (spiritual) supus ivestigatiei noastre, suntem nevoiti sa recunoastem ca originalitatea acestui cuvant, in sfera post modernista, a primit o conotatie diferita (Fac ceea ce vreau sau ceea ce doresc). De aceea, pe parcursul acestui articol este necesar sa folosim acest cuvant alaturi de contextul in care a fost creat. Astfel, Crestinismul original si autentic nu permite celui care este in contradictie cu principiile si valorile Cuvantului lui Dumnezeu sa isi asume un drept, precum ca Dumnezeu il iubeste sau ca El este de acord cu identitatea sexuala dobandita in afara cadrului Biblic. Aceasta exclusivitate starneste tensiuni intre om si Dumnezeu. Ca urmare a incertitudini si a desprinderi emotionale (si fizice) fata de Cuvantul lui Dumnezeu, o persoana care practica activitati homosexuale, considera aceste activitati ca a fiind fenomene spirituale, prin care ambele persoane sunt implicate intr-un un excercitu acceptat de Dumnezeu. Desoeri argumentul folosit in acest cadru este dragostea lui Cristos, care a fost oferita tuturor oamenilor, incluzand Generatia Gay. Totusi, in afara unui context biblic (Cuvantulul lui Dumnezeu) nu putem imprumuta doar conceptiile dragostei sau ideiile pozitive. Cuvantul lui Dumnezeu doreste sa transforme inima, mintea si intreaga viata a celui care doreste sa fie iubit de Dumnezeu. Dar daca nu suntem capabil sa renunatam, atat emotional cat si fizic, din a mai fi condusi practicile interzise de Dumnezeu creatiei Sale, atunci suntem intr-un conflict nu doar cu comunitatea in care am fost asezati, dar si cu Dumnezeu.

Dumnezeu iubeste, prin Cristos, pe cei care sunt ascultatori, si asta pe orice plan, fie fizic sau spiritual. Spiritualitatea Biblica (Crestina) si autentica nu promoveaza actele homosexuale, ci dimpotriva, acestea sunt considerate ca a fiind o spurcaciune inaintea lui Dumnezeu. Cand o persoana este implicata in astfel de incidente, aceasta persoana pacatuieste impotriva lui Dumnezeu atat pe plan fizic cat si spiritual. In afara Divinitatii, tot ceea ce este creat de om este considereat (si stabilit) ca a fiind un spiritualism omenesc, cunoscut si asezat sub platforma Umanismului, care glorifica omul si activitatea sa. Umanismul se afla intr-o traiectorie opusa Divinitatii, si asta datorita subminarii lucrarii lui Cristos (si a identitatii Sale de Dumnezeu si Mantuitor).

Scris de Cosmin Pascu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s