Biserica Episcopala va accepta episcopii homosexuali


La conventia Bisericii Episcopale de luni, episcopii au votat ca rangurile in cadrul bisericii sa fie acordate si homosexualilor si lesbienelor, subminand astfel un moratoriu adoptat la conventia de acum 3 ani, prin care se amana acordarea de titluri bisericesti indiferent de preferintele sexuale, scrie The New York Times.

Rezolutia adoptata luni a fost formulata astfel incat sa permita diocezelor sa ia in considerare candidati homosexuali, insa nu obliga toata diocezele sa faca acest lucru. O masura similara a fost adoptata duminica de celalalt corp legislativ al Bisericii, care este format atat din cler, cat si din laici. De altfel, masura adoptata de episcopi va merge la Camera Deputatilor Bisericii Episcopale, iar daca va fi aprobata va spori conflictul din comunitatea anglicana. Aceasta din urma este a treia cea mai mare biserica crestina, iar Biserica Episcopala reprezinta ramura americana a Bisericii Anglicane.

Conflictul cu privire la homosexualitatea in cadrul Bisericii Episcopale a fost urmarit indeaproape de mai multe biserici protestante foarte divizate in privinta acestui subiect. Provinciile conservatoare din comunitatea anglicana, in special cele din Africa, au rupt legatura cu Biserica Episcopala in ultimii ani, dupa ce acesta l-a acceptat ca episcop pe Gene Robinson in dioceza din New Hampshire, SUA, acum 6 ani. Gene Robinson este primul episcop homosexual declarat.

Stire preluata de pe
www.hotnews.ro

3 thoughts on “Biserica Episcopala va accepta episcopii homosexuali

 1. Chiar daca legea le va permite,sa faca ceea ce doresc(oricum faceau…dar mai pe ascuns),tot nu vor scapa de judecata restului comunitatii si nici de judecata lui Dumnezeu.Oricum din punctul meu de vedere,este strigator la cer…
  Daca Dumnezeu a despartit lumina de intuneric…cum ar putea ele sta impreuna?!
  Aleg sa cred ca DUMNEZEU SE VA APARA SINGUR si ca-si va scoate slava si din chestia aceasta si unii vor vedea si se vor pocai.
  Pana acum nu cred ca s-a nascut cineva mai intelept decat Dumnezeu si sa-l poata lua prin surprindere asa ca astept sa-l vad pe TATA la lucru.El stie ce are de facut si le va arata si copiilor Sai.

 2. Am ajuns sa cunoastem atit de bine istoria biserici incit spunem numai ce ne place sau numai ce ne convine ca doar cine altcineva cunoaste mai bine istoria biserici decit cei care au cautat din totdeauna numai CISTIGUL!!!
  Imi pare nespus de rau ca nu mai avem NIMIC de spus in societatea in care ne-a lasat Dumnezeu sa vietuim ca niste lumini in intunerec,acceptam orice gunoaiae din partea oricui are chef sa mai dea cite o lege indiferent daca aceasta lege iL insulta pe Dumnezeu sau il batjocoreste in fata !!!
  Este strigator la cer cum pot sa creada ca au DREPTUL sa fie inclusi in rindul celor care ar trebui sa conduca omul la sfintenie si nu la nenorocire acesti sodomiti,in biblie gasim scris “Nu v-a inselati!!! Dumnezeu nu se lasa sa fie batjocorit ,ce seamana omul,aceea va si culege!!!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s